הטיול שלנו- פיקוס דה אירופה +פירנאים.
-
ממשיכים בדרך. מטורלה ל Luz Saint Sauveur .טובה את מעודדת אותי. עיקר הבעיה שלי הפעם היא בבחירת התוכן לפרסום.
בטיול בשוייץ לא היו נסיעות רבות. הכל היה קרוב ומהנה. ברוב הימים כתבתי בערב .
הפעם לנסיעות הרבות, למפרצי החניה הקטנים שלא יודעים על קיומם מראש, אלה שפתאום חולפים על ידם ואי אפשר לחזור ,לנופים בדרך, להתברברויות, למזג האויר ואפילו ויכוחים שהיו פועל יוצא של כל אלה יש חלק בחויית הטיול.
ואני ממשיכה.
יום שלישי 11.6.2013 פעמיים כי טוב?
09:00 יצאנו לדרך. על פי התחזית צפויה עננות וערפל.
החלטנו שניסע דרך ל Hoz De Jaca. מי הממליצה הראשונה? רשמתי מחקתי ובעקבות השינויים באתר אני לא מוצאת. חוזרים לBiescas בדרך המפותלת והיפה שלא כל כך ראינו בערפל. ממלאים דלק ואלא כי חסר אלא כי ג'ני הזהירה מפני דלילות תחנות הדלק בצד הצרפתי.
פונים ימינה לפני האגם. עוברים סכר. הדרך יפה מאוד. הכביש צר משובש עולה בהר. בתוך הכפר זו דרך יצוקה מבטון. הנסיעה דרך הכפר מרגשת אותי. למה? מגיעים לנקודת תצפית יפה , אפשר לעצור. יש מרפסת שרצפתה מרושתת. בהמשך הדרך עוד יותר צרה. טרקטור עולה מולנו ונצמד חזק חזק לגבעה לידו כדי שנוכל לעבור.. מכבש עובד בעיקול הדרך ושתי קבוצות תלמידים לומדות-על הדרך. מה המדריך/מורה מצייר להם שם על הכביש?. יש איפה לעצור קרוב לאגם. משחררים רגליים ונהנים מהנוף. ממשיכים ל Panticosa. נירית כתבה שכדאי לעלות שם... במאבק עם הג'יפיאס הפסדנו. אינו מכיר את Banos de Panticosa. אנחנו בטוחים שכשנגיע לפנטיקוזה נפתור את הבעיה.
מגיעים לככר. הג'י פי אס מוביל. מכניס אותנו לישוב. הכביש מרוצף ולי יש הרושם שהוא הולך וצר ומבקשת מבעלי לחזור קצת אחורה למגרש חניה.
הולכים ברגל ומסתבר שטעיתי בגלל עיקול. כעס. מגיעים לסופרמרקט. אני עורכת קניות ובעלי חוזר להביא את המכונית. הכביש רחב ואין בעיה לחנות במהלך הקניות. כשהגענו, ברגל, שמתי לב שמעבר לסבוב הגיע איש עם שקית לחמים. אני מחפשת את המאפיה. רואה שלט - מאפיה. אבל איפה היא? לא כתוב. בעלי מגלה. קונים בגט מקמח מלא ועוגה.
נוסעים במורד הרחוב. מגיעים לגשר צר המוביל לרכבל. לא רואים אפשרות נסיעה אלא ימינה בלבד. איך יוצאים מכאן ולאן ממשיכים? הג'יפיאס לא יודע. שילוט שירמוז לי על המשך הדרך בכוון המתוכנן אנחנו לא מזהים. כעס עצבים... אין פני השטח כפני המפה שאינה מפורטת מספיק. וג'יפיאס ממש נכה כאן.
