ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טיול מעגלי בפירנאים

פורום אירופה
    6
    16
    3281
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • rachelsht
      rachelsht נערך לאחרונה על ידי

אנחנו זוג בני 60, אוהבי נוף טבע, כפרים ועיירות עתיקות. יוצאים לטיול של 20 יום בפירנאים +ברצלונה.
      זהו המסלול המתוכנן ובו 19 יום בלבד חסר לי יום אחד .
      האם כדאי להוסיף משהו בדרך או לרווח מקום כלשהו.
      אשמח להערות וביקורות.

יום 1 – מונסראט
      יום 2 - ליידה – Lleida פסטיבאל החילזון בעיירה.
      יום 3 - איינסה – Ainsa , ברוטו – Broto, טורלה - Torla
      יום 4 - הפארק הלאומי אורדסה - Ordesa Parque Nacional
      יום 5 - לורד –lourdes
      יום 6 - קרקס גווארני - Cirque de Gavarnie, גשר ספרד - Pont d’Espagne
      יום 7 - אספוט – Espot, פארק אייגואסטורט – Aigüestortes i Estany de Sant Maurici National ParkSpain
      יום 8 - אנדורה לה וולה - Andorra la Vella, אנקמפ - Encamp
      יום 9 - ריבס דה-פרסר - Ribes de Freser, עמק נוריה – Val de Nuria , גני ארטיגאס - Artigas Gardens 0לא בטוח שפתוח ביוני)
      יום 10 - ריפול – Rippoll, מפרודון -Camprodon , סנט ז'ואן דה לס אבדסס - Sant Joan de les Abadesses ,
      בג'ט – Beget
      יום 11 - אולוט Olot –, פארק וולקני נטורל לה גארוצ'ה - Zona Volcànica de la Garrotxa , בסאלו – Besalú
      יום 12 - דרך אוגוסטה מפניסארס - Coll de Panissars ועד לה חונטרה - La Jonquera, הפארק הלאומי קאפ דה, קראוס - Cap de Creus, קאדאקסו– Cadaqués , רוסס -Roses , אמפוריבראווה - Empuriabrava
      יום 13 - חירונה - Girona
      יום 14 - סנט פיליו – Sant Feliu de Guíxols , טוסה דה מאר - Tossa de Mar , יורט דה מאר - Lloret de Mar ,
      בלאנס - Blanes
      5 ימים ברצלונה

רחל
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • נירית
        נירית נערך לאחרונה על ידי

טיול מעגלי בפירנאים
        הי רחל,
        אני שמחה שאתם כבר בתכנון מתקדם.
        כמה הערות:
        האם לקחת בחשבון את הנסיעות הארוכות בתכנון?
        לדוגמה: אם ביום 5 אתם נוסעים מאזור אורדסה לאזור לורד, זה הגיוני לטייל בלורד בערב. לדעתי-לא כדאי לטייל שם יום שלם, אלא להגיע לתהלוכה בערב.
        לגבי יום 6-אוסיף רק על התשובה היפה של רובי-שניתן לעשות מסלול נהדר מאגם גוב עד העיירה קוטרה (כרוך בלקיחת שאטל או מונית עד חניון גשר ספרד, ושווה מאד בעיני). אם תעשו מסלול זה-לא תוכלו לטייל גם בקרקס וגם באזור אגם גוב.
        נדמה לי שכבר כתבתי שווה בעיני להשאר עוד יום באזור.

גם יום7 אם גם נוסעים מצרפת-וגם מטיילים בשמורת אייגס טורטס -זה מאד עמוס וצפוף.

לגבי ההמשך-לטעמי (הסובייקטיבי) כדאי לטייל יותר באזור השמורות וקצת לצמצם באזור הקוסטה ברווה.
        האם באמת שווה לכם להשקיע יום טיול רגלי כמעט שלם בדרך אוגוסטה? אם תלכו את המסלול לא בטוח שתספיקו את כל מה שתכננתם באותו יום. אנחנו רק נסענו וטיילנו קצת בסיום המסלול. לדעתי-ממש לא חובה (לא "נפלנו".
        מקווה גם שקראת מה יש לראות באמפוריה ברווה. אנחנו ויתרנו לאחר שהבנו שההשוואה עם ונציה קצת "מוגזמת" וזה לא כפר עתיק ולא ממש מסורתי, אבל לשיקולכם.
        גם את רוזס לא ממש חייבים להכניס למסלול כמו גם את יורט.
        מה שאני רוצה להגיד-במסגרת טיול עם 5 ימי ברצלונה, ועם מה שכתבת שאתם אוהבים טבע, כפרים ועיירות עתיקות, הייתי מדללת חלק מהמקומות ומרחיבה באחרים.

