שתי גדות לדנובה
-
שתי גדות לדנובהסיפור(אהבה)מהסרטים,מזל טוב

גיל -
שתי גדות לדנובהנעה, תודה אבל איזה סוף?? זה מלחיץ..
גיל, המון תודה
-
שתי גדות לדנובהיוזמה הונגרית לאיסוף תרומות
שימו לב ליגואר החונה בצד השני .
-
שתי גדות לדנובהבחזור החלטנו לוותר על שרותי ה OP-on Op-off וירדנו ברגל במסלול הליכה נחמד עד שהגענו לגשר השלשלאות. בדרך עברנו ליד בית הנשיא בדיוק בזמן הטקס המשעשע של חילופי המשמרות.
-
שתי גדות לדנובה
-
שתי גדות לדנובההצטרפתי גם
רק אתמול שבתי משם, עוד לא הורדתי אפילו את התמונות מהמצלמה שלי, והנה בודפשט מול העיניים עם כזה סיפור אהבה יפה.
מצחיק שגם אני תכננתי לפתוח את הסיפור שלי עם הנוסטלגיה שלי לבודפשט, אבל עכשיו זה יראה כאילו אני חקיינית
)) (לא שזה דומה לסיפור הרומנטי המהמם שלך..)
אני נהנית לקרוא, כשתסיים אני אתחיל להעלות את הסיפור שלי, יפה לראות כמה פנים שונות יש לעיר שמתאימה לכל גיל. -
שתי גדות לדנובהיורם וענת - ברוכים השבים !
יורם - איזו פתיחה ! עכשיו הבנתי למה הטיול קוצר ולמה מצאת לנכון להשתמש באוטובוס התיירים . שמחה גם לקרוא שבכל זאת וויתרתם מעט על שירותיו וצעדתכם להנאתכם בעיר היפה הזו !
מצפה להמשך ...
ענת - מצפה לסיפור המלא שלך ומההתרשמות של בן ה-5 ...
וסקרנית לדעת אם השתמשתם באחת ההמלצות שלי למסעדות ?
עדי -
שתי גדות לדנובהיורם וענת - ברוכים השבים !
יורם - איזו פתיחה ! עכשיו הבנתי למה הטיול קוצר ולמה מצאת לנכון להשתמש באוטובוס התיירים . שמחה גם לקרוא שבכל זאת וויתרתם מעט על שירותיו וצעדתכם להנאתכם בעיר היפה הזו !
מצפה להמשך ...
ענת - מצפה לסיפור המלא שלך ומההתרשמות של בן ה-5 ...
וסקרנית לדעת אם השתמשתם באחת ההמלצות שלי למסעדות ?
עדי -
שתי גדות לדנובהענת, ברוכים השבים וברוכים הבאים, יהיה מאד מעניין להביט בבודפשט בעיני ילדים, אחרי שהכרתי אותה גם בצעירותי ודברים אחרים לגמרי עניינו אותי אז מאשר כעבור כ 22 שנים מהביקור עכשיו, ובמיוחד שעכשיו אני סקרן עוד יותר לשמוע את סיפור הנוסטלגיה שלך.
עדי, הזדמנות להודות גם לך על הטיפים והתרומה שלך עם כל השאלות של טרם הנסיעה. -
שתי גדות לדנובהבהמלצת הקונסיירג' במלון הלכנו למסעדה שליד הבזיליקה, The Strudel House. נכון, שלפי השם יש סיבה לחשוש שמדובר במלכודת תיירים, אבל היא התגלתה כמסעדה מעולה!!
יש כמובן מנות פתיחה של שטרודלים במילויים שונים, אבל במנות העיקריות אפשר למצוא דגים, בשרים ועוד.
לא זולה, אבל מומלצת בחום.
הגענו יחסית מוקדם והיינו כמעט לבד, ומהר מאד היא התמלאה עד אפס מקום, אז כנראה שכדאי להזמין מקום מראש, אם רוצים להגיע בשעות המבוקשות.