11:45הרמתי ידיים, ויתרתי על חיפוש נוסף. יורדים לצומת שממנה הגענו.לי ברור כיוון הנסיעה צפונה ואני משוכנעת שגם לבעלי. אני זוכרת שבדרכנו לפנטיקוזה, לפני הפניה ימינה היה שטח ריק. אין איפה לעצור בלי להסתכן אז אני מסבירה לבעלי היקר שנפנה שמאלה למרות שאנחנו צריכים ימינה רק כדי לעצור ולהכניס כתובת לג'יפיאס. שמע אותי? לא ממש, רק חצי משפט. מתפתח ויכוח סביב המושג "מכאן באנו", .אחרי שהכנסנו כתובת, הג'יפי אס ובעלי מושכים שמאלה ואני רוצה ימינה.. מה פתאום שנחזור את כל הדרך כשאנחנו בקצה הצפוני של האגם?..עצבים. מגיעים עד El pueyo de Jaca . תודה לאל שבעלי מזהה מקום שעבר בו. מוצאים מקום להסתובב. חוזרים צפונה. צדקתי. נרגעתי אך לא הנהג. (לא רוצה לאכול למרות שהצהיר שהוא רעב.) הדרך יפה. יש איפה לעצור ליד אגם. אנחנו מתקרבים להרים גבוהים. תצפית על Formigal . איזה יופי. שלג בפסגות ההרים. מתקדמים. סביבנו שלוגיות רבות עוברים תחנת רכבל שוממת עם מגרש חניה ענק. אני מדמינת לעצמי את החורף כאן..
-
ממשיכים בדרך. מטורלה ל Luz Saint Sauveur .התמונות לא עברו האם כי המלל היה רב?
-
ממשיכים בדרך. מטורלה ל Luz Saint Sauveur .אני מרשה לעצמי להכניס יותר חויות בינאישיות ביום זה. זה היה יום קשה. האמת שבשנים האחרונות אנחנו מרבים לטייל יחדיו, רק שנינו ונהנים מאוד. כמו שהיה קשה ביום הטיול לקניון אניסקלו בהעדר מקומות עצירה היום היה קשה בשל ה"מיפוי" המשתנה והתלות בטכנולוגיה.
השעה 12:30 ואנחנו עוצרים במגרש חניה במעבר ההרים Col du Portalet. קר בחוץ. עננים בשמיים מצפוננו. אנחנו נהנים מהנוף, מהשלג שמונח כאן בשכבה עבה.אחרי הפסקה של 20 דקות אנחנו ממשיכים בנסיעה.
זהו, אנחנו בצרפת.
אני מתרשמת מ"סככות בטון" בנויות מעל הכביש ומכל אחד מהם יורד מפל מים. הבטון הזה כל כך לא מתאים הנה. לא מצאו דרך מוצלחת יותר להעברת מי המפלים?
היעד הבא Fabrèges כאן אולי נעלה ברכבל. מגיעים. נו באמת, יש כאן 2 רכבלים. באיזה נבחר. לא זוכרת שסיפרו לי שיש שניים. לא נורא הנוף מרשים. השמיים מזכירים לי שוב את ג'ני. חוזרים לD934. אני מקוה שערפל לא מחכה לנו בדרך ההרים..
מימין לאחד העקלתונים הגדולים בירידה סטיה חדה ימינה, אני נבהלת, קרה משהו? בעלי היקר קלט שולחן/פינת פיקניק. ואנחנו בהפסקת אוכל משלנו. הפינה מטופחת. שיחים גזומים בתוך האזור הטבעי לחלוטין. אנחנו נהנים מאוד אחרי שעות לא פשוטות, מעצבנות, שעברנו. ממשיכים
השעה 14:45 ואנחנו בצומת מזרחה לכביש D918. עיני קולטות שלט ועליו פס אדום. אני מבינה שזו הודעה כי מעבר אוביסק סגור. האם נוכל להגיע אליו? בעלי שלא היה שותף לרוב התכנון לא מבין כשאני מסבירה לו שלא נוכל להגיע ליעדינו בדרך זו. קצת התברברנו במעבר בישוב Eaux bonnes . שילוט אין והג'יפיאס התייחס כככר למקום שאנחו הבנו שהוא מגרש חניה ריק . ..נתן לנו הוראה לנסוע ימינה (אין) ושמאלה שמאלה . אין המשך לדרך אליה הגענו. עצבים. חוזרים ואז ברור לאן לנסוע. יש פניה שמאלה שנסתרה מעינינו כשחיפשנו את הימינה. הנוף יפה מאוד. בהמשך הדרך יש קטעים ארוכים שבהם מקלפיםאת הכביש. הכל מתנהל בסדר מופתי. רמזורים קטנים נותנים הוראות תנועה. אנחנו פונים לתחנת רכבל Pont de ley (?) מתבוננים סביב . יש מפל .. איך כאן בחורף?..המשך הדרך עוד יותר יפה ממה שהיה עד כה..
