ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

שבוע בלאוס

פורום אסיה-המזרח הרחוק
    10
    22
    6970
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • sancho
      sancho נערך לאחרונה על ידי

שלום,

האם מזג האויר בלאוס בסוף ספטמבר מתאים לטיול?

מה היעד המועדף בלאוס להגיע לשם בטיסה מבנגקוק כדי לצאת משם לטיול של שבוע ולחזור לבנגקוק?

בכמה מוערכת עלות טיול של שבוע בלאוס?
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • avi
        avi נערך לאחרונה על ידי

צר לי לאכזב אותך
        Twisted Evil
        בשבוע ימים לא תספיק כלום.
        אם תטוס לוינטיין יש לך 3 ש' נסיעה לואנג וינג, שם כדאי להישאר לפחות 3 ימים.
        ואז יש לך יום נסיעה ללואנג פראבנג.
        נשארו לך יומיים שבאחד מהם תצטרך לטוס חזרה.......
        אם תטוס ללואנג פראבנג זה בדיוק אותו הדבר......
        תגיד שהיית.....
        • sancho

צר לי לאכזב אותך
          לויטנאם יש טעם לנסוע לשבוע?
          • קש כפית
            קש כפית נערך לאחרונה על ידי

שבוע בלאוס
            בזמנו האפשרות לטיסה ללאוס מבנגקוק הייתהללואנג פראבנג  בחברת התעופה LAO AIR
            3 פעמים בשבוע כשעה טיסה, כדאי לברר אם זה עדיין כך. והעלות הייתה כמאה דולר.

תקציב לא בטוחה שיעזור לך כי הייתי ב 2002 ויצא ממוצע של (לינה, אוכל, נסיעות וטיולים)
            100 דולר לאדם לשבוע 

עונות השנה בלאוס:
            העונה הקרה בין נובמבר לפברואר היא הטובה ביותר לטיול בלאוס - מזג האוויר נעים, הדרכים בדרך כלל פתוחות הן ביבשה והן בנהרות ואין כמעט גשם.
            בעונה החמה בין מרץ למאי מזג האוויר מתלהט (בהרי הצפון ובמקומות הגבוהים נעים), וחלק מנתיבי השייט הקטנים נסגרים בשל המים הרדודים.
            בין יוני לאוקטובר עונת המונסונים נפתחת. הנוף מלבלב בירוק נפלא, אך כבישים רבים נסחפים או מוצפים ויוצאים מכלל שימוש.

ויזה: עד 30 יום אפשר לעשות ויזה בגבול עלות כשלושים דולר.

שבוע זה זמן קצר לטייל ממקום למקום אני חושבת. שבועיים יותר הגיוני.
            • avi
              avi נערך לאחרונה על ידי

קשכפית ידידתי שמח לשובך
              • .Doron
                .Doron נערך לאחרונה על ידי

שבוע בלאוס
                לדעתי, כדאי לסוע ללאוס לשבוע . כמובן שעדיף שבועיים, אבל אם יש רק שבוע זה עדיף על כלום . מי יודע אם תגיע לאזור פעם נוספת ?

אם יש טיסה ללונג פראבנג זה הכי טוב . תטייל בלונג פראבנג 3 ימים.
                היום הראשון זה יום הטיסה .
                יום שני - טיול לאורך הרחוב הראשי לכל המנזרים, ובערב עולים לגיעת פוסי (עד כמה שאני זוכר) .
                יום שלישי - נוסעים למפל הגדול ולמפל הקטן . (המערה עם פסלי הבודהה די סתמית. אפשר לוותר) .

סע לוואנג ויאנג לשלושה ימים (כולל יום הנסיעה) .
                אחד הימים בוואנג ויאנג זה שייט אבובים .

ביום האחרון סע לויאנטיאן (האוטובוס יוצא ב- 6 בבוקר), וקח רכבת לילה לבנגקוק (יוצאת בערך בשבע בערב אם לא השתנה מאז שאני הייתי) .
                אפשר לסוע לפארק הבודהה בויאנטיאן בזמן שאתה מחכה לרכבת הלילה .
                • sancho

שבוע בלאוס
                  האם אין סכנה לסגירת כבישים בלאוס בגלל הגשמים? התכנון הוא שבוע אחרון של ספטמבר?
                  מה משך הנסיעה מ: LUANG PRABANG אל: וואנג ויאנג ? ומה יש לעשות שם 3 ימים חוץ מאבובים?

