סיכום שיקגו+חוף מזרחי
-
אורלנדו-פארק מיםמראש החלטנו שהיום פארק מים-wet n wild, שעוד מהבית ראינו באתר שנראה מגניב בהחלט.
נגיע מוקדם כי לא מתכננים להיות כל היום,אז בשביל להספיק עוד משהו.
הגענו ומבחוץ ראינו תורים בכניסה-???אפילו שבאנו עם כרטיסים נאלצנו לעמוד בתור לבעלי כרטיסים-קצר יותר מאלה שבאו בלי בכלל.
עוד מהחנייה ראינו את המתקנים והילדים התלהבו,בפנים יפה.ההתמקמות נהדרת,הפארק מאוד מסביר פנים-שולחנות וכיסאות,שמשיות צל-נחמד מאוד.
התמקמנו מול בריכת הגלים,כשרגילים מהארץ שפעם בשעה יש גלים.
התחלנו במתקנים והיה ממש נחמד-אני,להזכירכם,לא חובבת אקסטרים-בטח שגם לא במגלשות ולכן הסתובבתי עם המצלמה.
מהר מאוד החברה שלי התבאסו מהתורים ההולכים ומתארכים...
המתקנים ברובם הם עם אבובים למיניהם,2-4 משתתפים.
חזרנו לחפצים כדי לשתות וכו' וראינו שמתחילים גלים-כמובן נכנסנו וזה כיף!!
הילדים התאוששו ויצאו למתקנים,אנחנו נשארנו בבריכה ואז הבנו שכל עשר דקות יש גלים ובכל פעם בצורה שונה-מדליקקק.
הילדים חזרו מבואסים שחיכו בתור הלא נכון מלא זמן ובסוף עשו משהו אחר אבל....מצאו משהו רגוע בשבילי.שם המתקן- lazy river.....האמת-באמת בשבילי!
יושבים באבובים בבריכה עם זרם קל שפשוט משיט את האבובים-ממש לעצלנים ופחדנים.
התנהלנו ככה עוד בפארק ואחרי שעה הילדים חזרו שהיו רק במתקן אחד בגלל התור-לא רצו יותר והחלטנו שמספיק.
בעודנו נחים,מנשנשים ומחליטים-השמיים התקדרו וברמקולים הודיעו שחייבים לצאת מהמים בגלל סופת ברקים.המוני אנשים יצאו מהמים-היה מדהים לראות.
בארץ כשהמציל בים מודיע לצאת-כמה יוצאים? כאן-כולם ממש פינו את המתקנים בזריזות.
אספנו החפצים וכמו שאנחנו יצאנו בזריזות לאוטו,החלפת בגדים בכי זריזה אי פעם וברגע שסגרנו את דלתות הרכב-נפתחו ארובות השמים במבול עז.
זה כזה מבול שתוך דקה נרטבים לגמרי! שמחנו שהספקנו!
סיכום הילדים על הפארק-שפיים יותר טוב. הצעירה מאוד נהנתה.
סיכום המבוגרים-יותר משפיים,מתקנים שווים אבל התורים באמת מבאסים.
סיכום משפחתי-לוותר

זה אפילו היה בזבוז זמן....
אוסיף שקיים כרטיס אקספרס אבל יותר יקר מכרטיס הכניסה,ז'א-כניסה 45$
על אקספרס יש להוסיף 50$.
מטורף וללא ספק בפארק הזה לא משתלם.
הרהורים שלי באותם רגעים-האם פארקי המים האחרים באמת לקטנים? איך שלא קראתי ביקורת כמו שלנו בשום מקום (למרות ששירלי כתבה שמיושן)?מה פספסתי? עוברים הלאה...
נסענו לאכול בבופה 'שלנו'-איזה מגניב-הגענו בעשרה לארבע
ושילמנו תעריף lunch כאשר בארבע מתחיל תעריף ותפריט diner-
שיחקנו אותה בלי בכלל להתכוון-מצב הרוח התהפך והשתפר!!!
כתבתי מקודם וחוזרת-הבופה מומלץ ביותר
ובכל ארוחה שם צחקנו עד דמעותוצברנו חוויות נהדרות.
הגדולה כבר לחוצה על שופינג אז החלטנו לנסוע לפרימיום אאוטלט-בואו נמצא אותו.
קודם ניסינו ע'ס הזיכרון אבל גברת GPS חיכתה בסבלנות שניתן לה כתובת והביאה אותנו לשם בכיף.
והתחלנו.
המקום עצוםםםםם,עברנו אזור אחד,קנינו,עייפנו ונגמר היום.
התלבטות אם מחר פארק כי אולי יש כח או להמשיך בשופינג.הגדולה שואלת את האחים ומחליטים על מנוחה מפארקים.בדיעבד זה היה נכון כי גם אם לא התעייפנו היום מאוד פיזית-התעייפנו מאוד מהתורים.
עד עכשיו כל יום חזרנו מאוחר ומאוד עייפים וישר מקלחות ולישון.
בינתיים היה שימוש בבריכה שבוילה אחרי אימוני בוקר של הגדולים ואבא.
-
אורלנדו-פארק מים-תמונות -
אורלנדו-פארק מים-תמונותהיי סיגל
לשאלתך בשרשור של "אנשים טובים"
עדיף לרשום את הסיכום בוורד ולהעתיק .
בסוף כל קטע להוסיף תמונות דרך האתר .
זה נכון לכל מלל ארוך ,שטורחים עליו (מי כמוני יודע בבלוג) והאתר נופל ,לא זז או שסתם רצית להעלות תוכן מהמועדפים שלך והלך הכל . איזה ביאוס.
שבת שלום
-
אורלנדו-יום המנוחה=שופינג והפתעה בסופוהגענו ליום המנוחה שבאורלנדו.קמנו יותר מאוחר,אכלנו בכיף ארוחת בוקר ויצאנו לדרך!
הגדולה די מהר מאוכזבת כי הרבה מהמותגים שחיפשה (וכבר קנינו) לא נמצאים כאן באאוטלט. מזל שאחד מהם כן ואחרי קנייה מסיבית בחנות הזו גם היא הבינה את ההתלהבות שלנו מאאוטלט ושאפשר להנות מקניות מעולות של שמות שאנחנו לא מכירים.מזכירה שמדובר בבת 17,שיותר חשוב לה המותג מאשר לי!
כולנו חגגנו כאן.קנינו טרולי בשביל להעלות למטוס וזה היה מאוד נח-ולהלן טיפ ליום שופינג-לבוא עם מזוודה או תיק עם גלגלים במקום לסחוב בידיים את כל הררי השקיות.
גם ככה,הגברים עשו מספר נגלות לאוטו לאפסן שם.
אחה'צ החלטנו לפרוש,למרות שהילדים רצו עוד,ולנסות את המקום ששמעתי עליו המלצות-דאון טאון דיסני. חברי הפורום-איפה ההמלצות???
המקום הזה הוא כמו פארק בפני עצמו!!!
בהתחלה לא היינו בטוחים שהגענו למקום הנכון-חנייה בחינם??
אבל מזה שבקושי מצאנו חנייה הבנו שזה זה.
המקום מקסיםםם

וקסום.המון חנויות שמחולקות לפי סרטים ודמויות ידועות,פחדנו לאבד אחד את השני מרוב שגדול וסבוך.
הכל צבעוני,שמח ומקסים.
דמויות של פסלי אדם בחוץ,מפעיל לילדים שנהננו רק מלהסתכל,הר געש מעשן,דרקון במים,דמויות ענקיות מלגו (כמו תערוכת הלגו שכרגע בארץ),יש אגף לילדות בו מאפרים אותן,כתר ולבוש של נסיכות-מקסים.הקטנה לא רצתה-לא היה אכפת לי כמה עולה-אח'כ התברר שחסכה לנו 65$...
קנינו המון למרות שאומרים לא לקנות כאן. המחירים עדיין זולים ביחס לארץ וחלק מהכיף זה לקנות במקום בו האוירה נפלאה.גם ככה כמובן שאם כרגע הייתי שם-הייתי מוסיפה עוד פריטים.
כשהחושך יורד נדלקים אורות ותאורות-יפהפה!!!!
כשרצינו לאכול לא מצאנו מקומות ישיבה כי הכל היה מלא.החלטנו לחתוך לכיוון היציאה ורק שם מצאנו מקום-כנראה בגלל שקרוב לכניסה.
הכל כאן פתוח עד 23:00,חבל שלא יותר מאוחר כי היינו נשארים עוד.
אני מקווה שיצא לנו לחזור לכאן אבל כנראה שלא..
must

-
אורלנדו-מג'יק קינגדוםהיום זה יום דיסני והפארק הוא מג'יק קינגדום ההכרחי.
מתהליך ההכנות הבנתי שפארקי דיסני מיועדים יותר לקטנים אבל כמובן שאי אפשר בלי אף פארק ושמחתי לבחור את זה הקלאסי.
חובה-לא לוותר-חוויה-נהדר-ואוו !!!!
אתחיל מהסוף-נכנסנו לפארק בשעה 10:00 ויצאנו ממנו אחרי 23:00!
עייפים ומאווווד מרוצים.
אני רוצה לציין בקשר לפאסט פס-באמת שניסיתי להבין הכל לפני הנסיעה,אבל רק כשנמצאים במקום ומתחילים את הפארק-רק אז מבינים לגמרי.אחלה המצאה.
בעקבות ההכנות שעשיתי בכניסה מיהרנו פנימה אל המתקנים.פסחנו על הכניסה ושכחנו לגמרי לבקש סיכת 'פעם 1 בדיסני'-רק כשראינו אותה נזכרנו (שיתפתי את כולם יום לפני).
החלטנו להתחיל ב splash mountain .התור היה 20 ד' אז החלטנו לא להוציא fast pass של 45 ד' בשביל להתחיל.בדיעבד-אלה שהוציאו את הפאסט פס הזה נכנסו עשר ד' אחרינו,כמובן בלי לחכות.המתקן-מקסים מקסים מקסים.מלווה בדמויות מאחד הסרטים של פעם-אני זכרתי את הדמויות אבל לא את השמות,הילדים לא מכירים אבל הכל פשוט מקסים.המתקן נהדר-מתמשך,טיפה מפחיד בירידה אבל אפילו פחדנית כמוני נהנתה מאוד מאוד.
קצת נרטבים וזה רק כיף כי החום לפנינו.
השתמשנו בתוכנה של הפארק שמראה איזה תורים יש איפה (חינם) ובשילוב עם ההמלצות שאספתי הלכנו להוציא פאסט פס לפיטר פן.בזמן שיש לחכות נכנסנו
ל its a small world הקלאסי-ללא תור! המתקן הוא נסיעה בקרוניות דרך ארצות העולם ומאפייניהן.פשוט נהדר.קצת התאכזבנו מהמיצג של ישראל אבל זה מה יש.
נכנסנו לטירת הרוחות haunted mansion-היה יפה.הקטנה כנראה פחדה קצת כי אמרה בסוף היום שזה היה אחד המתקנים היפים ביותר!
הוצאנו פאסט פס לפו הדב והוציא לנו באותו מכשיר גם למיקי 3D. איזה כיף.
נכנסנו וזה כיף,נוסטלגיה של סרטים ודמויות דיסני.אמנם היום כל סרט 3 D הוא בטכנולוגיה עוד יותר טובה אבל עדיין זה יפהפה.
בפו הדב יש תקלה ויכניסו אותנו ללא תור מתי שנחזור!
עלינו במעלה הגבעה והגענו ל belle מהיפה והחיה.לא הבנו מה בדיוק המתקן ובכל זאת חיכינו הרבה בתור-אין כאן מעבר מהיר. איזה חוםם...עזרו לשרוד השפריצרים+המאוורר.
במהלך התור נכנסים לבית של אבא של בל וזה ממש כמו לקוח מתוך הסרט.וממוזג.
המתקן-המחזה של סצנה מהסרט כשנבחרים כמה ילדים מהקהל.לא נבחרנו ובכל זאת נהננו מאוד.בל היא אמיתית (שחקנית בלבוש) וזה מאוד מרגש.בסוף אפשרו לכל מי שרצה להצטלם איתה ולקבל הפתעה-הקטנה הסכימה וההפתעה נשמרה בקפידה כל הטיול.
נכנסנו לפיטר פן-איזה מתקן יפהההה-עפים כמו פיטר פן מעל סצנות מהסרט והכל עדין ומקסים.
בכלל המתקנים כאן ברובם עדינים ולא מפחידים בכלל.העיקר כאן זו האוירה הקסומה,המראות,משך המתקנים (לא קצרצרים).
החלטנו לחתוך לכיוון המצעד של 15:00.לא פשוט היה למצוא מקום טוב אבל זו אחת היכולות המופלאות שלי ונעמדנו מעולה.התהלוכה מקסימה וידידותית-מושיטים ידיים לקהל,מתעכבים ליד הילדים והופ-נגמר.
החלטנו לתפוס מקום למופע של הדמויות וזו היתה טעות.מאוד מאוד חם,ואח'כ ראינו שמקום למפע זה אפשר לתפוס גם עשר ד' לפני.זה עייף אותנו מאוד וסתם ביזבזנו כוחות.
המופע מתוק ומהווה אתנחתא טובה מהמתקנים.
הלכנו לחפש אוכל ב tomorrwland ובדרך ראינו שיש פאסט פס למתקן שרצינו לעוד שעתיים וחצי.נראה היה לנו טעות לחשק עצמנו לזמן ארוך ולא הוצאנו.טעות של רעבים ומותשים מהחום....הפעם הבאה שעברנו ליד המתקן היתה בדיוק בעוד שעתיים וחצי....
עשינו הפסקת צהרים רצינית במסעדה ואח'כ חזרנו לפו הדב-מתוק וחמוד.
משם הלכנו לפי הפאסט פס ל under the sea עם בת הים הקטנה-יפה יפה יפה!
הבן הפשיר ומשתף פעולה עם הגדולה והולכים יחד לרכבת ההרים space mountain.
משם הולכים אל אזור ה adventureland .מוציאים פאסט פס לג'ונגל ובינתיים מעבירים הזמן על העץ של מש' רובינזון השויצרית-הילדים בכלל לא מכירים אז אני מספרת-העץ מקסים ומרגיש חזרה בזמן לסרטים של פעם.
'השטיחים של אלאדין'-מתקן לקטנים אבל צבעוני ומקסים לראות,הגמלים באזור יורקים מים וזה מתאים כי עדיין חם.
מחליטים לנוח בישיבה באולם בהופעה של ציפורים ופרחים -tiki-אחת החויות המצחיקות ביותר.אני תפסתי התקפת צחוק רצינית והשיר הטיפשי שהם שרים ליווה אותנו כמה ימים...אם לא חייבים אז עדיף לוותר...
הולכים לשייט בג'ונגל-בו רואים מראות מקסימים תוך כדי השייט.יפה.
הוצאנו פאסט פס ל 21:50 (!) לספלש מאונטיין מהבוקר והולכים לתפוס מקום למצעד של הערב-מאוד חשוב לתפוס מקום בהתחלה או לפחות בשורה השנייה-חויה מדהימה.
עמדנו למרגלות הטירה בכיכר עם הגב לטירה והפנים ל main st,וידאתי איפה התהלוכה עוברת,והתיישבנו לחכות.
מקסים מקסים מקסים! ארוך ומושקע ומרגישים בתוך סרט של דיסני!