ב15:50 הגענו לפסל האופניים/חניה/מסעדה במעבר אוביסק. נהנים מתצפית על הנוף. הערפל מתעלל בנו. רק קצת. מציצים על המשך הדרך, מעבר למחסום. קיר קרח לצידה. כמה חבל שצריך לחזור. קצת קר לנו.
חוזרים. הדרך שקולפה בעת עלייתנו כבר סלולה. לא רע לחזור באותה דרך. (מההפסדנו?)
. עוקפים ישוב דרכו עברנו וגם את Laruns עקפנו תוך כדי פניה צפונה . השעה כבר 17:00.מתקרבים לצומת בLouvie juzon כאן פונים מזרחה ללורד.על פי התכנית המקורית היינו אמורים בשעה זו להגיע ליעד. אנחנו על כביש D35 הג'יפיאס רוצה להוריד אותנו לכביש D355 ואני מבקשת מבעלי להמשיך על הכביש הראשי.
שוב סיבה לויכוח קטן:שמתי לב שהוא בוחר דרכים טובות אז למה לא?
-כמו ליד האגם? לי נדמה שהיה כאן מעקף... ערפל. המתנה בגלל עבודות בדרך, רוצה כבר לצאת להתאוורר . כל החנויות בכל הישובים סגורות. למה? לא עוצרים בשום מקום. והנה הגענו ללורד.
אנחנו עוקפים את Argeles Gzost ממזרח.
בקרבת הצומת לCauterets אני מבחינה שוב בפס אדום על של הכוונה. מעבר Tourmalet סגור.
קרובים מאוד ליעד ושוב המתנה לא קצרה בגלל עבודות בדרך.
בשעה 18:30 הגענו למלון. הוא נמצא ב Esquieze Sere ולא ככתוב בבוקינג. הג'יפיאס באמת לא הכיר את שם הרחוב בסן סבור אלא בישוב השני. פעילות משותפת של שנינו הביאה אותנו היישר למגרש החניה של המלון בעוד בעלי היקר לא מבין מה אני שולחת אותו לחצר.
כאן לראשונה (ואחרונה) סוחבים מדרגות לקומה שניה. אין מעלית. יש רעש חזק מהנהר הקרוב. מהר מאוד התרגלנו. מיקום המלון מעולה.
יצאנו לשוטט בסן סבור. הפיצריה "של ג'ני" בשיפוצים. פיצריה אחרת בפינה מסריחה. בין לבין יש פינות חמד בעיירה. חזרנו אל המסעדה/פיצריה הקרובה למלון. קיבלנו ארוחת ערב טעימה עוד לפני השעה 20:00
-
ממשיכים בדרך. מטורלה ל Luz Saint Sauveur .ולא אוסיף לקטע זה. היום עברנו 217 ק"מ בלבד אבל הרגשנו שאין סוף..
-
גאוורני- יום נפלאיום רביעי 12.6.2013
על סמך התחזית אתמול בערב שהיום יום יפה ומחר מהצהריים גשם החלטתי שהיום נוסעים לגאוורני כי שם הטיול דורש יותר זמן מהטיול בגשר ספרד ואגם גוב. התעוררנו טרם זריחה והיא היתה מרשימה, מעל המבצר (טירה?)שמול חלוננו. בוקר שטוף שמש. שנינו עייפים מיום אתמול. ארוחת בוקר דלה יחסית.
בשעה 10:00 אנחנו בדרכינו לגאוורני. השילוט ברור, כבר בצומת הקרובה למלון שלנו יש שלט הכוונה ואין צורך בג'יפיאס. הדרך מתפתלת בקניון, מתחילה יורדת ועולה לסרוגין וסיומה בעליה יפה מאוד. מולנו פסגות מחודדות , מושלגות ולידינו הנהר. אפיקו נמוך ולא תמיד רואים את המים. כעבור כ-40 דק' אנחנו בGavarnie.
