ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

איך מגיעים מצ'אנג מאי לפאי?

פורום תאילנד
    10
    14
    19807
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • עדי לוי 100
      עדי לוי 100 נערך לאחרונה על ידי

שלום לכולם,

אנחנו 3 בחורות שמגיעות בסוף אוגוסט לתאילנד.

לאחר טיול ג'יפים של 3 ימים אנחנו מעוניינות לעבור לטייל 3 ימים בפאי ואז לחזור לצ'אנג מאי ולטוס לקוסמוי.

רצינו לדעת מה הדרך הכי מומלצת להגיע לפאי וכמה זמן זה לוקח?

תודה,

עדי,דניאל ומיי

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • המרכז למטייל בנגקוק תאילנד
        המרכז למטייל בנגקוק תאילנד נערך לאחרונה על ידי

נסיעה לפאי בהסעה עם רכב וואן ממוזג, הנסיעה לפאי כ3-4 שעות נסיעה.

• gilbardi
          gilbardi נערך לאחרונה על ידי

בכל סוכנות וברוב הגסטהאוסים תוכלו להזמין  הסעת וואן.
          אפשר גם דרך AYA ( גגלו AYA PAI )  מתחנת הרכבת בצ'יאנג מאי ,
          דרך נוספת , אוטובוס או וואן  מתחנה  האוטובוסים בצ'יאנג מאי

laos08 263.jpg
          • avi
            avi נערך לאחרונה על ידי

הסעות בוואנים אל תקחו מהתחנה המרכזית רק אוטובוס.

וואנים רק דרך הגסט האוס או AYA

בתחנה המרכזית, לא תמיד הואנים מתמלאים ונתקעים איתם הרבה זמן.

• אייל28נתניה
              אייל28נתניה נערך לאחרונה על ידי

תסעו במיניבוס שיאסוף אותכם מהמלון/גסטהאוס שלכם.

AYA היא חברה גדולה ומומלצת - עלות הנסיעה אמורה לעלות כ-180 באט לכיוון לאדם.

זמן הנסיעה (תלוי בתנועה בכבישים) 3-4 שעות כולל עצירה בדרך באיזה "פיצוציה" להתרעננות (ושהנהג יקבל את העמלה שלו על זה שעצר שם) .

לקראת סוף המסלול הרכב מגיע לאיזור טיפוס הר ובו יש המון עיקולים חדים , אם אתן חושבות שתסבלו מבחילה קחו כדור לפני הנסיעה.

לי באופן אישי לא הייתה בעיה אבל כמה אנשים כאן בעבר כן סבלו מבחילה אז רק קחו זאת לצומת ליבכם.

כשתגיעו לפאי המיניבוס יעצור לך "במרכז" בתחנת השכרת האופנועים של AYA ומאותה נקודה בחזור גם תעלו ותחזרו לצאנג מאי.

כמו כן תוכלו להשכיר שם אופנוע ולהתנייד בסביבה של פאי (מומלץ רק למי שיש רישיון).

אני גם ממליץ לכם ללכת למסעדה של "יענקלה" ישראלי חביב שיש לו מסעדה וגם גסט האוס , הוא ישב איתכן ויחלק לכן מפה קטנה ובה מרוכזות כל האטרקציות שפאי מציעה בסביבתה.

לגבי איפה לישון בפאי , המחירים מאוד זולים ולא חסרים מקומות לישון , תוכלו להשאיר אצל יענקה את התיקים ולסרוק את האיזור...

נ.ב.

אין לי שום קשר ישיר או עקיף ליענקלה , כל מה שרשמתי הוא מהניסיון האישי שלי.

• r.l
                r.l נערך לאחרונה על ידי

בזמני, לפני כ-3 שבועות נסעתי לפאי מהתחנה המרכזית שבצאנג מאי בואן (אחרי שהחלטתי לא לנסוע מהמרכז העיר בואן) כאשר התברר שבתחנה מרכזית לא נוסעים לפאי באוטובוסים אלא בוואנים (כך נאמר מהפקידה שבתחנה מרכזית).

חוץ מזה, ההגעה לתחנה מרכזית של פאי לא ניתן למעבר באוטובוסים (המקום קטן וצר בדרכים לאוטובוסים), והתחנה ממוקמת קרוב ל-AYA.

גם הפיתולים הרבים לפאי פחות "מטלטלת" בנסיעה בואן יחסית לאוטובוס (שנוסע יותר לאט).

דבר נוסף, כשנסעתי מהתחנה המרכזית, הואנים יצאו בשעות הנקובות ולא רק שהתמלא (נסענו כשהואן לא מלא).

לגבי אופנוע, כ-90 אחוז מהמטיילים (הערכה שלי) התניידו באופנועים, לא לכולם היו רישיון לאופנוע למרות שמומלץ. אני לי אין רישיון אבל קצת ידע בסיסי וזהירות משנה , הדרכים היו קלים לנהיגה. ניתן לראות הבדל גדול בין מטיילים לבין מקומים שרוכבים על אופנוע - שלמטיילים היו קסדות למען הבטחון שדבר כזה לא היה ברירת מחדל בהשכרת אופנועים. וגם העלות הכי זולה בהשכרה "מפתה" מאוד מאשר להשכיר מונית. (כ-120 באט ליום)

הדרכים שבמרכז העיר (סביב AYA) כל כך צפופות לרכבים (הדוכנים "פשטו" על הכבישים) כך שההתניידות היא ברגל/אופנוע.

