מועדון טריפל A
-
אבא שלי מאוד המליץ לעשות מנוי ל AAA האם זה באמת כדאי? זה עולה 200 שקל. יש מספיק הנחות בהשכרת רכב ובמוטלים באיזור?
מישהו יודע? -
מועדון טריפל Aראשית לגבי העלות. ללאומי קארד יש מועדון ממס"י. החברות במועדון איננה עולה כסף בשנה הראשונה, וכמובן שניתן לבטל את המועדון לאחר החזרה מהטיול או בתום השנה הראשונה.
אם אין לך כרטיס לאומי קארד, ניתן להוציאו. למי שהוא כרטיס חוץ בנקאי עבורו, לא תהיה עלות בשנה הראשונה.
מובן שזה דורש להערך זמן מספיק לפני הנסיעה. לדעתי כדאי להתחיל בתהליך חודש לפני הנסיעה, אם אין לך כרטיס לאומי קארד. אם יש לך כרטיס כזה, הוספת מועדון ממס"י יכולה להתבצע מהר (אולי אפילו מיידית).
זו דרך לחסו, את ה- 200 ש"ח.
גם מי שנוסע לארה"ב מדי שנה -שנתיים וחושה להשאיר את מועדון ממס"י, עדין הוא ירוויח כסף לעומת עשיית החברות ללא כרטיס האשראי. העלות לחידוש מועדון ממס"י היא באיזור ה- 100 ש"ח לשנה.
ממס"י הינה הבעלים של אופרן ודרך אופרן היא מאפשרת לחבריה לשכור רכב במחירים אטרקטיביים. הם אינם תמיד הזולים ביותר בשוק. כבר ראיתי מצב בו הרץ מציעים הצעה בעלות דומה או אף נמוכה יותר, אבל הם די בתחתית. המשמעות של החיסכון הכספי תלויה באורך הטיול.
ממס"י, כמועדון המכוניות הישראלי, נמצא בהסכם הדדיות עם AAA, איגוד מועדוני המכוניות האמריקאנים (יש מועדון מכוניות בכל מדינה או איזור. הם עצמאיים וכולם מאוגדים ב- AAA.)
הסכם זה מקנה שורה של שירותים הניתנים על ידי ה- AAA לחברי ממס"י, כולל שירותי דרך מוגבלים, שירות בסניפיהם (עד כה זה כלל גם מתן מפות וספרי תיור בחינם. לא בטוח ששירות זה עדין ניתן בחינם בכל המועדונים), לרבות יעוץ והזמנת מקומות לינה.
כמו כן, ממס"י נותנת בתוקף הסכם זה, לחבריה את כרטיס SYC&S של ה- AAA, המקנה זכאות לתעריף AAA בבתי המלון (לרוב מדובר ב- 5% - 10% של הנחה על המחיר הרגיל), וכן הנחות בכניסה לאתרים מסוימים או בשימוש בשירותי תירות מסוימים. תמיד שוה לבדוק בכניסה לאתר או בקניית כרטיס או הרשמה לפעילות תירותית אם יש הנחה לחברי AAA.
כקוריוז אזכיר כי ב- Halifax שבנובה סקוטיה קיבלתי הנחה על גלידה שקניתי ברחוב כשהצגתי את כרטיס SYC&S.
-
מועדון טריפל Aתודה רבה רבה רבה!!!!! -
מועדון טריפל Aהמנוי משתלם בהחלט למי שנוסע ,לן ומשלם כניסות. -
מועדון טריפל Aאגב, כל טיול שלי בארה"ב כולל עצירה בסניף AAA באחד הימים הראשונים לטיול להצטיידות במפות ובספרי תיור (שכמו שציינתי, עד כה היו ניתנים בחינם לחברי ממס"י). -
מועדון טריפל Aכמה חברים חזרו לאחרונה מארה"ב וכולם אמרו שסניפי aaa הפסיקו לספק את המפות וספרי הדרך בחינם (כמובן ניתן לרכוש).
אני לא יודע אם זו המדיניות בכל הסניפים, אבל כנראה זה הכיוון.
כמובן שזה עדיין לא פוגע בכדאיות רכישת הכרטיס (בדגש על פלורידה וקליפורניה ובכלל למלונות שכמעט כולם מכבדים אותו).
-
מועדון טריפל Aהמדיניות הרשמית של ה- AAA השתנתה להפסקת חלוקת הספרים והמפות בחינם מתחילת 2012. במהלך 2012, מספר גולשים בפורום דווחו כי הם עדין קיבלו מפות, למשל במדינת ניו יורק או ניו ג'רזי. גם אני עדין קיבלתי מפות וספרי תיור במדינת וושינגטון בקיץ 2012.
יתכן וב- 2013 המדיניות הרשמית של ה- AAA הפכה לנחלת כל איגודי המכוניות, או שהדבר תלוי באיגוד הספציפי או בסניף הספציפי.
האם תוכל לפרט באלו מקומות הפסיקו לתת את המפות וספרי התיור בחינם? -
מועדון טריפל Aשמור את ה-200 ש"ח לכל מיני הוצאות והנאות במקום לעסוק איפה,מה,מי ניתן לקבל איזושהי הנחה של דולר או שניים. -
neo60עם כרטיס AAA אפשר לקבל 10 אחוז הנחה ברוב הרשתות הגדולות של בתי מלון בארה"ב.
10 אחוז הנחה בחנויות של GAP ו-GAP OUTLET
10 אחוז הנחה בחנויות של ROCKPORT OUTLET.
וכן הלאה. הנחות אלה יכולות להיות שוות הרבה יותר מה-200 ש"ח שעולה החברות.
יש עוד כמה הטבות, כדאי לבדוק זאת בחוברת שמספקת ממס"י. -
לא בטוח ששווהפעם החברות בממסי (ואיתה השירות של AAA) הייתה מעולה.
קיבלנו מפות וספר חינם בכל סניף AAA בארה"ב, כמו גם ייעוץ בבניית המסלול. בשני השירותים השתמשתי רבות.
בנוסף כל מני הנחות, בקניונים, במלונות, בחנויות וכו'.
אבל היום, השיקולים שלי הם שונים:
תכלס - את כל עבודת הניווט עושה ה GPS, והמפות הן רק לגיבוי.
את חיפוש המלונות והאטרקציות עושה האינטרנט, גם האינטרנט בסלולרי, כך שהספרים מיותרים.
את תכנון המסלול אני עושה בעזרת הפורום הזה, אז הייעוץ מיותר.
למדתי להשיג קופונים אחרים - אני נרשם למועדוני לקוחות, מציג בקניונים רשיון נהיגה בינלאומי וכו'. כך שהנחות של AAA פחות מדהימות.
ועדיין - בטיול האחרון עשיתי חברות למרות שהייתי חייב לשלם 200 ש"ח (ניצלתי כבר בעבר את המנוי חינם עם לאומי כארד)
אומנם ברוב המלונות מצאתי דיל יותר טוב מהנחת AAA, אבל היו כמה שלא, כך שחסכתי 30 דולר במלונות
על כרטיסים לדיסני חסכתי 20 דולר
על חניה בדיסני חסכתי 15 דולר
על מוזיאון בסן דייגו חסכתי 3 דולר.
שום סכום עתק, אבל החזרתי את ההשקעה, אבל לא בהרבה.
אגב - במלונות לא באמת ביקשו לראות את הכרטיס (ומעולם לא ביקשו לראות אותו באף מלון בקריירה שלי)
וכן קיבלתי מפות חינם בסניף באנהיים קליפורניה. -
לא בטוח ששווהאנשיםטובים, איזה דילים טובים יותר מצאת במלונות? לרוב אני משתמשת בהנחת הטריפל A ורק לעיתים נדירות מוצאת איזה "שני לילות בהנחה" שמתאים. אשמח לשמוע על סוגי הנחות נוספים.
אני חושבת שהכדאיות תלויה גם באורך הטיול. אני יכולה להעיד שבטיול שלנו כבר בהזמנות שעשיתי עד עכשיו, חסכתי לפחות $150 בהנחות טריפל A ועוד היד נטויה (לא הזמנתי עדיין אפילו חצי מהלינות). -
לא בטוח ששווהענת - קודם כל מטבע הדברים דולר ליום הנחה כפול 100 ימים זה 100 דולר...
בטיול של פסח האחרון כל המלונות היו מריוט.
שני לילות היו חינם לגמרי כתוצאה ממבצע של מריוט (לילה חינם על כל שתי לינות שונות) שהיה באותה תקופה.
בסן פרנסיסקו ובסן דייגו קיבלתי תעריף סוף שבוע שהיה זול יותר מתעריף AAA
למעשה רק בניויורק ובאנהיים ניצלתי תעריף AAA שנתן 5-10 דולר הנחה ללילה.
נתקלתי גם (אבל בסוךף לא ניצלתי) בהנחה ל-5 לילות שהיתה טובה יותר מ AAA
אבל כמובן שזה המלונות שלי, והמבצעים הסתדרו לי.
אני יודע שיש פה סיפורים על אנשים על חוברות קופונים (בעיקר בצפון מזרח) שלעיתים הציעו תעריף טוב יותר
או על מחירי הרגע האחרון
-
לא בטוח ששווהנקודה נוספת - בד"כ תעריף AAA במלונות הוא עם ביטול עד 24 שעות לפני בעוד מחירים מוזלים יותר תנאי הביטול יותר גרועים או לא ניתן לביטול. -
לא בטוח ששווהפירסמתי פה לפני יומיים על דרך לקבל גולד ברשת הילטון. זה טוב לכל הרשת מלונות החברות ב HHONORS.
אולי לא הנחה אבל זה נותן הטבות אחרות, וגם צבירת נקודות מוגברת.
בגלל שיש לכם כל כך הרבה לילות, אז הצמדות לרשת אחת גדולה תאפשר לכם לממש לילות בחינם -
חוברות קופוניםחוברות קופונים יש בכל רחבי ארה"ב, ולא רק בצפון מזרחה. בדרך כלל קבות" אחר כבישים ראשיים, כמו כבישי interstate, אם כי לא רק.
ניתן למצוא אותן ללקיחה חינם בתחנות דלק לאורך אותם כבישים ראשיים, ולרוב גם ב- state welcome centers. יכול להיות שהן מחולקות במקומות נוספים.
המחיר המוצע דרך הקופונים הוא בדרך כלל נמוך יחסית.
אבל יש לשים לב:
1) לרוב לא ניתן להזמין את החדר ולהשתמש בקופון. כלומר, מדובר במצב בו מופיעים במלון עם הקופון ומבקשים חדר.
2) המלון לא מחויב לכבד את הקופון. אני נתקלתי מספר פעמים (Atlanta, Colorado Springs ו- Albequerqie) בהם מלונות לא כיבדו את הקופון. באופן מוזר (אולי לא ממש מוזר), אם היו מספר מלונות סמוכים שהיו הם קופונים, כולם לא כיבדו את הקופון שלהם.
3) מדובר בתעריף ללילה אחד ובמקרים מסוימים שני לילות. לא ברור לי מה קורה אם רוצים לשהות זמן ארוך יותר.
4) פעמים רבות מדובר על תעריף לאדם בודד או לזוג. אינני בטוח שהוא מתאים למשפחה בת 3-4 נפשות.
תעריף AAA, מנסיוני, תמיד תופס אם הוא מוצע על ידי המלון.
את החדר בתעריף זה ניתן להזמין מראש.
והקשר לתעריפים זולים יותר - ממה שאני מכיר, תנאי הביטול (אם הוא בכלל אפשרי) גרועים יותר מאשר בתעריף AAA. לכן, כאשר אני מטייל, אני מעדיף את התעריף הזה על פני תעריפים זולים יותר ובלא אפשרות לביטול.
אגב, ברוב בתי המלון, אפשרות הביטול ללא קנס היא עד 16:00 או 18:00 ביום הלינה הראשונה. במקומות מסוימים מדובר בשעה זו ביום לפני הלינה הראשונה. בלאס וגאס מדובר על 72 שעות לפני הלינה הראשונה.
מתי הקופונים טובים:
1) ללינות על אם הדרך בנסיעות ארוכות. לא ליד מקום תיירותי מובהק
2) בערים גדולות (לא במרכזן, אלא ליד כבישי ה- Interstate).למשל, לנתי עם קופון במחיר זול בסולט לייק סיטי.
לא תמצאו קופונים למלונות ליד פארקים לאומיים מרכזיים או אתרי תיירות מרכזיים.
-
חוברות קופוניםאכן, מחירים זולים וקשיחים כבר ראיתי, אבל כמעט תמיד אני נמנעת מהם. הלילה אגב, נלון דווקא כן בתעריף כזה, 40 פאונד לחדר בפרמייר אין ליד הית'רו. ללא אפשרות ביטול, אבל מכיוון שהלינה היא לפני טיסה, שהיא אייטם מאד קשיח יחסית, לקחתי את הסיכון. אחרת, אכן, מעדיפה לשמור על גמישות. -
ללא אפשרות ביטול?קודם כל - אין דבר כזה מלון ללא אפשרות ביטול. המקסימום זה 100% דמי ביטול, אבל לא יותר מזה. אף אחד מאיתנו לא יפשוט רגל בדגלל 150$ יותר מדי (גם אם זה כואב).
הטיול של ענת בגלל אורכו ואופיו (והנסיום המצטבר של המשפחה) מאפשר להם להיות באמת מאד מאד גמישים בלינות.
אבל רבים מאיתנו לא משנים תוכניות תוך כדי תנועה (כלומר לרוב מרגע שהמטוס המריא הטיול סגור) - אני יודע שיש כאלה שכן. זה תלוי בנסיון, מצב משפחתי (עם ילדים אנחנו פחות גמישים), ואופי.
אז למי שרלוונטי, אפשר למשל שבועיים לפני הלינה לעבור לתעריף זול יותר, גם אם הוא גמיש פחות. במקרה הכי הכי גרוע, מ'בזבזים' 150 דולר ללילה אחד שלא ניצלנו. אם בתמורה חסכנו 10 דולר ללילה למשך שבועיים הרי שבסך הכל לא הפסדנו ולא הרווחנו. אבל אם לא היינו משנים תוכניות יכולנו לחסוך 140 דולר.
שוב, אי לא אומר שזה מתאים לכולם, אבל בהחלט אפשר לשקול. הרי רובנו מזמינים טיסות עם דמי שינוי ביטול מאד גבוהים (עד 100%). אז למה מלונות לא?
-
מועדון טריפל Aהחברים שלא שלא קיבלו מפות/ספרים ניסו את מזלם בסניפים בפלורידה וניו יורק. בשני המקרים נאמר להם שיאלצו לשלם תמורתם...
-
ללא אפשרות ביטול?אכן, רובינו קונים את כרטיסי הטיסה בתעריף המחייב בדמי ביטול גבוהים למדי ($150 - $250) גם אם אנחנו אוהבים לטייל ספונטנית. לכך יש סיבה טובה. תאריכים שהוסכם להם כחופש מהעבודה, תאריכי חופש ממוסדות לימוד. למעשה, מסגרת הזמן של הטיול אצל רבים מהמטיילים איננה גמישה כל כך. כלומר, קיצור הטיול אפשרית, אך הארכתו היא בעייתית. לכן, אנחנו מוכנים לקחת על עצמינו את מגבלת קנסות הביטול של כרטיס הטיסה. סיבה נוספת ומשמעותית היא הפרש המחירים בין זה של כרטיס המאפשר ביטול ללא קנס למחירו של כרטיס המאפשר ביטול בקנס בסדר הגודל שהזכרתי למעלה. עדיף כלכלית לקנות את הכרטיס הזול יותר מבין השניים ולבטל מאשר לקנות את הכרטיס היקר יותר.
ברגע שאנחנו הגענו לארה"ב (בעצם, אני צריך לעבור ל"אני", כי אינני יכול לדבר בשם אחרים) ושכרנו רכב, ניתן בידינו החופש להגיע לכל מקום במדינה ענקית זו. טוב, לנסיעה יש תוכנית מסוימת, מסגרת מסוימת, בין אם מפורטת או כללית, אבל אין גורם חיצוני (כמו אלו המשפיעות על הזמן של הטיול) המונע את שינוי המסגרת הזו במהלך הטיול.
מלון המחייב בדמי ביטול, גם אם לא מדובר בסכום גבוה, הוא גורם המקבע את מסגרת הטיול מראש. זה אולי לא משנה לאנשים מסוימים, אבל לי זה מפריע. קרה שנסעתי וחשבתי על תכנון מסלול מסוים, והחלטתי לשנות אותו באמצע הטיול ולהגיע למקום א' במקום למקום ב'. למה שהחלטה כזו תהיה כרוכה באובדן של לא מעט כסף?
-
ללא אפשרות ביטול?קודם כל - כל אחד עושה מה שמתאים לו. כמו שאמרתי, ברור לי שענת לדוגמא הרבה יותר גמישה בטיול שלה (לך תדע מה יהיה עוד חודש) ממי שנוסע פעם ראשונה לשבוע רק למנהטן עם שלושה ילדים ששניים מהם תאומים בני שנה.
לעניין - ברור שכמה שפחות עוגנים יותר טוב. כמה פעמים אנחנו רואים פה תוכניות של אנשים שנראות די הזוית (כולל יומיים בוגאס, טיסה למיאמי לקרוז, טיסה לניאגרה וכו'), אבל אי אפשר לשנות את הטיסות?
אבל יש הבדל בין תחילת התכנון - כמה חודשים מראש לבין יום הטיסה או שבוע לפני.
למשל רובנו יודעים בוודאות מה התוכנית לשלולשה ימים הראשונים של הטיול. למשל עשינו קניות ושלחנו למלון הראשון, הזמנו כרטיסים להופעה וכו'. אז אם יש תעריף יותר טוב למלון הזה תמורת התחייבות - מה רע?
אז אם יש לך טיול של 3 שבועות אוטו במערב, יש אכן סיכוי שתשנה חלק מהתוכניות בסוף המסלול (אבל פחות בתחילתו). אבל אם מדובר על טיול שכולל עוגנים (כמו טיסות, אירועים מיוחדים וכו') הסיכויים לשינויים קטנים.
באופן דומה אם מדובר על זוג צעיר בירח דבש - הגמישות עולה. אם מדובר על משפחה בטיול ראשון לארה"ב עם ילדים קטנים, הסיכוי לשינויים יורד.
ב-5 הטיולים האחרונים שלי (2 ארה"ב ו-3 אירופה) סגרתי סופית על כל המלונות שבוע וחצי לפני הנסיעה. רק באחד מהם היה רלוונטי להחליף מלון לכזה שאין אפשרות ביטול, אבל חסכתי ככה 40 אירו. לא סכום עתק, אבל בהחלט כסף.
לעומת זאת בטיול לפני שנה (אירופה) החלטתי חודש וחצי לפני לשנות את הטיסות מישראל כדי להאריך את הטיול בשבוע. שילמתי 700 דולר דמי שינוי (ל-5 כרטיסים), אבל היה שווה לי כי שיפרתי את הטיול.
כל מה שניסיתי להגיד - במקרים מסויימים שווה להתחייב לשלם. שים לב שלא התחייבתי להגיע, אלא רק לשלם על לילה אחד. ברור שבמידה וזה יקרה אני אשלם 'קנס', אבל רוב הסיכויים שזה לא יקרה. זה סוג של סטטיסטיקה.