סקנדינביה בקיץ
-
שלום כולם,
אני מתחילה לתכנן חופשה משפחתית לקיץ הקרוב, כנראה שמאמצע/סוף יולי למשך שבועיים וחצי-שלושה. המשפחה היא משפחה עם שני הורים בשנות ה-50+, ואני ואחותי באמצע/סוף ה-20. אנחנו מעוניינים לטייל ביחד, אבל חושבים להתפצל בחלק מהימים ולחזור נגיד לחדר ביחד...
בכל מקרה, חשבתי לעשות טיול שיכלול את צפון דנמרק ונורבגיה, אולי גם דרום שבדיה, ראיתי כאן כמה תגובות שממליצים, וכמה שלא, מה דעתכם? עדיף להתמקד בנורבגיה? אם כן, ראיתי שהטיסות זולות יותר לדנמרק, כדאי לטוס לדנמרק ולהמשיך משם במעבורת לנורבגיה?
עוד שאלה חשובה מאוד לשלבי התכנון הראשוניים זה אוטו-קרוון-שילוב-שילוב עם שיט-כל קומבינציה מומלצת אחרת. מה דעתכם?
אם יש המלצות כלליות לתחילת תענון טיול כזה אשמח לשמוע!
תודה רבה,
סיון
נ.ב.
כן טיילנו כבר בחלקים מארופה, ולכן לא נראה לי שהמלצה בסגנון החלפת הטיול לסלובניה תהיה רלוונטית בשבילנו... -
סקנדינביה בקיץהמלצתי היא לטוס לקופנהגן . לבלות שם כ- 3 ימים(ללא רכב) ואז לעבור לאוסלו במעבורת הלילה (עלות כמו לילה במלון והכייף גדול , כמו קרוז. היציאה אחה"צ ,שקיעה מאוחרת מאד אז יש נוף מדהים לאורך כל הדרך .
בלילה ניתן לבלות בריקודים עם תזמורת ובבוקר להשכים מוקדם ולחזות שוב בנוף.
באוסלו לבלות שוב כ-3 ימים ואז להשכיר רכב ולצאת לכיוון צפון, לסיבוב בפייורדים ,סיבוב של שבוע/שבוע וחצי לסיים בברגן ומשם לטוס לקופנהגן
וחזרה לארץ . או לעשות את הסיבוב מעגלי חזרה לאוסלו ומשם בהתאם לטיסות
ומחירם או לטוס מאוסלו לארץ או לטוס לקופנהגן ומשם לארץ , או לחזור שוב במעבורת לקופנהגן.
אם יש יותר זמן אפשר גם לנוע צפונה יותר, להגיע לאיי לופטן ולחזור משם בטיסה.
ארץ יפיפיה!!!!!! -
סקנדינביה בקיץבוקר טוב
הייתי בטיול ראשון בארבע ארצות סקנדינביה: דנמרק, נורבגיה, שבדיה ופינלנד ובטיול שני ב-2011 רק בנורבגיה. מנסיוני בשני הטיולים
יכולה להמליץ לכם להתמקד רק בנורבגיה. דנמרק מתגמדת לעומת נורבגיה.
אם אתם מותאים טיסות זולות לאוסלו או לברגן סעו לשם ישירות.
מבחינת השכרת רכב תשתדלו לתכנו לעמכם טיול מעגלי כי השכרת רכב חד כיוונית עלותה הרבה יותר יקר מאשר השכרת רכב עם החזרה למקום ההשכרה.
תוכלו להתרשם מטיול שלי ל-17 יום שעשיתי מברגן עם גיחה של יום אחד לשמורת טבע אביסקו בשבדיה. אפשר לשלב גם עם ביקור במכרה בקירונה שבשבדיה אם זה מעניין אתכם. בטיול הזה הספקתי לבקר בלופוטים שהם מאד יפים.
רחל לבון -
סקנדינביה בקיץממש תודה לשתיכן!
נראה לי שאקח את ההמלצות ואתמקד בנורווגיה....
ותודה גם על שיתוף המסלול! -
סקנדינביה בקיץאנו מטיילים בסוף יולי בסקנדנביה.
