איסלנד - אהבה ממבט ראשון
-
איסלנד - אהבה ממבט ראשוןהיי גולשת - שמח לראות אותך איתי.
תמונות אחרונות עד ליום ראשון.
שישי-שבת משפחתי בחוצה ישראל צפון אז סוף שבוע מקסים לכולכם
ושיהיה המון טוב
מוטי.
-
איסלנד - אהבה ממבט ראשון -
איסלנד - אהבה ממבט ראשוןתיהנו בצפון! נחכה לך כאן ביום ראשון

-
איסלנד - אהבה ממבט ראשוןהיי מוטי, אני עדיין כאן, קורא ובולע את התמונות ונזכר ומתמוגג. למה אנשים נוסעים עד ניו-זילנד כשיש להם ניתוק כזה ונופים כאלה (יחסית) קרוב הביתה? לא ברור.
הברחשים של אגם מיוואט זכורים לנו היטב. בזמנו פיתחנו עם הילדים שפה שלמה שאפשר לדבר בפה סגור כדי שהניג'סים הקטנים לא יכנסו... אבל תודה שהנוף והשלווה שווים הכל.
יובל
-
איסלנד - אהבה ממבט ראשוןבחיים לא מדברת איתך יותר. אתה ראית לוויתן... לוויתן אמיתי לא סתם ראית, ראית וצילמת, לא סתם ראית וצילמת, ראית צילמת וגם העלית את התמונות כדי שאחנק לי עם דמעות של קנאה. לא אנושי בכלל. מגיע לך טיול ברומניה, בחיי.
-
איסלנד - אהבה ממבט ראשוןהיי גולשת - תודה וסופשבוע נעים.
יובל - יופי שאתה מחזיק מעמד, נראה כאילו איסלנד הופכת אובססיה למי שביקר בה.
אלונה - כיון שסיימת את מערכת היחסים ביננו הפאפין שלא הצלחתי לצלם לא יפורסם וחוץ מזה שאין אין אין כמו רומניה

-
איסלנד - אהבה ממבט ראשוןמוטי,
איזו חגיגה של טקסטורות, וצבעים, ויופי שקשה לעכל (ולהכיל)!
אני מריירת פה על כל התמונות, ואני חושדת שזכית למזג אוויר ידידותי במיוחד, כך שהכל באמת מתעצם ביופיו.
אני מבינה שאתה פונה למחוזות אחרים בסוף השבוע, "ארציים" יותר (כלומר, על כדור הארץ ולא בכוכב הלכת האיסלנדי
)אז אני אתנחם לי בינתיים בפסקול האולטימטיבי - שיר מדהים וקליפ יפיפה של בת האי הנפלאה ביורק (גוטמנסדואטר, איף יו פליז).
סופשבוע נהדר!
אוסי
http://www.youtube.com/watch?v=CQOcXAShp2Q
-
איסלנד - אהבה ממבט ראשוןמוטי,
אני רק רציתי לציין שאני ממש נהנה מהטיול באיסלנד

חובת בחירת השמות לילדים מתוך מאגר שמות מצומצם נשמע הזוי... כנראה שהיופי באיסלנד מטמטם

מעצבן שתמיד הברחשים/היתושים מתנחלים להם במקומות היפים בתבל

מחכה להמשך...
רובי
-
איסלנד - אהבה ממבט ראשוןמוטי מוטי
זו תגובה מהיציע העליון..... כל השבוע התחמקתי מהאשכול ( כי ידעתי שברגע שאכנס זה יהיה קרב אבוד...) אבל בסוף נשברתי...

איך , איך עוד לא חלמתי איסלנד ???

האשכול הזה פשוט מרהיב , מרענן מרתק.

אפשר כמה פרטים פרקטיים ? מתי כדאי להגיע ? איך מתחילים ? יש איזה אתר שכדאי להתחיל ממנו , לקרוא קצת ? כמה מסובך לטייל עצמאית עם ילדים ?
אשמח אם תוכל קצת לפרט כשתחזור מסוף השבוע על ה "שביל".
רבקה - יש לנו שנה שלמה לתכנן..