מסתבר שיש כאן כמה מגרשי חניה ובכולם מטיילים. בכניסה לישוב מגרש חניה שהוא בהמשך הדרך שמתעקלת קצת ימינה. אנחנו פונים שמאלה בעקבות הרכב שלפנינו. רואים 2 שלטים. אני מבקשת מבעלי לעצור בראשון . השני ליד אורוות הסוסים..
מתארגנים להליכה, הולכים עד סוף הרחוב .
בשעה 11:00 עוברים גשרון . אנחנו מחוץ לישוב . ההרים מולנו יפיפיים. אנחנו במסלול. מקסים. הליכה קלה ולפעמים קצת פחות, בעליה. אני איטית. חם לי מאוד. חולפים ליד בית הקפה וכעבור שעה ורבע אנחנו מתישבים על הדשא למעלה בנקודת תצפית טובה על האמפיתיאטרון הקרחוני. מנשנשים חטיפי אנרגיה ופירות . ממשיכים. מגיעים לנקודה בה השביל יורד אל נחל, מדלגים מסלע לסלע במים ואני מבינה שעוד מעט עבורי הדרך חסומה. הכל מכוסה שלג קפוא. מנסה ללכת על השלג אבל מהר מאוד חוזרת בי. המרחק למפלים עוד גדול. חוזרת לסלע נוח לישיבה ובעלי ממשיך. נעלם מעבר לגבעת קרח. הטיול שלו הלוך ושוב נמשך כשעה. אני נהנית מהנוף וקצת דרוכה למצוא את דמותו בשטח. מתבוננת בחיילים צרפתיים שחוזרים מהמפל הרחוק. כל אחד בחר דרך אחרת. חלקם החליקו ונפלו בשלג. חיילת אחת ממש עשתה היפוך. אני מוטרדת מהשאלה באיזה דרך יבחר בן זוגי לחזור. אני רואה שהוא מתקרב לאפיק נחל סלעי כאשר מעבר צלו ירידה ועליה די תלולות על השלג. לשמחתי בעלי קולט את תנועות ידי ואני מצליחה לנווט אותו אל דרך בטוחה יותר. קרובה לנתיב בו הלך לשם. חוזר מותש. ההליכה בשלג היתה קשה מאוד. (-נעלי טיולים ומקלות הליכה עם טבעות שלג).
ב13:30 אנחנו מתחילים לחזור פוגשים קב' ילדים רכובה על סוסים, בעליה. מראה חביב. בשעה 15:00 כבר יושבים בגאוורני במסעדה שבשעה זו אפשר לאכול בה רק קרפים. בחוץ חם מאוד. 28 מעלות. אנחנו עייפים ומחליטים לא להמשיך לטייל. נחזור למנוחה במלון. חוזרים באיטיות לחניה. מתבוננים במרכולתם של סוחרים. קונים ממתק יקר אבל טעמו- זכרונות נעימים מילדותי. הכביש חד סיטרי. יוצאים מהחניה וממשיכים לנסוע עד "חניית" הולכי על ארבע, בערך, פונים ימינה,. גם כאן יש מגרשי חניה. אחד מהם לאוטובוסים. איך מתנהלת התנועה בקייץ?
הגי'פי אס מחזיר אותנו למלון בדרך קצת שונה ממה שנסענו בו בבוקר. עוברים ליד מרחצאות ויש תצפית נוף יפה.
בחדרנו במלון בודקים את המידע על מעבר טורמלה. לא עביר.
-
גאוורני- יום נפלאושוב הבחירה קשה.
-
גאוורני- יום נפלאחנה,
כרגיל כיף לקרוא את תאור המסע שלך וקל כל כך להזדהות איתך.
תמונות הטיול לגווארני- וואוו! כל כך הרבה שלג ביוני !
המראה ממש מרהיב.
מעניין לדעת האם ישאר עד לעוד כשבועיים.
ורד
-
גאוורני- יום נפלאקראתי כאן אזהרות לגבי ההליכה על השלג ביוני. בעלי הלך רק על עקבות מטיילים קודמים ובדק עם המקל את יציבות השלג. לדבריו רגלו שקעה עמוק באחת השלוגיות. איך שלא יהיה השלג מפשיר. אם לא היה חם מאוד יש סיכוי שתהנו מהמראה.