החלוקה טיסה לקופנהגן לינה 2לילות ביום השלישי לקיחת רכב ומעבורת לילה לאוסלו. סיבוב מעגלי של 8 ימים בנורווגיה ביום ה-9 נסיעה לשטוקהולם חניית ביניים בדרך .ו3 ימים בשטוקהולם והחזרת רכב בשדה וטיסה הבייתה.
אני מתכנן את הטיול מחודש פבואר.כשכל הלינות סגורות.
השיקול לטייל ב3 מדינות היה שאנו לא נחזור שוב לסקנדנביה .
הסיבות .מדינות מאוד יקרות ונרצה לראות עולם במקומות נוספים .
תודה יעקב. -
סקנדינביה בקיץשלום יעקב,
לדעתי-תוכלו בטיול שלכם אכן לטעום קצת מסקנדינביה. מבחינת נופים-נורבגיה מדהימה, ולוקחת בגדול. אבל כמובן שקופנהגן , אוסלו ושטוקהולם שוות טיול בפני עצמן.
כבר הזמנתם רכב? אשמח אם תשתף בעלות לקיחת רכב בקופנהגן והחזרתו בשטוקהלום. בזמנו (כשאני בדקתי) זה היה יקר בטירוף
.
אגב, בשטוקהולם עצמה ממש אין צורך ברכב. התחבורה הציבורית מעולה ומרכז העיר ניתן לטייל ברגל, בקלות רבה. -
סקנדינביה בקיץשלום נירית
הזמנו רכב פורד מונדיאו סטשיין ל13 יום.בערך 1000 יורו העלויות מתחלקות בין 2 זוגות.אני יודע שאין צורך ברכב בשטוקהולם אבל מטעמי נוחות רצינו להגיע לשדה עם רכב. -
סקנדינביה בקיץאני רוצה להתייחס לנקודה ספציפית של סיוון:
הטיול הוא טיול נופי, וכולל נסיעות רבות, כלומר ישיבה ממושכת משותפת. לא רואה איפה אפשר להתפצל, אלא אם כן נשארים במקום אחד ליומיים או יותר. תחשבי על זה.
וכן, גם אני ממליצה על נורבגיה.
רבקה -
סקנדינביה בקיץהכי יפה בנורבגיה
מצרפת לכם את הטיול שלנו שהתחיל בקופנהגן והצפין עד לקו רוחב 63.
לגבי עלויות:
אם רוצים אוסלו (ומומלץ לרצות כי היא מקסימה) שווה לבדוק טיסה לאוסלו ולקיחת רכב רק אחרי 3 ימים בעיר.
אולי שלשת הימים בלי רכב יאזנו את התקציב של ההשכרה היקרה בנורבגיה.
שלא לדבר על החניה היקרה בעיר.
ועוד משהו קטן אם אתם שם ב 16th-21st of July :
פסטיבל ויקנגים מגניב.
תהנו! -
סקנדינביה בקיץושוב, תודה לכולם על ההמלצות!
יעקב- גרמת לי להתלבטות
ולגבי הפיצול- פשוט חשבתי שיכול להיות מסלול שאולי אנחנו, הצעירות נרצה, והמבוגרים יותר יעדיפו לעשות מסלול קל יותר/לבקר בכפר תיירותי באזור..
בכל מקרה אם וכשיהיה משהו סגור, אשמח גם לשתף!
קיץ נעים =]
-
סקנדינביה בקיץיעקב, תודה על התשובה.
הרכבת מתחנת הרכבת בשטוקהלום לשדה מאד נוחה ומהירה, וקראתי המלצות טובות גם על השאטל (אוטובוס). -
סקנדינביה בקיץאנחנו משפחה של 2+2 (ילדים יחסית גדולים 7/11), מתכננים (קצת התעוררנו באיחור....) לנסוע ל3 שבועות לסקנדינביה, האם אפשר לקבל קצת יותר פרטים על עלויות לינה, מסלולים מומלצים (דנמרק כן באה בחשבון עם לגולנד (למרות שכבר ביקרנו בו בגרמניה, והרבה טיולי נוף בנורבגיה. -
סקנדינביה בקיץהטיול שלכם נראה מדהים!!!האם יש אפשרות לקבל את המסלול ? תודה רבה!