ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

הטיול שלנו- פיקוס דה אירופה +פירנאים.

פורום אירופה
    15
    97
    25638
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • ח.ג
      ח.ג נערך לאחרונה על ידי

San Sebastian ו Saint Jean de Luz

יום שישי היום אז כמובן שאנחנו גם מתקשרים לילדים לאחל שבת שלום. עד כה בקושי הצלחנו לדבר איתם. סיימנו את ימי הטיול מאוחר. עכשיו השעה מתאימה לשיחה ואחריה אפשר לצאת לדרך.

השעה 17:10  אנחנו בדרך. 10 דקות נסיעה בגשם ואנחנו שמים לב שקצב התקדמות התנועה איטי ביותר. אנחנו כבר בצרפת. חוזרים מעבודה...לידינו בניין עם שלט ענק E.Leclerc. בעלי מזהה שזה מרכז קניות. מחליטים לרדת אליו- הפסקה עד יעבור זעם.  קונים קצת חטיפים . משוטטים בין דוכנים בכל בו וב 18:30 ממשיכים בדרך.

הגשם פסק. מגיעים לחניה ש הג'יפיאס מכיר בויקטור הוגו. מהמלון ועד החניה נסענו בסך הכל 18 ק"מ. ממש קרוב.

אנחנו יוצאים מהחניה ואין בנינו תמימות דעים לגבי כיוון ההליכה. שילוט שיכול להואיל אין. עולים על גבעה בתקוה לתצפית שתעזור לנו. הגענו לבית קברות. חוזרים ועכשיו בין העצים מתגלה הים. יש. נרד ונפנה ימינה. ערפילי ומגעיל . אין כמעט אנשים. אנחנו מגיעים לקזינו. גשם שוטף. הפסקה מתחת לגגון רחב של המבנה. הולכים סביבו, עוברים מלון ומוצאים עצמינו בטיילת מקורה. ריח קרפ עולה באפי. מתאים לי לתנאי מזג האויר בדקות אלה.  מצאנו את מקור הריח ונכנסנו למסעדה שלפי הקבלה זה שמה Les Mille Sabords.

ואו . כמה טעים.  קרפ מקמח מלא עם גבינת עיזים מומסת וריבה (?) קרפ עם גבינת צאן מומסת, חמה , ואגוזים. אלה בתוספת חסה. מעדן. קרפים מתוקים  עם ריבת ערמונים פרוסות שקדים  וגלידת וניל וריבת תפוזים. והסיידר שקיבלתי לא סבל מעודף מתיקות. לא זול, 40 יורו  אבל מפנק ביותר ומרומם את מצב הרוח..

בשעה 20:45 גשם עדיין מטפטף.. חשוך מאוד. עננים כבדים בשמיים. אין מה להמשיך לשוטט.  חוזרים למגרש החניה. ביציאה מהעיר ניתך מבול. רעמים וברקים. לא רואים ממטר חלון המכונית מתכסה אדים מה שאוטם את החלון עוד יותר.  אני מהופנטת,משותקת צופה בגשם ולא מסוגלת למצוא את המתג "מגרש השדים"  אדים. הנהג מרוכז בדרך  לא מוכן להאט, שמא הרכב שמאחוריו ייתקע בנו כועס עלי ומצליח לפתור את הבעיה. כל הכבוד לו על כישוריו.  הגשם נרגע כעבור מספר דקות (אני לא) אך לא הפסיק. חוזרים למלון . החניה כמעט מלאה. מגיעים עוד אורחים. אנחנו מודים לאל שמצאנו כאן מקום לינה, קרוב לפניה לכוון פמפלונה וחזרנו שלמים ובריאים וכבר יש לנו חדר.. 

חוף סן סבסטיאןכך מכינים את הקרפיםצילום יחיד מחופי סינט ג'יןמבט אל הים מרח' Mayor
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • ח.ג
        ח.ג נערך לאחרונה על ידי

נוסעים לטורלה.

קודם כל תודה על שיפור איכות תהליך העלאת התמונות. תענוג.

שבת 8.6.2013 במלון איביס אפשר לאכול מוקדם אבל ישנו עד מאוחר (מה קורה לנו?) . חדר האוכל צפוף ורועש אבל התפריט די מגוון גם אם לא הכל לטעמי . מתוקים בשפע....

בתכנית היום: נסיעה לטורלה  בכביש שפונה לכוון פמפלונה בIrun  . בדרך לפחות 2 הפסקות. הפסקה ב Sanguesa לרענון . נסיעה למנזר San Juan de La Pena  כי חובה לי לבקר שם.  

09:45 אנחנו יוצאים לדרך בגשם וערפל. בחוץ 20 מעלות צלסיוס. תנועת רכבים דלה ביותר.. הדרך יפה אפילו בתוך הערפל. עוברים במנהרות. יש מעקף יפה בהר למנהרה סגורה .  משאית מזדחלת לפנינו. לא נורא. כך מספיקה להסתכל הצידה ולהנות מהנוף.  אין איפה לעצור . וכשכבר יש מגרש די גדול חונים בו דחפורים. לא עובדים במזג האויר הזה. הגשם נרגע. עכשיו רק מטפטף.

גם בפמפלונה יש מעקף שמבלבל קצת את הג'יפיאס. אני נדרכת. איכשהו אני זוכרת את הדרך שבה הגענו לפמפלונה בדרך לפיקוס דה אירופה וזה עזר לנו לעלות חזרה על הכביש הראשי.

בשעה 12:00 אנחנו לפני סנגווסה. בפניה לישוב הקטן –Rocaforte. האויר  מחניק. ריח גז. מחליטים להתרחק בעליה לישוב ולהשקיף .  צפוף ותלול שם מאוד. מגיעים לסנגווסה.  מיד אחרי הכנסיה רואים שלט שמפנה שמאלה לחניה.. צפוף ומלא למזלנו רכב יוצא ומפנה לנו מקום חניה (החניה חינם). הרבה לא טיילנו בגשם אבל נהנינו מכל רגע. יש סופר מרקט קטן של קארפור, חנות לגבינות ונקניקים.ירקות ופירות...ובר אחד פתוח. הצלחנו לקנות צידה לדרך.

בשעה 13:00 אנחנו בדרכינו ליעד הבא. הגשם מתגבר. תקותינו למצוא מפרץ/תצפית להפסקת אוכל.

הנוף יפה ויש מפרצי עצירה ליד Embalse de Yesa . זהו אגם/ מאגר מים ארוך וצר בנהר Aragon   בגלל הגשם רוב המפרצים בוציים מאוד. סוף סוף מוצאים מפרץ נוח לעצירה. יש רק טפטוף קל. מוציאים צידה -בגט טרי פלפל וגבינה. מפאת הגשם הסרדינים נשארו בקופסא. פותחים שולחן על ברכיי במושב הקידמי. שבעים וממשיכים. השלפוחית לוחצת....מה לעשות? לחכות.

ברחוב הראשיכניסה מהודרתועוד חת מהמאגרבסנגווסה. חזית כנסיהליד המאגר
        • ח.ג
          ח.ג נערך לאחרונה על ידי

נוסעים לטורלה.

בדרך מפמפלונה סנגווסה נמצאת לפני המאגר. סדר  התמונות עדיין מתקבל הפוך לסדר העלאתן. למה?

ולהמשך הסיפור שלי.

בין 14:30 ל 15:30 היינו בהפסקה נוספת. כוס קפה וטיול רגלי קצר ב Santa Cruz de La Seros . ישוב קטן וחביב. כבר עברנו 210 ק"מ.  10 ק" מ נוספים בעליה. 20 דק' נסיעה כשבדרך מימיננו אתר שאני מזהה מתוך כל המחקר שערכתי על המנזר. חולפים גם את מעבר החציה האלכסוני שראיתי בסרטון. ואנחנו במגרש החניה של המנזר החדש.  המנזר ה"חדש " הוא בעצם מבנה שהוקם מעל חורבות מנזר. חלק גדול מרצפתו זכוכית דרכה רואים את החורבות בתוספת פסלי דמויות . על הקיר ציורים המתארים שלבים בהיסטוריה הקשורה למקום.

עיצוב מעניין  מאוד. ב16:55 אנחנו עולים על מיניבוס המסיע למנזר הישן . כ 5 דק' נסיעה ומגיעים ליעד. המקום מדהים. קטן, יפה, מעניין. ב 17:35, באיחור קל, יש הסעה חזרה.

אנחנו ממשיכים ברכבנו לTorla  דרך  Jaca. הדרך צרה עולה בהר. נוף מדהים. פריחה משגעת.

בסנטה קרוז דה לה סרוס כל פינה יפה. קשה לי לבחור תמונות.

כל המצורפות כאן מתוך הישוב הזה

393.JPG395.JPG388.JPG389.JPG391.JPG
          • ח.ג
            ח.ג נערך לאחרונה על ידי

נוסעים לטורלה. צילומים מהמנזרים

2 צילומים מהמבנה החדש ושולשה מהישן

877.JPG876.JPGחזית המנזר החדשבמנזר החדש409.JPG
            • טובהמ
              טובהמ נערך לאחרונה על ידי

נוסעים לטורלה. צילומים מהמנזרים

חנה - אני אוהבת את האריכות המרובה שבתאוריך , כולל העיצבונים הקטנים ..

במקרה שלך הפרטים מבורכים והתמונות וואוו -באמת איך אפשר לבחור 

• ח.ג
                ח.ג נערך לאחרונה על ידי

נוסעים לטורלה.

הדרך הצרה עולה בהר בכוון כללי מזרחה. משקיפה על Botaya ו Bernues. נוף מדהים. 

מעבר הרים בגובה 1050 מ' בערך. יש מקום בו לכביש שוליים קצת יותר רחבים. עוצרים, אני חייבת לראות את הפרחים מקרוב. להתרשם מהנוף בערפל.

מJaca עד Biescas vfcha nvhr. מכאן ועד לטורלה הדרך שוב מפותלת עולה בהר. באזור זה פספסנו עצירה בנקודת תצפית כי לא היה שילוט.דאי לנסוע לאט ולא לפספס.  בין Gavin  ל Yesero עוברים להפתעתי במנהרה ארוכה. קר בחוץ 7 מעלות וגשם לא מפסיק לטפטף .  על פי הג'יפיאס אנחנו בגובה 1400 מ' בערך. העקלתונים בדרך ממש רבים. הנוף יפה מאוד.

19:40 הגענו למלון אורדסה בטורלה.

קצת צבע בחצר המלוןBernues?לא רק ערפלקצת פריחה שהצלחתי לצלם
                • ח.ג
                  ח.ג נערך לאחרונה על ידי

יום טיול "קרוב" Ainsa וקניון Anisclo

יום ראשון 9.6.2013 אתמול היה יום ארוך וקשה. עדיין גשום. הגשם עדין. 

ב 10:30 אנחנו יוצאים בדרכינו לAinsa . מסתבר שלא הכנתי שעורים כנדרש לקטע זה של הטיול .

הכביש צר ואף מתפלת ובכל זאת מותר לנסוע במהירות 90. בקטעים רבים לא רצוי ואפילו אי אפשר לנסוע במהירות זו. הנוף יפה.השמש מציצה לשניה. אחרי שעוברים את Asin de Broto  דרושה עירנות רבה ואם אפשר אז לנסוע לאט כדי לקלוט את הנוף. לצידינו נהר שוצף. מגיעים לנקודת תצפית Mirador de Janova. לדעת שנינו האזור מדהים . תוך כדי נסיעה קולטים שג'יפ יורד לכיוון הנהר בדרך עפר אבל אי אפשר לחזור ולנסוע אחריו. בעלי היקר מתעצבן עלי.  אני אשמה? בהמשך הדרך אני רואה  , מלמעלה, דרכי עפר נוספות.  שבילי הליכה. מעבר לעיקול רואים 2 מכוניות  חונות בכניסה לשביל. מציעה לו להסתובב כאן חזרה אבל הוא כבר לא רוצה.. חונים. מצטיידים במקלות ויוצאים לטיול קצר ונחמד בדרך אל וליד הנהר, עד מפל קטן. אי אפשר להמשיך ללכת כי מנקודה זו השביל עצמו נחל זורם בתוך צמחיה צפופה. חוזרים למכונית וממשיכים בדרך.

מעל Boltana נשקפת עיר עתיקה. מעבר לה משהו כמו טירה עתיקה ויש פעילות משפחות. חיפשתי מידע באינטרנט ולא מצאתי. 

12:00 אנחנו פונים בAinsa שמאלה אל העיר העתיקה. (אץ בטוחה?). הגשם העדין שירד כל הבוקר פסק. למלעלה  יש  מגרש חניה גדול.

אני נזכרת בסיפורי ג'ני על המקום ונהנית מכל רגע. מטיילים כאן כשעה. מקסים.

אי אפשר להמשיך925.JPGאיפה אנחנו?הנהר מלווה אותנובתצפית על Janova
                  • ח.ג
                    ח.ג נערך לאחרונה על ידי

יום טיול "קרוב" Ainsa וקניון Anisclo
                    • ח.ג
                      ח.ג נערך לאחרונה על ידי

Ainsa

על דעת עצמה עברה הודעה ריקה.

והנה הצילומים מAinsa

424.JPG427.JPG430.JPG422.JPG421.JPG
                      • ח.ג
                        ח.ג נערך לאחרונה על ידי

Ainsa

ממשיכים בדרכינו לקניון אניסקלו. עוברים בEscalona . פונים בהתאם לשלט הכוונה. צומת/הסתעפות לפנינו ,  עוד שילוט מבלבל אותי. יש כאן שלושה כיווני נסיעה (?) איפה אנחנו ? הג'יפיאס מוביל בכוון מסוים שלא מתאים לי  לדרכים במפה שבידי. נזכרת בדברי נירית שגם הנסיעה דרך Val de Vio  יפה.. רואה שלט שמאלה עם המילים הנ"ל. הדרך מתעקלת, עולה בהר ואנחנו מגיעים לחניה / נקודת תצפית טובה שכדי להגיע אליה צריך לטפס קצת ברגל. (כאן יש אפילו מסתור טבע נחוץ) אני בוחנת שוב את המפה ומחליטה לחזור לצומת. (איפה היינו?). בעת החזרה הנוף מדהים. הכביש מעל תהום. רכב חונה בצורה מפחידה קרוב לעיקול בירידה.  אנחנו מאיטים קולטים מצידו השני של הכביש אדם עם מצלמת ענק. אני מספיקה לראות נשר יושב על עמוד חשמל ומיד הוא ממריא. ואו, איזה יופי הפרענו או הועלנו לצלם?.

כשחוזרים לצומת אני מבחינה שמימינו אתר נופש. מלון? אתר לקמפינג? מגיעים לצומת. אני בוחנת שוב את השלטים/ המפה. בוחרת כיוון. כאן, אם זכרוני אינו מטעה אותי יש סכר. ממשיכים בדרך יפה. עוברים גשר ועוצרים ליד עץ ענק .  עוצרים רחוק משפת הכביש. מצלמים ומטיילים 5-10 דקות בשביל רחב. ברור לי שאנחנו בקניון. 

ממשיכים בנסיעה. שוב יורד גשם. הדרך איטית. שמים לב שאין כמעט רכבים בדרך. מידי פעם עוצרים במפרץ "עקיפה" קצת יותר רחב לצילום.

הדרך באמת צרה, רבת עיקולים, מידי פעם היא רחבה יותר ויש מעבר ל2 רכבים. הנוף משגע. אין רגע שלא מתפעלים . בדיעבד מסתבר שחלפנו על פני מגרש חניה קטן . כל כך קטן  שלא עצרנו... מגרש חניה נוסף בהמשך הדרך היה מלא ומספר שניות או דקות אחרי שעברנו אותו מצאנו עצמינו בדרך העולה בהר. יוצאים מהקניון המקסים.

עצרנו לתצפית והמשכנו בדרך.  עלינו בדרך מפותלת מאוד, יפה מאוד. הרבה קידה פורחת. הגענו  ל לNerin בתקוה למצוא מקום להפסקה . ביקשתי לעצור בחניה שממש לידה היתה מסעדה או בית קפה פתוח. משום מה, כנראה בגלל העייפות בעלי ראה את המגרש בלבד, לא שם לב למסעדה. ...ממשיכים.

טעות שלי בצומת הבאה.  אני לא ערנית מספיק, מעוצבנת שבעלי היקר כועס עלי על תכנון לקוי .למה אני אשמה שמזג האויר גשום, שמגרש החניה נראה לי מלא ולא רצית לעצור ליד בית קפה  או מה שזהלא היה בנרין?. מודאגת ממצבו של הנהג.. מסתבר שנכנסנו ל Fanlo . היה קשה מאוד לנהג, יפה, ושווה.

בקושי רב מסתובבים חזרה. עכשיו אני יודעת שהיינו צריכים לבחור Sarvise. מילה שלא קראתי נכון ונשמעה לי ככביש שרות ולא שם ישוב בהמשך הדרך. האם עצרנו בהמשך? כל אפשרות לעצור התפספסה. בברוטו חנו הרבה רכבים ואנחנו כבר קרובים "הביתה".  נסיעה ישירה לטורלה.  הגענו בשעה 16:30 למרכז המבקרים. כאן התרעננו. עלינו לטייל בעיירה. ערכנו קניות בסופר ושוב התחיל גשם.

על פי חישובי נסענו כ 115 ק"מ..  חזרנו לטורלה כעבור 6 ש' טיול . ז"א שמEscalona  ועד Sarvise הדרך נמשכה קרוב ל 3.5 שעות.

475.JPG465.JPG456.JPG484.JPG455.JPG
                        • viva123
                          viva123 נערך לאחרונה על ידי

Ainsa

הי חנה ,

קוראת בשקיקה את תאוריך ונהנית  מאוד מהתמונות.

האמת שעכשיו אני קצת מוטרדת מקניון אניסקלו-

אם החניה לתחילת המסלול כל כך "זניחה " חוששת שגם אנו נפספס . אחר כך למיטב הבנתי אי אפשר לחזור כי הדרך חד סיטרית ?

ורד

• ח.ג
                            ח.ג נערך לאחרונה על ידי

Ainsa

אני  לא  מבינה את ענין הדרך החד סיטרית והחניה. קראתי סיפורי מטיילים ולא הפנמתי/החכמתי. לא הבנתי גם כלום מקריאה באתרי אינטרנט אחרים. ידעתי שהדרך תהיה דו סיטרית במהלך הטיול שלנו.

לפי מה שקראתי הדרך בה נסענו פתוחה בקייץ מכוון אסקלונה. (אז למה לא ראיתי שלט P.?  ) אם מגיעים מהכיון השני הרי שהחניה האחרונה שאנחנו ראינו היא הראשונה ונמצאת לפי מיטב הבנתי קרוב לצומת.

לי מוזר שהיא קטנה יחסית. לא יודעת איפה התחבא לי השילוט. 

מה שבטוח שכל כך יפה בנסיעה ברכב שהרגשתי שטיול רגלי  מיותר לי. הפסקה צריך.

• ח.ג
                              ח.ג נערך לאחרונה על ידי

הדרך לקניון

ורד אני לא יודעת מה אתמתכננת. מאיזה כיוון אתם מגיעים

. הנה קישור להסבר של ג'ני

אם טרם קראת..

http://forum.lametayel.co.il/forum_msg/goto-3748689#msg_3748 689

אני חושבת שיכול לעזור. מתאים . 

ואם מגיעים ממזרח כמונו  (כדאי) אז להיות ערניים. האם יתחשק לטייל ברגל?

יש כתבה של רונית , מיוני 2011, ביין שבה נעזרתי  בעת התכנון ושבתי לקרוא עכשיו.

האם רק אני לא ראיתי מבנה של תחנת מידע או שלט?  

בהמשך הכתבה, אם הבנתי נכון, רונית מתיחסת לכניסה לפרק  אחרי טורלה. יש לדעתי טעות בהגדרת כיוון הכניסה ביחס לפארק . "הכניסה הדרומית (במפה של הפארק מופיע כמסלול מס` 4): אל מפל זנב הסוס Dola Del Caballo החותם את Valle De Ordsa לאורך נהר ה- Arazas. "  . על פי המפה שבידי  צורת הפארק מזכירהקצת אתמפת איטליה. הקצה הדרום מזרחי של הפארק מתחיל קרוב לאסקלונה לאורך קניון אניסקלו.  טורלה והכניסה לפרק נמצאים  בצפון מערב.

לפני הטיול באזור זה של הפארק, לדעתי, חובה להכנס למרכז המבקרים שנמצא מימין, בכניסה לטורלה כדי לקבל את כל המידע הנחוץ .

• ח.ג
                                ח.ג נערך לאחרונה על ידי

הדרך לקניון

יום שישי 10.6.2013 

09:45 אנחנו בדרך לפרק אורדסה. אחרי שלושה ימי גשם וערפל השמש זורחת ומחממת במלוא עצמתה את הגוף ואת הלב. (כמה טוב ששלשום ביקשתי להתעדכן בתחזית ופקידת הקבלה הציעה  לי לנסוע קודם כל לאניסקלו ולדחות את הטיול להיום.) נוסעים כ7 ק"מ בדרך יפה. ההרים שהערפל הסתיר עד כה גלויים לעין. פסגות מושלגות מרשימות מאוד. אחת הפסגות ככיפה לבנה. עוצרים בדרך אחרי עיקול חד וצופים בנוף. כל זההיה מוסתר. ואו.

10:05 אנחנו במגרש החניה של הפארק. כמחציתו מלאה במכוניות. כדאי לזכור שקוראים לו Pradera . מילה המופיעה על שלטי הכוונה. מתבוננים במפה שקיבלנו אתמול בערב במרכז המבקרים של הפארק. רגע של התלבטות. יש בשטח שביל שאנחנו לא רואים במפה. מתחילים ללכת לאורך שביל ביער, מימיננו זורם הנהר לפעמים קרובים אליו ולפעמים מתרחקים ממנו.  אנחנו מטיילים לאורך הנהר Rio Arazas

אחרי 40 ד' אנחנו מגיעים למפל ראשון, לא גדול מאוד אבל מפתיע אותנו מימין הדרך בתוך עיקול. האם זהו מפל  Arripas? אין  שם לידו אבל לא רחוק ממנו על השביל שלט הפניה למפלים האחרים ושם זה. מצלמים זוגות מבקרים. מצטלמים וממשיכים.  העליה מכאן קצת יותר קשה.  וכך במשך שעה אנחנו מטפסים בעליה, מטיילים ביער.  רואים מפלים מרשימים למראה וקולם ממלא את היער. הולכים על השביל הראשי הרחב ולפעמים יורדים לשבילים צדדיים, לעוד תצפיות מרשימות.(רק על ירידה אחת ויתרנו). אם איני טועה אנחנו צופים רוב הזמן בשני מפלים מכיוונים וגבהים שונים. למפל אחד קוראים El Estrecho  ו לשני  La Cueva /אין זוית ראיה הדומה לקודמתה ואין מפל אחד דומה למשנהו. קשה לצלם .   אחרי כ15 דקות של טיפוס נוסף בהר מגיעים לתצפית יפה מאוד. כאן מתעכבים ונהנים. יש יותר ממפל אחד. המים עוברים מתחת לקרח שטרם הפשיר וממשיכים בין הסלעים .  במהלך העליה הרבה מטיילים  עוקפים אותנו וגם פרות. אני מטפסת לאט.  אולי בזכות המקלות איני מרגישה שהעליה קשה.  

לאחר סדרת התצפיות (השעה 12:00)  הדרך נינוחה. קול צלצול פעמונים מתקרב. פרות הגיעו למרעה. פסק זמן בעליה. ביננו ובין הנהר עצים לא צפופים ואחו. השטח כמעט מישורי  חשוף למדי. לאורך הנהר, על שפתו, מטיילים נחים, משתזפים. חיכינו שקבוצת מטיילים תתקפל והתישבנו על שפת המים, בין הסלעים, לארוחה קלה מהצידה שהבאנו (בחברת הפרות). 

• ח.ג
                                  ח.ג נערך לאחרונה על ידי

פרק אורדסה 1
                                  957.JPG965.JPG520.JPG512.JPG
                                  • ריקי 5
                                    ריקי 5 נערך לאחרונה על ידי

פרק אורדסה 1

רק להגיד שאני קוראת ונהנית מכל רגע. 

מחכה להמשך

• Jenny2
                                      Jenny2 נערך לאחרונה על ידי

פרק אורדסה 1

חנה גם אנ טי נהנית לטייל איתך במקומות מוכרים וגם אלה שלא הספקנו להגיע אליהם.  כל הכבוד שלא נתתם לגשם שפקד אותכם לקלל והמשכתם לטייל גם במזג אוויר פחות מאידיאלי.

ורד, לגבי קניון אניסקלו, אני לא חושבת שבקיץ יש חשש שתפספסו את מגרש החניה שליד תחילת מסלול ההליכה.

ראי כאן ובמיוחד כאן. אנחנו ראינו תור ארוך של מכוניות שחנו בצד שמאל של הכביש המוביל למגרש החניה המסומן P בקישור השני וגם בהמשך הכביש, לאחר העיקול החד. אם תעצרו ותמצוא מקום לחנות בקטע כביש זה, תחילת מסלול ההליכה לקניון הוא בצד השני של הכביש, בשביל יורד.

• ח.ג
                                        ח.ג נערך לאחרונה על ידי

פרק אורדסה 2 המשך הדרך

תודה לכן ריקי וג'ני ש"השמעתן קול" . ריקי- לעלות ברגל בגאוורני וגם לרדת. כבוד.

ג'ני-בכל רגע של ערפל היית איתי. 

סימנו לאכול והמשכנו דרכנו בשעה 13:30.  כעבור כחצי שעה הגענו אל טרסות בנהר, המים הזורמים כל כך צלולים..המראה  כל כך מרשים.  לי לא מתחשק לזוז מכאן.  מגיעים למדרגה גבוה. הרעש אדיר. הנגוד של "הבריכות" הרגועות כביכול בין המדרגות,  המפלים, הקצף על המים. לאט לאט במשך כ 20 דקות עולים בשביל עקלתוני שבו רבות מדרגות הסלע ולצידנו מראה מלבב זה. לא קל מאוד לטפס בקטע זה.סוף למדרגות. אנחנו למעלה.  נפרס לפנינו נוף מדהים. לאחר העליה הסלעית שעברנו השביל כאן מרוצף אבנים מקומיות. אנחנו במישור ובו הרבה מאוד זרמי מים שמגיעים בסופו של דבר לנהר. מסביב ההרים צבועים בכתמים לבנים/שלוגיות. רחוק לפנינו במקום בו המישור נושק להר קבוצת אנשים (קטנים קטנים)הולכת ונעלמת בעיקול הדרך.  אני מקוה שזה יעדינו.  אם כך הדבר הרי שבעוד כחצי שעה נהיה ליד המפל. ואכן בדיוק בשעה15:00.  שעה מאז שהתחלנו לטפס ליד אשדות הנהר אנחנו בפינה הנסתרת, אחרי שחצינו גשרון או שניים, דילגנו על סלעים כדי לחצות את זרמי המים היורדים מן המפלונים ומתנקזים אל הנהר. אחרי שפסענו, דילגנו בין סלעים שחיכו לנו מעבר העיקול כדי להתקרב למפל זנב הסוס היפה בשעה זו. כמות המים בו רבה. חצינו גשרון וישבנו לנוח.

כאן היתה לנו חויה מענינת.

תוך כדי שאני מנסה ללכוד בעין המצלמה ציפורים במעופן כלב מתחיל לנבוח על מערונת בתחתית סלע ענק מצידו השני של הגשרון. בעליו מושך אותו משם. מנסה לראות בעצמו מה יש מתחת הסלע וממשיך ללכת. עוברות שניות ונשמעת צווחת ציפורים אדירה. כמותה טרם שמענו. בעלי היה משוכנע שאדם שחצה את הגשר משמיע את הקולות אבל האיש הלך והצווחות נמשכו לסרוגין. בשעה 15:30 נפרדנו מהמפל. בדרך חזרה הבנו שאכן בדרכינו מעלה, עברנו בדרך בין המפלים עליה תלולה . בשעה 18:30 הגענו לחניה.

על השביל המרוצףסיפתחמדרגות הסלע הגבוהותהמפל והקהל
                                        • טובהמ
                                          טובהמ נערך לאחרונה על ידי

פרק אורדסה 2 המשך הדרך

חנה - קראתי שרשמת ב1 השרשורים ש"הכשרונות הספרותיים שלך דלים"

כאחת שקוראת "לא מעט" יש לי ויכוח איתך-היכולת שלך לכתוב מהבטן מרתקת אותי למסך ולא פחות מזה הזוית הצילומית למשל: "בסנטה קרוז דה לה סרוס"

ומי אני שאפריע להמשך 

• viva123
                                            viva123 נערך לאחרונה על ידי

פרק אורדסה 1

חנה ו jenny   תודה רבה על הקישורים הטובים  ועל צפירת ההרגעה indecision. מה שבטוח  שאהיה ערנית !

• 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 5
                                            • 3 / 5
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון