קפצנו לסופ"ש ברודוס
-
זמן הסניעה בערך כמו לאילת - רק ללא שעות מאחורי ההגה, העלות ברגע האחרון אפילו יותר נמוכה (לפחות בתחילת החופש הגדול לפני ט' באב) , המטבח די מוכר לנו, הנוף, המראה וריח הצמחיה הם ים תיכוניים, וגם הים עצמו הוא אותו הים (בצד המזרחי של האי), אך הצבעים שלו הרבה יותר עזים ויפים.
אז הביקור ברודוס אולי לא טומן בחובו מפגש עם הלא מוכר או השונה, אבל האי זמין ונעים ובהחלט ראוי לשהות של כמה ימים.
לי וברנדי כבר פרסמו כאן בעבר דיווחים מעולים ומועילים, אז לא אחזור על הכל ורק אעלה כמה רשמים.
-
קפצנו לסופ"ש ברודוסהי ג'ני, ברוכים השבים והנהנים

נעים לשמוע שזכרת את הסיכומים שלנו....
כעת אני בישורת האחרונה של תכנון כרתים ורואה איך האשכולות האלה כה מסייעים לי. אשכול מלפני מס' שנים של ענת. , שטיילה עם מתבגרים בגילאים דומים, הפך לאורים ותומים. כנ"ל נעזרת המון בטיפים של ליאור, יוסי אלף, שלך ועוד. זוכרת נכון שאתם לא כל כך התלהבתם שם???
אשמח לשמוע רשמים ולצפות במראות האי שאהבנו.

-
קפצנו לסופ"ש ברודוסברוכים השבים ג'ני
תופסת מקום בשורה הראשונה וממתינה לסיפור על אי שטרם ביקרתי בו.
רק רואים ים זה כבר נראה טוב, והיות ואת היא המספרת בכלל מובטח סיפור מעניין.
ממתינה לך.
רחל לבון
-
קפצנו לסופ"ש ברודוסהי ברנדי,
במרחק הזמן אני אפילו לא יודעת להסביר למה לא כל כך התחברתי לכרתים, אבל את העיר רודוס למשל הרבה יותר אהבתי מחאניה, אף שיש דמיון בניהן.
בכל מקרה, זה היה כנראה עניין אישי ואני בטוחה שתהינו ממה שיש לאי להציע.
נסיעה טובה!
רחל, תוך כדי כתיבה ראיתי כם את התגובה שלך- תודה רבה שהצטרפת אלי.
ממשיכה.
-
העיר העתיקה של רודוסהעיר העתיקה קומפקטית מאוד וסימפטית- מבנים עתיקים לצד חנויות תיירים ומסעדות, סמטאות אבן וחצרות פנימיות יפות, כניסיות ומסגדים, ומעל הכל הנוכחות הדומינטית של הים על כל קשת צבעיו. אפשר לבקר במוזיאון הארכיאלוגיה, בארמון ראשי המסדר, לעלות במגדל השעון לתצפית על העיר, אלא שגילינו כי למעשה יש לנו אפס מוטובציה לעשות את "אתרי החובה" ותחת זאת פשוט הסתובבנו, טיפסנו על החומות שמקיפים את הנמל והתבוננו בכלי השיט- אוניות קרוז מפלצתיות לצד יאכטות קטנות וסירות דייג.
-
העיר העתיקה של רודוס -
העיר העתיקה של רודוס -
העיר החדשהאורוחה טובה אכלנו במסעדת Indigo בתוך השוק החדש (Nea Agora) שליד נמל Mandraki - מסעדה הרבה פחות תיירותית משכניה עם אוכל טעים, אווירה רגועה ובעלים הנראה כנווד או היפי מזדקן.

בניין השוק, כמו רבים אחרים בעיר החדשה נבנה ע"י האיטלקים ששלטו באי מ1911 ועד 1943 .
במהלך תקופת שלטונם וביחוד בתקופה הפשיסטית הקימו האיטלקים בנינים רבים בסגנון מונומנטלי, כגון הGrande Albergo delle Rose המסיבי המשמש כיום כקזינו, ושיפצו רבים אחרים, לעתים תוך הרס הישן.
-
העיר החדשהברוכים השבים
יותר קרוב יותר זול מאילת .
מראות וטעמים מחכים לרשמים שלך
-
העיר החדשההיי ג'ני,
ברוכים השבים!!!
התמונות שלך מוכיחות שבכל מקום אפשר למצוא פינות חמד והתמונות שלך יפיפיות

תודה על השיתוף.
-
העיר החדשההיי ג'ני
ים שאפשר להתרחץ בו זה כבר שווה הכל.
אלעד
-
האוכל אותו אוכל, הים אותו היםמזל שהיוונים הם לא אותם היוונים.
נהנתי לקרוא.
הייתי 3 פעמים ברודוס פעמיים בצעירותי המוקדמת ופעם עם המשפחה.
כנראה שאשוב לשם בפנסייה. לפחות זו הפנטזיה.
-
האוכל אותו אוכל, הים אותו היםהי ג'ני,
איזה יופי של תמונות וטעמים.
היינו ברודוס לפני 3 שנים - משפחה מורחבת, לשבוע. היה מקסים.
מאד אהבתי את האי, את העיר העתיקה, את הים ואת האוכל.
לא נרגעתי מהנוף המדהים והעוצמתי שנשקף מהאקרופוליס של לינדוס . כמעט התעלפתי שם מהיופי וההוד (טוב, נו - היה שם גם חום של חמישים מעלות בערך....
). עד היום אני חושבת שזה אחד ממראות הנוף הכי יפים שראיתי בחיי (והייתי בכמה מדינות...).המשך קיץ נפלא!
שירלי
-
האוכל אותו אוכל, הים אותו היםדובי, מרינה, אלעד, בועז, שירלי - יופי שהצטרפתם אלי.
מרינה, הקרדיט עבור התמונות מגיע לבני, שכבר כמה טיולים מוכיח שיש לו עין נהדרת לצילום.
שירלי, שמחתי לקרוא שבחרתם לכם יעד לקיץ. אני בטוחה שגם תאהבו מאוד את העיר העתיקה היפה של דוברובניק (את החום שהוא מה לעשות אותו חום, אולי פחות...).
תכף נגיע לנופי לינדוס המהממים, אבל לפני כן רציתי להתעכב על נושא אחר, חשוב.
-
יהודי רודוסעם כניעת משטר מוסוליני לבעלות הברית בספטמבר 1943 הגה צ'רציל תכנית לכבוש את האיים היוונים, אלא שהאמריקאים לא תמכו במבצע ,הנסיון הבריט לפלוש לרודוס נכשל והאי נפל לידי הגרמנים.
הנצחון הגרמני ב Dodecanese Campaign, אחד ההצלחות הגרמניות האחרונים של מלחמת העולם השניה, וההשליטה שלה באי עד מאי 1945 חרצו את גורל הקהילה היהודית העתיקה של רודוס שעד אז, גם תחת השלטון האיטלקי, היתה יחסית מוגנת.
ביולי 1944 כ 1,700 יהודי רודוס נאספו ע"י הגרמנים ונשלחו לאושוויץ.
אנדטאה בכיכר הקדושים בעיר רודוס מצניח את זכרם.
והיו גם מעטים שניצלו אודות להתערבותו של השגריר הטורקי באי- סיפור נוגע שטרגדיה אישית גדולה בצידו, שראוי להכרה ולהוקרה.
-