איזה חברת תעופה טסה ל LUANG PRABANG?

תודה
                  • avi
                    avi נערך לאחרונה על ידי

שבוע בלאוס
                    Twisted Evil
                    כביש מס' 13 הכביש המוביל מויינטיין ללואנג פראבנג דרך ואנג וינג הוא במושגי לאוס כביש טוב.
                    אף אחד לא יכול להתנבא לך אם יהיו שטפונות בספטמבר!!!!!!
                    בנגקוק אייר טסה מבנקוק ללואנג פראבנג וזו טיסה יקרה יחסית.
                    משך הנסיעה מלואנג פראבנג לואנג וינג 7-10 שעות.
                    בואנג וינג נסגר שיט האבובים לא בטוח שחידשו אותו.
                    חוץ מה"אטרקציה" המפוקפקת של שייט בגילופין באבוב יש עוד המון מה לעשות בואנג וינג
                    למשל טיולים למערות באיזור.
                    טיולי אופניים או קטנוע לכפרים.
                    טרקון לאורך הנהר וביקור במערות בשייט
                    אפשר לבלות בואנג וינג שלושה ארבעה ימים בקלות, בלי לקחת בחשבון שסתם כייף להסתובב שם באיזור.
                    לואנג פראבנג - אחת הערים היפות במזרח הרחוק.
                    לפחות יום אחד לטיול רגלי בסמטאות העיר בין הבתים המשןחזרים....
                    יום אחד של ביקור בארמון והעפלה למקדש לקראת שקיעה במעלה הר פוסיי, סיור בשוק הלילה ומסאז' בידי העוורים.
                    יום אחד של הפלגה למערה ולכמה כפרים על הנהר.ביקור במפלים.ואחה"צ הפלגה בשקיעה
                    יום אחד לפחות של טיול רגלי או עם אופניים בכפרים בצידה השני של לונג פראבנג מעבר לנהר.
                    שבוע לא יספיק לך!!!
                    • sancho

שבוע בלאוס-חלוקת ימים
                      מה דעתכם על חלוקת הימים הבאה:

היום הראשון - המראה בבוקר מבנגקוק עם בנגקוק אייר ל VIENTIANE.
                      אחה"צ וערב טיול בעיר. לינה בעיר.

היום השני - בבוקר - נסיעה של שעתיים וחצי-שלוש ל VANG VIANG.
                      היום השלישי - VANG VIANG
                      היום הרביעי בבוקר נסיעה 7-8 שעות ל- LUANG PRABANG
                      היום החמישי - LUANG PRABANG
                      היום השישי - LUANG PRABANG
                      היום השביעי - המראה בערב ל- VIENTIANE, עם לאוס אוויאיישן ושהות לילה בעיר.
                      היום השמיני - בצהריים המראה לבנגקוק עם בנגקוק אייר.

הטיסות שמצאתי - הלוך חזור מבנגקוק - 184$ וטיסת הפנים ב 102$.

האם ניתן לסמוך שהטיסות יוצאות במועדן, כי יש אפשרות, לחזור מ LUANG PRABANG ביום המחרת ואז המתנה של שלוש וחצי שעות לטיסת המשך לבנגקוק.

אפשרות נוספת, להמריא חזרה מ VIENTIANE ביום למחרת, ואז יש לי בערך 10 שעות בבנגקוק עד לטיסת אל על לארץ.

אשמח לתובנות Smile
                      • יוסי ל
                        יוסי ל נערך לאחרונה על ידי

שבוע בלאוס
                        אם יש רק שבוע אני ממליץ על טיול בדרום לאוס.
                        טיסה מבנגקוק לאובון (צפ' מזרח תאילנד), מעבר לפאקסה שבלאוס - 4000 האיים - חזרה לפאקסה - טיול ברמת בולוואן - חזרה לתאילנד.
                        אני לא יודע מה מצב מזג האויר בעונה המדוברת.
                        • orly064
                          orly064 נערך לאחרונה על ידי

שבוע בלאוס
                          אני הייתי בלאוס כ-10 ימים לפני 5 שנים. אין ספק ששבוע זה מעט, אבל אם זה מה שיש אז אפשר לנצל את זה אחלה.
                          אפשר, כפי שאבי הציע, 3 ימים בלואנג פרובאנג ו-3 ימים בואנג ויאנג (אני הייתי בואנג ויאנג רק לילה ולא נשארנו כלל מסיבות של לו"ז).
                          אנחנו היינו בלואנג פרובאנג, ומשם נסענו למונג נוי לטרק לא קשה של יומיים בכפרים. זה היה מאוד מוצלח, שווה לכם לשקול. אתם יכולים לנחות בלואנג פרובאג (אני טסתי עם LAO AIR, כפי שציינתי גם קש כפית) וביום הראשון לספוג אוירה. למחרת תעשו חלק ממה שאבי רשם שיש לעשות בעיר. ביום השלישי ניתן לנסוע למונג נוי (נסיעה של 4 שעות לנון קיו ומשם סירה של שעה, מגיעה כמה פעמים ביום) ולסגור את הטיול משם. ימים 4-5 תטיילו בכפרים ויום 6 חזרה ללונאג פרובנג, מגיעים אחה"צ ויש עוד זמן לשקיעה על הנהר.
                          יום 7 אפשר עוד לטייל קצת לפני שעוזבים, תלוי בשעת הטיסה.
                          לאחר שכתבתי את התוכנית הנ"ל, ראיתי שכתבת הודעה חדשה. בדקתי ויש טיסות של חברה לאית מלואנג פרובנג לבנגקוק, דבר שיחסוך זמן ואולי כסף.
                          • laos airlines
                          • .galit.
                            .galit. נערך לאחרונה על ידי

שבוע בלאוס-חלוקת ימים
                            אין שום הגיון להקדיש יומיים מתוך שבוע לויינטיין, או להגיע לואן ויינג ליום אחד בלבד.

יכול להיות שבנסיבות שלכם באמת יהיה הגיוני יותר להתמקד בדרום לאוס ולא בצפונה, או לחילופין - להגדיל את התקציב ולטוס ישר ללאונג פרבנג (אם יש טיסות כאלה).

אבל אני מציעה רגע לחזור להתחלה ולבדוק את נקודת המצא - למה מלכתחילה לטוס ללאוס לשבוע?
                            אם אני מבינה נכון, מדובר בטיול לתאילנד שאתה רוצה לשלב בו גם ביקור במדינה השכנה? למה? לא נשמע שיש משהו ספיציפי שמעניין אותך בלאוס, אז מה, הרעיון לבקר בעוד מדינה? אני לא מקנטרת, באמת מנסה להבין. אם לאוס מעניינת אותך יותר מתאילנד (ולטעמי היא מעניינת הרבה יותר מתאילנד), שווה להקדיש לה יותר זמן. אם מדובר ברצון לגוון מעט, אולי עדיף להקדיש את השבוע המדובר לאזורים פחות מתויירים ומוכרים של תאילנד (ויש לא מעט כאלה) או לקמבודיה שהיא קרובה יותר והתשתיות בה טובות יותר או לדרום לאוס כפי שכבר הציעו.
                            • sancho

שבוע בלאוס-חלוקת ימים
                              אורלי יוסי וגלית תודה על ההערות, ואבדוק גם מה יש לדרום לאוס לבציע.

לגבי השאלה למה לאוס?באמת לא ברורה השאלה.., אבל:

1. נטייל כל המשפחה 3 שבועות בתאילנד וביום האחרון נתפצל כשאשתי ושני ילדים יחזרו לארץ, ואני עם הבת הבכורה שתהיה לפני גיוס נמשיך לעוד שבוע רק שנינו.
                              2. לא חייב להיות דווקא לאוס (למרות שאני כל חיי מתעניין בהסטוריה, ארכיאולוגיה, החקלאות, התרבות והשפה הלאית.. - סתם צוחק Smile ), כבר בדקתי ובחנתי כמעט כל מדינה שכנה.., מה שחשוב זה שבוע טיול עם הבת כש:
                              א. מקום אחר ושונה מתאילנד.
                              ב. לבקר במדינה שאני לא ביקרתי בה (והייתי בהרבה מדינות במזרח, גם בטיול של שנה וגם במסגרת העבודה שלי).
                              ג. לתת לבת חוויה אחרת מעוד טיול משפחתי. אפשר לקרוא לזה טעימה מסגנון של "טיול תרמילאים".
                              • orly064
                                orly064 נערך לאחרונה על ידי

