חידוש תכנון טיול שלכת
-
אנחנו מקוים לממש השנה את תכניתנו שהתבטלה בסתיו החולף.
הרוח שלנו הוא שהשנה עומד לרשותנו זמן ארוך יותר.
ועתה לשאלותי.
מוני, הצעת לי מסלול מפורט ואנני יכולה למצוא את השרשור על מנת להתייחס אליו בשאלותי. הוא מצוי בידי בהדפסה.
24.9 יציאה מבוסטון לכוון פיטספילד האם לקחת כביש 71 ? מה יש
בדרך?
או כביש 90?
האם להקציב יומיים לאזור?
26.9 בנינגטון
27.9 לייק פלסיד - כמה ימים כשהיעד הבא הוא מונטריאל.
עד כאן מסתמך על התכנון הקיים ופה אני בהתלבטויות.
כללית - ממונטריאל החזרה היא לבוסטון.
לכל המעגל יש לנו 21-24 יום
אשמח לקבל חוות דעת.
תודה אילה -
חידוש תכנון טיול שלכתשלום אילה
לא הייתה בעיה לאתר את ההכנה שלכם משנה קודמת,ואת ההצעה שלי.
http://forum.lametayel.co.il/forum_threadt/frm_id-43/msg-354 3000/srch-%D7%9C%D7%A4%D7%99%D7%A6%D7%A4%D7%99%D7%9C%D7%93#m sg_3543000
בהתאם להנחייה שלך על הרצון שלכם לא לרוץ אלא לקיים טיולי כוכב מנקודות במסלול,הצעתי מה שהצעתי.
כמו כן הצעתי לעיין בדיווחים הנהדרים של כמה מהגולשים שעשו באיזור בשלכת 2011 כמו רבקה ק,שגב,ותאיר,מה שיוסיף בעיקר מיידעים על טיולי הכוכב המבוקשים .
המסלול יוצא מבוסטון,ואני מניח שגם השנה תלכו על יציאה וחזרה מבוסטון ??
מוני -
חידוש תכנון טיול שלכתמוני
תודה. אין לי הסבר לכך שלא מצאתי את השרשור.
בינתיים אני עובדת לפי התכנון שהצעת לי. מאחר ונוספו לי 3-4 ימים , היכן כדאי להרחיב?
אני מתלבטת האם בלייק פלסיד, ההרים הלבנים?
האם 4 ימים למוטריאול זמן סביר?
כללית עלינו לעשות הכל בניחותא יחד עם זאת אוהבים טיולים רגליים.
תודה
אילה -
חידוש תכנון טיול שלכתהיי
הייתי מקטין קצת את הכמות למונטריאול ביום אחד, אותו הייתי מקדיש
לטיול בישובי ההרים הלורנטיים(לוראנטיד) בואך מון טראמבלאן.
איזור נופש שופע הים ואגמים-וכפרים פסטורליים.
כמו כן אם כבר קצת מחוז קוויבק ,הייתי משלב גם את העיר קוויבק.
יום הגעה אליה,יום נוסף בביקור בה,ויום נוסף יוצא ממנה אל אתרים בסביבתה,ועל מנת לא להגיע ולחזור ממנה על אותו כביש אפשר לגוון על כבישי שני צידי הנהר.
דעתך אילה
מוני -
חידוש תכנון טיול שלכתנשמע מגניב. אלמד את המפה ואחזור אליך.
יום טוב ומבורך
אילה -
חידוש תכנון טיול שלכתהי לכל ממיוצאי השלכת,
למדנו את המפה, ומחת המרחקים והקילומטרז' אנחנו מותרים על ההעמקה לקנדה.
ביחס לתכנית שהצעת , יום 3 לפי נמיפוי שלך האם אתה מציע ללון בludlow על מנת לצאת בבוקר לכביש 100? מתי יורדת החשיכה.
האם באפשרותך למפות את יום 4 ו-5. אני קצת מבולבלת מקריאה חוזרת ונשנית של החומרים.
האם כדאי להוסיף יום האזור לייק פלסיד?
קבלנו את עצתך להפחית יום ממונטריאול.
תודה
אילה -
חידוש תכנון טיול שלכתהיי
במבט נוסף על יום 3 אפשר למתוח קצת את המסלול ואחרי Grafton,לעלות
ל-Woodstock ,ולאחר מכן לפנות מערבה על ה-4 ולהגיע ללינה או ב-Ludlow על ה-100 ואו ב-Weston עוד רבע שעה דרומה מלודלו על ה-100.
במידה ואתם אחרי גרפתון מרגישים שאתם לא טובים עם השעון אפשר לוותר על העליה לוודסטוק ולפנות ישר על פי המיפוי המקורי ללודלו.
הנה המיפוי והאפשרות לשלב את וודסטוק וכביש 4
http://goo.gl/maps/400zg
מיפוי כהצעה ליום 4
https://maps.google.com/maps?saddr=Ludlow,+%D7%95%D7%A8%D7%9 E%D7%95%D7%A0%D7%98,+%D7%90%D7%A8%D7%A6%D7%95%D7%AA+%D7%94%D 7%91%D7%A8%D7%99%D7%AA&daddr=Manchester,+%D7%95%D7%A8%D7 %9E%D7%95%D7%A0%D7%98,+%D7%90%D7%A8%D7%A6%D7%95%D7%AA+%D7%94 %D7%91%D7%A8%D7%99%D7%AA+to:Lake+George,+%D7%A0%D7%99%D7%95+ %D7%99%D7%95%D7%A8%D7%A7,+%D7%90%D7%A8%D7%A6%D7%95%D7%AA+%D7 %94%D7%91%D7%A8%D7%99%D7%AA+to:Indian+Lake,+%D7%A0%D7%99%D7% 95+%D7%99%D7%95%D7%A8%D7%A7,+%D7%90%D7%A8%D7%A6%D7%95%D7%AA+ %D7%94%D7%91%D7%A8%D7%99%D7%AA+to:Tupper+Lake,+%D7%A0%D7%99% D7%95+%D7%99%D7%95%D7%A8%D7%A7,+%D7%90%D7%A8%D7%A6%D7%95%D7% AA+%D7%94%D7%91%D7%A8%D7%99%D7%AA+to:Lake+Placid,+%D7%A0%D7% 99%D7%95+%D7%99%D7%95%D7%A8%D7%A7,+%D7%90%D7%A8%D7%A6%D7%95% D7%AA+%D7%94%D7%91%D7%A8%D7%99%D7%AA&hl=iw&ie=UTF8&a mp;ll=43.743321,-73.619385&spn=2.174731,3.532104&sll =43.807774,-74.21402&sspn=0.5431,0.883026&geocode=FS ErlgIdP62q-ynF9a0fUTXgiTEUveFNpKYVpw%3BFeSfkgIdYwGl-ylF80KBt V_giTG6P1Bl9jWIBQ%3BFYWhlgIdKz2b-ymBPgWgHcDfiTHSYs9Ps_zoOw%3 BFTIRnAId6cyS-yk7PTZijnnfiTHdHzehmBdN3w%3BFc3NogIdxsSP-yn5tl _bHkDLTDGS1AGCXGa85g%3BFcOmowIdISiX-ylbMWK-Y-LKTDHC0yXd5qMsK A&oq=lud&doflg=ptk&mra=ls&t=m&z=8
יום 5
כהצעה כולל העליה עם הרכב לוויטפייס מאונטיין,או לחילופין להר טיסה מעל איזור צפון האדירונדאק מלייק פלאסיד
http://goo.gl/maps/MnybH
לא הייתי מוסיף יום ללייק פלאסיד מספיק 2 לילות שיש לכם שם.
חוזר על ההצעה בתגובות הקודמות שלי והיא לטיול צפונית למונטריאל, בישובי ההרים הלורנטיים(לוראנטיד) בואך מון טרמבלאנט,איזור נופש שופע הרים אגמים-וכפרים פסטורליים.
