שאלה לסבתות וסבים שלקחו נכדים לטיול ללא הורים
-
שלום לכל חברי הפורום (גם לאלה שעוד לא זכו להיות סבים).
סבתא וסבא לוקחים איתם נכד/ה לטיול לאירופה ללא הורים של הילד/ה. האם הם צריכים יפוי כח מהוריהם של הילד/ה ?
תודה לכל העונים. -
שאלה לסבתות וסבים שלקחו נכדים לטיול ללא הוריםנסעתי לבד עם הנכדה לפני כשלוש שנים, צלצלתי למשטרת גבולות לשאול האם יש דרישות, נאמר לי שרק עם ההורים גרושים צריכים אישור, טפו,טפו, לא המקרה של הבן שלנו, ואכן עברנו חלק, אבל עברו 3 שנים, אולי תצלצלי שוב לשאול?
בכל אופן הורי הנכדה יגיעו איתה לנמל תעופה, היה לי תגבור
-
שאלה לסבתות וסבים שלקחו נכדים לטיול ללא הוריםתודה שושי,
אולי נשאר לך טלפון שלהם?
אני גם בדקתי לפני כמה חודשים והבנתי שלא צריכים, אך גיסתי נכנסה לאיזה סוכנות נסיעות לשאול ופקידה אמרה שחייבים.
בוודאי הכי נכון לשאול את משטרת גבולות. -
שאלה לסבתות וסבים שלקחו נכדים לטיול ללא הוריםלא שמרתי, אבל כרגיל, לבטח חיפשתי בגוגל... -
שאלה לסבתות וסבים שלקחו נכדים לטיול ללא הורים -
שאלה לסבתות וסבים שלקחו נכדים לטיול ללא הוריםהיי מרינה,
היינו עם הנכד 3 פעמים בחו"ל בארצות שונות.לא שאלו אותנו דבר ולא ביקשו כלום.
ליתר בטחון הייתי לוקחת מכתב מההורים.עשיתי זאת בפעם הראשונה ולא באחרות.
כיף גדול והנאה מרובה. -
שאלה לסבתות וסבים שלקחו נכדים לטיול ללא הוריםהמון תודה על התשובות!!!
שושי, חיפשתי בגוגל-כל פעם מגיעה למשטרת ההגירה
, אנסה ביום ראשון לצלצל אליהם, אולי בכל זאת אקבל תשובה.
לי, אין כמוך, כל פעם מחדש אני מתפלאת, מאיפה את שולפת את כל התשובות לכל השאלות שיש לנו.
דבורה, אכן עדיף שההורים ייכתבו מכתב באנגלית, למקרה חירום.
אמי רוצה, אם צריך, להוציא אישור אפילו בחתימת נוטריון כדי שאם וכאשר... יהיה לה אישור מסודר ("אולי יש איזה עובד שלא יודע את החוקים..."
). -
שאלה לסבתות וסבים שלקחו נכדים לטיול ללא הוריםמרינה, אולי כאן:
משטרה נתב"ג - 03-9715444 -
שאלה לסבתות וסבים שלקחו נכדים לטיול ללא הוריםשושי תודה רבה. -
שאלה לסבתות וסבים שלקחו נכדים לטיול ללא הוריםאני רק רוצה להוסיף שלדבר עם משטרת הגבולות יפתור לכם רק את הנקודה של יציאה מהארץ. אבל קיימת גם הנקודה של יציאה מהמדינה בה מטיילים כדי לטוס בחזרה לארץ...
כפי שאמרו כדאי להצטייד במכתב מההורים, באנגלית.
נעה -
שאלה לסבתות וסבים שלקחו נכדים לטיול ללא הוריםנעה את צודקת,
כמו שכבר כתבתי אנסה לבדוק גם במשטרת הגבולות וגם אמסור לאחי וגיסתי שצריכים לכתוב מכתב באנגלית שהם מאשרים.