שבוע בלאוס-חלוקת ימים
                                אני באמת חושבת שלאוס תהיה סבבה לעניין הזה.
                                לא תספיקו לראות הרבה, זה נכון, אבל היא כן תהיה שונה מתאילנד (אם תגיעו לאזורים יותר כפריים), וממילא היא מקום יפה וכייף לטיול.
                                אם תטוסו ישיר ללואנג פרוברנג וחזרה אז ההגעה די מהירה, לפי הלינק ששמתי הטיסה היא פחות משעתיים. כולל הגעה לשדה ומעבר ברשות ההגירה, נניח שהדרך תיקח 6-7 שעות, מהמלון בתאילנד עד למלון בלאוס. זה לא כ"כ הרבה זמן להשקיע כדי לטייל במקום כלשהו 7-8 ימים. אנשים נוסעים לאירופה לסופ"ש, וזה לוקח הרבה יותר זמן להגיע לשם, מהבית עד המלון בחו"ל.
                                • .galit.

שבוע בלאוס-חלוקת ימים
                                  אנשים לא נוסעים "לאירופה" לסופש, הם נוסעים לפריז, או ללונדון או לרומא. כך שזה הגיוני לטוס למשל ללואנג פרבנג לשבעה ימים (או לל"פ והסביבה), אבל זה לא הגיוני לטוס "ללאוס" לפרק זמן כזה, ובטח לא לבלות חצי מהזמן בנסיעות. הדרכים שם הן לא בדיוק אוטוסדרדה גרמנית.
                                  • avi
                                    avi נערך לאחרונה על ידי

לואנג פראבנג
                                    Twisted Evil
                                    היא המקום היחידי שאליו שווה לטוס לשבוע.
                                    כמובן בשילוב של מונג קוואה ונונג קיאו כמו שכתבה אורלי.
                                    וינטיין לא שווה ביזבוז זמו מתך שבוע.
                                    ואנג וינג כל כך התקלקלה שלא תראו בה את היופי.
                                    וותרו על וינטיין וואנד וינג
                                    לאוס האמיתית היא נונג קיאו ומואנג קוואה וכמובן לואנג פראבנג.
                                    רק אל תעשו את הדרך לנונג קיאו בסירה.
                                    ראו הוזהרתם - ישבנכם יודה לי.
                                    • ramiav1
                                      ramiav1 נערך לאחרונה על ידי

לואנג פראבנג
                                      הייתי בלאוס בטיול מצפון לדרום , ולדעתי הצפון יפה יותר , שמור יותר , עדיין אוטנטי יותר ,

ואני מצטרף להמלצה של טיול בלואנג פארבנג וסביבתה , עדיף על הדרום .

טיילתי בחודש ינואר וראיתי את תיקוני הנזקים לדרכים , הגשנים פשוט סחפו את האספלט שלפי מיטב המסורת הלאוסית כמובן היה על מצע רופף .
                                      • .galit.

שבוע בלאוס-חלוקת ימים
                                        וואלה, נראה לי שאם ככה טיסה לל"פ, שלושה לילות בעיר, שני לילות באחד הכפרים ה"סמוכים" (מונג נוי או נונג קיו) וחזרה לל"פ לטיסה חזרה יכולים להתאים גם מבחינת משך הזמן, גם מבחינת ההרכב המשפחתי וגם מבחינת מה שהגדרת שאתה מחפש.

התנאים בכפרים די פשוטים, אבל בגיל 18 זו לא בעיה.
                                        • sancho

שבוע בלאוס-חלוקת ימים
                                          היי,

ככל שאני קורא יותר, אני שם לב שכמעט כל הטיפים וסיפורי הטיולים על לאוס היו בעונות היותר יבשות, וטיול בספטמבר יכול להיות עם סיכון כשנהיה שם שבוע אחד בלבד, מה שעלול להקשות על הניידות בין המקומות ושיבוש תוכניות.

אני ממשיך לבדוק אופציות נוספות לשבוע, ובכלל זה אולי ויאטנם (הלונג ביי או סאפה), עדיין קורא ולומד ובטח עוד אחזור עם שאלות ובקשות לעזרה.

תודה רבה לכולכם על הסיוע והנסיון לעזור. אין כמוכם!! Smile
                                          • runyon
                                            runyon נערך לאחרונה על ידי

שבוע בלאוס-חלוקת ימים
                                            מאחר ואתם פתוחים לשינויים, הייתי מציע את קמבודיה/מקדשי אנגקור לטיול של שבוע עם אפשרות לשלב את פנום-פן.
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון