לחם כשר בפריז
-
שלום רב!
האם מישהו יודע היכן ניתן לרכוש לחם כשר בפריז?
תודה רבה!
-
לחם כשר בפריז. פריז מלאה בחנויות כשרות. ריכוזים גדולים במיוחד ברובע ה-4 באיזור של RUE DES ROSIERS וברובע ה-9.
2. אם אוכלים פת עכו"מ אז כל באגט כשר.
-
מה זה "פת עכו"ם"? -
מה זה "פת עכו"ם"?לחם שנאפה על ידי גוי.
(במקור, ראשי תבות- עובדי כוכבים ומזלות)
-
לחם כשר בפריזאוי ואבוי
חז"ל גזרו על פת עכום בלי קשר לכשרות,אכילת בגט אקראי בצרפת אסורה משום השומנים של האפיה שיתכן שהם מהחי
זו טעות נפוצה כמו לאכול דג כשר בעטיפת נייר כסף עשוי בתנור של גוי במסעדה שיש בליעה מהתנור או הגריל של שומן טריפות
-
לחם כשר בפריזאתה יכול למצוא לחם כשר ושאר מאפים בהם גם לייקח ועוגיות במשקל, במאפיית מורסיאנו ברחוב רוזייר באיזור היהודי, מגיעים לשם במטרו תחנת סנט פול, הקו הצהוב מס׳1.
אני הייתי אצלו בשישי האחרון וגם אתמול , מדבר עברית היטב , חזית החנות שלו צבועה בכחול.
-
לחם כשר בפריזברשת monoprix בקומת המזון יש מקרר עם מוצרים כשרים. לדוג' חומוס של צבר/שטראוס, מוצרים של טירת צבי, חמוצים ועוד.... http://www.monoprix.fr/
-
לחם כשר בפריזאני לא סתם כתבתי שבאגט כשר.
1. אני מציעה לך שתלך למאפית באגטים (אפילו בארץ) ותראה שאת הבאגט אופים על רשת ולא בתבנית ולכן אין צורך לשמן.
2. בצרפת לפי חוק (והם מקפידים מאוד) מותר להשתמש לאפיית הבאגט 4 חומרים: קמח, מים,מלח ושמרים.
-
לחם כשר בפריזסתם באגט בוודאי איננו כשר . מורחים עליו כל מיני שומנים וחומרים מן החי. (לעיתים שומן חזיר) ומה עם בישולי גויים? ומה עם בצק מתליע ?? יש הרבה איסורים באכילת לחם כזה.
לעניות דעתי, בפריז לא צריכה להיות בעיה למצוא מאפיות כשרות ובטח גם סופרים כשרים.
-
לחם כשר בפריזאם אתה לא יודע איך מכינים באגט אז למה אתה כותב סתם?
בצרפת לא מורחים את הבאגט בשום שומן, זה אסור ומי שיעשה את זה, יאבד את הרשיון לקרוא ללחם שלו באגט.
ומה זה בצק מתליע? גם הם חייבים לנפות את הקמח לפני הלישה והם עושים את זה כדי שהלחם יצא אוורירי ולא דחוס.
גם הקמח שלהם טרי שהגיע היום מהטחנת קמח וזה לא קמח שעמד חודש במזווה והתפתחו בו תולעים.
-
לחם כשר בפריזמה שמניתי בהודעתי האחרונה - אלה רק מקצת האיסורים שיש.
מה עם בישולי גויים שלא התייחסת?
בצק מתליע תמיד אם לא שומרים עליו כמו שצריך ,במיוחד בימי הקיץ החמים. אני בספק גדול אם מה שמעניין את אותו אופה צרפתי הוא נושא התולעים שהיהודי יאכל......
-
לחם כשר בפריז"פת של פלטר, שהוא לחם שאפה נכרי על מנת למכרו לאחרים, במקום שאין פת של ישראל מצויה, מותר לדברי הכול, בתנאי שברור שאין בלחם תערובת של שומן אסור, והקמח נופה ואינו מכיל תולעים. ובמקום שאפשר לקנות פת של ישראל, יש נוהגים איסור בפת של פלטר גוי, ויש נוהגים גם בזה היתר."
אני מסכם את הדיון מצידי. אם ניתן לקנות פת ישראל אז אין בעיה.
במקרה ולא, אפשר לקנות "פת פלטר" שעומד בתנאים האמורים לעיל.
-
לחם כשר בפריזתודה לך lbd.
אין ספק שבמקום כמו פריז ממש לא קשה למצוא מאפיות כשרות ואפילו קל יותר מאשר למצוא כאלה בת"א. כנ"ל מסעדות.
