הוואי
-
אם עוד לא סגרת טיסות...שוב בנושא זמן הטיסות - גם אני מאלה שלא אוהבים לנהוג בשעות החשיכה בטיולים וככלל ממליץ להמנע מנסיעות ארוכות בחושך. במקרה של נסיעה משדה התעופה למלון, אם אתה שם את הלינה קרוב לשדה, אז זה לא כזה סיפור. נאמר בקונה - אם לנים במרכז העיר, אז זה 10 דקות נהיגה על כביש ישר וראשי. כך עשינו אנחנו - כלומר לא נהגנו בשעות החושך פרט לערב ההגעה לכל אי. לדעתי זה שווה את הרווח של יום טיול מלא למחרת שמתחיל ממש בבוקר.
GPS - אם אתה רגיל בקריאת מפה, אז אתה ממש לא חייב. האיים קטנים, בכל אי יש שניים וחצי כבישים.
-
אם עוד לא סגרת טיסות...הי.
עוד לא סגרתי טיסות פנימיות.
המגבלות היחידות שכבר נסגרו הן הנחיתה בהונולולו ביום ראשון - 26/5 (ע"י מקום העבודה) והכנס, שבו מוזמן לי מלון בלילה של יום ראשון ה- 2/6. מעבר לזה אני יכול לתמרן.
אני יכול להיות יום וחצי בהונולולו. להמריא בלילה לקונה -ואז יש לי 5.5 ימים (רביעי - ראשון בערב. הטיסה האחרונה ב- 19:00) בביג איילנד.
אח"כ במאווי יש לי גם שבוע - 3 ימים כנס + 4 ימים נוספים (הטיסה חזרה יוצאת ביום ראשון בערב), כאשר לא בטוח שבכנס אני אהיה 3 ימים מלאים (כנראה שלא).
השאלה היא האם להמריא מהונולולו לקונה ביום שלישי בערב או ביום רביעי בבוקר. אני מבין שהנסיעה משדה התעופה לקונה בלילה היא לא פרמטר. אם אני ממריא ביום שלישי בערב (19:30), אני מפסיד חצי יום טיול באואהו. בהנחה שיום שני הוא יום התאוששות בהונולולו - שווה? לא שווה?
-
אם עוד לא סגרת טיסות...תטוס לקונה ביום רביעי בבוקר.
יש לך מספיק זמן לביג איילנד גם אם תגיע בבוקר של יום רביעי.
כך גם הנסיעה לשדה התעופה באואהו, ומשדה התעופה של ביג איילנד תהיה באור.
אמנם יש מעט כבישים בהוואי בכלל וקל להתמצא עם מפה, אבל הסיפור הוא אחר לגמרי אם אתה מחפש כתובת מסויימת - מלון, מסעדה, אטרקציה. שמות הערים/עיירות חוזרים על עצמם (ראה הטעות הקטנה שלך בין MAKANA ל-MAKENA), שמות הרחובות לפעמים מסובכים או דומים מאד, ואני בכל זאת ממליץ על GPS. -
לגבי אואהו, טיסות והאי הגדולחזרתי לא מזמן מטיול ירח דבש, שכלל בתוכו 15 יום בהוואי. ביקרנו סה"כ 3 איים: אוהאו, קוואי ומאווי. בקרוב אעלה את המסלול שלנו ביתר פירוט
באוהאו היינו 3 לילות (יום הטיסה, 3 ימים מלאים, וביום הרביעי בבוקר טסנו לקוואי). המסקנות שלי מאוהאו- יום בהונולולו זה בזבוז זמן. אם מגיעים לכל כך מעט זמן ודרך כזו ארוכה- עדיף לראות מקומות ונופים יפים.
בקוואי היינו אותו פרק זמן (3 ימים מלאים, ויום של טיסה מאוהאו שהייתה בבוקר). לדעתי האי הכי יפה. יום אחד נסענו לחלק המערבי והרחוק של האי- פארק קניון הווימאה עם גיחה קטנה לפויפו שבדרום האי, יום אחד עשינו את החלק הצפוני של האי שהוא יער גשם, יום אחר עשינו את החלק המזרחי של האי.
במאווי היינו יותר (5 ימים מלאים, פלוס יום הטיסה בבוקר מקוואי). לנו באזור Makena (לקח כשעה- שעה וחצי להגיע ללהיינה). בקוואי הכביש הראשי הוא ברובו כביש חד נתיבי לכל כיוון וכל מקום שנוסעים הוא ירוק ויפה. מאווי נראית יותר מודרנית, עם כבישים ונופים יותר "רגילים" ובהתחלה קצת התאכזבנו. יכול להיות שזו פונקצייה של מקום לינה שלנו. בקוואי לקחנו מלון בפריסנוויל בצפון ובמאווי באזור יבש יחסית Makena. רק כשהגענו לאזורים הצפוניים, הדרך לחאנה והר הגעש הרדום- מאווי התחילה להוכיח את עצמה.
בגדול 2 הדברים העיקריים שיש לבקר במאווי הם הדרך לחאנה והר הגעש הרדום. גם ה Iao valley זה נחמד. התכנון המקורי היה לצאת מוקדם בבוקר ולעשות את הדרך לחאנה וחזרה ביום אחד. בסופו של דבר זה לא יצא לפועל. לא קמנו עד כדי כך מוקדם ולקחנו את הדברים באיזי (כולל עצירות מרובות), והגענו לחאנה לקראת החשיכה. מכיוון שזה לא היה מתוכנן, נאלצנו למצוא מקום לינה. הדבר התגלה כבעייתי כי יש בחאנה רק מלון אחד ומחירו כ 400 דולר ללילה. אפשרות אחרת הייתה לשכור קוטג' וגם זה היה משימה לא פשוטה למצוא מקום פנוי ונורמאלי, בסוף שכרנו קוטג' ב 110 דולר ללילה, ברמה הרבה יותר פחותה למה שאנחנו רגילים. למחרת בבוקר המשכנו מעבר לחאנה עד 7 הבריכות ומשם הסתובבנו חזרה ונסענו את הדרך חזרה, גם עם הרבה עצירות והגענו למלון גם לקראת החשיכה.
בדיעבד, עדיף שהיינו מתכננים מראש לינה בחאנה ועושים את הדרך ביומיים (בכל זאת- זה האיזור הכי יפה במאווי וחבל לעשות אותו בלחץ כשיש לפנינו עוד 4-5 ימים). אבל בהחלט אפשרי לעשות את הדרך ביום אחד.
מצאנו את עצמינו נוסעים כמעט כל יום ללהיינה ובדיעבד עדיף היה לקחת מלון שם מכיוון שיש בה הרבה אטרקציות וזו עיר עם הכי הרבה ציויליזציה (מסעדות, חנויות, חופים נעימים- קאנאפאלי, לואהו, טיולי שייט..). מבחינת המיקום לשאר אזורי האי ולדרך לחאנה, המקום הכי טוב הוא מרכז האי, לא רחוק משדה התעופה, כמו שאמרו קודמיי בשרשור.
רכשנו אפליקציה באייפון של Gypsy שזה מדריך נהיגה, שהתגלה כמאוד שימושי.
-
לגבי אואהו, טיסות והאי הגדולרגע, אז אני אחזור לשאלה המקורית שלי לגבי קוואי (אבל עם שינוי קטן).
אני נוחת בהונולולו בלילה, נמצא יומיים מלאים באואהו וביום השלישי (בבוקר) עובר לביג איילנד.
אני יכול במקום זה לטוס לקוואי ולהיות שם יומיים - יומיים וחצי, ואז לעבור לביג איילנד.
שווה את הטרחה?
אני מבין שאואהו הכי פחות אטרקטיבי (הונולולו כעיר לא ממש מעניינת אותי). אני צודק? -
דעתיכפי שאתה רואה מספר הדעות שוה למספר האנשים.
1) אם יש לך אפשרות ויכולת לטוס מיד עם הגיעך להונולולו לאי הגדול אז זה מה שאני הייתי עושה. מטיילת באי הגדול ובמאווי.
2) אם אתה טס לאואהו אז הייתי מעדיפה טיסת ערב על פני טיסת בוקר כדי להרוויח את היום שלמחרת כולו לטיול. אין צורך להגיע לשדה התעופה יותר משעה מראש. אולי שעה וחצי אם אתה מחזיר רכב. כך שזה לא מאוד "נוגס" מהטיול ביום הטיסה.
3) לגבי קוואי. הוא אי מקסים אבל מה שאתה מציע זה יומיים באי הגדול ויומיים בקוואי. לא תוכל להספיק להנות לא מזה ולא מזה. חבל. בטיול שאני עשיתי, מאוד נהנתי גם בקוואי אבל אני ממליצה בלב שלם על האי הגדול.
באי הגדול יש חופים פראיים וטבעיים עם שילוב של חול ים וסלעי בזלת שחורים ולבנים. יש את הפארק הוולקני המאוד מעניין - זה אולי אחד המקומות היחידים בעולם שניתן להתקרב בהם ללבה. יש בו איזורים שופעי צמחייה ופריחה, יש בו גן בוטני מהמם, יש בו מקומות מדהימים לשנרקל בהם, יש בו הר בגובה 4000 מטר מעל פני הים עם מצפה כוכבים בפיסגתו... בקיצור הוא האי הכי מגוון ולכן לדעתי, יותר כדאי לבקר בו מאשר בקוואי.
4) במאווי לא הייתי, אז לא אוכל לחוות דעה.
5) באואהו שהיתי הכי מעט זמן כך שקשה לי לחוות דעה על הטבע שבו לעומת האיים האחרים. אני אישית מאוד נהנתי "לחזור לסיביליזציה" בו. נהנתי לטייל בחופים המוצפים באנשים, לצפות בגולשים, לאכול במסעדות טובות... לגבי טבע, עשיתי סיבוב קצר באי והנופים יפים אולם לא יוצאי דופן אחרי הביקור בשאר האיים.
אני בטוחה שתהנה מאוד באי הזה, בעיקר אם תגיע אליו ראשון, אבל אם יש אפשרות לוותר עליו לטובת עוד ימים באי הגדול - מה טוב. -
לגבי אואהו, טיסות והאי הגדוללמרות שקוואי לדעתי הסובייקטיבית הכי יפה, הנופים בכל 3 האיים שהייתי (לא כולל ביג איילנד ששם לא הייתי ואני לא יכולה לחוות דיעה) די דומים וההבדלים לא משמעותיים, לכן אני לא בטוחה שזה שווה את הטרחה במסגרת הזמן שיש לך. דווקא הדרך לHana במאווי עולה לדעתי על כל הנופים של קוואי (שזה מזכיר קצת את הג'ונגל של צפון קוואי).
מה שמייחד את קוואי לעומת 2 האיים שהייתי זה צוקי נאפלי וקניון waimea. צוקי נאפלי לא כל כך נגישים (ניתן לראות רק בהליקופטר או בשייט ארוך או טרק ארוך ומסוכן).
קשה לומר על אוהאו שהוא הכי פחות אטרקטיבי, כי יש גם שם לא מעט נופים יפים, מקדש יפני (ביודו אין), החוף הצפוני ועוד. זה היה די נחמד בסוף יום טיול לחזור להונולולו לציויליזציה ולטייל בערב בואיקיקי.
שים לב שעונת הלוויתנים היא עד אפריל, לכן סביר להניח שלא תוכל לראות הרבה לוויתנים.
לגבי רכבים, השכרנו בסוף בהרץ דרך סוכן ישראלי כדי לא להסתבך עם כל עניין הביטוחים. עלה לנו כ 250 דולר לשבוע לרכב mid size כולל ביטוחים וטנק דלק ראשון עם מועדון דיאמונד וגולד קלאב (באי עצמו שדרגנו ל convertible).
-
סיימתי כרגע לכתוב כתבה על הוואי ועברתי עלהצילומים שלי כדי להיזכר. רוב התמונות שלי הינן מקוואי ומהוואי, האי הגדול, בנופים באואהו כבר בקושי טרחתי להוציא את המצלמה ויש לי צילומים מהצלילה עם הכרישים בחוף הצפוני ומהכפר הפולינזי.
הדבר המדהים בקוואי הוא השונות האדירה של הנופים- "מיני גרנד קניון", יערות גשם וחופים מהיפים בעולם. כמו כן ניתן לישון בקוואי במלונות פאר ממש על החוף וזה כבר מאד מתאים לחופשות רומנטיות וגם לחופשה עם הילדים.
מצד שני יש סובייקטיביות רבה בחוות הדעת בשרשור- אני מאוהבת בקוואי, והנוסע המתמיד חווה אותה בדיוק ההיפך ממני, אז צריך לשקלל את חוות הדעת בהתאם, כמובן....
בקוואי הייתי יומיים וזה היה מעט פחות מדיי. בהוואי הייתי שלושה ימים וזה היה מעט יותר מדיי. באואהו הייתי יומיים וזה בדיוק הספיק.
יש אנשים שצריכים שבוע בכל מקום, ויש כמוני שמתרשמים, מצלמים וממשיכים. חשוב להבין לאיזה סוג אתה שייך ולפי זה לבנות את הטיול.
ההיי לייטס שלי הם כאלה:
קוואי- כל האי, עם דגש על קניון ווימאה ופארק קוקאה, החופים המדהימים, ויער הגשם בצפון. יש גם שעושים את טרק קללאו. אם תחליטו על האי, אל תפספסו את סלע קינג קונג, שתנחשו למי הוא דומה...
הוואי- הפארק הלאומי הוואי וולקיינוז- חובה, כולל אתר הצפיה בלילה. כמו כן חובה עיר המקלט פואוהונואה שנמצא כ- 50 ק"מ מהילו. קונה לא הרשימה אותי במיוחד, למרות שברור מאד כיצד ניתן להנות בחופי הים המרשימים באיזור כולל הריזורטים המפוארים.
אואהו- אהבתי מאד מאד את הנאומה ביי, הכפר הפולינזי ממוסחר לטעמי, וראיתי הופעה טובה יותר בניו זילנד. אבל, נו, מילא. אם אתם כבר שם...
החוויה הכי מדהימה מבחינתי באואהו- צלילה עם כרישים שאינה מפחידה כלל. מדובר באחלה שובר קרח במסיבות, מייצר אפקט WOW למרות שמדובר בחוויה לא אקסטרימית כלל וכלל, וכמעט כל אחד יכול לחוות אותה ללא חשש.
בקיצור, מבלבל.
שווה מאד בכל מקרה להעזר בטריפ אדוויזור שבזכותו חוויתי טוב יותר את האיים. אין הרבה חומר על הוואי בארץ- נעזרתי בספר של שטיינהארט קציר שיש בו כמה פסקאות על כל אי, וכן עלעלתי בספר של סיגלית בר.
בצילומים- סלע קינג קונג, וקניון וואימאה.
-
ועוד כמה: מהאי הגדול.
-
עוד כמה מקוואי וזהו.