ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

סובב מון בלאן

פורום טיולי משפחות
    5
    6
    4951
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • gpiorko
      gpiorko נערך לאחרונה על ידי

היי,
      ברצוננו ללכת במסלול ה- TMB המקיף את הר המון בלאן, כידוע הקפה מלאה דורשת 10-12 ימים, אך ברשותנו 6 ימי הליכה. האם מישהו יוכל להמליץ לי איזה מסלול אטרקטיבי יותר ? החצי הצפוני או הדרומי, כמו כן האם שווה להתחיל בנקודה מסוימת וללכת שישה ימים ולאו דווקא להיצמד לצפוני או לדרומי?

בנוסף, אנו מתכננים יום נוסף באזור שאינו כולל הליכה, האם יש למישהו המלצות? האם העיר אנסי שווה ביקור? היא מרוקחת משאמוני 100 ק"מ, האם יש אתר קרוב יותר שהוא אטרקטיבי?

תודה מראש .
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • shimonim
        shimonim נערך לאחרונה על ידי

סובב מון בלאן
        הממ.. שאלות מעניינות. אני הייתי רק בחצי הצפוני - וגם לא בכולו. היה מאד יפה. לא מכיר את החצי הדרומי.
        קח בחשבון את ההתניידות, בהנחה שאתה צריך תחבורה ציבורית לחזור, אז כדאי לתכנן טוב מאיפה מתחילים ואיפה מסיימים. אנחנו סיימנו בשאמפה, ומשם יש אוטובוס עד שאמוני. (אולי החלפנו אוטובוס בתחנת ביניים - לא זוכר).
        אנסי יפה מאד ובהחלט שווה ביקור. גם בעמק אאוסטה יש פינות חמד.
        • lbd
          lbd נערך לאחרונה על ידי

סובב מון בלאן
          1. אני מציעה להתחלה לרכוש את הספר של KEV REYNOLDS, שם תוכל לקבל תשובות לכל השאלות.
          2. אני (כמעת) עשיתי את המסלול מ-CHAMONIX ל-Courmayeur (נגד כוון השעון. מומלץ.
          3. IO עשתה את כל המסלול, היא גם תוכל לעזור ביעוץ.
          4. באיזור CHAMONIX יש מספיק אטרקציות.
          • ענתנת
            ענתנת נערך לאחרונה על ידי

סובב מון בלאן
            מצטרפת להמלצה על הספר. הוא התנ"ך של הטרק הזה.
            אני עשיתי קצת מעל חצי מהמסלול - 7 ימים. התחלתי מ Col du Balme (שזה נדמה לי יום אחד משאמוני אם הולכים את זה בטרק) ועד Les Chapieux. למעשה עשיתי את החלקים בשוויץ ובאיטליה וכמעט כלום בצרפת.
            מבין הימים שעשיתי, היום בו חצינו את ה Fenetre d'Arpette היה הכי הכי הכי. הכי קשה הכי יפה הכי מדהים. (זה לא על המסלול הקלאסי של ה TMB אבל זה detour מאד מאד מומלץ ומקובל ומחליף דרך פחות מרשימה בין Trient ל Champex בשוויץ.
            ולו רק בגלל זה הייתי בוחרת בחלק הצפוני.
            גם בהמשך בתוך איטליה היום מרפוג' בונאטי לקורמאייר היה מהמם - גם פה מומלץ detour מהמסלול הקלאסי. המסלול הקלאסי יורד בשלב מוקדם לדרך נמוכה לכיוון קורמאייר. המסלול המשופר עובר על אוכף Mont de la Saxe שממנו הנופים למון בלאן היו הכי טובים בטרק לדעתי. (כשגיגלתי לחפש איך קראו לאוכף הזה, כי לא זכרתי, מצאתי שלא רק אני חושבת שמשם הנוף הכי יפה בכל הטרק).

כשעושים חצי מסלול הכי הגיוני לעשות משאמוני לקורמאייר (או להיפך) כי אז קל יחסית לחזור להתחלה, יש אוטובוס דרך מנהרת המונבלאן.
            לאור שני ההיילייטים שציינתי, אני ממליצה מאד על החלק הצפוני.
            הייתי מתחילה מקורמאייר, ואז יש לכם גמישות בסוף - בתוך עמק שאמוני יש תחבורה ציבורית טובה מאד, אז אם תרצו לעשות איזה דילוג על קטע כדי לעשות קטע יותר קדימה זו לא תהיה בעיה. אל תפספסו סיבוב ללאק בלאן ממש לפני החזרה לשאמוני.
            (אבל תבואו בכושר כי על הבוקר הראשון יהיה לכם טיפוס קשה מקורמאייר ל Mont de la Saxe)

• ענתנת
              ענתנת נערך לאחרונה על ידי

סובב מון בלאן
              אגב- זה פורום משפחות. באיזה הרכב אתם מתכננים לעשות את הטרק?
              • אורה.ג.
                אורה.ג. נערך לאחרונה על ידי

סובב מון בלאן
                ממליצה מאד מאד על הבלוג של ענבר (IQ) שבו מפורט המסלול בחינניות מזמינה Smile. יש בו המון המון מידע ואל תפספסו אותו (מלבד הספר שהומלץ כאן).

אורה
                • 1 / 1
                • פוסט ראשון
                  פוסט אחרון