איסלנד - אהבה ממבט ראשון
-
איסלנד - אהבה ממבט ראשוןמוטי
אפילו כריש רקוב לא יכול לקלקל את הטעם הטוב שעולה מהאשכול המרהיב הזה.
חייבת לשאול - מה הסיפור מאחורי התמונה עם החפצים שמפוזרים על הדשא?
יעל
-
איסלנד - אהבה ממבט ראשוןא"א
זה שאריות הכריש הרקוב שמונעים ממך להמשיך לספר?
-
וואו!לא נכנסתי לפורום מאז שנולד לי גור אלפא והבנתי שאותו אני לא לוקחת בינתיים לשום מקום, אבל הצצה חטופה שאבה אותי חזק לסיפור הנפלא שלך עם התמונות הכ"כ יפות שעושות חשק לאיסלנד ויפה שעה אחת קודם. מה שבכלל לא היה ברזולוציה שלי, נדחף עכשיו למקום של כבוד במגירת החלומות!
(אני לחצי לפני 10 ד': "מה דעתך על איסלנד, היית נוסע לשם?" חצי: "לא, אוכלים שם רק דגים". נו, באמת!)
-
איסלנד - אהבה ממבט ראשוןיעל - התמונה עם החפצים קשורה לעיירה בפיורדים המזרחיים שכולה הייתה מקושטת לכבוד יום העצמאות. בהחלט ניכר שיש בה אנשים שיודעים לעשות אומנות.המיצג שם היה מדהים.
מימי - אם גור אלפא אוהב צלעות טלה אזי..... אפשר לנסוע לאיסלנד.
אלונה - הבטחת להשאר עד הסוף .....
הכביש לוולקן לאקי סגור ואני מתגבר בקושי על היצר שלי לעקוף את השלט. 2 צירים סגורים בטיול אחד זה כבר יותר מידי בשבילי ויש להם מזל שהטרק נפתח למטיילים אחרת.......
העיירה ויק מתהדרת בתואר הדרומית ביותר, ובתואר המפוקפק, הגשומה ביותר באיסלנד. היות ובכל איסלנד הבינו שאני לא אוהב גשם בזמן שאני מטייל, גם ענני סערה אפורים החזיקו עצמם מלהמטיר עד.......עד.....עד היום השלישי של הטרק ממנו יצאנו בשן ועיין.
צוקי רייניסדראנגר ניראים מזדקרים מלב הים כבר מויק.
הגלים והים עם מראה המצוקים ועוד כמה מאות יפנים שאת פניהם לא ניתן לראות ( תוקעים את הפרצוף בעין העדשה וזהו... נראה שגם ישנים ככה) גורמים לנו להמשיך עוד כמה קילומטרים לכיוון לשון היבשה דירוהוליי.
זה פשוט מקום מדהים. תופסים תצפית על המצוק, פק"ל, אך איזה יופי. שעות אפשר לשבת במקום הזה, ציפורים מכל עבר, אין דברים כאלה. עשינו את המסלול שעולה מעלה בשביל שלא נאמר לעצמנו שלא הלכנו היום , נחמד.
חוזרים בחזרה לויק ומגיעים עשר דקות לפני שש, שעת סגירת חנות האלכוהול. מתדלקים את עצמנו בבקבוק יין אדום ו 4 פחיות גדולות של בירה שאמורים לחמם אותנו בטרק שמתחיל מחר.
שיכורים ולא מיין הגענו למפל הסמוך שכמעט ולקח אותי איתו בשל הדחף הילדותי שאחז בי לבדוק היכן בדיוק פוגעים המים בהגעתם לקרקע. נו אז קצת ילדותי זה נכון אבל הרי בגלל זה נערה זורמת בת 23 שכבר יודעת משהו על טיולים מוכנה לטייל איתי.
יישנו בבקתות נחמדות על אגמון בעיירה אלה ממנה יוצא בבוקר האוטובוס להתחלת הטרק מלנדמנלוגאר.
מסעדה מעולה ליד תחנת הדלק באלה הגישה לנו שרימפסים מטוגנים על שיפודים (משובח) וצלעות טלה נפלאות כמו בכל מקום באיסלנד.
לפני השינה ארזנו ציוד לטרק. אוהל , שק"ש ומזרן מבודד.מכנס טרק אחד (שקניתי ב 90 ש"ח לפני כמה חודשים בלונדון של חברת קרימור, מעולות), 2 גופיות טרמיות וחולצה קצרה מנדפת, גרביים טרמיות,פק"ל,מרקים חטיפי אנרגיה ואלכוהול.
המאמצים הועילו ונראה שגבי המזדקן לא יאלץ לשאת יותר מ 20 קילו.
מי שלא עשה לא יכול להבין את ההתרגשות של לפני טרק.
מההתרגשות בקושי עצמנו עין. (ישנו כמו תינוקות אבל זה מכניס מתח לסיפור)
מחר ב 9:45 אנחנו על האוטובוס.
-
איסלנד - אהבה ממבט ראשוןתוכן ההודעה...
-
-
-
-
איסלנד - אהבה ממבט ראשוןכמה יפה איזור החוף של ויק!!
תיאורים יפים ותמונות נהדרות!
-
איסלנד - אהבה ממבט ראשון"מי שלא עשה לא יכול להבין את ההתרגשות של לפני טרק" - איך אני אוהבת את המשפט הזה

נראה לי שבקצב הזה גם אני לא אעצום עין הלילה....
אורה
-
איסלנד - אהבה ממבט ראשוןמוטי,
תמונות מרהיבות של טבע עוצר נשימה.
אי אפשר שלא להתאהב.

ואני מחכה לפסגות היופי שעוד ממתינות לנו בטרק...
אוסי
-
איסלנד - אהבה ממבט ראשוןדן - כיף לקבל מחמאות ממר איסלנד. תודה. מבטיח ממחר מנה אחרונה משכרת חושים.
אוסי ואורה - מדהים שאתן עדיין שורדות אותי. פיצויי מובטח למתמידות.
לגבי ההתרגשות זה נכון וזה תמיד ישנו. גם הדריכות למאמץ פיזי שונה, והרבה לא נודע הופכים את הטרק למרתק ומרגש .
נתראה מחר בטרק
מוטי.
-
איסלנד - אהבה ממבט ראשוןבעונת המלפפונים, אקרא את הכל בנחת. בינתיים אני מתלהבת מהתמונות. אוייייייי, כמה שאיסלנד יפה .
-
איסלנד - אהבה ממבט ראשוןלמרות שכבר הכנתי נעלי הליכה, שק"ש ובקבוק ואן גוך דאבל אספרסו, מחר אני אורזת ולא אספיק להצטרף אליך לטרק
אבל אני רוצה סיכום ביניים קצר:
על פלנטת איסלנד כולם חברים ויושבים על אסלה משותפת.
על פלנטת איסלנד המאכל הלאומי זה כריש רקוב בטעם חרא.
על פלנטת איסלנד לאוויר יש ריח של ביצים סרוחות.
על פלנטת איסלנד הקרקע או קפואה או רותחת.
על פלנטת איסלנד הסוסים בגודל של כלב בינוני.
אז למה הפלנטה הזאת צובטת את הלב עד כדי כך שכבר פתחתי מפות גוגל? כמו שאמרת כבר בכותרת - כנראה זאת באמת אהבה.
יאללה, עפתי מפה. נסה ליהנות ברומניה.

אלונה
-
איסלנד - אהבה ממבט ראשוןמוטי,
תמונות מרהיבות!!!
אני מחכה לטרק... הולך לישון בכדי לאגור כוחות למחר
נראה לי שיהיה נפלא (למרות שצפוי מזג אוויר גשום
)לילה טוב,
רובי
-
איסלנד - אהבה ממבט ראשוןמקסים!!! עכשיו מתחיל הטיול האמיתי.... אתה חושב שעד שנה הבאה יסללו כביש במקום הזה של הטרק???

רבקה
-
איסלנד - אהבה ממבט ראשוןרובי תודה - מקוה שאגרת כוחות!!! כבר יוצאים.....גלינה - עונת המלפפונים כבר מזמן כאן.