והערה/שאלה אחרונה= האם חמשת ימי ברצלונה כבר מתוכננים? אולי אפשר לצאת ליום טיול במונסראט או בג'ירונה פיגרס משם? גם זה לשיקולכם..
        העיקר-שיהיה טיול נהדר וחג שמח!
        • rachelsht

טיול מעגלי בפירנאים
          תודה על תשובתך המפורטת
          מה דעתך על השינוי הבא.

כשעולים מפארק אורדסה לבקר באחד מהשניים קרקס גווארני - Cirque de Gavarnie או גשר ספרד - Pont d’Espagne . מי מהשניים? להגיע ללורד בערב לתהלוכה. לישון באיזור ולמחרת לבקר בשני ולהמשיך לאספוט לישון שם ולמחרת לבקר בפארק

בקוסטה ברווה לוותר על המקומות שציינת ולשנות לנמל הדייגים palamos בעיירה pals , בעיירה העתיקה castello d'empuries. לנסוע גם לאורך החוף הצרפתי עד collioure.
          • r.o.
            r.o. נערך לאחרונה על ידי

טיול מעגלי בפירנאים
            קראתי בעיון את תכנית הטיול שלך. למתי מתוכנן הטיול??

כמה הערות - לאיינסה , ברוטו וטורלה את מקדישה יום , כאשר בפועל כל עיירה דורשת ביקור של שעה או קצת יותר.

על עמק נוריה הייתי מוותרת, מקום נחמד אך לעומת השמורות האחרות קצת חיוור.

כפי שכתבה נירית לקוסטה בראווה את מקדישה הרבה מדי זמן.

האם תכננת מקומות לינה או שהולכים על לינות מזדמנות? לדעתי, כדאי לתכנן מקומות לינה מראש ולהזמין. כאשר מתכננים שכמעט בכל המקומות תוכלו ללון שני לילות , מאד נוח שלא צריך כל יום לארוז מיטלטלים ולנוע הלאה. מנסיון.

נראה לי שכדאי להעביר חלק מהימים לצד הצרפתי. אם מעניין אותך אשמח לעזור.
            • rachelsht

טיול מעגלי בפירנאים
              הטיול מתוכנן לסוף מאי תחילת יוני.
              אשמח להערותייך ולהצעותייך
              רחל
              • ranchy
                ranchy נערך לאחרונה על ידי

טיול מעגלי בפירנאים
                כמה הערות למסלול
                מגוורני לאספוט אין קיצורי דרך וגם מסוק לא עומד לרשותכם. תכנני על יום טיול בין שתי הנקודות. הדרך יפה ויש לכם את עמק אראן בדרך.
                תשאירי לך זמן לב.צ.מים. הם יקרו משתי סיבות האחת חיובית-מצא חן בעיני האתר ואני רוצה לבלות בו יותר ממעבר חפוז. השניה בצד השלילי-בעונה בה אתם נוסעים צפו להפתעות בנוסח הכביש חסום בגלל מפולות סלעים. זה קורה בעיקר בצד הצרפתי כי גם כבישי הרוחב מטפסים על ההרים בניגוד לספרד בה כבישי הרוחב רצים בעמקים הרחק מרכס הפירנאים.
                בעונה בה אתם נוסעים מובטחים לכם שני דברים הראשון זה שפע מים והשני זה פריחה משגעת וזה יהיה גם בעמק נוריה.
                יש לכם לטעמי יותר מידי זמן בקוסטה בראבה. אל תשני התכנון אבל סמני לך את הזמן הזה כרזרבה.
                אין צורך להזמין לינות מראש לטיול המתגלגל. בכל מקום תמצאו די בקלות. לברצלונה כדאי להזמין מראש אבל לא חובה.

בהצלחה
                • rachelsht

טיול מעגלי בפירנאים
                  תודה ranchy
                  האם כדאי לעצור בדרך ב- Vielha ולהכנס לשמורה גם מהצד הזה . נתקלתי בהצעות כאלו גם . לא זוכרת כרגע את שם החלק הזה של השמורה.
                  האם זה יהיה יעיל יותר?

ולגבי קוסטה ברווה. מה להוריד או להחליף?
                  רחל
                  • איציק
                    איציק נערך לאחרונה על ידי

טיול מעגלי בפירנאים
                    שלום
                    לאחר הרבה טיולים לאזור האלפים, מצאתי את הפירינאים כמאכזב מעט.
                    שלושה "פנינים" זכורים לי לטיול זה:
                    מונסראט.
                    איגואס סורטס.
                    פיקוס דה אירופה.
                    אני הייתי עורך כמה שינויים.
                    את ברצלונה הייתי מעביר לטיול של עיר בלבד וללא רכב.
                    הייתי מרחיק עד לאוקיונוס האטלנטי, בדרך עובר באיזורי הפירינאים הספרדים וחוזר בפירינאים הצרפתים ומשאיר לסוף את קוסטה ברבה.
                    אתם נוסעים בתקופה שחלק ממעברי ההרים החוצים את הפירינאים ממערב למזרח ולהיפך , חסומים.

