אני ל-338 - אתה קוסטנצה?
-
אני ל-338 - אתה קוסטנצה?החוש אומר לי שברומניה אין צורך ברשיון דייג(אולי טועה??)
אם אני מראה את התמונות עם החכות נראה לי מתחילה חפירה..." איפה זה? תבדקי לי? תחשבי על זב? תתכנני לי?"
האמת יש דיבור לצאת עם החבר הרומני לדלתה וקונסטינצה.
נראה לך אפשר לשלוח אותו לבד עם כל הבלי ביקיני???
אמה
*בגרמניה חייבים רשיון דייג,ומקבלים אתו לאחר קורס ובחינה.היה חלום לצאת לדייג עם הבן דוד אבל לא התממש.ומי אשם??אני כמובן.
-
אני ל-338 - אתה קוסטנצה?היסטריה, אפשר גם חיסטריה ואיסטריה היאהיעד הבא שלנו. מדובר על כפר שנבנה בסמוך לחורבות כפר עתיק מהתקופה ההלניסטית עת שלטו באזור היוונים.
אז פומפיי זה לא, אך יש מוזיאון שפתוח כל יום עד 20:00 הכניסה אליו ולאתר העתיקות בתשלום כ-20 ליי לאדם. הנוף מהגבעה מעניין, אך המסעדה שלמרגלותיה, יותר.
במסעדת Etkes יש אפשרות לאכול במסעדה עצמה (קרירה וממוזגת), בטרסה יפה או במעין גזיבו פרטי, מוצל ונעים.
תיאור מפורט ניתן כאן בשרשור (לחזור למעלה) המחירים יקרים יחסית לרומניה, אך מבדרים ביחס לארץ. ארוחה זוגית תעלה בממוצע כ-80 ליי לזוג כולל יין/בירה ולימונדה בייתית. מחירי הדגים/ בשר בתפריט זה לפי מפתח של 100 גר', לא התעמקנו ובכיף המלצר פינק בפורל 450 גר'. אבל שוב... המחירים מעוררי גיחוך.
כשמזמינים מנה עקרית היא מגיעה נטו ללא תוספות. כך נהוג במסעדות ברומניה, רוצים עם הדג צ'יפס או סלט, צריך להזמין.
אחרי ארוחה דשנה נרדמנו לשנ"צ בערסלים.
-
אני ל-338 - אתה קוסטנצה?אמה,
אין לי מושג לגבי דייג באגמים באופן כללי. אולם לגבי דלתת הדנובה בפרט צריך רישיון לדיג וגם רישיון לחכה. יתרה מזאת לפי מדריך הטיולים בדנובה הטיול והשייט בסירה או בסירת דייגים מצריך רישיון טיול אותו צריך להוציא בטולצ'ה (לרוב באמצעות משרדי טיולים), עלותו 1-2 יורו לאדם ומי שנתפס ללא רישיון עשוי להיקנס ב-200 יורו.
אם צריך אצרף מידע נוסף.
כדי להגיע למסעדה ולאתר הארכיאולוגי נוסעים צפונה על כביש 226, עוברים את אגם Lacul Nuntași ומיד פונים ימינה בשלט - cetatea histria.
יש שביל שיורד לאגם עצמו, הגדה עבירה רגלית בלבד יש בוץ שחור ומלוח למכביר, עופות מים, עופות דורסים ועוד בע"ח.
אהה וגם ושלווה...
-
אני ל-338 - אתה קוסטנצה?את היום סגרנו בפציחה הרשמית של מועדון ה-Mambo club , אחד מיני רבים בו מתקיימות מסיבות חוף יומיות וליליות.
יום המחרת:
מול המלון על שפת האגם התמקמו להן משאיות והומוטורים השייכים לקרקס ימי מאיטליה שמעלה במקום מופע אומנותי עונתי.
-
אני ל-338 - אתה קוסטנצה?זה היום לקונסטנצה. נסענו לעיר עצמה, כאן המקום לציין שניכר לעין שהעם הרומני עוסק בחלפנות כבדרך של שגרה. המון משרדי חלפנות בעיר, חלקם לכסף זר וחלקם לזהב בלבד.
מה שבטוח שכאן קיבלנו את השער הטוב ביותר 3.40 ליי ל-1$ . ללא עמלה כלשהי.
בטיילת של ממאיהנמקבלים בד"כ 3.10 ואם מתאמצים 3.19 מקסימום.
רק תזכורת, בשדה התעופה, אחרי היציאה מהמכס, שוד לאור היום - 3.00 !!!
קונסטנצה עצמה מזכירה במשהוא את יפו ד'. עיר נמל עתיקה שיש לה גם מרינה והתוספת נמל מודרני. זוהי למעשה עיר הנמל החשובה ביותר . זה הקשר החיוני של רומניה אל העולם החיצון דרך הים.
מרבית חלקי העיר הם אורבניים עם מאפיינים קומוניסטיים מובהקים. המון שכונות פועלים בבנייני "רכבת" מחד והמון בתים בסגנון המכונה "בית ערבי".
לא מעט בתי עסק בעיר הם משפחתיים כשבחזית חנות עם חלון ראווה ובסמוך כניסה לחצר ענקית שבקצה יש בית מגורים וכמובן סוכת גפנים.
כיוונו את עצמנו למרכז העיר, בעיקר למדרחוב (Strada Ștefan cel Mare) שכעת עמלים על שיפוצו ולשוק המקומי של קונסטנצה.
-
אני ל-338 - אתה קוסטנצה?חכות, דובדבנים וממליגה. לא צריך יותר מזה בשביל טיול מושלם. תענוג, כבר אמרתי?
-
אני ל-338 - אתה קוסטנצה?ריף
תודה על הכנסת רומניה לרשימה המדינות המענינות ונראה לי שעוד מס שנים
תהיה הלהיט התורן לאחר שכולם יהיו בהולנד וביער השחור
הסבלנות שלך בתאורים מפורטים ובצילומים יפים ברוכה.
-
אני ל-338 - אתה קוסטנצה?אלונה,צריך רשיון דייג,נראה לי הלך עליו ועל הבליביקיני