רבקה - אחד היתרונות באיסלנד שלא הרסו את הטבע. כמעט ולא פילסו, גידרו והשחיטו ואפילו אין דוכן לכרטיסים.גם אין פחי זבל במסלולים וזבל לא תראו. כמעט כמו אצלנו.
אלונה - תהני, מגיע לך.
קצת קודם
היות ואין פה בפורום כמעט טיולי טרקים למרות שניתן לעשות כאלה גם עם ילדים ובעקבות שאלות שנשאלתי אני מקדים לסיפור. הטרק באיסלנד הוא השביעי שלי.
קדמו לו במזרח, באירופה וביבשת אפריקה.
דיברתי קודם על ההתרגשות של לפני..... מכירים את ההרגשה של כמה שעות לפני טיסה לטיול גדול ??? אז בערך,,,קצת יותר!!! מזג אויר בעייתי וחוטפים הכל על הראש, אין רכב, אין צימר, הרבה שמים. התברברות בניווט והדרך מתארכת.... מה שיש במוצי'לה זה מה שיש.
ומה שיש במוצי'לה כבד.
אז למה כן ???
כי בטרק מגיעים לנופים שלא ניתן לראות בדרך אחרת.לדוגמא: ההר היפה הזה שרואים מהרכב , מהתצפית או אפילו מהשביל עם הגי'פ ,כשמטפסים עליו רואים את הבקעה שמתחתיו , את ההרים המקיפים אותו, את הטבע הפראי כמו שהוא, ללא שבילים , כבישים ושאר מזיקין.
כי מה שרואים דרך הרגליים יפה הרבה יותר. כי המרק שבסוף היום הוא הכי טעים בעולם. כי ההרגשה הזו של לטייל לבד באיזה חריץ בעולם היא עילאית
כי יש לנו שריטה.
2 כיכרות לחם פרוס מהמאפיה הנחמדה שבתחנת דלק, כמה מאפים,
רבע לעשר רצים לאוטובוס כמו משוגעים, כמו תמיד ברגע האחרון.
2 אוטובוסים יוצאים ללנמנלוגאר. אחד מלא שלנו לא.
כולם ללא מוצי'לות להפתעתנו כך שרק אנחנו לטרק, כל השאר לטיול יום .
שעתיים נסיעה עם קפיצות מטורפות, מעברי מים ונוף שמתחיל להמרח על החלון. נרשמים בבקתת היציאה שבמקום, מצלם באייפון את המפה של הטרק לכל מקרה שלא יהיה.
האיש בבקתה מספר שהטרק נפתח למטיילים רק לפני כשבוע ושהיומיים הראשונים הם הליכה על שלג, מה שמפתיע אותנו מאוד שכן בשום תיאור של הטרק שקראתי לא דובר על הליכה רבה על שלג. אחרי שעתיים מברכים את אלילת המזל על ששפר מזלנו ופיספסנו את הטרק על הקרחון יומיים קודם.
ההתחלה בשיפוע מתון עד עלייה קלה. אח... איזה צבעים .... אף מצלמה בעולם לא תוכל להעביר את היופי ההזויי הזה.
ההליכה על השלג מאט את הקצב שגם ככה איטי כאשר כל שנייה נעצרים לצלם. היופי פה לא אמיתי. 2 עורבים שחורים גדולים חגים מעלינו ואני מבקש מהם לחכות עוד כמה ימים עד שנהפוך לפגרים.
אדיי מים בוקעים מהקרקע ומתוך הקרחונים יוצאים נחלים עם מים רותחים.הזויי כבר אמרתי ??
כ 7 שעות של הליכה איטית מאוד ולא רציפה התלהבות מכל פיסת קרקע או נוף
חבל שלא יכולתם להצטרף אלינו לקפה שחור הכי טוב בעולם,
או בעצם למרק קנור הכי טוב בעולם (בחיים לא הייתי מנסה בבית) .
אוהל במחפורת שלג ליד בקתת השירותים
יין אדום מזג אויר מעולה והרבה אושר בלב
אין דברים כאלה.
זו הבטחה.
-
-
-
איסלנד - אהבה ממבט ראשוןיש עוד המוןןןןן מהיום הראשון.
אם לא הספיק למישהו אז .....