מקסים
תודה וסוף שבוע נעים
איריס
-
איסלנד - אהבה ממבט ראשוןאיריס יקירתי - כל תיקיית איסלנד שלי לרשותך!!!!! אני צופה שנה מרתקת

מוטי - פאפינים זו לגמרי הטריטוריה שלי והשריטה שלי. הנה אני אגלה לך בסוד למה דחיתי את הטיול לשנה הבאה (ברור שכדי לפגוש אותם...) אז אפשר עוד ועוד תמונות וסיפורים עליהם???
תודה על מה ששיתפת עד עכשיו!!! מרתק!
רבקה
-
איסלנד - אהבה ממבט ראשוןרבקה'לה,
יש לי תמונה של פאפינים במיוחד בשבילך, שמישהי שלחה לי.
רמז דק: מעורב שם אדם עם מצלמה (גדולה)....

אורה
-
איסלנד - אהבה ממבט ראשוןבכיף אורה!! כמה שיותר יותר טוב!!! (החידה לא היתה קשה....)
רבקה
-
איסלנד - אהבה ממבט ראשוןאהלן מוטי וברוכים השבים.
אנחנו נחתנו הבוקר ומיהרתי לקרוא מה חוויתם. התמוגגתי מהתמונות שלך.
היטבת להגדיר את איסלנד אהבה ממבט ראשון. כך גם אני הרגשתי במהלך הטיול
צילמתי כמה אלפי תמונות מקווה להתיישב להוריד בקרוב ולספר את הסיפור שלנו.
אגב באזקיה זכינו ביום הראשון לפתיחת הציר והמחזה לאורך הדרך לשם עם קירות שלג שמיגיעים עד חלונות הסופר ג'יפ היה מהמם. הנהליכה בשלג לקרייטר מאד קשה לי, אבל בעלי הצליח להגיע עד הפסגה. אני נשברתי באמצע הדרך. ככה זה כשהוא במשקל נוצה ואני במשקל פיל.
גם אנו זכינו למופע לוויתנים מהמם.
ומזג האויר היה פשוט אגדה. מי אמר שקר באיסלנד? אני חזרתי שזופה והצטערתי שלא לקחתי יותר ביגוד קייצי. אבל באיי ווסטמן בשייט סביב האי היה קור חודר עצמות ב-9.6 מעלות + רוח מהשייט. היה שווה כל אגורה.
חיפשתי אותך במהלך הטיול כל פעם שפגשתי ישראלים אבל ידעתי שזה לחפש מחט בערימת שחת מה גם שמסלולינו לא הצטלבו.
ממתינה להמשך בעניין רב.
רחל לבון
-
איסלנד - אהבה ממבט ראשוןרחל ברוכים השבים !
מאד מאד אשמח לקרוא את החוויות שלכם מאיסלנד.
את נשמעת נרגשת ! טיילתם באופן עצמאי ?
איריס
-
איסלנד - אהבה ממבט ראשוןתודה לך איריס.
כן שבנו הבוקר מאיסלנד בטיול עצמאי של 17 יום נטו 19 ימים ברוטו (כולל הטיסות).
אני התלהבתי מאד מהמדינה הזו מכל הבחינות.
אין בעיה של התנהלות בטיול עצמאי.
מאד מתאים לטיול עם ילדים כי יש שפע של אטרקציות לילדים כמו שייט לוויתנים, רכיבה על סוסים יש להם גזע של סוסים שנראים כמו סוסי פוני. יש מערות עם לבה, יש הרי געש שמאד מעניין להכנס לקרייטר שהוא צבעוני או לפעמים עם אגם טורקיז במרכזו, אפשר לעלות רכיבה עם מזחלת כלבים, עם אופנועים מיוחדים על השלג.היינו בתוך לגונת קרחונים עם רכב אמפיבי וראינו קרחונים מקרוב , לקחנו 3 סיורי ג'יפים, שטנו לאיים קסומים קרובים לאיסלנד.
ממליצה מאד ואפשר להסתדר במחיר שפוי. עלה לי פחות מהתכנון.
-
איסלנד - אהבה ממבט ראשוןנוף מרהיב שמצולם נהדר בתוספת היכולת האישית שלך להעביר במלל את
חוויות טיולכם -בקיצור אין עליך !
מוטי תודה לך עבור השיתןף.
-