אל דאגה, הרוכבים נוסעים לאט והרבה שמים לב (במיוחד המקומים שנותנים הרבה סבלנות בכבישים , לפחות איך שהתנהגו אליי).

הגישה לאטרקציות סביב פאי (ברדיוס כשעה מהמרכז) ניתן להגיע ע"י אופנוע.

• יוסי ל
                  יוסי ל נערך לאחרונה על ידי

ההמלצה לעיל של r l  על נהיגה בקטנוע ללא רישיון ישראלי - לא אחראית winkwink

במו עיניי ראיתי לפחות שתי התהפכויות של קטנועים בסיבובים.

אל תעשו זאת זה לא חכם ולא אחראי.

גם מי שעשה ושילם ביטוח, כשאין לו רישיון נהיגה מתאים בארץ המקור שלו, הביטוח לא תקף.

• אייל28נתניה
                    אייל28נתניה נערך לאחרונה על ידי

מצטרף ליוסי , חד משמעי למי שאין רישיון -----לא נוסעים/רוכבים על קטנוע-----

בזמנו שהייתי , הכרתי בחור שיש לו בארץ רישיון לאופנע 500 סמ"ק אם אני לא מדייק , בכל אופן עם כל הידע והנסיון שלו , באחת העיקולים היה חצץ על הכביש והוא החליק וכמובן שבר את היד ונאלץ לטייל ככה לכל אורך "החופשה" שלו.

אל תשכנעו את עצמכם שזה לא יקרה או שתסעו לאט ובזהירות , ישנם דברים שלא תלויים רק בכם ופשוט מיותר לקחת את הסיכון !!!!!

• gilbardi

ידידי אבי

נדמה לי שאתה טועה

אולי  בשרותי חאפרים זה קיים   (  כך למשל  המוניות  מהקוואסן  לקנצנבורי .

פה אתה רוכש כרטיסים לוואן  או לאוטובוס  , בתמונה אתה רואה את חלון   משרד הכרטיסים  ומצויין שם בדיוק  מועדי יציאה והגעה  .

אגב כשרוכשים כרטיס היא  מסמנת  את  המושב  .

• gilbardi

LIKE גדל   ליוסי

• פקאנית333
                          פקאנית333 נערך לאחרונה על ידי

ידידי אבי

כפי שכתבו, להזמין ואן יום קודם כולל איסוף המחיר הוא בסביבות 200 באט בסוכנויות השונות וכנ"ל מפאי..

ממליצה לשבת כמה שיותר קדימה -אני יושבת בד"כ ליד הנהג ולקחת סוכריות להקל על הבחילות בדרך

אנא ממכם- מי שאין לו רישיון שלא ייקח את הסיכון לרכב על אופנוע בפאי.

הייתי עם חברים שגרים במקום אחד מהם נזקק לטיפול יומי בבי"ח ובכל יום שהגענו  ראינו  אנשים עם גפיים שבורות ובחורה אחת שפתחה את הראש כשנסעה בלי קסדה .

גם כשנזהרים עלולים להפצע ועם כל העיקולים שם -תיהיו זהירים.

• maxtt83
                            maxtt83 נערך לאחרונה על ידי

היי בנות

מנסיון של 3 פעמים כבר הדרך הכי טובה להגיע לפאי מצ'אנג מאי זה בוואן

בצאנג מאי יש חברת תיירות ידידותית ביותר ומקצועית (היום זה בעצם כבר רשת בתאילנד)

aya service, הם נמצאים ליד תחנת הרכבת בצאנג מאי.

תגיעו אליהם ותיסעו איתם לפאי, הכי בטוח, וואנים דיי חדשים וממוזגים.

זה דרך של 3-4 שעות כשעוצרים לחצי שעה באמצע.

תגיעו לפאי ואני ממליץ להשכיר אצל אותה חברה גם קטונועים (הם היחידים שעושים ביטוח על הקטנועים).

לדעתי 3 ימים זה לא מספיק בפאי.

אני אישית מגיע לשם בכל פעם לשבוע ואפשר יותר.

תהנו בנות!

• נדב הרגיל
                              נדב הרגיל נערך לאחרונה על ידי

לעניין נושא הביטוחים

הביטוח שמספקת חברת השכרת אופנועים, AYA לדוגמא, הוא בסיסי ביותר ומטרתו היא לכסות על נזקי רכוש לאופנוע.
                              הבעייה בנסיעה ללא רישיון ישראלי לנהיגה על אופנוע (ונגזר מכך שגם אין רישיון נהיגה בין לאומי) היא שבמקרה של תאונה, פציעה וכדומה, ביטוח הבריאות (הפוליסה מהארץ) לא יכסה ולו שקל חדש אחד מההוצאות הגבוהות הכרוכות בטיפול רפואי בתאילנד ופיצוי נפגעים, במידה ויש!!

• maxtt83
                                maxtt83 נערך לאחרונה על ידי

לעניין נושא הביטוחים

אתה צודק ב-100%.

כדאי מאוד שיהיה רישיון לאופנוע בארץ וגם אחד בינלאומי.

אבל מבירור שעשיתי, לא כל הביטוחים מסכימים לפצות על פגיעות עקב תאונות דו גלגליים.

אז במידה ויש רישיון ומשכירים בתאילנד קטנוע כדאי לנסוע בזהירות יתרה ולפתוח 10 עיניים.

• 1 / 1
                                • פוסט ראשון
                                  פוסט אחרון