שייט לווייתנים - GLOUCESTER
-
היי שמר וכולם,
האם מישהו ביקר ועשה שייט כגון זה, בסביבות סוף ספטמבר?
שמר, מדוע עליי לוותר על יום בניו יורק? אוכל להגיע לשם ישירות מניו המפשייר.... אחרי שנופפתי לך לשלום, כמובן.
או לחילופין, ללון בקרבת מקום, ולעשות את השייט של 13:30 ולאחריו לצאת לניו יורק....
אני טועה?

-
שייט לווייתנים - GLOUCESTERעשינו שיט דומה בקנדה. ההפלגה עצמה ארכה כ-3 שעות. מניח שגם כאן סדר הגודל דומה.
חזרה לאוטו וכו' - לפני 17:00 לא תהיו מוכנים לצאת לדרך. לדעתי עדיף לתכנן חנית לילה נוספת בדרך. מן הסתם, אם כבר, בוודאי תרצו לפחות לעבור בנופים קצת יותר מעניינים (עיירות החוף?) וקצת איטיים (במקום דרכים מהירות, או לפחות בחלקן), יקח עוד כחצי יום להגיע לעיר. מכאן ה"ויתור" על יום בניו-יורק.
לא נורא בעיניי, אך כדאי לקחת בחשבון
-
מיפוי לנסיעה מנורת' קונווי ועד מנהטן - לינה בוסטוןחשבתי לצאת מנורת' קונווי בבוקר, ולהגיע לשייט של 13:30 או 15:00.
לאחר מכן - ללון באזור בוסטון ולמחרת לצאת לכיוון מנהטן עם ביקורים קצרים בניו פורט (היכל הטניס חשוב לנו מאד), מיסטיק (עצירה קלילה) וכדומה... מה שיתחשק.
אשמח לשמוע דעתך/כם המלומדת
מיפוי לימים 21-22.9 - לינה באזור בוסטון