מוני -
חידוש תכנון טיול שלכתתודה. אתעמק שנית לאחר עיסוקי יום הזיכרון.
יום טוב
אילה -
חידוש תכנון טיול שלכתכמו שנהוג לציין בפורום ובבלוגים כשמוני מתעקש כדאי ל"ציית". הוספנו 3 ימים למונט טרמבלן. החלטנו לותר על ונקובר, לא מעונינים בימי נסיעה ארוכים שקשים לנו.
עכשיו ההתלבטות היא ביחס לדרך ממונט טרמבלן לSTOWE.
האם יש לקחת בחשבון יום שלם. מה בדרך?
smuggler notch יש סיכוי שנוכל לשלב?
2 לילות STOWE מספיק? בהנחה שנגיע בערב.
איך לתכנן את הכוכב? קצת מתלטת לאחר קריאת כל ההמלצות ?
אשמח לקצת עזרה למיפוי הקטע הזה.
תודה
אילה -
חידוש תכנון טיול שלכתאיזו פדיחה. חוזרת בי ביחס למרחקים.
קראתי ברוב חוסר ניסיוני את המרחק הכללי בראש המסלול של גוגל.
ועתה קויבק חזרה לתמונה לאחר בדיקה נוספת. להקשיב למוני.
עדיין נשארת ההתלבטות ביחס להמשך לכוון STOWE ואשמח לייעוץ
תודה. -
חידוש תכנון טיול שלכתהיי אילה
לא יודע אם לכל קטע שאני מציע כדאי "לציית"
כפי שנרשם במקרים מסוימים,בבלוג זה, או בתגובה אחרת
לגבי השינוים, שלא יהיו אי הבנות-זה בסדר גמור וכך בונים טיול .
אבל ככל שהזמן נוקף ,לי אומנם נראות התוספות של קוויבק סיטי(או שהאם חזרת בך ממנה?), ומונטרנבלט ,אבל צריך לתחם אותן בהקצבת הימים הסופית ,שאם הבנתי יש אפשרות לתוספת של 3 ימים? על החלוקה הקודמת שרשמתי ושהיתה -21 יום?
לא לדאוג אמפה לך כהצעות את כל הכוכבים שתרצי ,אלא מאי-אילה,על מנת כדאי בעיקבות השינוים/תוספות-לשפצר קודם חלוקה לימים, ויעדים,מה שאומר, שצריך שתעשי שוב רישום של הקיים ומה התוספת על מנת שאפשר לפחות מצידי לסייע בהשלמת ההצעה אליך.
מוני
-
תכנון טיול שלכת פתוח להארות והערותהי,
לאחר לבטים והתלבטויות הנה התכנית המתגבשת עד כה.
להזכיר , אנחנו זוג צעיר ברוחו היוצא לטיול שלאחר השחרור (מעבודה... עשינו חישוב שיחד צברנו כ-100 שנות עבודה ) טיול שציפינו לו שנים רבות. המגבלות הן כמות שעות נהיגה סבירות , שהות מספקת בכל מקום כדי לספוג את החויה (זה היתרון שזמננו בידינו.:)טבע ,נוף והליכות גם ממושכות ברמה קושי קלה עד בינונית, ויחד עם זאת גם ביקור בערים בעלות ענין.
התכנית המתגבשת בעזרתכן ובהובלת מוני.
11.9-18.9 ניו יורק
18.9 -24.9 בוסטון (משפחה)
24.9 - בוסטון לכוון פיטספילד.
25.9 פיטספילד - כוכבי
26.9 כיוון אדירונדק לינה LUDLOW
27-28.9 LAKE PLACID לינה
29.9 יציאה לכיוון מונטריאול. בהנחה שיום זה גם הוא נועד להשלמה
באזור החלטנו ללון ב"פאתי" מונטריאול ב PRESCOT על להיכנס
לעירבבוקר.
30.9-2.10 מונטריאול
3.10 יציאה לכיוון MONT TREMBELAN (איך לארגן את הימים באיזור?)