לטעמי, כמובן, איגואס סורטס עולה ביופיו על שמורת אורדסה.
                    לגבי טיול מתגלגל לעומת כוכב, הרי טיול כזה עם כל כך הרבה נהיגה, כדאי לבצע כטיול מתגלגל, וכמו כן להזמין לינות מראש.
                    בעונה זאת חלק ממקומות הלינה אינו פעיל.
                    בהצלחה
                    • rachelsht

טיול מעגלי בפירנאים
                      איפה זה פיקוס דה אירופה.
                      אם תוכל לכתוב את שמו בספרדית כדי שאמצא על המפה?
                      רחל
                      • איציק

טיול מעגלי בפירנאים
                        אפשר לחפש בעברית פיקוס דה אירופה
                        עיירת לינהRiano
                        • איציק

טיול מעגלי בפירנאים
                          Picos de Europa
                          • rachelsht

טיול מעגלי בפירנאים
                            תודה אחפש במפה
                            • ranchy
                              ranchy נערך לאחרונה על ידי

טיול מעגלי בפירנאים
                              אחד הדברים הקשים בתכנון טיול זה על מה לותר.מרגע שלטיול יש מסגרת זמן יהיה מה שיכלל ויהיה מה שידחה.
                              אם קראת את הבלוג שלי אזי אני התחלתי מהפיקוס דה אירופה. זו היתה החלטה אסטרטגית וכל הטיול תוכנן בהתאם. להגיע לפיקוס דה אירופה צריך לפחות עוד שבוע, או להתחיל משם ולהוריד את כל הצד מזרחית לריפול מהתכנית.
                              אם את נשארת בתכניתך. ויליה היא מקום טוב לישון בו או באחד הכפרים הסמוכים. הצד המערבי של איגואס טורטס הקרוי גם צד בוי (BOI) נאה מאד.
                              מצרף לך את השרשור של ענת. קראי ותחליטי לבד כדאי או לא.
                              גם אם לא הולכים הרבה זה טיול די חביב הלוך וחזור לאגם יונג (estany llong ).

אני ראיתי בקוסטה בראבה מלונות רבי קומות וים של אנשים שלוקים מעודף שמש. את זה יש לי בנתניה או בתל אביב. לא צריך להרחיק עד שם.
                              האם דחיתם את פיגוראס ומוזיאון דאלי מראש? מכל אתרי הקוסטה בראבה זה אתר שווה גם למי שמוזיאונים הם מילת גנאי.

• השרשור של ענת
                              • rachelsht

טיול מעגלי בפירנאים
                                וויתרנו על המוזיאון מראש כי אנחנו לא מתעניינים במוזיאונים של אומנות. ודאלי לא אהוב עלינו בכלל
                                תודה על ההצעות.
                                נשאר עם התכנית שלנו ונשנה בהתאם להערות וההמלצות שקיבלנו
                                • rmatarasso
                                  rmatarasso נערך לאחרונה על ידי

טיול מעגלי בפירנאים
                                  הי
                                  את אגם גוב, וקרקס ג׳ברני אי אפשר לעשות ביום אחד אם אתם רוצים לטייל בשמורות.
                                  אם רק להגיע ולאטות מרחוק זה משהו אחר.
                                  אנחנו בכל אחת מהשמורות עשינו טיול רגלי של 4 שעות.
                                  כמו שכתבו לורד זה רק תהלוכה בערב. את הבוקר תקדישו למעברי הרים בדרך לשם. יש נופים מקסימים.
                                  את הדרך מצרפת לספרד, הקדישו יום שלם לנסיעה במעברים, ושלבו עם הפיק דו מידי (בתנאי שיש מזג אוויר נאה)
                                  לדעתי כדאי לשלב יום גם בואל דה ארן. מקסים שם ביוני. (בירתו של ואל דה אראן היא ויאיה (כותבים וייאלה, אבל לא מבטאים את הלמד)

יש באתר טיפ שלי מיוני אשתקד ממליצה לך לקרוא
                                  רוית
                                  • rmatarasso
                                    rmatarasso נערך לאחרונה על ידי

טיול מעגלי בפירנאים
                                    רצ"ב הלינק לטיול שלי

רוית
                                    • טיפ על הפרינאים
                                    • 1 / 1
                                    • פוסט ראשון