איסלנד - אהבה ממבט ראשוןמוטי -התחלתי רק כעת לקרוא .עד עכשיו הייתי בעסוק בסכומי הטיול שלי. משהו שלא עוסק בנפלאות היער השחור מכניס משב רוח רענן לפורום הזה. איסלנד זו כבר סערה.
רחל -כשאת מצטרפת נראה לי שצריך להתכונן לטורנדו.
ולשניכם -תמשיכו לשפוך זה רק הנאה צרופה
-
איסלנד - אהבה ממבט ראשוןהיי רחל , ברוכה הבאה.אני שמח לראות שהיה לכם טיול נפלא, האמת שקצת קשה שלא באיסלנד . איפה ראית כל כך הרבה ישראלים ??? .תרגישי בנוח להצטרף לאשכול שלי או לפתוח אשכול שלך או כל אופציה אחרת שנראית לך.
אוסי - תודה. שיחת אותה עם ביורק.
רובי - תודה שאתה עדיין שורד אותי.
איריס - טוב שבאת. מבטיח פרטים פרקטיים בסוף הטיול. ( עד עכשו לא הייתי פרקטי ??)
מטייל מתמיד וראנצ'י - שמח שהצטרפתם.הייתם חסרים.
אז היום יש לנו טרמפיסטים.המוצי'לות שלהם נקשרות על הגג ועדיין הם נאלצים לנסוע עם המוצי'לה 20 קילו שלי על הרגליים.
הם מטיילים בטרמפים כשבועיים ומלאי סיפורים על כך החל מנסיעה בקרוון של חבר'ה שבדיוק סיימו לצלם סרט פורנו וכלה באיסלנדי אחד שזרק אותם מהרכב בשום מקום לאחר ששמע שהם ישראליים.
לא מוותרים על מנת הריח ביצים סרוחות היומית ועוצרים למלא חוב עצמי מאתמול ב קוורארונד. המראה מרגש, הריח הרבה פחות.שימו לב בתמונות לבוץ המבעבע, הכל שם כל כך נפיץ......
אחרי שמטיילים כמה ימים לבד, אפילו באתרים הכי ידועים ובקושי רואים אנשים, פתאום עוד שניים, ליצנים,ברכב הקטן גם כך......נו טוב, אמרתי לעצמי שאתן להם הזדמנות עד הצומת הבאה.
המפל הבא בצד הדרך אילץ אותנו לפתוח פק"ל ואז,ברגע של קלות דעת, לאחר שהראו לנו כל מיני טיפוסים מהעולם מגמגמים ברכות בעברית,הסכמנו לבצע הקלטה לשיר שמקליט אחד מהליצים לחתונת אחיו. אז למה אני מספר את זה ??? לאחר הביצוע המשגע הוברר לי כי מרבית האורחים הם ירושלמים ( מה שמגביר מאוד את הסיכויים) ובכלל אם במקרה נתקלתם בדבר הזה, עיזבו, אל תגידו ראינו, מכירים, פורום וכאלה...........תודה.
באגליסטדיר (בירת המזרח 2500 תושבים) פנינו לכביש 93 המטפס מעלה בדרך יפיפיה ומושלגת ויורדת עד לעיירה היפה והמושקעת סייויספיורור הנחה לה בין שני הרים בפיורד יפה.המטרה הייתה לנסות ולהרגיש קצת מיום העצמאות האיסלנדי החל היום.אומנם כבר מראש הבנו שהחגיגות הם לא שוס גדול, שכן מה אפשר לצפות מזיקוקין וכתובות אש (זה אמיתי) המבוצעים באור יום??? אבל בכל זאת ??? אולי איזה מנגל על אי תנועה ?? קצת פטישים?? קצף??
מיד בכניסה לעיירה שמענו קולות חדים של סירנות ובעיני הנץ הישראליות שלנו ראינו מכוניות משטרה, אמבולנס וכבאית נוסעות ברחבי העיירה. מיד הוצאתי את חליפת מתנדב הזק"א שלי ונצמדתי לכבאית במטרה לאסוף את חלקי הגופות ולהעבירן לקבר ישראל. מה מרה הייתה אכזבתינו כאשר השיירה נעצרה ליד הכנסייה ופלטה מקירבה ילדים צוהלים. מיד הועלו החללים הצוהלים הבאים לסיבוב בעיירה. רעיון נחמד.הטבענו את יגוננו במרק סרטנים משובח וסנדוויץ סוף בבר הסמוך.