את הקטנה השחלנו לשורה הראשונה ואנחנו עמדנו בשנייה.
מיד אח'כ מסתובבים עם הפנים לטירה ושוב מחכים.לא ללכת!!!!!
ברבע לעשר מתחיל מופע אורות ומוזיקה שמוקרן על הטירה-ואוו ואוו ואוו!
מיד בסופו מופע זיקוקים שאין דברים כאלה!
יואווווווווו! איזו חוויה-לא תישכח.
מלחשוב על התור ביציאה קיבלנו כוחות מחודשים ונכנסנו לעומק הפארק בחזרה.
הפארק כמעט ריק ואין תורים בכלל!
נכנסנו לשודדי הקאריביים המקסים-זה ג'וני דאפ או בובה? מה זה המוצלח הזה???
ומשם חזרנו לספלש מאונטיין ידידנו.פתחנו את היום במתקן הזה וגם סיימנו אותו.ושוב-המתקן מקסים וכיפי גם עכשיו.
ביציאה חולפים ע'פ תהלוכת הנעילה ויוצאים רגע לפני ההמון,רק עם חצי המון לתפוס הסעה לחנייה.
בזכות טיפ-עלינו על הרכבת (מונורייל) למלונות.התור כאן קצר ויש תחנה בחנייה.
התור למונורייל לחנייה ארוך פי כמה.
ואוו-איזה יום מקסים.
נשפכנו למיטות עם חיוך רחב.
-
לגבי הטיסה שלכם עם סאותווסט משיקגו ואאוטלטיםאיך השדה מידווי ממנו טסים ? מאורגן ? כמה זמן יש להגיע מראש?
ביצעתם צק אין 24 ש מראש ? להיות בקבוצה A לעלייה למטוס ?
איך זה באמת מתבצע, מסודר לפי הקבוצות, קל למצוא מקום ?
מצחיק ועצוב לקרוא שעבורנו Old Orchard Mall בסקוקי נראה כמו אאוטלט,
זה קניון כמו כל קניון בארץ, עזריאלי וכדומה,
רק שפער המחירים בין המקובל בארץ בולט, וייתכן שנפתם על סיילים מעוולים, שהם אמיתיים, לא העלו את המחיר ערב קודם, בכדי לתת אח"כ הנחה...
http://www.westfield.com/oldorchard/
ההוטלטים של שיקגו, הם -
Gurnee Mills
http://www.simon.com/mall/gurnee-mills
Chicago Premium Outlets - located just 45 minutes west of downtown Chicago
1650 Premium Outlets Boulevard
Aurora, IL 60502
(630) 585-2200http://www.premiumoutlets.com/outlets/directions.asp?id=63
Pleasant Prairie Premium Outlets
11211 120th Avenue
Pleasant Prairie, WI 53158
(262) 857-2101http://www.premiumoutlets.com/outlets/outlet.asp?id=90
האחרון הוא המועדף עליי, יחסית לא גדול, אבל עם חנויות טובות, ונדמה לי שבשל העובדה שהוא כבר לא באילינוי אלא וויסקונסין אז יש פחות מיסים.
-
לגבי הטיסה שלכם עם סאותווסט משיקגו ואאוטלטיםשדה התעופה מידווי מצוין ולא קטן במושגים שלנו.
אנחנו הגענו שעתיים לפני למרות שעשינו צ'ק אין יום לפני.
מומלץ וכדאי לעשות-חוסך הרבה תור!
אנחנו היינו בקבוצה B אבל הדיילת שם נתנה לנו לעלות אחרי A ולפני B כי ראתה שאנחנו 5 עם
ילדים והיתה נחמדה. עלינו ומצאנו מקומות ביחד-שורה אחרי שורה לקראת סוף המטוס.
אם תהיו A אז לבטח תמצאו מקומות טובים,אבל האם זו לא תוספת במחיר?
במול בו היינו בסקוקי לא דומה לעזריאלי אז לא ברור לי למה הכוונה...
-
לגבי הטיסה שלכם עם סאותווסט משיקגו ואאוטלטיםהמול בסקוקי יפהפה ומרשים
הכוונה דומה לערזיאלי מבחינת המחירים, שזה לא אווטלט, אבל יש מבצעים אמיתיים.
ממש לא דומה בעיצוב ובטיפוח. לעזריאלי. ( יותר מיוחד ומרשים)
באוטלטים אפשר למצוא מחירים זולים יותר
אבל פחות מגוון ולא תמיד הכי עדכני, והם במרחק נסיעה, ברכב פרטי .
בסאותווסט אפשר לקנות בורדינג פאס מוקדם ב12.5 $ שנותן עדיפות בקבוצה לפני הבורדינג פאס הרגיל שמתחיל 24 שעות מראש.
והדבר הכי הכי טוב בהם שמשאפרשים שתי מזוודות חינם,
הם היחידים ( במקרה שלי - גם בטיסה לארץ אוכל 2 מזוודות , אז זה מושלם)
בגט בלו רק מזוודה אחת חינם
-
אורלנדו-יום אחרון,יוניברסל סטודיומחר הטיסה ויום מלא לפנינו.
החלטנו לעשות אותו באיזי אחרי יום מלא בחויות ומאוד מעייף אתמול.
פתחנו את היום ב breakfast buffet בבופה האהוב שלנו! היה אחלה!! אמנם אנחנו לא אוכלי בשר על הבוקר אבל אפילו קוטג' לגדולה היה והמון ירקות ובהחלט מצאנו את עצמנו.
משם המשכנו ליוניברסל סטודיו-מזכירה שבקניית הכרטיסים יצא שהכרטיס בחמישים אחוז ובהתאם לזה החלטנו על יום קצר בפארק. חשבנו על שעה ארבע אבל בלו'ז של הפארק ראינו תהלוכה בחמש אז החלטנו מראש אחרי התהלוכה לחתוך.
הפארק מאוד מאוד יפה.
קצת מיושן לעומת כל האחרים גם מבחינת התפאורה ברחובות אבל מצאנו הרבה עניין.
המתקן שבכניסה הוא חדש-מניונים,תור של מעל שעה.המשכנו לשרק-תור 20 ד' ונעמדנו.
הלכתי לברר על כרטיס אקספרס-90$. לא יכול להיות-דיברו כאן בפורום על 40$,מה 90-זה מכפיל את המחיר וממילא אנחנו נהיה היום רק כמה שעות-הלם מהמחיר המופרז מאוד מאוד.
שרק מתקן יםה-סרט 4D אז בעלי ואני ישבנו עם הנשים בהריון בכסאות שלא זזים-מדליק!! הילדים מאוד נהנו בכיסאות הרגילים.
בדרך להמשך הפארק נהננו מחנויות בנושאי סרטים שונים.הגענו לאזור הילדים ושם 'ברני' חוגג-הגדולה גדלה עליו וזה היה כיף להיזכר.
השמיים התקדרו ושנייה לפני המבול תפסנו מחסה באולם בו הופעה של ברני.לא להגזים,וברגע שנחלש הגשם יצאנו הישר ממול למתקן אי.טי.
ואוו-המתקן כיפי ומרגש ואני רציתי עוד פעם! רוכבים על אופניים ועפים כמו בסרט-מקסים וחמווווד.
המשכנו לכיוון הסימפסונים.מתחם בבנייה שרק חלקו נפתח-ואוו.כל המסעדות שבסדרה כבר כאן ופתוחות,אפילו הגדר של איזור הבנייה מלאה בציורים מקסימים של כל הדמויות-איזו השקעה בגדר-מקסים.
עלינו למתקן-יושבים בתוך קרונית.שניה לפני שהתחיל הבן אמר-רק שזה לא סימולטור ואז התחיל הסימולטור...בשניות המעטות שפתחתי עיניים ראיתי סרט מקסים באיכות,צבעים ופרטים,אבל זה סימולטור וירדנו כולנו מתנדנדים.הבנות נהנו מאוד,אני והבנים מאוד לא....
לא הרבה אחרי זה לקחנו כולנו אקמול לשיפור העניינים...
המשכנו למתקן קרוב-גברים בשחור.
היה כתוב 15 ד' המתנה-איזנ כיף,ובינתיים הפקדנו את התיקים בלוקרים שליד-חייבים.בשעה הראשונה.התור בדיעבד היה הרבה יותר ארוך...חלקו נמצא בתוך מבנה ממוזג
ובו עוברים כאילו בתוך המפקדה שלהם עם החייזרים המדליקים.נחמד אבל ארוך.המתקן עצמו-נוסעים בתוך קרוניות שפתאום מסתובבות 360 מעלות (...) וצריך לירות באקדח על חייזרים רעים.נחמד אבל לא הבנו איך לכוון את האקדח אז זה היה קצת סתם. מה עוד שהסיבובים החזקים לא עזרו אחרי הסימולטור.
יצאנו קצת זומבים,עייפים.נרגענו ביבתני משחקים בתשלום.אחרי שהבנו שאם שני ילדינו מתחרים אחד בשני כשאחד בטוח זוכה-הפרס נשאר במשפחה,ביקשתי מהמפעיל שרק שניהם ישחקו והוא זרם איתנו פעמיים! ואללה-'זכינו' בשתי בובות של הסימפסונים-איזה כיף!
הגדולים עלו על רכבת הרים rockit וחזרו מבסוטים מאוד.
צפינו במופע הרחוב של האחים בלוז-היה כיפי.
ומשם תפסנו מקום לתהלוכה.
ישבנו על המדרכה עייפים ומחכים.היה לנו זמן לעוד מתקן אבל לאף אחד כבר לא היה כח.שאלתי והומלץ לי לעמוד לתהלוכה מול ה'מומיה'-המקום לתהלוכה!!!
תהלוכה מקסימה עם דמויות מסרטים ומערוץ cartoons ועוד.במקום הזה הם עוצרים ויורדים למדרכה ונותנים הופעה,באים אל הקהל-יפה יפה יפה.
ואז הלכנו.
לאכול-איפה? ברור שבבופה שלנו.כבר צחקנו שמכירים אותנו.
מכאן חזרנו לוילה-הצעירים סוף סוף מימשו את קיום הבריכה ואנחנו בכביסות ואריזות לטיסה.
חשבתי לעצמי שבשעה שמונה הילדים יצאו מהבריכה,יתארגנו וניסע לדאון טאון דיסני אבל הפעם הראשונה שהסתכלתי בשעון היתה כבר בשעה תשע אז שחררתי גם את זה.
ואוו אורלנדו-נהננו מאוד מאוד מאוד.המון צחוקים משפחתיים,אחווה,צבעוניות מהממת,אין סוף אטרקציות-מקסים

תובנות מאורלנדו-
פארק המים wetn'wild-מיותר,תורים מדכאים.
מבחינת הפארקים שהיינו,זה הסדר המומלץ מבחינת שיאים:
יוניברסל סטודיוס (להתחיל בקטן)
אדוונצ'ר אילנד
יום מנוחה מפארקים
סי וורלד
מג'יק קינגדום
מג'יק קינגדום לשמור כמה שיותר לסוף אבל לשים לב לימים שהפארק פתוח לאורחי המלונות של דיסני שעות נוספות ולא לבוא ביום זה.
לשריין שעות לדאוןטאון דיסני-חצי יום או פעמיים אחהצ-ערב
קניות,קניות ועוד קניות
זמן לוולמארט
אורלנדו-יעד נהדר
-
אורלנדו-יום אחרון,יוניברסל סטודיוהיי סיגל
תענוג לקרוא את כל החוויות שלך. היות ואצלנו זה עוד מעט קורה,זה כיף גדול לקרוא ולקבל את הטיפים האחרונים.
גרמת לי לעשות חושבים על כן לכלול את המג'יק קינדום בביקור הזה שלנו.
לימור
-
אורלנדו-יום אחרון,יוניברסל סטודיושמחה לשמוע-זה כיף!!
תזכירי לי את גילאי הילדים?
ואת המסלול שלכם?
אשמח לענות על שאלות נקודתיות אם יש.
מג'יק קינגדום-עכשיו מוכנים לנחות שם שוב

מילים לא יכולות לתאר את כל ההתרגשות!
-
מצטרף להמלצה ליום מנוחה בין הפארקיםגם אצלנו זה עבד מצויין, לנוח לעכל, לצבור כוחות,
לתת לרגליים להתאושש
ולהנות מהברכה במלון, ארוחות בנחת.
סה"כ זו חופשה !
אכן סיכום מועיל ומעניין.
-
מצטרף להמלצה ליום מנוחה בין הפארקיםתודה סיגל
סיכום נהדר ומועיל
אהבתי את אופן ההתנהלות שלכם בטיול....עשית לי חשק לאורלנדו....
-
ניו יורקבשישי בבוקר בתשע וחצי טיסה לניויורק-שעה מצוינת-קמים בשעה נוחה,מחזירים הרכב ומחכים לטיסה.הקפדנו לעשות צ'ק אין לטיסה יום לפני אחרי שבפעם הראשונה ראינו איזה תור נחסך מאיתנו.גם כשלא היתה לנו מדפסת-הראינו בטלפון ומספיק היה להגיד שעשינו.
בג'ט בלו בוחרים את הכיסאות בזמן ההזמנה ככה שלא היינו מוטרדים מזה.
החברה מאוד מומלצת-מזוודה ללא תשלום נוסף,טרולי למטוס איתנו,מטוסים נוחים עם מסכים אישיים,שתייה בשפע וגם חטיפים מכל מיני סוגים-מלוחים ומתוקים בשפע עד רגע הנחיתה.
הגענו לניו יורק-התלבטתי אם להזמין מונית מראש שתחכה לנו,אחרי שביררתי מחירים החלטנו לראות מה יהיה בשדה התעופה.
יצאנו ובחוץ עומדת שורת מוניות.אנחנו 5 אז צריך מונית גדולה יותר.חיכינו כרבע שעה ושילמנו 60$-היה עשר.
חצי שעה עד מנהטן ואז חצי שעה נוספת בפקקים של מנהטן...התחשק לצאת מהמונית וללכת ברגל...הגענו למלון The new yorker
http://www.newyorkerhotel.com/accommodations/view/rooms/acco m-new-yorker-suites
ובלובי כבר חיכו לנו חברים אמריקאים.שמחנו לראותם אבל היינו צריכים רגע להתארגן.
החדר לא מוכן,אמרה שבעוד חצי שעה.סביר והלכנו לאכול.
חזרנו אחרי שעה וחצי ועדיין לא מוכן-הילדים לקחו את זה מאוד קשה-אנחנו דוקא לא.אבל פניתי ואמרתי שטירטרו אותנו אז קיבלתי כפיצוי שוברים לארוחת בוקר גם עבור הילדים-בהזמנת החדר שהזמנו מקבלים שוברים להורים בלבד.
הזמנתי סוויטה שזה אומר חדר עם שתי מיטות זוגיות ועוד חדר עם ספה נפתחת,מקרר קטן,מקלחת והרבה ארונות.ביחס לחדר בניו יורק החדר היה ענק והיה מאוד נח ומרווח.
המיטות כ'כ נוחות עד ששנינו ישנו בחדר עם הספה הנפתחת ולא הרגיש כמו ספה בכלל-היה מרווח להפליא!
יצאנו לכיוון הטיימס סקוור.הבן היה בהלם קליטה בעיר החדשה והכ'כ שונה מאורלנדו,לקח לו זמן להתאקלם יותר מיום-ומדובר על נער ש'זורם' זה השם השני שלו.