רק רציתי לבדוק שלא צריכים ממש יפוח כח בחתימת נוטריון, אלא מספיק מכתב באנגלית מהורים. -
שאלה לסבתות וסבים שלקחו נכדים לטיול ללא הוריםהיי מרינה
באותה נסיעה שלי צירפה את הקישור בעניינה אכן הצטיידתי באישור באנגלית מאומת ע"י נוטריון. בפועל אף אחד לא התעניין בגב' הצעירה שבאה איתנו. בכל מקרה הייתי נוהגת כך שוב ולא לוקחת סיכון שמישהו יעצור אותנו לשאלות ובירורים
מירב -
שאלה לסבתות וסבים שלקחו נכדים לטיול ללא הורים
הורי לקחו את בתי לטיול באיטליה. הם נתבקשו בנתב'ג להראות אישור נוטריון שההורים מאשרים לקחת את בתי לחו'ל. לא היה ברשותם אישור כזה, ולאחר דין ודברים הסכימו לאפשר לבתי לטוס איתם. כל העניין היה מורט עצבים, מאחר וגם בחזור חזר הסיפור.
בקיצור- בפעם השנייה, כשהורי לקחו את בני לחו'ל כבר הוצאנו אישור נוטריון באנגלית, חתום על ידי נוטריון ועל ידינו.(למרות שהפעם לא נתבקשו להראותו).
כך שיש צורך באישור נוטריון, למרות שלא מקפידים על כך.
לדעתי לא שווה לקחת את הסיכון, שלא לדבר על המתח \הנפשי של כן יבקשו/לא יבקשו. מדובר במסמך סטנדרטי וזה עולה כמה מאות שקלים, ואפשר על המקום להוציא אותו.
מירב -
שאלה לסבתות וסבים שלקחו נכדים לטיול ללא הוריםהאם בדרכון של ילדים כתוב את שם ההורים?
במקרה שלי, נכדתי היא בת של בני, יש לנו אותו שם משפחה, איך בחו"ל יתחילו לבדוק האם אני סתם אימא מבוגרת ??
לי היה חשוב לדעת מה החוק בארץ, כי במחשב כאן לבטח רשום הכל, נאמר לי שילד של הורים גרושים צריכים אישור, אז גם זה כתוב להם, אבל לא בחו"ל.
נוסעים שנה הבאה עם אחותה, גם אז אברר רק בארץ,לא נראה לי שלא יתנו לנו לעזוב את צרפת , בכל אופן, סתם מכתב מההורים באנגלית, לבטח לא, זאת את יכולה לעשות לבד ולקשקש כל חתימה
-
שאלה לסבתות וסבים שלקחו נכדים לטיול ללא הוריםוואלה, תראו מה מצאתי:
http://www.knesset.gov.il/mmm/data/pdf/m02907.pdf
כאן כתוב דרישות בכל ארץ, בצרפת, כתוב שצריך אישור מההורים, כאמור, היינו בצרפת, לא שאלו מילה.. -
שאלה לסבתות וסבים שלקחו נכדים לטיול ללא הוריםשנה שעברה נסעתי עם שני נכדי שמות משפחה שונים. לא הייתה שום בעיה ולא נדרשנו להציג אישור כל שהוא.
כפי שהמליצו קודמי, כדאי להצטייד במכתב חתום ע"י ההורים.
-
שאלה לסבתות וסבים שלקחו נכדים לטיול ללא הוריםמתוך הקישור של שושי:
-
שאלה לסבתות וסבים שלקחו נכדים לטיול ללא הוריםוואו חברים,
המון המון תודה.
מכיוון שהיעד הוא גרמניה, לפי לינק המצורף, אין מבקשים במדינה הזאת אישורים.
כולם על אותו שם משפחה (בת של אחי), אז לבטח זה פחות בולט לעין.
בכל זאת ההחלטה היא לא בידיי, ההורים (והסבתא הדאגנית) צריכים להחליט מה עדיף - רק מכתב באנגלית או אישור מנוטריון.
אבל אני מאוד שמחה שהעליתי את הנושא כאן, דברים שבעיניי חשוב לדעת, כדי למנוע אי-נעימויות.