בודפשט ביומיים וחצי
-
שלום לכולם,
אנחנו טסות לבודפשט ליומיים וחצי בסוף אפריל! מדובר באמא בת 50 פלוס ושתי בנותיה בנות ה20 פלוס (; בגלל הזמן הקצר שעומד לרשותינו אשמח לטיפים לגבי תכנון הטיול. נשמח לטעום קצת מהכל ויחד עם זאת לא להכנס ללחץ של זמן. המון תודה הטיפים היעילים שיש כאן הם ללא ספק תורמים רבות ליצירת טיול מושלם.. מנסיון העבר. שבת שלום -
בודפשט ביומיים וחצי -
בודפשט ביומיים וחצי - אוטובוס התייריםמצטרפת להמלצה לאוטובוס התיירים בבודפשט
לרכוש כרטיס ליומיים - כ16 יורו למבוגר
(לבחור ביומיים המלאים שלכן - ברצף, להתחיל מוקדם, לשים לב לשעת תחילת פעילות האוטובוס בבוקר)
תגיעו בנוחיות לכל האתרים עם הסברים מעניינים באוזניות בעברית + אינטרנט אלחוטי באוטובוס.
יש כמה חברות מתחרות, אפשר וכדאי להתמקח.
בד"כ מקבלים גם הטבה של שייט, סיור רגלי, פנקס קופונים להנחות לאתרים ומסעדות.
לדעתי, כדאי לעשות את השייט באור יום או הכי מאוחר בשעת בין הערביים.
בערב קר מאוד וחשוך ולא רואים בבירור את המבנים.
במסגרת הזמן הקצר שלכן הייתי מוותרת על שייט.
- חשוב להכיר לפני את מסלול האוטובוס וסדר התחנות -
לקרוא קצת על העיר - לתכנן ולהחליט מראש באלו תחנות תרצו לרדת,
לא תספיקו להתמקד בכל תחנה..
המסלול מעגלי (אם לא ירדתן בתחנה מסויימת - אי אפשר לחצות כביש ולתפוס את האוטובוס בכיוון השני).
לבדוק ולהיערך מראש עם מועדי פתיחת אתרים (למשל בית הכנסת נסגר לביקור בשישי בצהריים ואולי גם בשבת, השוק המקורה סגור ביום א')
תצטיידו בבגד ים וכל מה שצריך בתיק - אם תרצו לבלות בסוף יום במרחצאות (למרות שניתן לשכור הכל).
אין טעם לרדת בתחנת סצ'ני - אם אתן לא מתכוונות לבלות במרחצאות (האזור מסביב כולל גם את הפארק, אטרקציות לילדים)
לפרלמנט יש להזמין ביקור מראש.
בארמון SANDOR PALOTA יש חילופי משמר - בכל שעה עגולה לאורך היום.
בשעות הערב המאוחרות אפשר לעשות סיבוב בחשמלית קו 2 - לסיור פנורמי לאורך הדנובה, במחיר כרטיס נסיעה.
בילוי נעים! -
בודפשט ביומיים וחציתודה רבה! אכן נהנה
-
בודפשט ביומיים וחצי - אוטובוס התייריםלי תודה רבה על תשובתך המושקעת, נראה לי שאכן אסגור אוטובוס תיירים.עזרת לי מאוד. -
בודפשט ביומיים וחצי - אוטובוס התייריםאני ממליץ על קריאת הבלוג של "המטייל המתמיד"
בלוג חובה לכל מי שמגיע לבודפשט -
בודפשט ביומיים וחצי - אוטובוס התייריםאנחנו נוחתות ב12 בלילה ביום חמישי. אני מניחה שכדאי לקחת מונית למלון? (המלון ממקום בצד של בודה ליד גשר השלשלאות) -
בודפשט ביומיים וחצי - אוטובוס התייריםממליץ על Taxi800 ניסיתי אותם וגם את Budapest Airport Transfer Plus, אותו הדבר מבחינת שירות. רק שהראשון זול יותר.
מצ"ב טיפים שכתבתי:
-
בודפשט ביומיים וחצי - אוטובוס התייריםאפשר להזמין מוניות בטלפון לפני היציאה מהטרמינל, והמונית תגיע תוך כ-5 דקות. מדובר רק בחברות הגדולות והרציניות (לא חאפרים):
1. ZONA TAXI, טל:36-1-365-5555+, מחיר 3600 פורינט או 14€.
2. TAXI 2000, טל:36-1-200-0000+, מחיר 3800 פורינט
3. TAXI PLUS, טל:36-1-888-8000+, מחיר 3800 פורינט.
הערות: המוניות עד 4 אנשים,ומחירים אלה מעודכנים לחודש פברואר 2013. -
בודפשט ביומיים וחצי - אוטובוס התייריםעד כמה שזכור לי ZONA TAXI ו- TXI800 זו אותה חברה...
וכשהזמנתי מ- Budapest Airport Transfer Plus הגיעה מונית עם הכיתוב TXI2000
כולם שם כנראה עובדים עם כולם
-
בודפשט ביומיים וחצי - אוטובוס התייריםכמו בארץ גם בהונגריה נהגי המוניות אוהבים לדבר עם הנוסעים. הבנתי מדבריהם שבגלל התחרות הגדולה בין החברות והרוחיות הנמוכה מספר חברת מוניות התאחדו וזה הסיבה לשמות הכפולים ומשולשים. -
בודפשט ביומיים וחצי - אוטובוס התייריםאי אפשר חו"ל בלי קניות. למישהו יש המלצה על חנויות נעליים איכותיות ולא יקרות?