ספרד? פורטוגל? או שניהם?
-
שלום לכולם
שוב מגיע הקיץ ושוב אנחנו מטיילים את הנופש השנתי ושוב צריכה את עזרת האתר הנפלא הזה.
אנחנו זוג בני 40 ( כמעט...)רוצים לצאת לנופש בתחילת חודש יולי ואין באפשרתנו להיעדר מהבית יותר מעשרה ימים. לא ממש החלטנו על היעד ולא התחלנו בחפירות מעמיקות אבל עדיין מתלבטים . האם לנפוש שמונה-עשרה ימים רק בספרד? או רק בפורטוגל או אולי לשלב את שניהם?
ההתניידות בספרד או פורטוגל רק ברכב שכור? ובין שתי המדינות המעבר פשוט?
אשמח לעזרה ראשונית כדי להתחיל לקבל כיוון של מה אנחנו רוצים.
חשוב לציין שאנחנו נשמח לשלב טיול באתרים "חשובים" ים ו...קניות.
תודה
שני -
ספרד? פורטוגל? או שניהם?נכון להיום פורטוגל וספרד הן חלק מישות מדינית אחת ללא גבולות פנימיים והשאלה מיותרת.מתחילים משדה התעופה אליו מגיעים. נכון להיום טיסות ישירות מישראל במחירים שפויים יש לברצלונה ולעיתים גם למדריד. ברצלונה רחוקה מידי.בטיסות עם חנית בינים יורדים יומיים לצרכי הטיסה כך שנותרים רק 8 ימים נטו.
טיול המתחיל בנקודה א ונגמר בנקודה ב אפשרי אבל אם רוצים לשכור רכב יש לרוב דמי החזרה המייקרים באופן משמעותי את הטיול.
בהחלט ניתן לעשות סבוב ממדריד לליסבון וחזרה למדריד.
ניתן גם לצאת מליסבון מזרחה ולזגזג מעט בין ספרד לפורטוגל כשעיקר הטיול הוא פורטוגל.
צריך לבדוק מחירי השכרת רכב כי יתכן ושוה לטוס דרך ברצלונה לעיר על גבול פורטוגל כמו ויגו או בדחוס ומשם לקחת את הרכב.יתכנו הבדלים במחירי ההשכרה גם באותה חברה.
-
ספרד? פורטוגל? או שניהם?פורטוגל נהדרת - שווה לבדוק לדעתי ישראייר מתחילים לטוס ישירות לליסבון החל מחודש יוני.
אם כן, 10 ימים ניתן לעשות טיול נהדר בפורטוגל.
מצרף קישור לבלוג על טיול לספרד ופורטוגל שעשינו עם ילדים - אך יכול לתת לכם רעיונות
-
ספרד? פורטוגל? או שניהם?בעשרה ימים כדאי לדעתי לסייר רק באחת מהמדינות. מכיוון שאתם נוסעים ביולי יהיה חם ולח בטירוף וזה משאיר רק את האיזור הצפוני ככדאי
וזה אומר שהייתי ממליץ לכם על הפירנאים וחבל הבסקים. אני אגב הייתי
ביוני בספרד (חבל הבסקים ואיזור מדריד) ופורטוגל וכבר אז היה די לח. -
ספרד? פורטוגל? או שניהם?
נראה שהביקור בפורטוגל מדהים מבחינת נופים אבל דורש התמצאות טובה בכבישים וכן על פי הבלוג של עודד זה די מירוץ מעיירה לעיירה.
נראה שכדאי שאתמקד המדינה אחת (כנראה ספרד) וניתן קפיצה לפורטוגל רק כדי לטעום...
אז נשארנו עם מדריד????? זה מספיק טוב לבלות שם עשרה ימים?
האמת? הסתבכתי.
-
ספרד? פורטוגל? או שניהם?לא ממש מבינה .
אבל ללא ספק פורטוגל היא מדינה שלמה, לא בדיוק צמודה למדריד ובוודאי אינה יעד ל"קפיצה".
איך התגלגלתם לכך ש"נשארתם עם מדריד בלבד"? -
ספרד? פורטוגל? או שניהם?ראשית תודה לכל המשיבים.
יונית , לשאלתך. בעקבות קריאת הבלוג והתגובות הקודמות נראה שרוב הטיול בפורטוגל (למעט ליסבון) הם טיולי טבע או גלישה לחובבי הגלים.
כמו כן כדי להגיע ממקום למקום משמורה לשמורה מעיירה לעיירה יש נסיעות מרובות. זו אינה מטרת הטיול שלנו אנחנו אכן מוכנים לנסוע ממקום למקום אבל לא רוצים רק נוף או רק מוזיאונים או רק קניות. אנחנו רוצים שילוב של הדברים. מתוך הכתוב(אולי זאת רק ההרגשה שלי) נראה לי שנתקשה בהתמצאות בפורטוגל ולכן חשבתי על מדריד וסביבתה.
מתלבטת מאוד וזקוקה לעזרה מהמבינים
שני -
ספרד? פורטוגל? או שניהם?שני שלום
גילוי נאות-לא הייתי (עדיין) בפורטוגל
אבל גם בספרד -אם אתם מחפשים טיול מעניין הוא יהיה שילוב של גם וגם וגם.
אפשרות 1- מדריד וסביבתה מטבע הדברים מדובר בטיול שרובו עירוני, בין אם זו מדריד או אתרים ועיירות אחרות סביבה.
אפשרות 2- מדריד וצפונה לאזור החוף הבסקי וחזרה למדריד.
אפשרות 3 -ישר צפונה ממדריד אל החוף הבסקי- אל פירנאים (קצת) וחזרה למדריד .
אפשרות 4- בכלל להתחיל בברצלונה...
וכן הלאה.
לא לגמרי ברור (לי) האם המטרה היא נופש או טיול? מה המינון של מנוחה מול טיול? כמה מוכנים /רוצים לנסוע ביום טיול?
למה דווקא ספרד בחודשי החום שלה?
האם מדריד חייבת להיות נקודת המוצא?
האם הייתם בספרד בעבר?
-
ספרד? פורטוגל? או שניהם?קצת פרופורציות. פורטוגל היא מלבן באורך 550 ק"מ וברוחב 200 ק"מ. אזור הטיולים העיקרי הוא מלבן באורך 300 ק"מ וברוחב 150 ק"מ. במסגרת כזו היכן המרחקים בדיוק?!
פורטוגל היא שילוב טוב של טבע עם ערים.אבל בלי זיקוקים וניצוצות.
בספרד האפשרויות הרבה יותר מגוונות אבל המרחקים אדירים אלא אם מראש תוחמים גבולות גיזרה.
אם חצי האי האיברי חדש עבורכם התחילו בספרד בלבד.ביולי הייתי מכוון לפירנאים.ביתר חלקי ספרד זה נע מחם לחם מאד. להיצלות אפשר בבית בחינם.
הוזכרה האפשרות של טיסה ישירה ביולי מנתב"ג לליסבון.
מי שתימחר את הטיסה הזו שכח שיש מתחרים באזור. המחיר של 699$ לשבוע בלבד הוא הזוי לחלוטין. בהרבה פחות מזה אפשר למצוא ים של אפשרויות.
-
ספרד? פורטוגל? או שניהם?קודם כל לא כתבתי שום בלוג אז מאיפה זה "לפי הבלוג של עודד"?
לא הבנתי מאיפה הגעת למסקנות שהגעת אז נעשה קצת סדר.
פורטוגל בפירוש איננה רק ליסבון,טבע וגלישה. יש בה מכל וכל.
כמו שכתב ranchy הצרחקים בה אינם כה גדולים ובטח לא ביחס לספרד.
אין דבר כזה קפיצה לפורטוגל במסגרת הזמן שלך. זה מיותר. בכל
אחת מהמדינות יש די והותר מה לראות בעשרה ימים.
בשום אופן אין מה להתמקם לעשרה ימים במדריד.
ושוב אני אומר שבהתחשב בכך שהטיול הוא ביולי החם תעשו טובה לעצמכם
ותיבחרו בצפון ספרד. אם ביוני היה לי כבר לח בפורטוגל במידה מעט
מטרידה אז אחת כמה וכמה ביולי. -
ספרד? פורטוגל? או שניהם?עודד יונית ושאר המגיבים,
שוב תודה על תשומת הלב וסליחה (עודד) אם ייחסתי לך בלוג של מישהו אחר...
עכשיו אני ממש מבולבלת, אני מבינה שספרד/ מדריד בחודש יולי זה סיוט חם. אז עם הנחמדות והיופי שבעניין כנראה זה לא יצא לפועל... לגבי הפירנאים לפי מה שחקרתי כאן באתר זהה לרו טיולי טבע וזה לא ממש מתאים לנו.
אנחנו רוצים טיול שמטיילים בו כדי לראות אתרים ,מוזיאון, ארמון וכד'. אבל לטייל יום שלם באיזו שמורת טבע ולהתפעל מאגם- זה לא אנחנו!!!
מעולם לא היינו בספרד או פורטוגל (בעלי ביקר בברצלונה 4 ימים ומאוד נהנה וכשהיינו רווקים היינו באיביזה...).
