ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

חודשיים במזרח אפריקה

פורום אפריקה
    5
    6
    1854
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • gauntlet
      gauntlet נערך לאחרונה על ידי

שלום,
      מתכנן שהייה של כחודשיים בטנזניה, זימבבאוה, מלאווי, מוזמביק, זמביה

בגלל סכנת המלריה אני אצטיד היטב בהגנה מיתושים, אך לא ברור לי העניין של הכדורים ואשמח לתשובה מבעלי ניסיון.
      כיוון שאני יוצא מנקודת הנחה שלריאם לא יעשה לי טוב כל כך, אז האופציה השנייה היא מלרון כל יום, כלומר 60 יום של מלרון, טרחה של כדור יום-יום והוצאה של כ-1200 ש"ח.
      או להתנסות בלריאם ולקוות שלא יהרוס לי את הטיול.
      אן שפשוט להתמגן היטב נגד יתושים ולקחת איתי 12 מלרון למקרה שיש חשד שנעקצתי, אבל גם אז היעילות לא ברורה.
      תודה רבה לעונים המנוסים...

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • עידו
        עידו נערך לאחרונה על ידי

חודשיים במזרח אפריקה

קודם כל, מאיפה ההנחה שלאריאם לא יעשה לך טוב? לקחת בעבר וסבלת מתופעות לוואי בעייתיות? אני, באופן אישי, לא מכיר אנשים שלאריאם השפיע עליהם בצורה בעייתית (חלומות מוזרים לא נחשבים).

ומעבר לכך - בענייני רפואה, מומלץ להתייעץ במרפאת מטיילים, או בפורום בריאות כאן באתר.

ולהתמגן היטב בפני יתושות - תמיד מומלץ.

• keves160
          keves160 נערך לאחרונה על ידי

חודשיים במזרח אפריקה

קודם כל - על דבר כזה מתייעצים עם רופא. בטח ובטח אם ידועה לך רגישות לאחד ממרכיבי הלריאם (בהנחה שבגלל זה אינך רוצה להשתמש בו, כי לרוב האנשים אין תופעות לוואי).

שנית - קנה כילה לתלייה מעל המיטה. לא בכל מקום יש. תצטייד גם בדוחה יתושים, וביגוד ארוך גם עשוי לעזור.

• gauntlet
            gauntlet נערך לאחרונה על ידי

חודשיים במזרח אפריקה

תודה על התשובות.
            הייתי בייעוץ והתשובה הייתה גורפת - לקחת תרופות,
            אבל יש הבדל בין שטח לייעוץ כי גם לדרום אמריקה ואסיה ממליצים על תרופות מלריה, טהור מים כדורים לגבהים ולדעתי ממש אין בהם צורך שם.
            אני מניח שבסופו של דבר אני כן אנסה את הלריאם  לפני ואז במידה ותהיה לי תגובה, אני אקח חפיסה של מלרון.
            בכל אופן, אני שואל פה על התנסויות -
            האם לקחתם משך חודשיים ומעלה כדורים?
            האם יש אזורים (כמו ניירובי משל) שבאופן כמעט חד משמעי אין שם סכנה ואפשר להפסיק לקחת כדורים?

• Eytanin
              Eytanin נערך לאחרונה על ידי

חודשיים במזרח אפריקה

מקום אחד בלבד במרכז אפריקה הוא בטוח נקי ממלריה! שיא הקילימנג'רו.

אני מציין זאת בציניות מכוון שגם אם יגידו לך שבוודאות אין מלריה במקומות גבוהים מ3000 מטרים למשל, אז מה? תצא עם מד גובה? תלך בשבילים שלא ירדו מקו הגובה 3000?

הרי אין זה מדע מדוייק.

בעקרון, אין חובת לקיחת כדורים. האחריות כולה שלך!!! תחלה- אתה האחראי. תעבור הכל בשלום- גם אתה האחראי.

בעקרון: לא מומלץ לבלוע כדורים מונעי מלריה מעל 3 חדשים רצופים.

אתה יוצא לזמן קצר יותר? אינך רוצה לבלוע כדורים? יש לך אפשרות להתגונן ביעילות של 100% כנגד עקיצות? (אפילו בשרותים, כשהתחת חשוף?)

אל תבלע! אם תחלה, תטפל מיד ותקווה שהמחלה תניח לך תוך הזמן הקצר ביותר אפשרית. (בערך שבוע)

אנא, התיחס להערותי כפרטיות לגמרי. את העצה הרפואית, קבל מרופא ולא ממשתתפים אנונימיים בפורום.

• eugeng
                eugeng נערך לאחרונה על ידי

חודשיים במזרח אפריקה

הגישה שלנו היא שאם יש סכנת מלריה לקחת כדורים, אנחנו לפחות לא מוכנים להתסתכן בנושא זה. מזרח אפריקה נראה לי מומלץ לקחת כדורים.

לאישתי היו בעיות עם לריאן ומאז היא לוקחת מלרון, אך אני ממשיך עם לריאן כי אין לי תופעות לווי.

בסופו של דבר זה לשיכולך.

• 1 / 1
                • פוסט ראשון
                  פוסט אחרון