תקציב בבורמה
-
שלום לכולם!
בימים הקרובים אני טס לבורמה, מבחינה תקציבית 'יסתדר' לי אם אוכל לשהות שם ב300$ לשבועיים וחצי. כמובן שאוכל להשתמש ביותר, אבל לשם אני מכוון.
לכן אשמח אם כל מי שביקר בבורמה לאחרונה יוכל לענות על על השאלה האם בשבועיים וחצי אצליח להסתדר עם 300$, בתנאי תרמילאים מינימליים (ללא צורך בטיסות הלוך וחזור מבורמה- נרכשו מבעוד מועד), ללא טיסות פנימיות, כשהמסלול המבוקש הוא:ינגון-באגן-קלאו-אגם אינלה-מנדליי- סיפו-מנדליי(לצורך חזרה).
ידוע לי כי המסלול הוא קצת עמוס, לכן ניתן לשינוי.
תודה לכל העוזרים והעוזרות! -
תקציב בבורמההיי אלדר,
נראה לי שהסכום שהקצבת לבורמה הוא הקשקש... אך אם יש לך סכום נוסף לגיבוי, זה בסדר.
וכן, גם אני חושב שהמסלול עמוס מדי יחסית לזמן שאתה מקציב לבורמה.
טיול מהנה, -
תקציב בבורמהגם המסלול וגם הסכום אופטימיים ביותר. -
תקציב בבורמההתקציב נמוך מידי לתקופה המיועדת. גם אני סבור שהמסלול שהצעת הוא אינטנסיבי מידי אך לדעתי הוא אפשרי עם יתלווה אליו תכנון נכון. -
תקציב בבורמההוספת 100$, כלומר 400$ בשבועיים וחצי זה כבר נורמלי, נכון?
יש לכם הצעות למסלול? הכוונה היא איך כן להכניס הכל, ולעשות את זה כמו שצריך, טיפים... כרגע קבעתי לעצמי 'דד-ליינים', כלומר זמן שהייה מקסימלי בכל מקום. אך בכל זאת זה טיול ראשון שלי, וגם לבד, לכן כל הערה והארה יתקבלו בברכה! -
תקציב בבורמהאני חושב שתוכל לעשות את המסלול כולו בזמן המיועד ובתקציב הנתון.
תתחיל בהכנת פירוט המקומות שאתה רוצה לראות והדברים שאתה רוצה לעשות בכל אחד מהמקומות שהזכרת. משם תוכל להתקדם ולהרחיב על דרכי ההגעה אל אותם המקומות ומקומות הלינה בהם, אותם כדאי לפעמים להזמין מראש (כל מה שקשור ב- "איך").
מפה יהיה קל יותר להרחיב ולתרום לך מניסיוננו
-
תקציב בבורמהיום 1-ינגון- נחיתה ב17:00 ונסיעה לעיר, ידוע לי כי ככל הנראה לא אשיג חדר, ולא ניתן להתקשר להזמין מראש. באותו ערב כבר אוכל ללכת לSULE.
יום-2 סיור בינגון, בבית כנסת, בשוק, ולקראת ערב להגיע לשוודגון לראות שקיעה ולסייר שם.
יום 3- נסיעה לבאגן- הגעה לבאגן והתארגנות.
יום 4- סיור בבאגן, באופניים.
יום 5- נסיעה לקלאו והתארגנות.
יום 6- סיור בקלאו, בפינדייה, ותצפית על קלאו.
יום 7-8-9 טרק לאגם אינלה (עם מדריך ככל הנראה דרך 'הדוד סם'). בשאיפה בשיט באגם לכיוון העיר, (שכחתי את שמה המדויק.. שוונג..) כבר להוסיף מס' דולרים ולהסתובב באגם.
יום 10- טיול אופניים בכפרים ליד אגם אינלה.
יום 11- נסיעה למנדליי וישר נסיעה לסיפו. הגעה והתארגנות (במידה ותהיה נסיעה ישירות מאגם אינלה לסיפו- מעולה!)
יום 12-13-14 סיור בסיפו, בכפרים ליד, אולי טרק נמסן-סיפו(אולי יום אחד בפי און לין, וויתור על יום בסיפו).