לסיכום, פורטוגל ירדה מהפרק... מדריד יפה אבל חמה.... אז מה לעשות???? יש הצעות אחרות לטיול של עד עשרה במזג אויר נורמלי המשלב נוף, טיול קניות ומנוחה והוא לא בצרפת??????
תודה
-
ספרד? פורטוגל? או שניהם?את יכולה לשלב טיול קצר בפירנאים עם איזורים כמו חבל הבסקים וצפון מערב ספרד שהם גם איזורים צפוניים. -
ספרד? פורטוגל? או שניהם?אחרי ההבהרה האחרונה שלך אז פורטוגל בדיוק בשבילכם וליתר דיוק אותו קטע שבין ליסבון לפורטו.יש טבע די נגיש,ארמונות מצועצעים עד שתגיעו לרוויה,שתי ערים ראשיות די נעימות (ליסבון ופורטו) אוכל טוב ,בעקר מאכלי ים חופי ים לקצת בטן גב וגלישת גלים ומזג אויר חם במידה כי האוקינוס משמש כמזגן.
קניות זו בעיה- כל מה שמציעים שם תמצאי גם בתל אביב בערך באותם המחירים. -
ספרד? פורטוגל? או שניהם?ומי מבטיח מזג אויר נעים בצרפת בחודש יולי ?
עדיין לא הבנתי מההתכתבות למה נפסלה פורטוגל - ממוצע הלחות בחודש יולי הוא בטווח 50-60%. ממוצע חום בליסבון (לדוגמא) 27. כמובן שבשנה מסוימת הכל יכול להשתנות. ניתן לקבל אומדן טוב יותר כשמתקרבים לחודש היעד.
אנחנו (מס' חברים) טיילנו בפורטוגל (לא בטיול מאורגן) במשך 14 יום - וזו ארץ מקסימה ואנשים נהדרים. וכן - גם מחירים נוחים.
שמיל -
ספרד? פורטוגל? או שניהם?משום מה היה נראה לי שהאתר מציע המון טיולי טבע או גלישה בפורטוגל ולכן היא נפסלה. לא בגלל מזג האויר. מדריד נפסלה בגלל מזג האויר. ועכשיו שוב התבלבלתי, אז פורטוגל זה טוב??????
שמיל תוכל לשתף אותי במסלול שלך.
תודה רבה רבה :roll: -
ספרד? פורטוגל? או שניהם?אין ספק שפורטוגל מדינה מענינת ויש הרבה מה לראות. אני רק כתבתי
שמניסיוני בתחילת חודש יוני היה לח במידה מעט מטרידה ואני רק מתאר
לעצמי שביולי זה יותר. אגב מה שקובע זה הלחות ולא החום. אני לא פוסל אבל ניראה לי שבתקופה זו כדאי
להתרכז באיזורים יותר הרריים כמו הפירנאים או צפון ספרד.
ההשוואה לצרפת לא רלוונטית כי לאיזה צרפת אתה מתכוון? אני
לריווירה הצרפתית לא הייתי נוסע לטייל ביולי אבל לאלפים למשל כן.
הכל אפשר אך מה עדיף? -
ספרד? פורטוגל? או שניהם?נכנסתי לשרשור הזה כי מתעניינת בעצמי בטיול דומה וקיבלת פה המלצות מרשימות וטיפים מועילים. המעט שאני יכולה לתרום לדיון הזה, אם כבר נכנסתי וקבלתי כאן מידע, זה שמהנסיון שלי רכב מספק עצמאות, בטח אם רוצים לשלב בטיול כל מיני אטרקציות ולנוע גם בכפרי ובטבע וגם בעירוני. אני בד"כ הזמנתי רכב מהארץ ושילבתי בין תחבורה ציבורית כשרציתי ויכולתי לנסיעה ברכב כשזה הקל. מקווה שתמצאו את המסלול האולטמטיבי עבורכם ותהנו. אשמח לחוויות אחרי
-
ספרד? פורטוגל? או שניהם?אני גם ממליצה האמת להיות ניידת עם רכב ולא להסתמך על תחבורה ציבורית - ככה אפשר גם לשנות מסלול במידת הצורך - אם המזג אוויר משתנה באמצע או משהו..
ואם את רוצה המלצה - עדיף לך להשכיר רכב עוד בארץ. אנחנו השכרנו בזמנו דרך טריניטי - של אלבר. והרכב חיכה לנו בשדה התעופה והם נתנו לנו אפשרות להחזיר אותו לשדה תעופה אחר שממנו חזרנו.