אוסטריה - טיול בגלויה
-
זו לנו הפעם הרביעית שלנו באוסטריה וכל פעם אנו מגלים אתרים חדשים, פינות חמד חדשות וגם אם שבים למקומות שכבר ביקרנו בעבר עדיין היופי , השקט, השלווה והרוגע מצליחים להפתיע אותנו ולהלהיב אותנו.
נסיעה שרקמה עור וגידים בשלוש השנים האחרונות שבהם עקב בעיות משפחתיות לא יצאנו לחו"ל, תקופה שבה הבטחנו לעצמינו כי בהזדמנות הראשונה נמצא את עצמינו שוב ליד אגם עם כוס בירה ,מקשיבים לשקט ולרחש הגלים ונהנים מהשלווה.04/06/2013
המראה מנתב"ג ב-06.00 , טיסת אל-על. הטיסה יוצאת בזמן . אין כריות , למה? ככה..
ארוחת בוקר "נפלאה" כך כינה אותה הכלכל הראשי שגם "ציווה" על הנוסעים כי עם סיום ארוחת הבוקר כולם הולכים לישון וכולם מתבקשים לסגור את האשנבים .. זה הגיע למצב שבעת המעבר כאשר ראה נוסע עם אשנב פתוח לידו הוא ביקש לסגור...
למי שבכל זאת לדאבונו נשאר ער הוקרן הסרט "מת לחיות 5" .שמחתי מאד כיון שאיני ישנה בטיסות, רק שבדרך חזרה ממינכן נחשו מה הוקרן? צדקתם: "מת לחיות 5" ..
לא נורא ממילא שלש וחצי ואנחנו מתחילים את הכיף..
נוחתים בסביבות 0930 למזג אויר קר וגשום. עוברים דרך חנות ספרים מצטיידים במפת אוסטריה עדכנית
( למרות שיש ברשותנו מכשיר ניווט מהארץ, עדיין כדאי מדי פעם להציץ במפה ..) וניגשים לקחת את הרכב בסוכנות"הרץ".
מקבלים רכב אוטומטי , חדש מהניילונים, וולוו XC-60, נראה כמו רכב 4 X 4 עם מערכת ניווט מובנית ברכב. והכי חשוב, דיזל.
לאחר שמפענחים את כל הכפתורים החשמליים ומגלים שחוץ מלחיצה על דוושת הגז כל הפונקציות מופעלות בכפתורים, ביקשנו הסבר גם לגבי מערכת הניווט (הנפלאה) שברכב ויצאנו לדרך בגשם שוטף.
הכיוון אינסברוק.
היעד הראשון שאנו עוצרים הבית ההפוך.http://www.hausstehtkopf.at/ - הבית ההפוך
מעניין מאד, צריך להתרגל ללכת על ריצפה עקומה וקירות ישרים. אני קיבלתי שם סחרחורת רצינית והלכתי בין החדרים כשאני נאחזת בקירות.
לאחר כשלושת רבעי שעה אני כבר לא יכולתי ויצאנו החוצה. הצטערתי אח"כ שלא הצטלמנו בכל מיני פוזות מצחיקות אבל הרגשתי שם נורא. המלצה: בחצר הכניסה לבית יש לוח עם תצלומים של מבקרים. קבלו רעיונות לצילום טרם כניסתכם לבית.
המשכנו בדרך וככל התרחקנו ממינכן הגשם פסק, מזג האויר התבהר והגענו למוזיאון של סברובסקי.
-
אוסטריה - טיול בגלויהמוזיאון סברובסקי
המוזיאון מכיל מספר אגפים כשבעצם כל חדר "עובד " על החושים .. מאד אהבנו .. אין הדרכה ואין אודיו , בכל חדר יש מסך מחשב בשפות שונות ושם ניתן לקרוא מי האמן ומה הייתה כוונתו..
בתום הסיור מגיעים למסעדה ולחנות הענקית.טיפ: ניתן להגיע לחנות ישירות, ללא צורך ברכישת כרטיס למוזיאון. הכניסה, משמאל לקומפלקס ( הדמות העשויה דשא )
http://kristallwelten.swarovski.com/Content.Node/Startseite. en.html
לאחר קפה ושטרודל ומאחר וכבר היינו בשעות אחה"צ החלטנו שנוסעים ישירות למלון ומסיימים את היום הארוך שהתחיל בשתיים לפנות בוקר.
המלון שהוזמן מראש (עם ארוחת בוקר) ל-3 לילות היה ב- Zirl כ-רבע שעה נסיעה מאינסברוק.http://www.tyrolis.cc/ - אתר המלון
קיבלנו סוויטה של 2 חדרים ענקיים, פינת אוכל ומרפסת ואין סוף תקעים לחשמל שסייע לנו רבות בכל ההטענות למיניהן .. קיבלנו קוד ל-WIFI שעבד מצוין (קוד לכל מכשיר(.
בערב אכלנו במסעדת המלון, אוכל אוסטרי טיפוסי.טיפ כללי לקינוחים: ממליצים מאד על
Kaiserschmarrn. פנקייק ענק החתוך לחתיכות גסות עם אבקת סוכר ו"קומפוט". זמן ההכנה כ 15 דקות. חפשו בכל אוסטריה.
Salzburger Nockerl . סופלה ענק ומתוק המתאזן עם חמוציות בתחתית הקערה. זמן ההכנה כ 15 דקות. חפשו באזור הטירולים.
-
אוסטריה - טיול בגלויה05/06/2013
קמנו ליום מקסים עם שמש נהדרת והכוונה הייתה לבלות את היום באכנזה. אבל כיון שמצאנו את עצמינו ב-10.30 ועד שנזוז כבר לא נספיק הרבה, החלטנו להחליף תוכניות ולהעביר את מחר להיום.
חלק מהבילוי שלנו בחו"ל הוא, מה לעשות, גם קניות ועכשיו שיהיו בריאים יש לנו 4 נכדים ששניים מהם תאומים נולדו לפני חודשיים. לאחר שגיליתי שיש באינסבורק חנות של רשת פרימרק, החלטנו שניסע לחנות ואח"כ נמשיך בתוכניות.
החנות נמצאת בקניון מאד קרוב למרכז אינסברוק .http://www.sillpark.at/ - הקניון באינסברוק
הקניון עצמו מאד יפה ומכיל חנויות כמו H&M., C&A בקיצור חגיגה לאוהבי שופינג.
Primark נמצאת בתוך הקניון והמחירים שם באמת מגוחכים במיוחד לבגדי ילדים ומניסיון קודם, למרות המחירים המוזלים הבגדים מחזיקים מעמד.
לאחר שאספתי כמה וכמה שקיות, נסענו משם לחניה שממש בכניסה לעיר העתיקה ( CITY PARK ). ניתן ללכת ברגל אבל החניון בקניון נסגר בשעה 1900 ולא רצינו למהר.
בתוכנית - עלייה לתצפית מעל אינסברוק.
קרוב מאד לכניסה לעיר העתיקה, ליד הקונגרס נמצאת הכניסה לעלייה לתצפית ( מבנה אובלי מתכתי, אי אפשר לפספס ).
העלייה ב - 3 שלבים:
עולים קודם בפוניקולר עד לתצפית הראשונה , אח"כ עולים לקרונית המעלה לתצפית השנייה ושם כבר מגיעים לרחבה מושלגת. נחמד מאד לשבת במרפסת בית הקפה , כאשר הכל שטוף שמש ומסביב שלג , זה מראה מקסים.שתינו קפה , אכלנו עוגה והמשכנו לתצפית השלישית, שוב קרונית מעלה מעלה..
שם כבר נמצאים בראש ההר , מושלג , עם רחבה לתצפית על כל אינסברוק..http://nordkette.com/en - אתר התצפית באינסברוק
בסביבות אחה"צ ירדנו למטה ויצאנו לכוון העיר העתיקה. זאת כבר פעם שלישית שלנו באינסברוק ולמרות זאת נהנינו להסתובב בעיר עם המוני התיירים, הבתים היפיפיים , החנויות היפות והבונוס היה הופעה של תזמורת כלי הנשיפה של עובדי הרכבת של אוסטריה.
חזרנו למלון בצירל, נכנסנו לבית הקפה/פאב של המלון ואכלנו ארוחת ערב קלה.
-
אוסטריה - טיול בגלויה06/06/2013
היום הזה מוקדש לאכנזה.
יום מקסים מקדם את פנינו, מזג אויר נעים, שמש זורחת, אין עננים הכל מזמין...
נוסעים ל ) Jenbach כוונו לתחנת הרכבת של העיר ) - משם אנו אמורים לקחת רכבת קיטור לכוון אכנזה.מגיעים מוקדם בבוקר ע"מ לנסוע ברכבת הראשונה , רוכשים כרטיס משולב לרכבת, לשייט על האגם ולעלייה ברכבל לתצפית על האגם.
הרכבת כמובן יוצאת בזמן ועוברת בדרך בין עיירות קטנות וכפרים קטנים , כל כך קרובה לבתים וההרגשה היא שאתה עוד מעט נכנס לסלון שלהם. הנסיעה איטית מאד אבל במזג אויר כל יפה ודרך יפיפייה, מי בא בטענות...
http://www.achenseebahn.at/en/home.html אתר הרכבת
http://www.tirol-schiffahrt.at/ - אתר הספינות
מגיעים לאכנזה, עולים על הספינה (תיאום הזמנים מעולה) מפליגים כעשר דקות ויורדים ב- Pertisau' .
ביציאה מהמעגן קחו שמאלה לאורך טיילת האגם, עד לקונדיטוריה ענקית. בפינת הרחוב. פנו ימינה ובמעלה הרחוב תגיעו לתחנת הרכבל. ( כ- 10 דקות ).אפשר לדלג על הרכבת ולהגיע ישירות ל-Pertisau.
http://achensee.info/en/activities/an-active-summer/hiking/c able-cars/ - אתר
הרכבל באכנזה.
4 קרוניות מטפסות בדרך יפיפיה עם נוף מקסים של האגם לפסגת ההר ויחד איתנו עולים אנשים עם תרמילים ענקיים כשבכוונתם לרחף במצנחים מעל האגם. אמיצים!
זאת הייתה חוויה לראות כיצד הם נערכים לקראת הרחיפה, פורסים את המצנח על גבי הדשא, נקשרים ונרתמים לתרמיל שהופך להיות כסא באויר, ותוך כמה שניות בריצה של כמה צעדים הם מתחילים לרחף מעל האגם ונעלמים. עמדנו קרוב לשעה רק להביט בהם .אגב, שכבת הגיל נעה משנות העשרים ועד שנות החמישים.
אמיצים כבר אמרתי?עלינו למסעדה בפסגת ההר, ישבנו לבירה ומרק תפו"א , חזרנו עם הקרונית למטה והמשכנו בשייט על האגם כשעה.
חזרנו ל Jenbach שוב עם רכבת הקיטור ונסענו לכוון אינסברוק.
שוב נכנסנו לעיר העתיקה , ישבנו לאכול ארוחת ערב ב- Biergarten, ממש בכניסה לעיר העתיקה מכיוון הקונגרס, כ 150 מטר לפני גג הזהב מצד שמאל. , נכנסים למסעדה , עוברים את הבר ונפתחת גינה / רחבה ענקית של בירה, אוכל ומצב רוח.http://www.stiftskeller.eu - אתר המסעדה באינסברוק
עם סיום הארוחה החלטנו להמשיך לטייל בעיר העתיקה . עברנו במרכז וראינו שמעמידים במה גדולה והבנו שכנראה יש איזו הופעה בערב. ואכן כך היה, ערב הווי טירולי טיפוסי של שוב תזמורת כלי נשיפה , עם הופעה של ריקודים טירולים טיפוסיים. הרווחנו הופעה בחינם בתום ההופעה חזרנו למלון , די מאוחר . לילה אחרון בצירל.
-
אוסטריה - טיול בגלויהעוד קצת תמונות מאכנזה
-
קייזרשמרן, איזה כיףעושה חשק, ומזכיר טעמים נישכחים. לא הבנתי אם זה טיול בזוג או עם ילדים?
מחכים בסבלנות להמשך.
ואיזי אהובתי......אן אפשר עכשיו זלצבורג או אינסברוק, רק תבחרי
-
אוסטריה - טיול בגלויה07/06/2013
לאחר ארוחת בוקר יוצאים לכוון עמק Oetz.
החלטנו שנוסעים ישירות לצימר שהוזמן מראש.
הצימר Landhaus Gstrein, ממוקם בקצה Oetz, קרוב מאד לרכבל וקרוב מאד גם למרכז , פונה להרים עם פסגות מושלגות והבונוס האמיתי הנהר שזורם מול הבית . יושבים במרפסת הצימר ושומעים את רעש המים בנהר (ניתן לעשות רפטינג).
http://www.landhausgstrein.at - הצימר באוטץ.
הצימר מומלץ, מארחים נחמדים ביותר, חדר וארוחת בוקר מפנקים.
מתמקמים בחדר, מפטפטים קצת עם בעלת הצימר ויוצאים לכוון מפלי שטוייבן, המפלים הגבוהים ביותר בטירול.
http://www.oetztal.com/main/EN/SO/aktivitaeten/ausfluege_seh enswertes/stuibenfall/index.html
עכשיו בוא נעשה קצת סדר.. התיכנון של הנסיעה הפעם היה אמון עלי ואני החלטתי שהנסיעה תהיה נסיעה של מנוחה, רוגע, בתי קפה, בקיצור נסיעה של טרום טרום גימלאות.. לכן לכל אתר שחשבתי שעלול להוות מכשול למטרה,.שלחתי מייל עם בקשה להסבר : קשה? לא קשה? כרוך במאמץ פיזי? מה שנקרא "to be on the safe side" .
במקרה של מפלי שטויבן קיבלתי מייל חזרה בדיוק איך להגיע ולאן להגיע ובין היתר נרשם "it is not so difficult" " נרדמתי בשמירה.. קראתי מהר והבנתי שלא קשה.
ובכן: מגיעים ל- Umhausen, יש הפניה לכוון המפלים . מגיעים לחניה, משלמים עבור החניה 3.5 אירו ומתחילים לטפס. ייאמר לזכותם שלאורך כל הדרך ישנם שלטים המפנים לכוון המפל וכמה זמן נשאר עד למפלים.
אני בטוחה שאצלם כל תינוק שנולד מקבל זוג נעלי הליכה ומקלות הליכה, אחרת אני לא יכולה להסביר איך מבוגרים מאיתנו בהרבה מטפסים לאיטם ואני מדדה ומתנשפת ומקללת בלב את ההיא שכתבה לי לא כל כך קשה..
הגעתי, ועוד איך הגעתי.. ומה זה נהנינו . המפל מקסים.
לבעלי הכושר הגופני מוזמנת עלייה נוספת של מספר נקודות תצפית אבל אני הבנתי שהמפל פה והמפל בעוד רבע שעה הליכה יישאר אותו מפל רק מזוית שונה העדפתי לרדת למטה ובדרך לעצור בבית קפה ולהעניק לנו פרס על עמידה ביעד בצורה של "קייזר שמארן" (זוכרים ? קינוח שעשוי מפנקיקים עם ריבה ), קפה ובירה.
עזבנו את המפלים , עצרנו במרכז המידע בכניסה לכפר (היה סגור) ולקחנו משם מפה עם מידע על המפל וגילינו שאפשר לראות את המפלים גם ממקום שנקרא Niedrthai , נסענו כמה דקות לשם ואכן ממש לפני העלייה לכפר ישנה תצפית ממנה רואים את המפל כולו.
למרות זאת, עדיין לא הצטערנו שטיפסנו כי באמת זאת היתה חויה .
עבדנו קשה והחלטנו שעל עבודה קשה מגיעה פרס חוץ החלטנו ליסוע לאקווה דום .
http://www.aqua-dome.at/en - האתר של אקווה דום
בילינו 3 שעות של מנוחה בבריכות יפיפיות, תחת כיפה שקופה שמעל סוגרים ההרים עם הכיפות המושלגות.
בכניסה למתחם לא משלמים אלא רק כאשר עוזבים .
הכל נקי, הכל מסודר. כשמגיעים מקבלים "מפתח" מגנטי אמיד במים ואיתו נועלים ופותחים את הלוקר. עם המפתח הזה משתמשים גם במסעדה , לא משלמים על האוכל והשתייה אלא מצמידים אותו למכשיר שמעביר את עלות הארוחה לקבלה.
כך לא צריך לשאת את הארנק לכל מקום או להשגיח עליו בזמן שהבן זוג במים.. חשיבה ברוכה.
לאחר 3 שעות נסענו חזרה למלון ובערב יצאנו לטייל בעיירה היפיפיה ועצרנו לאכול במסעדה שמצאנו ב- trip advisor ושנתגלתה מאד נחמדה , עם אוכל טעים ומחירים סבירים.
קינחנו בבירה וגלידה טעימה בגלידריה שצמודה ממש לקפה (שייכת למסעדה)
http://home/home/oetztaltyrol.html - קפה היינר
-
קייזרשמרן, איזה כיףהי, הטיול בזוג..
שבוע טוב
-
אמבר, איזה כיף!היי אמבר,
את יודעת כמה חיכיתי לשרשור הזה!
הגלויה הזו כול כך מתאימה גם לנו.....
התמונות נהדרות!
אני מבינה שבסופו של דבר מזג האוויר הטיב עם טיולכם.הלוואי עלינו.
הכול נרשם ומתוייק...
נילי
-
אוסטריה - טיול בגלויה08/06/2013
אחד הימים היפים בטיול .
מזג אויר מדהים, שמש נהדרת, לא קר ולא חם , הלוואי אצלינו כל הזמן..
יושבים בארוחת הבוקר ובעלי הצימר מראים לנו עיתון עם כתבה בעמוד הראשון שמעבר Timmelsjoch | Passorombo שבדרך כלל נפתח במאי, בגלל השלגים שירדו נפתח רק יום קודם ועם כזה מזג אויר אולי כדאי שניסע למעבר.
החלטנו שאם כך נשנה תוכניות. במקום אגם piburgsee ניסע קודם למעבר ואח"כ לאגם.
הדרך למעבר יפיפיה ,אין לי מספיק מילים לתאר את היופי, הצבעים, הניקיון, הנוף שרואים בדרך.
לא הפסקתי לתקתק במצלמה מבעד לחלון וככל שעולים ומתחילים לטפס בהרים הנוף משתנה
ומתחילים ליסוע כמו בכביש שחצוב בשלג. זה נראה כאילו יום קודם מישהו עבר עם מפסלת שלג ויצר כביש בין 2 קירות שלג.
מגיעים למעבר ומשלמים 14 אירו ע"מ לחצות אותו.
http://www.timmelsjoch.com/en/ - מעבר טימלזויך
במעבר יש מספר מוזיאונים קטנים שניתן לבקר המספרים את סיפור המעבר.
ישבנו למעלה בבית הקפה עם בירה ושטרודל והסתכלנו על כל היופי מסביב וממש ממש לא בא לנו לחזור. הרגשנו במרפסת של אלוהים.
יום למחרת הייתה כתבה בעיתון שעם פרסום הידיעה שהמעבר נפתח הגיעו קרוב ל-5,000 רוכבי אופנוע למעבר . הכיף שלהם זה לעבור לאיטליה , כיון שבצד האיטלקי הכביש מפותל הרבה יותר
אנחנו פגשנו אותם במעבר עם אופנועים בכל הדגמים הצורות והצבעים , לבושים במיטב הבגדים והגילאים... נשים וגברים יותר מבוגרים מאיתנו...
אנחנו ויתרנו על המעבר לאיטליה ולחזור מה BRENNER PASS , כי פיתולים לא בדיוק עושים לי טוב . . .. .
בדרך חזרה עצרנו לארוחה קלה בעיירה LANGENFELD במסעדה טובה הממוקמת ממש על הכביש ( כשבאים מ SOLDEN , בצד ימין ) בשם Sunderalm.
כיון שזה היום האחרון שלנו ב- Oetz ורצינו להספיק לראות האגם, יצאנו לדרך לכוון הצימר ע"מ להשאיר שם את הרכב.
הדרך לאגם מתחילה ממש ממול הצימר ( מול תחנת הכיבוי של העיירה ). לאורך הנהר .חוצים את הכביש מול תחנת הכיבוי, יורדים ברחבה שממנה יוצאים טיולי ראפטינג, פונים שמאלה ומתחילים ללכת לאורך הנהר.
גם פה ביררתי דרגת קושי ואפשרויות הגעה .
האמת שקיבלתי תשובה שיש דרך נוספת להגיע לאגם , אבל היה אמצע היום, מזג אויר נהדר, כמה קשה יכול להיות? ובנוסף, בבוקר בעלי הצימר המליצו שנלך ברגל , אז אנחנו כבר למודי טיפוס לא? אז מה אם זה בינתיים רק לימוד של .יום אחד?
היה קשה! גם פה המסלול לא היה קל. ההליכה בחלקה מזכירה הליכה ב"קלאם" לאורך הנהר הרועש אח"כ מתחילים לטפס ביער עד שמגיעים לאגם. הבונוס – דרך יפיפיה שעוברת לאורך הנהר ובשלב מסוים הטיפוס הוא בתוך היער..
ההליכה היא בערך שעה.
האגם עצמו אינו גדול ואפשר להקיף אותו.
האפשרות הנוספת שכתבו לי הייתה להגיע לאגם דרך העיירה Piburg ומשם צעידה
של 10 דקות.
אני מבקשת לציין כי מה שלי קשה לא בהכרח יהיה למטיילים אחרים. הכל עניין של כושר .
בעלי שיחיה שצועד כמעט כל יום 5 ק"מ לא יתאר לכם את העלייה כקשה אלא מסלול עם קצת עליות וטיפוס אבל לא משהו שלא ניתן לעשותו. כך, שבאמת מי שמתעתד להגיע יכול להיות שלענייני טיפוסים לא אני הכתובת.
חזרנו בסביבות 1700 לצימר ולאחר מנוחה קצרה יצאנו למרכז.
באותו ערב הייתה חגיגה שקשורה למלחמה בין נאפוליון ואוסטריה ושוב הייתה תזמורת שניגנה אבל המוסיקה הייתה די כבדה כך שלאחר ארוחת הערב חזרנו למלון.
מבעד למרפסת ראינו איך בפסגות ההרים מסביב מדליקים מדורות (בכזה גובה שלא הבנו בכלל איך הגיעו לשם..) מנהג נוסף שמזכיר את העברת המסרים בין הכפרים, בזמן המלחמה.
קצת תמונות מהמעבר..
-
אוסטריה - טיול בגלויה09/06/2013
היום עוזבים את עמק Oetz.
הכוונה הייתה לעזוב מוקדם ע"מ להגיע לזלצקמרגוט כמה שיותר מהר אבל המארחים שלנו מעדכנים אותנו שהיום מתקיימת תהלוכה מסורתית מלווה בתזמורת טירולית ושיוצאת מהכנסייה בערך ב09.30.
בארוחת הבוקר נפרדת מאיתנו המארחת ויוצאת לכנסיה עם תלבושת טירולית , היא שרה במקהלה.
אנחנו נפרדים מהמארח, שמים את המזוודות ברכב וצועדים לכוון הכנסיה. תוך זמן קצר אנו רואים גם אותו מגיע עם המכנסיים הקצרים והגרביים עד הברך , הכובע והנוצה וכלי נגינה , הוא משתתף בתהלוכה כחצוצרן בתזמורת.
בתהלוכה שהיא בעצם שיר הלל למרייה הקדושה, מוציאים מהכנסיה פריטים קדושים, הכומר הולך בראש ומגיעים למספר נקודות בכפר שהוכנו מראש עורכים תפילה וממשיכים.
נחמד היה לראות כל כך הרבה תושבים וכולם לבושים עם הבגדים הטירולים.
בסביבות 10.30 החלטנו לעזוב והתחלנו את הנסיעה לכוון סן וולפגאנג.
כאשר בדרך מתכננים הגעה לתצפית חמשת האצבעות בדכנשטיין.
-
אוסטריה - טיול בגלויהתצפית חמשת האצבעות
http://www.dachstein-salzkammergut.com/en/summer/above-groun d/5fingers/
טיפ: הכתובת ב GPS לא איפשרה להקיש את מספר הבית המדוייק כפי שהופיע באתר אלא רק מספר 22. זהו בית קפה קטן. ממנו פנו ימינה במעלה הדרך ולאחר כשני ק"מ תגיעו לחנייה .
העלייה ב-2 שלבים. קרונית אחת מובילה לנקודה אחת ושם מחליפים לקרונית נוספת שמובילה לפיסגה.
הקרוניות עצמן בגובה עצום מעל העצים , למען האמת לא חושבת שהיינו בגובה כזה של קרוניות במהלך הנסיעה הזו והנוף כמובן - אין מילים.
מגיעים למעלה וראו איזו הפתעה... עד התצפית עצמה יש הליכה של 20 דקות. הליכה אמרתי? טיפוס היא המילה הנכונה.
גם אליהם נשלח מייל לבירור דרגות קושי ותשובתם הייתה שגם "נכים בכיסאות גלגלים ואנשים מבוגרים יכולים בהליכה קלה להגיע לתצפית.
אולי האוסטרים כן, אני לא !
סוף סוך מצאתי את עצמי על חמשת האצבעות.
הפלטפורמה עליה עומדים היא מעניינת. בנויה ממש על התהום כאשר ל"אצבע" אחת יש מסגרת של תמונה, ל"אצבע" השנייה ריצפת זכוכית.
לא צריך לב חזק לעמוד על הפלטפורמה , צריך לב חזק לטפס..
-
אוסטריה - טיול בגלויהאמבר אני נהנית מאוד לקרוא את תאורייך
איזה כיף שעוד חודש גם אנחנו שם.
-
אוסטריה - טיול בגלויהאיזה טיול מהמם רק שוויץ מתחרה ביופי הזה
מונה
-
אוסטריה - טיול בגלויהאהלן אמבר,
טיול נפלא.
מחכה להמשך הטיול שלך בסט. וולפנג
שבוע טוב.
-
אוסטריה - טיול בגלויהאמבר,
אוסטריה שלך נראית ממש כמו מתוך גלויה.
ומזג האויר- נראה נפלא (עם כל החששות שהיו לך - שמחה בשבילכם).
מחכה גם אני לראות ולקרוא את המשך טיולכם.
וכל כך הזדהיתי איתך, עם הכוונה לטיול מנוחה ורגוע... ומה שיוצא בסוף .

גם אנחנו עומדים לפני טיול רביעי לאוסטריה כשהפעם הדגש הוא על מערב אוסטריה וביס מטירול. כך ששמחה עם כל טיפ...
לגבי הרפטינג ממקום הלינה שלכם - את יודעת איך הוא נקרא במקרה ??
גליה
-
אוסטריה - טיול בגלויההיי אמבר,
נכנסתי להציץ בתמונות ונסחפתי אחרי הכתיבה. אני אוהב את הקונספט של הטיול שלכם - רוגע, שלווה ואוכל טעים
התמונות מהממות!!! איזה כיף לראות כל כך הרבה שלג ביוני!!!מחכה להמשך... תודה על השיתוף, רובי
-
אוסטריה - טיול בגלויההי אמבר,
גם אני בין המתפעלים - הן מהתמונות, הן מהתיאורים והן מההשקעה שבסיכום שלך.
איזה טיול מקסים!
מקווה לבצע אותו בקיץ הבא ומחכה בסבלנות להמשך.
(ומאד שמחתי לשמוע על הפרימרק באינסברוק...)
שירלי
-
אוסטריה - טיול בגלויהאמבר בוקר טוב
הטיול שלך מקסים מקסים מקסים

והתמונות של מעבר טימלזויך אלה תמונות למדיטציה יומית.
אוסטריה היא
תענוג! עושה חשק לחזור לשם שוב ושוב !תודה רבה על השיתוף ,תמונות, ומידע שימושי
כייף להיזכר וכייף לחלום על פעם נוספת במדינת הגלויה
יום נהדר
ג'ני
-
אוסטריה - טיול בגלויהאמבר
היום התפניתי לקרוא בנחת ובעיון. ממש מקסים ומעורר השראה.
הייתי באוסטריה פעמיים , אבל לא בטירול. שומרת..

אולי בשנה הבאה

תודה
איריס