יום 15-נסיעה למנדליי (ברכבת) הגעה והתארגנות
יום 16- סיור במנדליי,
יום 17- טיסה לבנגקוק
לגבי לינה, בשאיפה במקומות הזולים יחסית. יש לי רשימה של גסטהאוסים בכל מקום לפי טיפים ומידע מהאתר, וכמובן שאחליט בזמן אמת.
הרצון זה בעיקר לראות נופים, אנשים, תרבות.
כמו שוודאי שמתם לב, יש לי הרבה 'חששות' בגלל העובדה שזהו טיול ראשון ועוד לבד! לכן עשיתי שיעורי בית והגעתי כמה שיותר מוכן. -
תקציב בבורמהאין לי הערות, התוכנית עושה רושם כישימה אם כי מעט דחוסה. אבל שתי הארות קטנות:
תוכל להזמין מקום מראש בהוסטלים. תרים טלפון דרך Skype ודבר איתם. הארה נוספת היא לגבי הרכבות בבורמה. לא עשיתי שימוש בהן אבל כמדומני שיש מי שתיאר אותם "כמדלגות כמו איילות" (מתוך אחד הבלוגים). עדיף אם תעשה שימוש באוטובוסים, הנוחים להפליא, בתור כלי התחבורה העיקרי. למרות שהרכבות יכולות להיות חווייה מעניינת. הכרתי מישהי בבורמה שתיארה לי את הנסיעה ברכבת כדרך נפלאה לראות יותר מהנוף בדרך ולהכיר יותר אנשים. אכןף יש משהו מחברת יותר וקהילתי ברכבות.
בכל האמור לגבי טיול ראשון לבד, זה באמת לא כזה נורא. בטח כשמדובר בבורמה.
תהנה המון! -
תקציב בבורמההיי אלדר,
התוכנית שלך נראית ישימה אך קצת לחוצה. זה שהתוכנית לחוצה זה לא נורא. אתה תרגיש תוך כדי הטיול אם אתה נהנה מזה שאתה ממהר, או שאתה פחות נהנה מזה. אם לא תהנה מזה תמיד תוכל לוותר על אחד היעדים, ולקחת את הדברים יותר בקלות.
אתה צריך לקחת בחשבון שבבורמה אוטובוסים למרחקים גדולים לא בהכרח יוצאים בבוקר או בערב כמו שהיית חושב שיקרה...
לדוגמא אוטובוס מיאנגון לקאלאו/אינלה יוצא בשעה 2, מה שאומר שב- 12 בצהריים צריך לצאת לכיוון התחנה המרכזית (אלא אם לוקחים מונית, אך לדעתי זה מעבר לתקציב שהקצבת לעצמך). האוטובוס מגיע לקאלאו בערך ב- 4 בבוקר.
כמ"ל האוטובוס מאינלה לסיפו - יוצא בסביבות 14 מהכביש הראשי, כלומר בסביבות 12-1 אוספים אותך מהגסטהאוס. ושוב, מגיע לסיפו בשלוש בבוקר לערך.
לא יודע מה לגבי בגאן.
לגבי הרכבת מסיפו למנדליי - אתה יכול לקצץ כשעתיים מהנסיעה אם תרד מהרכבת בפיין או לין ותיקח פיק-אפ למנדליי. במחיר זה ייצא אולי דולר יותר, אך קח בחשבון שבכל מקרה תגיע למנדליי בחושך. אני ממליץ בכל זאת כן להתנסות בנסיעה ברכבת בבורמה. זו אחת החוויות הכי זכורות בשבילי
וכשאתה בא לתחנה, תגיע לפחות שעה לפני. לקנות כרטיס רכבת בבורמה זה לא עניין של 20 שניות
אתה הולך להנות!
בוריס. -
תקציב בבורמההמסלול נשמע מעולה.
קצת לחוץ אבל אפשרי.