-
לחם כשר בפריזאני מצטט מהאתר של "בית דין פאריז":
Pains achetés en boulangerie
Pain Français Courant Non moulé (non cuit sur
plaques graissées). Autant que possible, vérifier :1) si le
boulanger cuit sur les mêmes supports des spécialités
susceptibles de contenir des graisses animales ou laitières
: pains spéciaux, tourtes (aux lardons ou au fromage),
baguettes viennoises ou pâtisseries. 2) si les restes de
pâtisseries sucrées de la veille sont utilisés comme levain
pour la fabrication du pain frais du jour. Dans chacun
de ces cas, s’abstenir. En l’absence de tels contrôles, les
pains industriels livrés aux «points chauds» sous forme de
baguettes surgelées prêtes à cuire sont à éviter. Préférer
toujours le Pain dit de Tradition Française.
המשפט האחרון הוא "תמיד להעדיף לחם צרפתי מסורתי". אז אתה רואה שגם הרבנים המקומיים מתירים למי שלא מקפיד על פת עכו"ם, לאכול באגט ממאפיה של גויים. וכשאתה נכנס למסעדה סתם כשרה של יהודים, לא מובטח לך שהלחם הוא לא מהמאפיה הסמוכה של הגויים. והמצב שאתה מתאר כאילו בכל פינת רחוב בפאריז יש מאפייה כשירה הוא לא נכון בכלל. יש כמה חנויות/מסעדות/מאפיות כשרות בכל רובע. וכל רובע זה בגודל של עיר בינונית בישראל.
בתל אביב יש הרבה יותר מאפיות כשרות.
-
לחם כשר בפריזובדיוק היום למדתי שפת עכו"ם חמור כמו יין נסך משום חיתון. (את הפרטים אתה מוזמן לקרוא במסכת עבודה זרה דף ל"א עמוד ב') . אם ישנה מאפיה כשרה והם לוקחים לחם של גוים זה חמור והכשרות שלהם חסרת משמעות. אבל אין לדבר הזה סוף- אולי אותה אחות בבית חולים לא מזריקה לך אנטיביוטיקה אלא נפט..... צריך שיהיה אמון בסיסי ואם למקום יש תעודת כשרות, סביר להניח שהכל שם כשר. (תלוי כמובן איזו כשרות).
לא אמרתי שבכל פינה יש מסעדה/מאפיה כשרה אלא שיש הרבה מסעדות כשרות ביחס לערים אחרות באירופה וכן כן גם ביחס לת"א..... (תבדוק טוב את אתר rest ותיווכח מה המצב בת"א מבחינת הכשרות).
-
לחם כשר בפריזבואו ואגיד זאת כך , אני לא אדם דתי אך חשוב לי לאכול בשר ואוכל כשר וכרגע אני כותב לכם מלונדון , אינני מבין בכל סוגי הבדצים למינהם וזה גם תמיד יראה לי מוזר כל עניין ריבוי הבדצים, בשבילי מספיק בחו״ל לראות אדם שחובש כיפה לראשו ותולה בחנותו תעודת כשרות של הרב המקומי ( ולא משנה מי יהיה אותו רב) וגם יש מזוזה בפתח הדלת, כל זה מספיק להבין שזה מקום כשר . מעבר לכך איפה תאכלו אם לא שם?
-
לחם כשר בפריזנראה לך מוזר כי אתה לא מכיר את הנושא. צריך קצת להתעמק ולהבין למה....
לא הייתי קורא להשגחות הבד"צ כריבוי - יש אולי שניים שלוש. לא יותר. הנושא נפוץ יותר בכשרויות של בשר בגלל נושא ההלכות בבדיקת העוף/בהמה. לי אישית לא מספיק סממן חיצוני כמו אדם עם כיפה ו/או מזוזה כי היום לצערינו יש לא מעט שרלטנים ושחקנים.
לא יודע אם בלונדון קולטים את התשקורת הישראלית אבל התמונה הנפוצה כאן היא הבאת רוצח/אנס/פושע לבית הדין ותמיד ישנה כיפה גדולה על ראשו (שמן הסתם לא היתה קיימת בעת הפשע). היית סומך על מילה שלו/כשרות שלו?? אני לא.
בהצלחה

-
איך אתם מסבירים את זה...בשבת האחרונה טיילנו ברוחב רוזייר בפריז - הרחוב "היהודי" לאורכו פזורים דוכני פלאפל עם השלט "כשר" איך מתבצעת המכירה בשבת ועדיין זה נחשב כשר?
אגב, מצחיק לראות איך אוכלים שם את הפלאפל - מקבלים אותו עם מזלג פלסטיק תקוע באמצע. עם המזלג אוכלים את התוכן ואח"כ את הפיתה. והתורים ארוכים!!!!
(5.5 יורו למנה)
-
איך אתם מסבירים את זה...זה בדיוק המסר שאני מנסה להעביר: השלט כשר כשלעצמו הוא חסר משמעות.....
הכסף מעוור הרבה אנשים והכשרות זה הדבר האחרון שמעניין אותם. אם אין השגחה טובה, פשוט לא לאכול שם. ולא בעיה לבדוק דבר כזה. הרי לכל הדעות, מקום פתוח בשבת לא יכול להיות כשר. בהצלחה.