דיוטי פרי- פעם ראשונה
-
שלום, שאלת מתחילים מובהקת, לא הייתי בטוחה לאיזה פורום זה מתאים.
אני טסה בראשון וידיד ביקש ממני לקנות לו משהו בדיוטי פרי,
איפה נשארים הדברים שאני קונה עד החזרה לארץ?
ואחרי הנחיתה בארץ בחזרה, איך אני אוספת אותם?
במידה ואני רוצה לקנות בושם ולקחת אותו איתי, תהיה לי אפשרות לשים אותו במזוודה?
תודה רבה מראש -
דיוטי פרי- פעם ראשונהכשמשלמים בקופות, יש לך את האופציה להשאיר את הדברים שקנית בארץ ולאסוף אותם בדרך חזרה. אפשר להשאיר חלק מהדברים ואת השאר לקחת איתך למטוס (כמובן שלא למזוודה הגדולה, כי מוסרים אותה עוד לפני שמגיעים לדיוטי פרי, אלא לתיק היד שאותו מעלים למטוס).
בנתב"ג בדרך חזרה, נדמה לי שזה ממש לפני שלוקחים את המזוודות, יש דלפק כזה שאפשר לאסוף ממנו את מה שהשארת.
-
דיוטי פרי- פעם ראשונהלגבי הבושם !
אסור להעלות נוזלים למטוס,בתיק או בכבודה הצמודה.לכן האפשרות היחידה היא : לצרפו לכלי הרחצה שבמזוודה,הנכנסת לבטן המטוס.טיול מהנה ושבת שלום חיים.
-
דיוטי פרי- פעם ראשונהאוקיי אז לא לקנות בושם בדיוטי פרי לשימוש בטיול, טוב ששאלתי.
תודה רבה לשניכם ושבת שלום
-
דיוטי פרי- פעם ראשונהאפשר לקנות בושם,ולאספו בחזרה.לא לוותר כל כך מהר.שבת שלום חיים.
-
דיוטי פרי- פעם ראשונהבנתב"ג אין הגבלה להעלאת נוזלים לקבינה. אפשר להעלות גם חבית בירה של 5 ליטרים.
ובכלל גם באירופה כאשר רוכשים בושם, משקה חריף וכל סוג של נוזל בדיוטי פרי, הוא נארז בשקית אטומה אותה מאפשרים להעלות למטוס בכבודת היד.
-
דיוטי פרי- פעם ראשונהבואי נפריד בין דיוטי פרי בנתב"ג וכללי הבטחון של נתב"ג
לבין דיוטי פרי ביעד החזרה לארץ.
בעקרון לתיק היד שלך איתו את עולה למטוס אסור להעלות חפצים חדים(אולר, פצירה לצפורניים) משחות,נוזלים וכו (ראי את הרשימה באתר של נתב"ג)
אבל אם את קונה משהו נוזלי בדיוטי פרי של נתב"ג ואורזים לך אותו בשקית ניילון עם קבלה, את לא פותחת אותו לפני העליה למטוס- לא תהיה לך בעיה גם להעלות אותו.
כשאת חוזרת מיעד הטיול--- והבושם כבר פתוח כי השתמשת בו בחו"ל- את חייבת להכניס אותו לתוך תיק כלי הרחצה במזוודה שלך לבטן המטוס.
ההקפדה בחו"ל על מה כן מותר/אסור לקחת בתיק היד- קפדנית קצת יותר מאשר בנתב"ג.
-
דיוטי פרי- פעם ראשונההיי
חנויות הדיוטי פרי הינן מלכודת קניות , ישנה הגבלה על קניות בהן מבחינת מכס אך הן מתעלמות מכך ודואגות לדחוף לנו הנוסעים כמה שיותר מוצרים, במיוחד בשטח הבשמים. ביולי האחרון היה להן מבצע של ארבעה בשמים ב200$ כאשר ההגבלה מבחינת מכס היא של עד רבע ליטר בושם לנוסע , המוכרות לא מיידעות את הנוסעים וכך יש סיכון שניתפס במכס בלי להצהיר. שימי לב !!
-
דיוטי פרי- פעם ראשונההשאלה שלך מאד פשוטה.
את קונה בדיוטי פרי את הבושם, מבקשת להשאיר בשדה, מקבלת שובר.
טסה, נהנת,טסה חזרה.
חוזרת, עוברת ביקורת דרכונים, הולכת לכיוון קבלת המזוודות, כשאת נכנסת לאולם מסועי המזוודות משמאלך יש את מיקום קבל החפצים שנקנו בארץ ונשארו .
ניגשת לשם, לפני קבלת המזוודות (כי לוקח להן זמן להגיע) עם השובר שקיבלת בעת הקניה, מקבלת את הבושם.
מקבלת מזוודה ויוצאת דרך המסלול הירוק, לאולם הנכנסים .
אופציה אחרת, במידה ואין לך טיסת המשך, קונה, לא פותחת, שמה בתיק היד ועולה עם זה לטיסה. אם יש לך טיסת המשך זה בלתי אפשרי.
תהני, הפעם הראשונה היא הכי הכי..

-
דיוטי פרי- פעם ראשונהוואו כמה תגובות תודה, עכשיו הבנתי את התהליך.
אז את הבושם אני קונה ולוקחת איתי בתיק הקטן אחרי שעטפו לי אותו בצורה אטומה, ובחזרה שמה אותו במזוודה.
ואת מה שידיד שלי ביקש אני קונה ומשאירה בשדה עד שאני חוזרת.
תודה רבה מאוד מובן וברור
-
דיוטי פרי- פעם ראשונהבנתב"ג אין בעיה להכניס נוזלים. אני עולה, באופן קבוע, עם בקבוק מים וקרם הגנה, ומעולם לא העירו לי על זה. בכל שדות התעופה האחרים בהם הייתי - אכן הקפידו על תכולה שלא תעלה על 50 מ"ל, כך שאם יש טיסת המשך - אסור להעלות למטוס.