מלון Rodos Palaceהגענו למלון "רודוס פאלאס" - ביחד עם עוד לא מעט ישראלים- בדיל של הרגע האחרון. קיבלנו חדרים מרווחים ונוחים בקומה ה17 והאחרונה במגדל, שידרוג לאחר שבשובינו מהעיר רודוס בשעה 17.00 התברר כי החדרים המקוריים שיעדו לנו בקומה 4 עוד לא מוכנים. מלבד זאת, לא מאוד התרשמנו מן המלון שאמנם מוגדר כבעל חמישה כוכבים אבל די המוני ורועש, עם אוכל מאוד בינוני ואווירה של מנזה בחדר האוכל. התחזוקה גם לוקה בחסר, כשהדוגמה הבולטת היתה תקלה והשבתה של אחת משלושת המעליות במגדל שלא תוקנה במשך יומיים והפכה את האיטיות והצפיפות בירידה במעלית (הלא ממוזגת) מקשה לבלתי נסבלת.
המלון שוכן בצד המערבי של האי, כעשר דקות נסיעה מן העיר רודוס מצד אחד ועשרים דקות נסיעה משדה התעופה בכיוון שני, ליד הים האגאי שגווניו משגעים אבל מימיו גועשים ולא כל כך נעימים לרחצה. חוף ים רחב ידיים נמצא ממול המלון מעבר לכביש הראשי (עם גישה דרך מעבר תת קרקעי). הכביש מאכלס שורה של מסעדות, סוכנויות להשכרת רכב, מינימרקטים וכו' ובהמשך עוד כמה מלונות גדולים: Sheraton, Olympic Palace, Amathus, אלא שמול אלה החוף נעשה הרבה יותר צר וצפוף. במלון עצמו שתי בריכות די קטנות, מוקפות מיטות שיזוף. באמצע יולי מתחם הבריכות לא סבל מצפיפות- בשיא הקיץ יתכן שכן.
לסיכום - אם לא מתכוונים לבלות יותר מדי זמן במלון עצמו ומשיגים דיל טוב המלון נותן תמורה סבירה, מה גם שיש פער מחירים משמעותי בינו לבין מלונות 5 כוככבים נחשבים יותר. מי שרוצה לבלות בעיקר במלון בחופשה רגועה, כדאי לו להשקיע במלון יותר טוב.
-
רכבשכרנו רכב ליומיים בסוכנות Top שליד המלון (תודה לברנדי על ההמלצה) : 75 אירו, לאחר מיקוח קל, עבורVW Polo ידנית חבוטה עם 120,00 ק"מ על המד וכמה וכמה שריטות מפוארות (לבדוק היטב בעת הקבלה!) ,אבל שעשתה את העבודה כמו שצריך וסחבה יפה בעליות. רוב רכבי ההשכרה ברודוס די קטנים והפולו כבר נחשבת לקטגוריה בינונית, אבל לדעתינו ,אף שהמרחקים באי לא גדולים, לא כדאי לקחת רכב ממש קטן בגלל הכבישים ההררים במרכז האי.
-
רכבהיי ג'ני,
כרגע ראיתי את התמונות.
איזה צבע יש למים! נפלא!
בעבר כאשר עוד טסנו עם הילדים בדיל למרמריס, הפלגנו ברחפת ליום לרודוס, והיה שווה!
תודה עבור השיתוף.
נילי
-
לגבי מלון Rodos Palaceמסכימה עימך שהאוכל לא בשיא והתחזוקה לוקה בחסר.
למתלבטים לגביו רוצה להדגיש שבחצר המלון ישנו אזור מדשאות עם ביתנים (דו- קומתיים עד כמה שזכור לי) עם סוויטות משפחתיות מרווחות מאד. לנו באחת מהן. לחלקן בריכות פרטיות. יש להדגיש שרוצים סוויטה עם מטבחון כי לא כולן מאובזרות כך. בין הביתנים גילינו בריכה מרכזית קטנה ויפה, שהעדפנו אותה כי לא היתה המונית. לסוויטה היו מרפסות/פטיו משני כיוונים וסופקמרקט ליד. כך "הרווחנו" אוירה כפרית, שהות משותפת ועם זאת מרווחת ו"חסכנו" את ההמתנה למעליות.
משפחת חברים העדיפה פרטיות מעל לכל ולקחו 2 חדרים.
יצא שכל אחד מאיתנו היה מסופק לאור העדפותיו.

-
לגבי מלון Rodos Palaceאני חושב שמלונות הדילים ברודוס הם באמת לא היי-לייט של הביקור. גם אנחנו יצאנו בבוקר וחזרנו בערב בלישון.
אבל ספרי על לינדוס. אחד המקומות היפים שראיתי בימי חיי.