-
אגם גוב וגשר ספרד- חצי יום נפלאיום חמישי 13.6.2013
ערפל מכסה הבוקר הנוף היפה סביבנו. התחזית דיברה על גשם מהצהריים אבל ערפל?
בשעה 9:30 יוצאים לדרך עם תפילה בלב. יש התבהרות קלה. באזור קוטרה לא נורא.
עוברים את קוטרה. בקצה הישוב יש תצפית יפה אל מפל. ממשיכים לשמורה. הדרך נמשכת עוד כ 7 ק"מ . מגיעים למגרש חניה גדול. עולים ב "גשר" הכניסה לגשר ספרד ולאגם. קונים כרטיסים. הכרטיס מכסה גם את החניה.
הולכים לרכבל. בשעה 10:30 עולים על רכבל סגור. זה מגיע לתחנה כעבור כ 5 דקות . הולכים ברגל לתחנה נוספת. עולים על רכבל זוגי, פתוח, מגיעים לאט לאט לתחנה העליונה.
בשעה 11:15 מתחילים ללכת בדרך היפה לאגם. להערכתי הלכנו כ20 דקות. אני מתרשמת מחילופי הגוונים באגם בהשפעת זוית הראיה, השמש, העננים: כחול עמוק, ירוק, תכלת. אנחנו מנסים לטייל ליד האגם (ימינה). הקצה הרחוק של האגם קורץ לנו. אני נאבקת בכמה שלוגיות. חוצה 3 מהן בהצלחה עד שמגיעה לשלוגית משופעת מידי . אחליק לאגם?. מרימה ראשי לשמיים כי יש שיני צבע חשוד במים.. עננים ממהרים. כן, הבטיחו לנו גשם בשעה 13:00 ועכשיו כמעט 12:00. מתנצלת וחוזרת לנקודת ההתחלה. ללכת על שלוגיות ועוד בסיכון גבוה לגשם? לא בשבילי. חוזרים ומתיישבים על סלע גדול. אוכלים פירות מרעננים. צופים בקבוצת תלמידים שהגיבורים בבניה טובלים במים הקרים והבנות צורחות. הראש שלי בתנועה היקפית. הנוף מרשים העננים מתקרבים. במבט לאחור אני רואה אד לבן עולה מן הנהר. מחליטים להתארגן לירידה.
השעה 12:30. נהיה קריר. אני לובשת פליז דק, נפרדים לאט מהמקום. מתחילים ללכת. הגשם הקדים בכמה דקות ואנחנו ממהרים להוציא את הציוד המתאים. מכנסי גשם, מעיל רוח ושכמיה לכיסוי התרמיל שלי. כל הדרך בירידה גשם דק מטפטף לסרוגין . ערפל די סמיך. הירידה על סלעים ובין אבנים לא קלה. בהשפעת הערפל יש ביער אוירה מיסתורית. למה למהר? כשאין טפטוף אני מצלמת. אנסה לצייר.
הגענו לקצה השביל. השילוט כאן לא ברור לנו. בוחרים להמשיך בירידה לצד הכביש. כאן יש שלט הכוונה לגשר ספרד. רואים גם את שער הכניסה (ממש קרוב). פונים לגשר. חוצים גשר שממנו משקיפים על הגשר. בעלי ממהר קדימה. אני נהנית. לא ממהרת לזוז מכאן שהרי לא אחזור. ממשיכה . עולה. הגשם מתגבר. דליי מים נשפכים מהשמיים. אני מגלה שהגעתי לרחבה שלידה מסעדה. בעלי כבר היה ליד הגשר העליון ורץ חזרה.
אנחנו נפגשים בכניסה למסעדה. מסעדה במקום זה בשמורה ובשעה זו? נס. אנחנו מאושרים להכנס למסעדה ושתי נשים חביבות שמחות להגיש לנו צלחת מרק ירקות כל כך גדולה ששנינו לא מצליחים לגמור אותה. מגישות לנו גם תבשיל בשר עם אורז. הגשם ממשיך בעוצמה. כשהוא נחלש (קצת) אנחנו מחליטים לחזור למכונית בעזרת המטריה.