אני רק הייתי ממליץ לך לא לוותר על טיול מנמסן לסיפו שבו אתה עובר בין כפרים ומקדשים קטנים וחווה את חיי האנשים. אפשר לשכור קטנוע בסיפו או בנמסן ולעשות את זה ביום או יומיים או ברגל בשלושה ימים. לא צריך מדריך, רק מפה מאולתרת מאחד הגסטהאוסים ושמות של כפרים בדרך. קח רק בחשבון שנסיעה מסיפו לנמסן עלולה לקחת יום שלם - תלוי במצב הדרך.
אני בטוח שתהיה לך חוויה מדהימה
בהצלחה! -
תקציב בבורמהאטובוס מבגאן לקאלאו יוצא בסביבות 08"00 ומגיע בסביבות /5:00 .
לגבי נסיעה ברכבת,תכננו נסיעה מפי-או-לין -סיפו ברכבת.אמרו שאין בעיה ובבוקר של הנסיעה קונים את הכרטיס.הגענו בבוקר והתחנה היתה ריקה.אמרו שהיום ביטלו את נסיעת הרכבת.לא ידענו על כך מראש.כלומר,אתה צריך להיות מוכן לבלתמים. -
תקציב בבורמהlenzinia האם הדרך של הטרק ברגל מנמסן לסיפו היא אותה דרך בקטנוע?
-
תקציב בבורמהאלדר,
400$ יספיקו בדוחק.
אני מצרף את פרוט ההוצאות שלנו (זוג) בתנאי תרמילאות בסיסיים.
מספר הערות:
בבורמה לא ראיתי גסטהאוסים שתוכל לבשל בהם ע"מ לחסוך.
ההוצאות שאני מציין הן לזוג.
לינה לזוג זולה יותר פר אדם, אלא אם תמיד תמצא עם מי לחלוק את הלילה
המספרים נכונים לפברואר 2012. מאז אני מניח שמחירי הלינה רק האמירו עקב הביקוש הגדל והולך של תיירות מחד, וחוסר בבניה חדשה, לפחות לפי מה שראיתי וחוויתי מאידך.
אז ככה (המספרים בדולרים):
לינה 13.33
מזון 13.14
נסיעות 8.50
כניסות,סיורים 3.14
שונות 2.63
ס"ה 40.74
כמו כן מצרף לינק לטבלת בתי המלון שהשתכנו בהם. אני כמעט משוכנע שהם בין הזולים ביותר (מלבד סיפו ואולי תמצא בינגון יותר זול).
למלון בינגון אני מניח שתוכל להתקשר קודם לכן מחוץ לבורמה. הם דוברי אנגלית טובה. ליתר תוכל להתקשר מהדרך, אם תצליח לייצר שיחות טלפון.
לסיום, כמו שכבר אמרתי לך - התכנון אפשרי אבל מאד צפוף. באינלה אל תוותר על השייט. אפניים לא מספיק !!!
תהנה
-
תקציב בבורמה1. זמן אפשרי אבל בלחץ ,ביחוד בטיול תרמילאי שבו כל בלצ'מ מעכב.
2. 400$ אפשרי אבל רק כשהיד קפוצה .
הייתי שוקל לגרד עוד כמה ימים + עוד 100-150$ - בורמה זולה , ויפיפיה לא כדאי לפס]פס החוויה בה .
יום 1 - חשבתי להמליץ לך על motherland 2
בתאום מוקדם תקבל הסעה משדה תעופה-
אבל מעיון באתר מחיר יקר - בזמנו היד זולים .
יום-2 סיור בינגון, בבית כנסת, בשוק, ולקראת ערב להגיע לשוודגון לראות שקיעה ולסייר שם.
ממליץ להגיע לשוודגון בשעות אחה'צ לסייר ואח'כ לנוח או לצאת ( יש צמיד או חותמת המאפשרת חזרה -וודא ) למקדש הסמוך ולחזור לשוודגון לקראת שקיעה החוויה שונה ! .
יום 9 אינאלה - ממש לא הייתי מוותר על שייט ארוך לכל אזורי האגם .
יום 11 - למנדליי היייתי מקדיש יותר - כולל הערים העתיקות - נסה להצטרף למטיילים אחרים - שיט למינגון - (אחת הבירות ) מהנה .
פי או לין - ישוב עם "ריח" הקולוניה הבריטית - נהניתי מטיול בעיירה +נק בסביבה ( הגן הבוטאני , המפלים ,)
ועכשיו לגבי המסלול .