נפלנו על אזור הטיימס סקוור בשעת העומס-סביבות 17:00-וזו בדיעבד היתה טעות-צפוף מאוד מאוד.
היינו בעלי ואני בניו יורק לפני 3 שנים ומאוד נהנינו אבל יש תחושה של התדרדרות-מאוד מלוכלך,הרבה הומלסים,היה מאוד צפוף-יכול להיות שלהתחיל בטיימס סקוור היה טעות??
נכנסנו לטויס אר אס והילדים לא האמינו שהגלגל ענק אמיתי וכשהצעתי לעלות עליו חשבו שאני צוחקת...
יצאנו משם ישירות לחנות ה M&M-וכאן נרגעו כולם-עושר הצבעים,כל השוקולד הזה,העמסנו שקיות ואספנו מזכרות-יצאנו משם מלאים בסוכר ומאושרים.
כתבו בפורום שהמחיר מופקע-ברור,אז מה? החנות כ'כ יפה,יש כאן סוגים שאין להשיג בחוץ ואפשר להסתכל על זה כמו קנייה במוזיאון-אף פעם לא זול.אנחנו ממליצים
. -
ניו יורקכשחזרנו בלילה למלון כמובן שהחדר חיכה לנו ושידרגו אותנו לקומה יותר גבוהה-26.
יש מרפסת גדולה והנוף פשוט מהמם!!!
ביום השני בניו יורק החלטנו מראש שנלך למשחק בייסבול.רצינו כדורסל,רצינו פוטבול אבל כולם בפגרה,אז נשארנו עם בייסבול.
נסענו במטרו-עד שנכנסים לרכבת הממוזגת-מה זה???איזה חום,מחנק,צפיפות...
בדלפק הכרטיסים הסבירה לנו מאוד בסבלנות ומאוד יפה איך לנסוע-ברכבת בסדר גמור ולאט לאט מתמלאת באוהדים שלבושים בבגדי הקבוצה.
יצאנו מהמטרו ישר מול האיצטדיון-איזה ענק! גם אנחנו קנינו לעצמנו כובעים ,חולצות ומזכרות,ג'אנק פוד ושתייה והתחיל המשחק.3 שעות משחק שבדיעבד הבנו שזה היה אחד המשחקים המשעממים,אבל מבחינתנו היה אקשן בקהל,אוירה-אמריקה!!!
מומלץ,גם אם לוקח חצי יום-ואולי דוקא בגלל זה.מורגשת עייפות של הילדים והאמת-גם אצלנו.
חזרנו משם במטרו צפוף שבעתיים-אחרי המשחק אלפי אנשים יוצאים באותו זמן מהאיצטדיון,חם ומסריח....
ירדנו איפשהו לחפש משחק שהקטנה נורא רצתה ועד עכשיו לא מצאנו.חיפשנו ומצאנו חנות צעצועים קטנה ומטריפה-זול זול והכי חשוב-היה מה שחיפשנו-אושר גדול.
משם לקחנו מונית לרוקפלר סנטר.
המוניות-אנחנו 5 אבל כשהנהג שמע שהקטנה פחות מ-8 הסכים וזה אחלה פיתרון-עולה לנו כמו המטרו,אין את כל הצפיפות שהיתה מאוד לא נעימה לכולנו ורואים את כל העיר.
ברוקפלר סנטר המקסים על שלל הדגלים עלינו לתצפית-איזה יופי!!!
3 קומות כשהאחרונה היא מרפסת-מקסים.פגשנו את החברים האמריקאים-הגברים יכלו להישאר כאן עוד שעתיים אבל לכולנו זה הספיק-גם היה לנו קררר.
התקשינו למצוא מקום לאכול-איך זה יכול להיות??? בסוף כמובן מצאנו irish pab-אוכל טעים,קצת יקר.
יום 3 בניו יורק-יום ראשון. בתכנון חשבתי שנלך לסנטרל פארק ולסביבה אבל התחזית להיום-גשם ולכן בסופו של דבר הגדולה ואני יצאנו לשופינג ב 34 st -ישירות החוצה מהמלון.איזה כיף-המון חנויות,מותגים ופחות,רשתות והכל ליד המלון. אבא והצעירים הצטרפו ואחרי שתי חנויות חזרו למלון-מי לעבוד ומי להסתלבט.
ההבנה, שאפילו אם אנחנו בניו יורק בארה'ב ,זה לגיטימי להישאר בחדר ולא לעשות כלום-עשתה את זה קל ופשוט.
חזרנו לחדר כי נהיה צהרים וצריך לאכול ולקחנו מונית לשדרה החמישית.
מצאנו בעזרת טריפאדוויזר מסעדה כלבבנו-איפה זה היה אתמול בערב???
ומכאן התחלנו לחרוש את החמישית-
נינטנדו-חנות מקסימה עם המון עמדות משחק וספסלים בצד להורים.
הספקנו להיות חצי שעה עד הסגירה-בשש.ביום א' החנויות נסגרות מוקדם.מאוד.
חנות NBA,FAO שוורץ צעצועים ו-APPLE הצמודה.כאן נפגשנו עם אחד המאמנים של הגדולה-איזה כיף זה היה!!
יצאנו מכאן כבר בלילה,אוכלים וממשיכים ברגל למלון.
בניו יורק-לא משנה מה =הולכים המון ברגל.זה כיף,מעניין,צבעוני ושורף קלוריות
.יום 4 בניו יורק-הזמנו אתמול בלילה כרטיסים ל 9/11.
נסענו במונית לדאון טאון לתפוס שיט לפסל החירות.מאוד קל להתבלבל כי מנסים לדחוף שם כל מיני סוגים-אנחנו רצינו את החינם ל staten island.כל אזור הפארק בשיפוצים וזה היה קצת מבלבל.
כשמצאנו-מדובר על חלל עצום שמכיל המון אנשים שמחכים-ממוזג והבנו לפי התנועה שתיכף מגיעה מעבורת.ההמלצה בהלוך-לעלות למעלה בצד ימין.לא חשוב איך נדמה שהמעבורת שטה-צד ימין של יד ימין.
ואיזה יופי-מתקרבים לפסל החירות וזה מרגיש מאוד קרוב-יופי של צילומים.כשמגיעים יש לרדת ולחכות כחצי שעה למעבורת שחוזרת ואז מומלץ לעלות למעלה בצד שמאל.גם פסל החירות וגם הבניינים הגבובים של מנהטן-מרגש ממש! החזור הרבה יותר שווה מההלוך.
יצאנו והיינו לחוצים להגיע בזמן ל9/11-אז לא צריך להגיע בזמן! מספיק שיש הכרטיסים לאותו יום,השעה לא רלוונטית.
לקחנו מונית לנקודת איסוף הכרטיסים ומשם עם העדר לאנדרטה.בדיקות בטחוניות כאילו יש התרעות-קצת מגוחך בעינינו אבל זה מה יש.ואז נפתח התור לשתי הבריכות.במקום כל אחד מהמגדלים שנפלו,בגודל בסיס המגדל,נבנתה בריכה עם מפל לעוד בריכה-ואוו.איזה גודל,איזה עצום,רציני. ישנו שם גם עץ-הבודד ששרד את האסון. וזהו.
מוזיאון בהקמה שעדיין סגור.קצת מאכזב... הילדים שלי אמרו שהאנדרטה לאסון המסוקים הרבה יותר מרשימה-ישראלים גאים ואוהבי המדינה שכמונו!!! אני גאה בהם מאוד.
יומיים אחרי זה,ראינו את המקרה של משפחה שרחצה באנדרטה.בושה וכלימה.
חברינו האמריקאים מאוד התרגשו באנדרטה.
התלבטנו אם מכאן לנסוע לגשר ברוקלין אבל היה קצת חם וכנראה שלא ממש בא לנו-חזרנו צפונה.נסענו ישירות לחנות הממתקים dylans candy bar
http://www.dylanscandybar.com/
מדליק,מתוק וכיפי!!!! המטרו מגיע ממש קרוב והחנות מלאה בכל טוב-ברור שקנינו ואכלנו בכיף שוקולדים,סוכריות וממתקים שונים.
נמצאת על השדרה ה-3 ר'ח 60.
מכאן המשכנו לחמישית ומצאנו אצ חנות נייק הענקית-7 קומות.
התגלגלנו על החמישית עד המלון-מלא.בדרך עוד חנויות,קניות,קפה ועוד קניות ב-34.
ובסוף גם ממתקים לעבודות בסופר-גם כאן היה קשה לעצור את הקניות.
אריזות ולישון-נמשיך מחר.
עוד יום אחרון-אמשיך בהקדם
-
ניו יורקהי סיגל
כיף לקרוא כיף לראות שאחרי כל התכנונים כל כך נהנתם
חלק מהחוויות שלנו חופפות חולק שונות אבל זה כל היופי בפורום
תמונות צבעוניות ויפות צירפת
שרק נמשיך לטייל גם בעתיד
ליאור
-
אורלנדו-יום אחרון,יוניברסל סטודיו12 ו13
נוחתים באורלנדו 7 לילות
טיסה לוושינגטון 2 לילות
טיסה לבאפלו לוקחים רכב - ניאגרה 2 לילות (יצא שהזמנתי באותו המלון שאתם הזמנתם לאור המלצות בפורום ושמחה שיצא טוב

נסיעה ארוכה לכיוון לייק פאלסיד - 2 לילות
לילה בשלבורן
נסיעה לכיוון ההרים הלבנים נורת' קנואאי - 2 לילות
נסיעה לכיוון ניו-יורק 2 לילות בפרובידנס
ניו יורק 5 לילות
אם תהיינה לי שאלות אצור קשר
תודה
לימור
-
אורלנדו-יום אחרון,יוניברסל סטודיוהי לימור
מתי אתם נוסעים?
-
אורלנדו-יום אחרון,יוניברסל סטודיו2-26/9/13
-
אורלנדו-יום אחרון,יוניברסל סטודיוהיי סיגל
עכשיו שאת בעל ניסיון
מה העצות שלך לגבי מה לקחת לפארקים חוץ מחטיפים ושתיה שזה מתבקש
(בגדים נוספים במידה ונרטבים? לא מדברת על פארקי מים.
מטריות, שכמיות...)
תודה
לימור