שבעים ומרוצים חזרנו לכיכר הגדולה שמול ג'רבו, שם עדיין היה השוק מפסטיבל האביב שהסתיים כמה ימים קודם לכן, כולל מוזיקה נעימה, וכוס יין חם.
את הקיורטוש הריחני היה קשה לעבור לידו אבל התאפקנו שלא לקנות ושמרנו אותו לעוד יום.
-
שתי גדות לדנובהאת הערב סיימנן בקרוז לילי על הדנובה עם הסברים מונוטוניים מוקלטים שלמרות היופי שמסביב ועוד אחרי יין באורחה ויין חם בשוק הלילה כמעט והרדימו אותנו,
-
שתי גדות לדנובה
-
שתי גדות לדנובהיורם,
התמונות יפות ומעלות נוסטלגיה.
רק לחשוב ש6 ימי מלאים טיילנו בעיר ואפילו קיורטאש אחד לא ראיתי
מעניין לדעת שיש שווקי אביב.גם באלזס חוגגים את תחילת האביב,עם פסחא ושווקים בדומה כנראה לבודפשט,עם יין חם בטוח
אמה -
שתי גדות לדנובהיורם - מזל טוב!!!!
איזה סיפור, וואו!!! יש עוד דברים כאלה???
בודפשט שלך יפייפיה
תודה
רבקה -
שתי גדות לדנובהרבקה, יופי שהצטרפת ותודה רבה
אמה, אני כבר שולח לך קיורטוש..
-
שתי גדות לדנובהזה הקיורטוש רק לאמה
-
שתי גדות לדנובהלמחרת פתחנו את היום בסיור בפרלמנט עם קונפרמשיין לסיור שעשה לנו הקונסיירג' במלון.
לאחר תור ארוך עם שוטר עצבני שניסה לשמור על הסדר, ועיכוב קל, קיבל אותנו המדריך, יהודי מבוגר מאד דובר עברית, שהיה מוצלח מאד ונתן לנו זוויות מאד מעניינות של הסיפור על הפרלמנט ועל הונגריה בלבד.
-
האם יש קיורטוש זהה למקור בארץ ? -
האם יש קיורטוש זהה למקור בארץ ?זהה? לא
דומה? כן.
יש רשת בארץ בשפ קיורטוש\ שמכינים בכל הטעמים המוכרים כמו קינמון, וניל וכו' והם נמכרים חמים חמים ישר מהתנור.
בבודפשט יש גם בכל הטעמים, וגם הם נמכרים חמים חמים, אבל ישר מהגחלים, וזה בעיקר ההבדל, כי הקיורטוש מקבל גם טעם וריח עדין של עישון.
מתי אמרת שאת נוסעת? עוד חצי שנה? רק תיזהרי שלא להתמכר לזה. -
יורם מזל טוב!!!איני יודעת מה לברך קודם ברוכים השבים או מזל טוב ליום הנשואין
או מזל שנכנסתי לבלוג עם הסיפור הכי מדהים שקראתי לאחרונה
כמעט ולא נכנסתי לכתבה כי אחרי הסיפור והתמונות של ריף
משם אמרתי לעצמי מה ניתן לחדש.
אבל הסקרנות מה אתה כותב הכניעה אותי.
כמעט נפגשנו לפני כך וכך שנים. אני הייתי באוגוסט 1989
קצת אחרי שנפתחו השערים לישראלים לשם כשבנותי היו קטנות.
מן הסתם ביקור עם ילדים אינו דומה לביקור כמבוגרים
ומן הסתם אחרי כל הסיפורים והתיאורים שלך, של ריף והמטייל המתמיד אשוב לשם ביום מן הימים. אפילו הדנובה כחולה אצלך.
התמונות בלילה - מדהימות.
ממתינה בשקט להמשך.
רחל לבון