4.10 mont trembelan
5.10 יציאה לכיוון קוויבק ( נהיגה ארוכה היכן מומלץ להתעכב
לאתנחתא בדרך?)
6.10-7.10 קוויבק והסביבה (יש שהמלצות?)
8.10 יציאה מקוויבק לכוון STOWE
מכאן ואילך עדיין לא סגור. הכיוון הכללי החזרה לבוסטון. יש לנו 10-
12 יום
אשמח להערות והארות
תודה
אילה
-
תכנון טיול שלכת פתוח להארות והערותאילה - לגבי מונטריאול - מציעה להתגורר כמה שיותר קרוב "לעניינים", כמובן במלון שמציע גם חניה לרכב, אבל כך שתוכלו לטייל ברגל בעיר היפה, ואם לא, שתהיו לפחות קרובים לאחד מאמצעי התחבורה הציבורית.
מצרפת לכם את סיפור הטיול במונטריאול.
לגבי החלק האחרון של הטיול שלכם, מציעה לך לקרוא את החלק המתאים בסיפור טיול השלכת שלנו ולראות אם המסלול מתאים לכם.
איזה כיף לכם!!!
רבקה
-
תכנון טיול שלכת פתוח להארות והערותאילה
בהתאם למגבלות שרשמת ואני מצטט :-
שעות נהיגה סבירות , שהות מספקת בכל מקום כדי לספוג את החויה (זה היתרון שזמננו בידינו.:)טבע ,נוף והליכות גם ממושכות ברמה קושי קלה עד בינונית, ויחד עם זאת גם ביקור בערים בעלות ענין.
ברור שאת צודקת ,אבל כשמסתכלים על התאריכים שנכנסים לשבוע השני של אוקטובר צריך להביא בחשבון שההגעה לצפון וורמונט ,והרים לבנים,זה אמור בדרך כלל להיות באיזור הפיק של השלכת וזה מצוין,אבל לגבי תאריך ההגעה לאכדיה במיין לא כדאי לדחוף יותר מידי את תאריך ההגעה אליו.
לכן בהתאם למה שרשמת הנה הערותיי
26/9
זה לא יום שאפשר לכנות אותו בכיוון האדירונדאק,כדאי לקרוא לו דרום וורמונט עם נטיה לכיוון המרכז המזרחי שלה בעיקר אם מצליחים לשלב את וודסטוק, וקווישי, ולבסוף כביש 4 מערבה ל-ludlow או Weston,על מנת שהנסיעה ללייק פלאסיד ביום הבא תהיה סבירה עבורכם
27/9
ההצעה שלי להגיע קודם לישובי מנצ'סטר במערב וורמונט לפני שפונים אל הדרך הלא קצרה שאני מציע בדרך כלל ללייק פלאסיד.
http://goo.gl/maps/y721O
29/9
אפשר בדרך לקנדה ועל פי הגדרתך פאתי מונטריאול,לעלות קודם עם הרכב על הוייטפייס מאונטיין,ולבקר באוזאבל קאזם,ואם תשימי לב בהצעת המיפוי היציאה מלייק פלאסיד היא על קטע של 20 קמ עד Keene ,על כביש 73 על מנת לנסות להינות משלכת שבדרך כלל לא מאכזבת על כביש זה.
http://goo.gl/maps/OKfUw
עכשו לגבי מונטרנבלנט ומניעת הדרך הארוכה ממנו לקוויבק סיטי,הנה הצעתי
לגבי זה-
3/10
http://goo.gl/maps/ryY2k
4/10
לאחר השלמות ביקור במונטרנבלנט ,וכדאי לדעתי לרדת דרך ביקור בכפרים/עיירות אפשריות נוספות ולקבוע לינה ב-Sainte Jerome ,שהיא כבר סדר גודל של עיר (ממליץ על הבסט ווסטרן שהוא נוח ליציאה מהכביש המהיר),
בכך אתם מקטינים את אורך הדרך לקוויבק סיטי ב-5/10!
http://goo.gl/maps/1jMPy
5/10
http://goo.gl/maps/nOXDm
לא הייתי עושה אתנחתא בעיר הגדולה יחסית Troise-Rivieres 'אלא באחת
העיירות לאורך הדרך אולי בנקודה B לא מיוחדת פרט לכך שבה מצויה
הכנסיה המפוארת כנסית סנט אנטואן דה פאדו.