הג'פיאס מוביל אותנו בחזרה דרך רחוב Pauze ואנחנו צופים על קוטרה משמאלנו.
בהמשך הדרך למלון אני שוב מראה לבעלי את השלט שמודיע שמעבר טורמלה סגור למעבר. הוא לא משתכנע .
עם הגיענו ללוז סן סאבור הגשם פסק כמעט לגמרי. טפטוף קל.
בלשכת המידע מאשרים שהמעבר סגור. ניתן לנסוע ממזרח ולהגיע לפיק דה מידי אבל לא למעבר..
חנות ספורט מצידה השני של הכיכר מארחת אותנו בשעתיים הקרובות. מצליחים לקנות מעילי רוח חדשים ולא תרמיל.
נסיעה ללורד במזג אויר זה יורדת מהפרק.
-
אגם גוב וגשר ספרד- חצי יום נפלאעל קצה המזלג
-
אגם גוב וגשר ספרד- חצי יום נפלאואיך אפשר בלי הגשר.
מעיל אדום ומעיל טורקיז בולטים גם בערפל על גשר התצפית העליון .נותנים מושגי גודל
-
אגם גוב וגשר ספרד- חצי יום נפלאוואאהו !!!!!! איזה תמונות מדהימות !!!
פשוט נפלא
נהנית מאוד גם מהכתיבה שלך.
סיפור טיול מהמם
מקווה מאוד בשבילנו שכאנחנו נהיה בסוף יולי במקומות אלו יישאר לפחות בפסגות הלבן המדהים הזה.
מחכה מאוד להמשך
לימור
-
חוזרים לספרד. -
חוזרים לספרד.תודה לך לימור.
אני מנסה לקצר בכתיבה. לא מצליחה מעלעלת בצילומים ורבה עם עצמי איזה לצרף.
כל מי שקרא את דברי מהדרך זוכר את הדילמה בתכנון יום הנסיעה מ Esquieze sere ל Vielha. התכנית המקורית היתה לנסוע דרך מעבר Tourmalet. אי אפשר.
מזג האויר הצפוי לא ברור. נירית עודדה אותי בהצעתה לעלות לפיק דה מידי אם תהיה ראות טובה.
קמנו לבוקר יום שישי 14.6.2013 בשעת זריחה מענינת.
09:30 יוצאים לדרך. הבוקר עדיין ערפילי. נוסעים לכיוון לורד. לצלם בדרך אין טעם. עוקפים את לורד, נוסעים מזרחה. יש שינוי בדמותו של הערפל, עננים נמוכים ופסגות ההרים גלויות בחלקן לעין. יש התבהרות קלה מדרום. הנוף לא מעניין במיוחד. בסגנון נוף הררי האופייני לאירופה.
פונים דרומה וכעבור כשעה מאז צאתנו אנחנו בCampan. יום שישי לפנה"צ . למה כל החנויות סגורות?
עוברים את Rimoula (מקום מדכא) והערפל מאחורינו. שמש זורחת. לרגע אני לא מאמינה ומסתכלת אחורה. הערפל לא התפזר. הוא כקיר מאחורינו. עכשיו ברור שנפנה מערבה לפיק דה מידי. הדרך מתעקלת בSaint Marie De Campan ומולנו נוף הררי יפה.
בשעה 11:10 אנחנו בLa Mongie במגרש החניה לרכבל פיק דה מידי.
מסבירים לנו שיש הפסקה 12:45-14:45. נסתדר. אל התחנה שמעבר לכביש הגענו שניות לפני יציאת הרכבל. מזל. העליה נמשכת כ 15 דקות בשני רכבלים. בתוך הקרונית יושב אדם שמסביר בדרך משהו בצרפתית. עוצרים כעבור זמן קצר בתחנה. מוליכים אותנו לקרונית שניה. כולם עולים והקרונית "מטפסת" מכאן למעלה למעלה. הנוף מקסים. יוצאים מהתחנה. תצפיות בכל הכיוונים האפשריים, הנוף מהמם. במערב ובדרום מולנו , מתחתינו פסגות הרים שעדיין רב בהם השלג. בכוון מזרח עננים. אנחנו מעליהם. 3/4 שעה הספיקה לנו כאן. לסרוגין נושבת רוח קרירה די חזקה. 12:15. ראינו די. נרד ברכבל שעלה עכשיו לפני שההמונים כאן יצבאו על פתחי הכניסה . 4 נוסעים ברכבל. המפעיל. צרפתי באקסטזה ואנחנו. אפשר לצלם בלי הפרעה. יוצאים אט אט אל מכרש החניה, היה כל כך מרשים (תודה נירית) שלא מוצאים טעם לבדוק את המשך הדרך למעבר טורמלה.