לפני שיצאנו לחופשת ברלין,פינק אותנו החבר הרומני בסיר ממליגה בגבינות.
מתכון מיוחד ולא שיגרתי שכולל טונה גבינות טובות ושמנת בצד.טעים בטירוף ומשמין לא פחות ,אבל מי חשב על קלוריות??
דובי,רומניה כבר מזמן עלתה מדרגת תיירות מסתם טיולי שורשים.עכשיו היא פשוט עברה דירה מפורום אירופה לטיולי משפחות.תציץ בדיון על טיול בפחות.....
צירפתי שם לינק לאגמים או נמתין בסובלנות לטיולי קייץ של ריף,איילה,ענת,מוטי....

אמה
-
אני ל-338 - אתה קוסטנצה?אלונה-

דובי- תודות! אוטוטו תהיינה תובנות מעוד מקומות ברומניה וכמובן שאמשיך לשתף.
אמה- עם או בלי, אין ספק שזו תוספת תפאורה משמעותית שתורמת לאווירה רגועה ומרגיעה
ואגב גבינות, חידשתי המלאי בגבינת ברינזה מקומית (15 ליי לק"ג), גבינת קצ'קבל מקומית (20 ליי לק"ג) וגם הלבשקירי הצרפתית, המוכרת והאהובה במחירים זולים יותר מאשר בצרפת המקור (אריזה גדולה 16 יח' - 6.5 ליי).גם וודקה, צוייקה ופאלינקה במחירים שווים לכל נפש.
על המדרחוב יש קניון גדול, Tomis Mall שמו, הרבה חנויות, חלקן של מעצבי אופנה וכששאלנו על שמלת ערב נענינו ב-290 יורו (בלי למצמץ), אך בנוסף חנויות מותג מוכרות שלנו Fox, KenVeLo וגם מיץ פריגת שלנו - גאווה ישראלית.
למי שמגיעע עם הרכב, חנייה חינם מתחת לקניון.
ואם הזכרנו חנייה, הרוב המכריע של הרחובות בקונסטנצה, חניה חינם ללא מדחנים, כרטיסים או סדרנים, גם לא בלב העיר העתיקה.
-
אני ל-338 - אתה קוסטנצה?מאחר והוזכרו גבינות,יש את גבינת הבורדוף,היא נראית כטיפה גדולה,טעמה כקשקבל בטעמים עזים יותר לאוהבי הגבינות החריפות ,וזו הגבינה מועדפת עלי,כמו כן ישנן גבינות שמגובנות בתוך קליפת עצי אשוח,אלו גבינות צאן בעיקר מחלב כבשים
בלא מעט מסעדות ניתן להזמין קשקבל פנה,שזהו שניצל גבינה
הוספתי תמונות של קונסטנצה בספטמבר 2007 ,מחוץ לעונת התיירות,בטיול זה חזרתי מאזור החוף ללא חויות ריף כי האזור היה כמעט שומם
אזור גדול לאורך החוף עשיר ביישובים עם סממנים איסלמיים,אלו התישבויות שנשארו מתקופת השלטון התורכי ,חלק משמות הישובים הם מטורקית,חמשת הגבעות שבתמונה הם סמל לתיירות ברומניה,השם הוא בטורקית,בש= חמש ,טפה=גבעה
ממליץ שנצמיד לריף כינוי
אמרת מאמאיה אמרת ריף
כל הכבוד על התעודכי בכנות זה פוסט שידרבן לא מעט גולשים לנפוש במקום,
-