אם תשימי לב במיפוי הצעתי בשלב מסוים לעבור לנסיעה מכביש 40 המהיר לזה הקרוב יותר לנהר-138 .
לביקור בקוויבק סיטי הייתי משתמש בדיווח של הגולשת אגולד ז"ל, תגלגלי ותגיעי לימי קוויבק סיטי ויש אומנם גם קצת מונטריאול אבל על מונטריאול יש את רבקה ק (ידוע לי שאגולד לא התלהבה ממונטריאול).
הנה הלינק לדיווח המרשים של אגולד ביחוד על קוויבק סיטי
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=229&a mp;a mp;messageid=106625637&r=1
עכשו לגבי ההמשך עם הגעתכם לצפון וורמונט אני לא חוזר בי מההצעה
שלי בחלוקה שנתתי לך ל-21 יום כאשר החלוקה בצפון וורמונט ובהרים הלבנים והפירוט כדאי ללכת בעיקבות רבקה ק.
הערה שלבטח לא זרה לכם אם שהיתם תקופה לא קצרה בבוסטון והיא שבאוקטובר מחוז קוויבק כבר קררר.. ואותו כנ"ל לאכדיה במיין שאתם מגיעים אליו וכמעט סוגרים שם את עונת התיירות שבה.
מוני -
לינה/חניה במונטריאולאני לנתי בפרבר Laval, ונהגתי 5 דקות מהמלון לתחנת תחתית עם מגרשי חניה גדולים, שם השארתי את הרכב לכל היום.
הנקודה היא שיש צורך להגיע מוקדם לתחנה כי אחרת מגרשי החניה מתמלאים וצריך למצוא חניה אחרת.
המלון בו לנתי היה עם חניון ללא תוספת תשלום למחיר החדר. עלות המלונות במונטריאול עצמה גבוהה הרבה יותר, ושם גם נהוג להוסיף תשלום יומי על החניה. -
לינה/חניה במונטריאולהי,
תודה תודה.
dhz,
קראתי את המלצתך בדבר הלינה במונטריאול, והיא הגיונית לחלוטין, אלא שאנחנו רוצים להיות במרכז שמאפשר לחזור במהלך היום למנוחה בעת הצורך. שיטוט ממושך בסמטאות העיר ולא כל שכן במוזיאונים מעייף יותר מאשר הליכה ממושכת בשבילי ההרים.
רבקה,
תודה על ההפניות. קראתי את אשר כבר כתבת פנים אחור בשנה החולפת והשנה, ורשמתי לפני את כל המלצותיך. תאורך את מונטריאול חיזק בנו את הרצון לבקר שם.
מוני,
המרדף אחר השלכת אכן מלחיץ. בחרנו להתחיל בניו יורק כדי להקדים את הקור הגדול, שכן כל בקורינו הקודמים פגשו או חורף מקפיא או חום יולי אוגוסט, ושני אלה פוגמים בהנאה.
קשה לאחוז במקל בשתי קצותיו. נתאים את עצמנו למצב.
את המסלולים שהצעת אלמד בקפידה ואחזור בשאלות שתהינה.
סופ"ש טוב לכולם
אילה. -
לינה/חניה במונטריאול" שתי דרכים נפרדו ביער עבות ..." ואני לא יודעת באיזו מהן לבחור
הי,
ההתלבטות שלי היא ביחס לדרך מ- STOWE להרים הלבנים. בדקתי תאריכים
של סגירת האתרים. ומרביתם פתוחים עד 20.10.
1.אשמח לקבל המלצות לינה בNORTH CONWAY , מה שמצאתי הוא במחירים גבוהים מאד.