-
שייט לווייתנים - GLOUCESTERזה בדיוק מה שהתכוונתי.
לפי ההודעה והמסלול שצירפת, אני מעריך ש"תשרפו" יומיים מניו המפשייר עד הכניסה לניו יורק (כלומר הגעה ביום השני לפנות ערב).
אין בזה שום דבר רע (נהפוך הוא), אם מסתדר לך עם לוחות הזמנים והתכנון.
עבורכם, לא רואה יתרון גדול בלינה בתוך בוסטון. חפשי מקום מחוץ לעיר. יחסוך כסף ובעיקר זמן כניסה ויציאה מהעיר.
-
שייט לווייתנים - GLOUCESTERתודה שמר...
חשבתי ללון קרוב לעיר, מכיוון שאת השייט ניקח מבוסטון ולא מגלוצ'סטר.....
זאת כדי לעשות חלוקה טובה ביומים הללו מבחינת שעות הנסיעה.
לקחתי בחשבון שיכול להיות יום סגריר מאד, וייתכן שהשייט לא יתקיים או שאנחנו נחליט שלא לעשות אותו מסיבה כזו או אחרת...
ולכן - רציתי שיהיה לי מקום עצירה נחמד בו קיימות אפשרויות נוספות (אקווריום, מסעדה אחת טובה שהחצי השני שלי בונה עליה כבר שנתיים וחצי.....).
-
שייט לווייתנים - GLOUCESTERעשיתי שיט כזה בספטמבר, אם כי לא בסופו. הבוקר של אותו יום היה מעונן וסגרירי במקצת, וההפלגה היתה כנראה לא כל כך מוצלחת מבחינת יבול הליויתנים.
אני פיספסתי למזלי את הפלגת הבוקר ויצאתי להפלגת הצהריים (13:30) במזג אויר שימשי וזכיתי לראות הרבה ליויתני Humpback.
החברה איתה שטתי היא:
השיט היה מהנה. הים היה שקט. הצטרפה אלינו מדריכה עם השכלה ביולוגית שלא רק שכוונה אותנו לאן להסתכל, אלא גם הסבירה על הליויתנים.
בשיט היו בני כל הגילים.
השיט לקח כ- 3 שעות, כמדומני, כך שתחזרו למעגן באיזור 16:30 עד 17:00.
נראה לי אפשרי לחזור לניו יורק באותו אחר הצהריים. מקסימום תגלשו לחושך לקראת סוף הנסיעה, אבל ממילא אני מניח שתסעו על I-95 המהיר, כך שזה לא נורא.
-
שייט לווייתנים - GLOUCESTERתודה dhz.
תכננתי להגיע לשייט מניו המפשייר, ובאותו היום ללון באזור בוסטון (לא בתוך העיר), ולא להמשיך לניו יורק..... כך שמבחינת זמני הנסיעה - זה בסדר.
חשבתי לקחת את השייט בבוסטון, אבל בהחלט ניתן גם לעשות שייט בגלוצ'סטר.
האם צריך להזמין מראש? אם לא, אוכל להחליט ממש ברגע האחרון, בעוד שניתן יהיה ללון בכל מקרה באותו המלון אותו הזמנתי.
-
שייט לווייתנים - GLOUCESTERהיי
זה מסוג האטרקציות(דוגמה נוספת שייט ב-1000 האיים) שלא מזמינים מראש,אלא מחליטים רק עם ההגעה לאיזור בהתאם לתנאי מזג האויר,ובכלל .
מוני
-
שייט לווייתנים - GLOUCESTERתודה מוני.
ראיתי שניתן להזמין באתר, וחשבתי שאולי השייט ממהר להתמלא....
מאחר וישנן מספר חברות המבצעות שייט זה, נראה לי שזה בסדר.
תודה על התשובה.
-
שייט לווייתנים - GLOUCESTERהי ענתי,
אני שולחת לך קישור לחברה איתה בכוונתנו לשוט. יש המלצות טובות עליה, גם בטיפים כאן וגם בtripadvisor
שימי לב שמחוץ לעונה יש הפלגה אחת בצהריים. בשיחה איתם הם המליצו לא לשריין מראש ולהגיע, בהתאם למזג האויר, מאחר ולא מדובר בתקופה עמוסה.
https://www.7seaswhalewatch.com/
טל
-
אני מאד אהבתי את השיט המצ"ב (להלן טיפ שלי ותמונה)לא הצלחתי להעלות את הטיפ בקישור- אז העתקתי אותו:
בהיותי באיזור בוסטון ולאור המלצה של הלונלי פלאנט, החלטתי לעשות שיט לוויתנים באיזור. השיט יוצא מעיירה בשם גלוססטר, קייפ אן, והוא נגיש מאד. ניתן להמשיך לבקר אחר כך במיין, ובאיזורים צפוניים נוספים. עשיתי שיט לוויתנים בכל העולם (ניו זילנד, איסלנד, אלסקה, קנדה, וכן צפיתי בלוייתנים באנטארקטיקה), ואני יכולה לדרג את השיט הזה בטופ (יחד עם הצפיה בלוויתני האורקה באיזור ונקובר איילנד, שזו חוויה שווה לחלוטין, אבל על כך בהזדמנות אחרת...).
הלוויתנים נמצאים באיזור בהמוניהם, ומרוב שהתלהבתי גם מהמחיר הנמוך (אז 37 דולר, היום 42, הנחה לטריפל A) עשיתי את השיט שוב, והצילומים יצאו מרהיבים. צילמנו לוויתנים קופצים מתוך המים, לוויתנים שוחים על הגב. הלוויתן הראשון שראינו שחה מתחת לספינה, והוציא זנב מרהיב במרחק 5 מטרים מהספינה - חוויה לכל חובב חיות ויונקים ימיים בפרט. מומלץ בחום רב, וודאי לאור המחיר הנמוך.
ציון למקום האטרקציות: 5 (מתוך 5)
רחוב: 37 Commercial St
הוראות הגעה: קישור לדרכי ההגעה: http://www.yankeefleet.com/boston-gloucester/whale-watching- directions.php
אתר אינטרנט: http://www.yankeefleet.com/
-
שייט לווייתנים - GLOUCESTERאני לא הזמנתי מראש, אבל קניתי בבוקר את הכרטיס לשיט הצהריים.
הספינה גדולה, כך שאני חושב שאלא אם מדובר בזמן חג של האמריקנים או בסוף שבוע, אין צורך בהזמנה מראש.
-
שייט לווייתנים - GLOUCESTERאני עשיתי שייט משם אומנם ביולי אבל זה לקח 5 שעות. לאור זה שאחרים עשו
3 שעות כפי שאני קורא יתכן שזמן השייט תלוי במיקום הליוויתנים.
-
שייט לווייתנים - GLOUCESTERתודה טל,
שומרת את הפרטים במועדפים.
כך נראה לי שנעשה...
המון תודה,
ענתי
-
אני מאד אהבתי את השיט המצ"ב (להלן טיפ שלי ותמונה)תודה rozmar