אני לא מומחה לתח'ץ וגם בקרתי מזמן , אבל אולי כדאי לשקול :
יאנגון מנדליי - באוטובוס לילה ( נדמה לי שעוצר גם בקלאו ) ,משם פיאולין וא-סייפו - חזרה למנדליי .
ופה תהיה לך התחבטות - אם בחרת לא להוסיף ימים + תקציב אולי כדאי לשקול בלית ברירה ויתור על בגאן למרות שהיא מיוחדת וזאת רק בגלל המגבלות - אם שחררת קצת הרסן תוכל לשוט במעבורת מנדליי- בגאן .
במקרה הזה בגאן- הר פופה , קלאו,( דרך ארוכה ומתישה ) מקלאו הטראק שהצעת אינאלה ומשם בתחץ ליאנגון ( יש גם טיסות מש'ת סמוך ) .
אפשר כמובן את הצד המזרחי צפונה ואז לבגאן וליאנגון .
-
תקציב בבורמהבאינלה כדאי לעשות רכיבה על סוסים.פירסמתי טיפ. -
תקציב בבורמהגילברדי - מינגון למנדליי יש כביש מהיר מודרני וריק.
נסיעת לילה אורכת 10 שעות ו"נוחתת" במנדליי לפנות בוקר. אינה עוברת בקאלאו.
כביש מהיר נסלל מהכביש הנ"ל לכיוון קאלאו. לפני שנה הוא היה בשלבים ראשונים של עבודות עפר.
מפיאוליין לסיפו אני ממליץ על הרכבת שעוברת בנופים יפים וגשר גבוה ויפה - 6$ לנוסע. -
תקציב בבורמהרק מילה בנוגע לדרך מסיאפו למאנסן - זה באמת אזור מאד מעניין ומבודד, ומי שאוהב כפרים קטנים ושבטים מרוחקים שלא יוותר עליו, אבל הנסיעה באופנוע (בטח לא קטנוע!!!) מאד מאד לא קלה גם לרוכבים מנוסים. על זה צריך להוסיף שבין כפר לכפר (ומדובר בכפרים זעירים ברובם) אין כלום כך שאם נתקלים בבעיה החל מפנצ'ר וכלה בתאונה ממש, זו בעיה.
מדובר במסלול מעגלי של יומיים (מבלים את הלילה במאנסן), והחצי השני שלו נחשב ליותר קשה מהראשון. אני לא יודעת, כי היום הראשון היה כל כך קשה (פיזית) שהחלטנו לוותר על המשך הדרך ולחזור לסיפאו דרך הדרך בה הגענו. הסייג היחיד הוא שזה היה לפני שלוש שנים וייתכן שמאז הדרך במצב טוב יותר. לא הייתי שמה את הכסף שלי על זה.
בקיצור, אני ממליצה לבדוק את האפשרות להגיע למאנסן בהייקינג או באוטובוסים מקומייים ולא ברכב דו גלגלי. אם בכל זאת בדו גלגלי, אז רק אם מוצאים אופנוע שטח ולא לצאת לבד. אנחנו היינו שניים ובדיעבד זה היה קצת חסר אחריות.
יכול להיות שמה שכדאי לעשות זה לשכור אופנוע ולצאת לסיבוב קצר אל כפר או שניים שקרובים יותר לעיירה. שווה לבדוק את זה כשאתה במקום. יש לפחות כפר אחד שנמצא במרחק הליכה ברגל מהעיירה. -
תקציב בבורמהלא עשינו את הטרק,אבל כשהיינו בסיפו אמרו לנו שהדרך מסיפו לנמסן משובשת ולוקחת 7-8 שעות. -
תקציב בבורמה-gilbardiהיינו בשנה שעברה בבורמה(פירסמתי טיפים על האתרים/לינות וכו').היה לי לונלי של 2011.כל מחירי הלינה היו יקרים פי 2 מהמופיע בלונלי. -
תקציב בבורמה-gilbardiאני מקפיץ את השרשור כדי להפנות לשרשור חדש בנושאהמחירים בבורמה. אולי 400$ לא יספיקו.