בשעה 13:00 מתחילים לנסוע מזרחה. עוצרים במסעדה כפרית על אם הדרך בauberge de pyrnees. יש כאן מקום חניה וקרוונים.
בשלב מסוים העליה חדה 6% על פי השלט ואף יותר בהמשך. תוך זמן קצר אנחנו בגובה 1205 מ' . לא רואים לצד הדרך מפרצי עצירה לתצפית. הדרך ממשיכה לעלות (לפעמים יש ירידות קצרות) עד שמגיעים למעבר Aspin בגובה 1491(?). עוצרים. כאן אני נזכרת במסלול מפירסט לבאכאלפזה בשוייץ. מטיילים ברגל בשביל , לאן? אחרי כשעההגענו חזרה לחניה. הולכים לקצה השני של החניה. כאן צופים בפיתולי הדרך שצפויים לנו עוד מעט. בסה"כ הנוף מקסים.
השעה 16:00 ואנחנו ממשיכים בדרך. עוברים את Arreau. ככל שמתקדמים מזרחה הנוף יפה יותר. גם כאן אין הרבה אפשרויות עצירה. פספסנו את הפניה לאגם OO. (מיד אחרי Garin). לא חוזרים. בעיקןלי הדרך על גבול ספרד צרפת יש מקום לעצור. נהנים מהנוף. מחלצים עצמות ובשעה 18:00 ממשיכים. כעבור מרחק לא רב תצפית קצרה.. קשה לתאר את התחושה כאן. אנחנו גבוה גבוה מעל Bossot שבעמק. העקלתונים רבים וחדים. אנחנו כבר עייפים. רוצים כבר להגיע למלון בVielha .
היום לא הקפדתי לרשום זמנים. מה שבטוח שהיינו בדרך כשעתיים מעל המתוכנן.
המלון ממקום בככר. חניה מאחורי בנין מצידה השני של הכיכר אבל לצורך פריקת הציוד ניתן להתקרב לכניסה. נחמד כאן מאוד
מלון חביב מאוד ובעלת הבית בשפת הסימנים מסבירה לנו שהיו לה אורחים רבים מישראל בחודש האחרון. אנחנו מתארגנים יוצאים לאכול במסעדה כהמלצת בעל הבית ואחרי ארוחה טעימה מטיילים בעיירה.
-
פיק דה מידי -
אגם גוב וגשר ספרד- חצי יום נפלאהי לכולם,
מנסה להבין- האם מזג האוויר שחנה מתארת ערפל כבד וגשם חזק אופייניי גם לחודש יולי או שמא זה ילך וישתפר ??
ורד
-
אגם גוב וגשר ספרד- חצי יום נפלאעל הסיפורים של ערפל כבד סיפרה גם ג'ני שטיילה בסוף יולי.
אשמח גם אני לשמוע על יולי בעיקר לאור החורף המשוגע באירופה ביוני השנה ולאור הסיפורים והתמונות של חנה.
האם לסוף יולי יש צורך להעירך עם אלטרנטיבות למעברים סגורים ? עד כה לא הייתי בכיוון, נראה לי הזוי מה שקורה השנה.
כבר ברור לי שמעילי הגשם שקניתי שנה שעברה לטיול באוסטריה (ולא השתמשנו) באים איתנו גם הפעם.
ורד, אשמח מאוד לשמוע חוויות בנושא (ובכלל) כשתחזרי. אנחנו נוסעים ב 26 ביולי.
תודה
לימור
-
הערכות -מזג אוירכל ההכנות לקייץ תמו- הטור דה פרנס יצא לדרך. המעברים פתוחים.
