רומניה - Focul Viu
-
נשמח לקבל מידע איך אפשר להגיע ל Focul Viu (להבות האש).
ממוקם מערבית לברשוב ואין לשם כביש גישה. -
רומניה - Focul Viuלהבות האש או הבוץ הגעשי נמצאים ליד Terca
על מנת להגיע מבראשוב נוסעים לפרז'מאר,בפניה לפרז'מאר יש שילוט ל BUZAU
Terca נמצאת על כביש פרז'מאר בוזאו -
רומניה - Focul Viuלפני שנסעתי לרומניה חקרתי את התופעה של האש החיה. זו תופעה שקיימת גם בטורקיה. רואים להבה קטנה מעל הקרקע שנעה עם משב הרוח.
מגיעים לשם עם כביש משובש עפר 17 ק"מ. איני בטוחה שזה כדאי.
מעניין ויפה יותר זה "הרי הבוץ" שנקראים PICLELE MARI ו- PICLELE MICI שנמצאים מבוזאו ישר לכיוון BERCA. חוצים את הגשר ופונים שמאלה לפי השילוט VULCANE NOIOROSTI.
ב ב ר כ ה
רחל לבון -
רומניה - Focul Viuתודה על המידע.
את Facul Viu לא מצאתי ב Google Maps.
לא מצאתי גם את פרז'מאר. איך מאייתים אותו בלועזית?
האם מברשוב צריך להדרים עד ל Buzau ומשם להצפין ל Facul Viu?
אם מגיעים עד ל Buzau, האם צריך רכב 4*4 להצפין ל Facul Viu (או שאפשר להסתפק ברכב רגיל)?
האם יש שם מספר להבות גדולות? -
רומניה - Focul Viuשבוע טוב דטר2 !
בקישור המצורף בהודעה שלי מס' 3 תמצא מפה ובה נקודת C היא כפר LOPATARI עם להבות האש. -
רומניה - PICLELE MARIנראה מעניין הבוץ המבעבע ב PICLELE MARI. האם יש לך מושג מהו ההבסבר לתופעה זו?
האם יש שני מקומות? אחד נקרא PICLELE MARI והשני נקרא MICI?
אם כן, איך מגיעים מהאחד לשני? -
רומניה - Focul Viuמהחישוב שלי מדובר בנסיעה של כ4 שעות מברשות ללהבות האש ליד LOPATARI.
האם כך הוא הדבר?
האם אפשר להגיע לשם עם רכב רגיל או ג'יפ?
האם לוקח פחות זמן להגיע לשם מפרדיאל או סיניה?
אודה אם תוכל לשלוח לי את מסלול הנסיעה מלהבות האש ב LOPATARI לבועות הבוץ ב Piclele Mari.
-
רומניה - Focul Viuשלום !
תופעת הרי הגעש הבוציים נמצאת בתוך השמורה VULCANII NOROIOSI וצירפתי לך מפת הגעה מבראשוב.
בקישור השני מידע נוסף.
לא ממליץ לך לינה בפרדאל, היא רצת מתומחרת יתר למה שהיא מציעה.
-
רומניה - Focul Viuבהמשך למפה של אילן
במקביל לסימון של אילן דרומית לבראשוב יש את צומת SACELE נסעתי בדרך זו למכרות המלח[הכביש מסומן בצבע צהוב],זו דרך יפה בין כפרים,זו יכולה להיות אפשרות נוספת במידה ותגיע מכוון סיניה\ פרדיאל -
רומניה - Focul Viuשבוע טוב יהודה ידידי !
בטח שטייל ותיק ובעל ניסיון כמוך ברומניה לא מציע את מסלול ברירת המחדל של מיסטר גווגל .
אך כיוון שהשואל לא ביקש המלצות לגבי דרכים הסתפקתי במסלול הראשון שהציע מיסטר גווגל לצורכי המחשה.
כיוון ששאל להדרכה מפרדאל או סיניה אני מעריך שכבר יש לו מסלול. -
רומניה - Focul Viuתודה רבה .
בשורות טובות.
מהמסלול שלך אפשר לראות שמדובר בנסיעה של פחות משלוש שעות מברשוב. במחשבה שניה אולי אפילו שווה להגיע לשם לאחר הנחיתה בבוקרשט....
היכן תמליץ ללון באותו היום אם בכונתנו למחרת להגיע למערת ילומיציארה Ialomicioara Cave ואחכ להצפין לסיביו?
האם יש דרך עפר לרכב מסיניה למערת ילומיציארה?
אם כן, כמה זמן נסיעה יש מסיניה למערה? -
רומניה - Focul Viuשמע דטר2 !
ממש אין לי זמן לבדיחות.
ראה בטיפ של עצמך המצורף. האם כתבת אותו מהדמיון שלך ?
ממליץ לך להסביר את עצמך לפני שתמשיך. -
רומניה - Focul Viu