הדרך למפל הנגיפוס אורכת כחצי שעה מאגליסטדיר. הדרך יפה.פתאום ירוק ועצים, קצת שונה מהרגיל.המפל הוא השני בגובהו באיסלנד (128מ') ונמצא לצד עמודי בזלת צבועים אדום בחלקם. ההגעה אליו במסלול הררי יפה 2.5 ק"מ לכל כיוון. המפל הוגדר אצל אחד השובבים כיפה ביותר שראה באיסלנד.אני עדיין מהסס. היכן למקם אותו אבל בהחלט נכנס למקום של כבוד ברשימת המועדפים.
מכאן תחזיקו חזק.בחרתי להתנתק מכביש 1 הראשי ולרדת בכביש עפר תלול ומשובש 939.מה אומר ומה אספר ?? דרך מטרפת בין קרחונים, מפלים, סלעי לבה, ציפורים ופיורד משגע שהוכתר כיפה לא פחות מאלה שבפיורדים המערביים. היות ושם לא הייתי שמחתי שמחת עניים למשמע הדברים מהטרמפיסטים אבל בכל מקרה זה היה באמת מדהים.
ופתאום צעקה ......עצורררררררררררר.
קבוצת איילי הצפון , אחת החיות היפות ביותר בעיני, ומאלה שטרם יצא לי לראות בטבע, נחים להם בתוך העשב .
לא התחשבנו במנוחתם ורצנו אליהם אחוזי אמוק מה שגרם להם לדלג מיד להרים.התמונות יצאו קצת מטושטשות בשל פעילות לא סדירה בקצב הלב שלי.איזה כיף מראה כזה עושה.
על טיפת הדלק אחת אחרי הסוף הגענו לעיירה דזו'פיווגור ההזוייה.אין זכר לאנשים למרות הטיפוח הניכר בבתים.בכל העיירה מפוזרים דמויות, צורות, חיות ושאר חלקים בצבע כתום. קרניים היוצאות מארובה, דייג שדג בתולת ים צמוד חכנסייה ועוד ועוד. מדהים.
החברה החליטו שהמקום נראה קצת הזויי ומפחיד מה שבהחלט היה גם נכון.
השמיים התקדרו והאפור שלהם עם השחור של החוף הפך את הנסיעה למרתקת במיוחד. עשרות עצירות לצילומים והשעה כבר כמעט 23:00 כשאנחנו רואים שלט כניסה לגסטאוס.מבנה לא מרשים במיוחד, לידו חורשה עם כנסייה וקברים מסביב.הנערה נכנסת פנימה ופתאום מאיזור הכנסייה מגיחה גופה לבנה עם פרצוף חיוור, שיערות לבנות עומדות ונכנס אחריה.
מיד כבודי, בפרץ לא ברור של אומץ מדלג מהרכב בעקבותיו לוודא שאין זה יומה האחרון של הנערה.
למזלנו הייצור הבאמת מוזר הזה הוא הבעלים של המקום, נשאר לו חדר אחד עם 2 מיטות קומותיים, המקלחות ושירותים ומטבח משותפים כמובן ואני כל כך עייף שלא אכפת לי לחזור 20 שנה אחורה ולישון במאין דורמיטורי צפוף.
חלומות מוזרים על תחיית המתים לא ממש הפריעו לנו בשנתנו -
איסלנד - אהבה ממבט ראשוןחבל שאין דרך לשלוח ריחות.......
-
איסלנד - אהבה ממבט ראשוןממשיכה להתלהב מהכתיבה ומהנופים, וגם לספור את הימים .....
קראתי שיש טיול רגלי שיוצא מכפר סיידיספיורדור, וכן טיול רגלי שיוצא ליד מכפר סמוך בשם Austdalsá לאורך הנהר ולאורך צוקי הציפורים. וממשיך לשמורת Skálanes.
האם עשיתם משהו מזה?
במידה ולא מה יש לעשות בכפר סיידיספיורדור?
תמשיך לספר ורחל את מוזמנת גם לענות לשאלתי
תודה
רוית