אני מבינה שאת עשית את השייט בחברה אחרת.....
גם היא מומלצת על ידך.
יש לי שאלה חשובה, שלא העזתי להעלות עד עכשיו.... אך בעקבות מה שכתבת.... בכל זאת.....
האם יש מצב, שלוויתן ששוחה מתחת לסירה או ממש קרוב אליה - יצליח לטלטל אותה (שאלה עדינה... בפועל התכוונתי להפוך אותה....)!!!????????
-
שייט לווייתנים - GLOUCESTERענתי היי,
אנחנו היינו בשייט לווייתנים באיזור בוסטון.
ראינו המון ליווייתנים אבל גם הרגשנו מאד רע (במיוחד כותבת שורות אלו
).לא הזמנו מראש, אבל ביררנו את שעות ההפלגה. לא ממש הייתי מודעת לכך שאפשר לברר מה מצב הים ולהחליט אם כדאי לצאת או לא - אבל הכל אצלי מעורפל לגבי אותו יום...
הזיכרון שלי מאותו שייט הוא הזיכרון הכי מבאס מכל הטיול שלנו - במיוחד משום שמאד חיכינו לו. עד היום Whale Watch הוא שם נרדף בעגה המשפחתית שלנו למשהו מבאס וגורם בחילה.... בכל אופן - המסר שרציתי להעביר לך הוא שאם אתם מחליטים לשוט ואם מישהו מכם רגיש - אז כדאי להצטייד בכדורים. אני אגב, לא ידעתי שאני רגישה עד אותו יום מר ונמהר....
לחברה קראו בכל אופן קפטיין ג'ון. את שאר הפרטים הדחקתי אבל נראה לי שהם יצאו מפלימות'. פרטים נוספים תוכלי לקרוא בקישור ששלחתי לך בזמנו....
מקווה עבורכם שאם תצאו יהיה נפלא ומעניין!
שירלי
-
אני מאד אהבתי את השיט המצ"ב (להלן טיפ שלי ותמונה)רק אם קוראים לו מובי דיק...

-
לגבי שאלתך על סיכון- הסבירות שלויתן יהפוך סירההוא קלוש - אני לא אשכח את השיט הראשון שעשיתי בקייפ אן. היינו משהו כמו חצי שעה בים, ויצאתי החוצה ללא סיבה וללא מצלמה, והדבר הראשון שראיתי מול עיניי היה זנב מדהים של לוויתן שיצא במרחק 3 מטרים מהספינה, אחרי שהוא שחה מתחתיה.
מחזה מרהיב !
אגב, ביאס אותי הפיספוס באותה מידה כמו צילום פוטנציאלי שיכולתי לצלם באנטארקטיקה- התכופפתי להחליף בטריות במצלמה בזודיאק ובעודי עם הראש בתרמיל כל הקבוצה עשתה WOOOO, שהיה בגלל שפינגווין קפץ מהים לקרחון...באסה.
ולענייננו- לוויתנים "משחקים" לפעמים עם ספינות- שוחים מתחתיהן, עוקבים אחריהן לעיתים למרחקים ארוכים, היו לוויתנים שעקבו אחרינו בדרייק פאסג' בחצי הכדור הדרומי הרבה מאד זמן, והם היו מקסימים !
מכל מקום, כל הלוויתנים והדולפינים שפגשתי היו ידידותיים ומעולם לא שמעתי על לוויתן שהפך סירה. אני הרגשתי בטוחה גם עם הגלים הגבוהים והים הסוער.
וכמו כן- חשוב מאד- לא לשכוח לקחת מצלמה כל הזמן (ולהשאיר אותה דולקת...!)
-
שייט לווייתנים - GLOUCESTERשירלייייי הרגת אותי.
שתדעי לך שאני לגמרי לא בטוחה שנצא... יש לי מן פחד כזה של טלטלה ושל פגיעת לוויתן בסירה. הם הרי שוקלים טונות... לא?!!?
בכל אופן, הכוונה חיובית...
נגיע לשם ונראה מה יהיה....מה שבטוח - אעדכן מהשטח.
שמר, אני מבינה שלך אין כל כוונה להיתקל בלוויתן כזה או אחר....
.או שכן??
-
לגבי שאלתך על סיכון- הסבירות שלויתן יהפוך סירהתודה..... הרגעת אותי

קצת....
נראה שעברת חוויות נהדרות. כתבת עליהן?