רק שיטפון חריג ש"יזלול" את הכביש עשוי למנוע מעבר.
בפירנאים גשם וערפל יכולים להיות גם בקייץ.
-
צילומים מהדרך מפיק דה מידי לויייה -
מערב איגואסטורטסיום שבת 15.6.2013
הבוקר קר בחוץ. 16 מעלות בלבד. ערפל. יצאנו ב10:30 פנינו לBoi. השמש מסנוורת בערפל. מגיעים למנהרה. אורכה כ5 ק"מ. כשיוצאים ממנה אין ערפל. עוברים אגם, סכר בקצהו הדרומי. הגובה מעל 1400 מ' על פי הג'יפיאס. בדרך יש כמה מנהרות קצרות וירידה חדה. עוברים ישוב גדול יחסית Villaller . כאן הטמפ' 23 מעלות.
עד boi נסענו כשעה. בקלות הגענו לרחבת חניה. מולינו שער כניסה ללשכת המידע ולידינו חונים ג'יפים רבים. לא ידענו אם מותר לנו להישאר לחנות כאן. קיבלנו הסבר קצר: רק מסלול טיול אחד פתוח עד אגם Llong. אחרי השעה 16:00 יהיה מעונן וסיכוי קטן לגשם. בבנין ממול תיקנו כרטיסים לג'יפ. החניה ליד הכנסיה.
הולכים לקנות כרטיסים. בחורה שדוברת קצת אנגלית מסבירה לנו שאפשר לצאת עם הג'יפ מכאן ואפשר לנסוע ברכב עד איזה שהיא נקודה בדרך לCaldes de Boí שם יש גם חניה ותחנת איסוף של הג'יפים. ואם חונים שם אפשר לרדת עד הרכב ברגל.
השעה כבר 11:35 כיון שלא ברור אם ירד גשם אחר הצהריים אנחנו מחליטים לצאת מכאן.עד שקונים את הכרטיסים לג'יפים מגיע נהג. אני מבינה שהיא מסבירה לו שאנחנו מדברים רק אנגלית. יוצאים להחליף נעליים ולהזיז את המכונית. הבחורה קוראת לנו ומבקשת שנשאיר את הרכב כאן כי מחכים לנו.. אנחנו מסבירים שעוד רגע נתעכב כי עלינו להחליף נעליים.. יוצאים לדרך כעבור 5 דקות "בהרכב חסר". הג'יפ עוצר בתחנה שבכניסה הרשמית לפארק. אוסף זוג צעיר עם תינוק ונוסעים. הג'יפ עולה בדרך צרה מאוד. חולפים ליד אגם, מפל. כשג'יפ מגיע ממול לפעמים זה קצת מלחיץ. "על הקצה". ברור שהנהגים מאוד מנוסים. עוצרים, מקפלים מראות והמעבר עובר בשלום.
באיזה שהיא נקודה הג'יפ עוצר. אנחנו מבקשים הסבר מזוג צעיר שנח כאן מה הלאה. הם מסבירים לנו שכאן יש סבוב קצר לתצפית San esperit והמשך הדרך ברור. עד לנקודה שבה אי אפשר להמשיך.
12:15 אנחנו מתחילים ללכת. כאן רוב הדרך השביל נוח ועליה קשה קצרה בלבד. בקטע האחרון הרבה מים ושלוגיות. בשעה 14:25 אנחנו ליד אגם Llong. בשביל לאורך האגם יש ירידה שבשלב מסוים היא מוצפת מידי להליכה, לטעמינו. מתקרבים אל המים (פינות קרובות יותר כבר תפוסות על ידי מטיילים אחרים), מתיישבים בין הסלעים ונהנים מהנוף. רואים מספר מטיילים באחו שמעבר לקצה הרחוק של האגם. בשעה 14:45 התחלנו לחזור אל תחנת הג'יפים. הגענו כעבור שעה וחצי. מטיילים חיכו "לנו" . לנדרוור מלא יורד. הפסקות צילום. 1/2 שעה חולפת ואנחנו בתחנה בBoi.
אוכלים משהו ומחליטים שחויית היום מספקת. לא נמשיך לטייל. חוזרים לVielha