אני ל-338 - אתה קוסטנצה?העיר בהתפתחות מתמדת, ניכרות בה עבודות הפיתוח וגם השיפוצים, מנופים נראים פה ושם ולא חוסכים בחפירות בעיקר באזור העתיק של העיר ובעיקר כדי לחדש.
בתמונות קונסטנצה המתפתחת וגם של חלקים יותר נאים של העיר:
-
אני ל-338 - אתה קוסטנצה?את זה שברומניה צריך לשלם על הכנסת מצלמ לאתרים הבנתי, אבל תמרורים ברחוב המורים על "אסור לצלם" ממש לא הבנתי. מילא בגדר המקיפה את שדה התעופה, אך סתם כך ברחוב?
והנה מעשה שכך היה...
אנחנו חוזרים מכיוון הקניון למקום בו השארנו את הרכב, אני בדרך כהרגלי מצלם מבנים מעניינים ובכלל כל מה ששוה שייכנס בפריים. אני מרים מצלמה כדי לצלם מרפסת יפה ופתאום מפינת רחוב יוצא שוטר ומסמן לי עם היד "לא לא לא".
אני מצביע על המרפסת למעלה והוא בשלו ואם לא הבנתי את ה"לא לא לא" אז הוא דואג להצביע על תמרור האוסר על צילום!
צחקנו והמשכנו ללכת ואיך שהשוטר חזר פנימה לפינת הרחוב ומבלי שהיינו בזווית העין שלו, הרמתי מצלמה, פתחתי זום וקליק צילמתי את התמרור כדי שתאמינו לי

-
אני ל-338 - אתה קוסטנצה?חידשת לי,

-
מצטער, הפוסט משובח להפליא אבל עדיין חסרות תמונותמהחופים היפים של מאמאיה.
אפשר מהצנועות יותר - בכל אופן טיולי משפחות וכיוצ"ב.
-
מצטער, הפוסט משובח להפליא אבל עדיין חסרות תמונותתמונות המתאימות לטיולי משפחות - בוודאי שאפשר...

כשחזרנו לטיילת של ממאיה, השארנו את הרכב בחלק הדרומי ועלינו לרכבל שעושה כמחצית מהדרך.
תצפית נהדרת על החופים בשעת ערב מוקדמת.
-
מצטער, הפוסט משובח להפליא אבל עדיין חסרות תמונותמשרד התיירות הרומני צריך לשלם לך על התמונות האומנותיות
וגם אז הם יקבלו 2 במחיר 1.
-
אני ל- 338...טובה תודה...

אני מקווה שאחריי יהיו עוד דיווחי נופש מקונסטנצה.
עוד תמונות שאהבתי ורוצה לחלוק
-
מילא ...מילא ... הפוזיציה של האופנוע ... אבל לחדי העין ... הכובע/הבנדנה

-
אני ל- 338...תודה ריף.
הדיווח המצויין הזה שלך גורם לי שמחה רבה ואסמכתא לכך שלא נפלתי בטיול הקרוב.
מוטי.
-
אני ל- 338...את היום סגרנו במרכז הקניות TOM שנמצא בכניסה לעיר קונסטנצה.
מתחם עצום של קניות, סופרמרקט ענקי של Carrefur, קניון עם מסעדות אוכל מהיר וחנויות רבות. סופרמרקט ענקי לצעצצועים וכמובן Decathlon.
לחובבי שופינג - מומלץ, המחירים כאן טובים יותר מאשר ב- City Park וב- Maritimo Center , שלמעשה אלו שלושת מרכזי הקניות הגדולים ביותר בקונסטנצה.