2. האם לפצל לינה בין לינקולן לנורת' קונויי, קראתי המלצות לכך בשרשורים שונים. אין לנו בעית מעבר ממקום למקום.
3. איך לתכנן את המסלול. האם לתת לאזור 4 ימים? נו, כמובן כולל אאוטלט... זמננו בידינו יכולים להוסיף יום או יומיים זה ע"ח ימים משפחתיים בבוסטון.
תודה,
שבוע טוב ומבורך
אילה -
לינה/חניה במונטריאולשתי דרכים - זו אני.....
אני תמיד בוחרת, באופן אובייקטיבי בזה שהלכו בו פחות...
עכשיו ברצינות, הייתי בוחרת בנסיעה ביום הזה לא רק כמעבר ממקום למקום, אלא טיול בפני עצמו, את אחת הדרכים בהן לא טיילתם בימים של סטו.
אם תחזרי לטיול שלנו תראי שאנחנו נסענו דרך כביש מס' 232, שמוני התעקש עליו, וצדק בגדול!!! כביש קטן, סוטה מעט מהדרך אבל שווה כל רגע. מסלול יש בסיפור שלנו.
ההרים הלבנים - אני כמובן בעד 4 ימים, כי יש כל כך הרבה מסלולים יפים גם לנסיעה וגם להליכה שחבל רק לעבור לידם - האאוטלט מתאים בעיניי בסופי הימים אם כל הימים יהיו חסרי גשם, או מרוכז ביום גשם שוטף. שוב אני שולחת אותך למסלולים בסיפור שלנו, ותראי שם שיום הגשם שנפל עלינו בנורת קונווי היה במקום, למנוחה.
אני מאוד ממליצה על המלון שלנו בו, אבל ליאור בדק כבר לפני חודשים והיה יקר - אולי אם תבדקי עכשיו הוא יהיה במחיר סביר?
רבקה -
לינה/חניה במונטריאולמוסיף המלצה לכביש 232 (מצרף טיפ לגבי הדרך בין Stowe והרים הלבנים)
ואולי חשוב לא פחות - זהו לא המסלול שתכננו מראש לנסוע בו. התוכניות השתנו בשל המלצות במרכז המבקרים שם היה גם ריכוז של דיווחי מטיילים 'חם מהשטח'. ואם פנקייק מדבר אליכם - עוד סיבה לבחור במסלול הזה
לגבי מקומות לינה - האם אתם מטיילים בהרכב זוגי? אם כן - תשקלו את אופציית ה- B&B במקום מלון -
לינה/חניה במונטריאולאני ממליץ על ה- Residence Inn ב- North Conway. זה מלון סוויטות.
זה מלון חדש ברשת המעוצב בצורה שונה מרוב המלונות האחרים שברשת.
רוב בתי המלון ברשת מעוצבים כבתים של שתי קומות ללא מעלית, כמדומני.
המלון הזה הוא בנין עם מספר קומות (6 או 7). הסוויטה בא לנתי היתה מהסוג הקטן יותר. גם בה היו שני חדרים נפרדים, חדר שינה ושסלון, כאשר המטבח צמוד לסלון. החדרים לא היו גדולים (אבל מדובר בסוויטות הקטנות יותר). העלות ליחיד היתה קצת מעל $100, לטעמי מחיר מאד סביר לסתיו בניו אינגלנד.
יש טעם בפיצול הלינה בין לינקולן וNorth Conway, מבחינת המיקום (אין לי דעה על לינה בלינקולן. לא לנתי שם). לינקולן קרובה לאטרקציות של מערב ההרים הלבנים ותחסוך לכם חצי שעה נסיעה או יותר בדרך ל- North Conway. לשיקולכם.
מבחינת אורך השהות, אני חושב ש- 4 ימים זה הרבה להרים הלבנים, אבל זה באמת תלוי בכמות הטיולים הרגליים שתחליטו לעשות ובקשצב הביקור שלכם. לא צריך זמן כה רב בשביל האטרקציות המרכזיות במקום. לשם כך יספיקו 2-3 ימים.