Come fly with us לאנגליה: ל York ו Peak District
-
"York, York!"ג'ן, 'אם אנחנו כל כך רוצה' חחחח מעולה
!!מעבר לכל ההתלהבות הטיולית ג'ן, ענית בדיוק או יותר נכון הסברת בדיוק את מה שחשבתי לגבי הטמנת הראש בחול של סיקסט אנגליה (או איך שהם לא נקראים). ניסו לחפף ב... לא יודענו, לא שמענו, לאמבינים...קישקוש באלאבוש! כך הם פותרים עצמם מלהתחייב לרכב כזה או אחר ובעיקר, לא להבריח לקוח!! כשיגיע, 'נכניס' לו איזה מרצדס ספורטיבי (נר...
) העיקר שהזמין £ £ £ - או קיי, אני רואה שלא אני היחידי שמקלל ומתעצבן...אחלה פתיחה/סיפור/תאור ג'ן, ביג לייק !! קראתי בזריזות ויוצא לדרכים. יש מנוי. תמשיכי פלייז

שנה טובה טובה טו...בההה, ארנון
-
"York, York!"היי איריס, כייף שהצטרפת .
תודה על ההתפעלות לגבי מקומות הלינה. הפעם גם אני מאוד שמחתי מהתוצאה.
kanilia
בוקר טוב, טוב שאת מנחמת, האמת מרצדס נשכחה בשנייה שיצאנו מהשדה , ולא, לא הוספת אווירה של כבדות. גם את הסיפור של מבצר קליפורד סיפרתי לשושה וצ'וצ'ה , בדיוק על המקרה האנטישמי שאת תיארת . אנחנו לא ביקרנו שם, יש אפשרות לעלות לתצפית, אלא חלפנו על פני המבצר תוך כדי הנסיעה באוטובוס תיירים. והמבטא המתנגן הזה שאת מזכירה זה אחחחחח!!! וכמה כייף לך שאת מאנגליה !!!תודה שאת קוראת פה.
ארנון היקר, טוב שקפצת בין כל סידוריך ומסעותיך הרבים . צודק לגמרי על הסיקסט , אספר לך אחר כך מה יתפתח.
-
"York, York!"השוטטות הזאת בעיר ממשיכה הרבה מאוד זמן , מרגישים את הרגלים ושושה וצ'וצ'ה מזהות אוטובוס קומותיים, ומבקשות מאוד לנסוע בקומה השנייה. והן כל כך מתלהבות מהרעיון, שאנחנו מסכימים. בסה"כ היה נחמד, לנוח מההליכה תוך כדי נסיעה לראות את העיר ולשמוע הסברים , שושה סובבה את הראש עם הרבה עניין , במיוחד כשעברנו את מצודת קליפורד שבעיר, וסיפרתי לה על מקרה זוועה של פוגרום כלפי היהודים שהיה במקום.
בגלל שאנחנו בקומה השנייה, כל מה שמעניין את צ'וצ'ה זה לתפוס עלים של העצים , ולצעוק יייייש אני אלופה.
-
"York, York!"זהו, נחנו באוטובוס , צ'וצ'ה אספה זר ענק מהעלים, ואפשר להמשיך לתחנתינו הבאה: מוזיאון הויקינגים.
המוזיאון הוא שיחזור של חיי הויקינגים כפי שהיו פעם, וליורק היסטוריה ארוכה עימם , העובדים שמקבלים את פנינו מחופשים לויקטינגים, מה שנקרא מכניסים אותנו לאווירה, קונים כרטיסים בכניסה, וויקינג מושיב אותנו בקרונית שעליה נוסעים תוך כדי המצגים השונים. (הרעיון של קרונית מדליק לגמרי). המצגים מעבירים את התקופה, את ממלכתם, את הריח (כן כן מריחים ממש), והבנות שלנו מאוד נהנות
כשאני מנסה לסים אצבע למה בעצם הן נהנו מהמקום, והיו מאוד סקרניות לגבי כל מה שראו, אני חושבת שזה בגלל העובדה שסיפרנו להן את סיפור הויקינגים בקצרה, את הקשר שלהם ליורק, תוך כדי הדגש על פירטאים/אקשן/ספינות וכו' וזה הצליח ליצור הרבה עניין וזאת הסיבה למה הן שמחו לראות את השיחזור במוזיאון.
לנו למבוגרים היה פחות מעניין, ולדעתי המקום יקר ביחס לזמן שנמצאים בו. שווה להצטייד בקופונים. יש כל הזמן כל מיני הנחות. לנו זה חסך , נדמה לי או 12 או 15 פאונד. לא זוכרת בדיוק, אבל העיקר שחסך משהו
התעצלנו לצלם תמונות בפנים , צילמנו רק וידיאו.
-
"York, York!"ממשיכים להתנסות במסורת האנגלית - afternoon tea אצל BETTYS
.אני חיכיתי לרגע הזה מאוד. היה לי קליק וירטואלי עם המקום, וגם נזל לי הריר בערך מכל מה שראיתי עוד משיטוטיי באתר שלה. הינה הקישור
זה המוסד של יורק , יש כאלה שיגידו שזאת מלכודת תיירים, ואולי יגידו שזה מקום יקר מידי (בעלי) ובטוח ניתן למצוא טקסי תה אחר הצהרים במחירים שפויים יותר, אך ללא צל של ספק זה מקום עם אווירה, טקס התה הוא מקסים, הסקונס אלוהיים, הסנדביצים המשולשים נמסים בפה, והחמאה שלהם זה משהו טעים ואווירי עד כדי כך שגם השומרים שביננו לא יכלו לעצור מלזלול. פשוט חמאת קצפת. מזמינים בנוסף גם עוגות שכולן מתגלות כטעימות
בדיעבד אפשר להגיד שזה המקום היחידי עם העוגות השוות , ואולי גם להוסיף שנושא הקולינריה זה לא הצד החזק של אנגליה. (שוב לטעמנו האישי)
-
"York, York!"אני פשוט חייבת לפצח את החידה הזאת - איך עשוים שוטטות עם הילדים בעיר שיהיה נחמד.
אצלנו זה תמיד מאמץ רציני - שבמקרה הטוב נגמר בתשישיות מוחלטת של ההורים, או בהתמוטטות עצבים במקרה הרע.( זה רוצה לכאן, ההוא רוצה לשם, זה צריך לשירותים, אחר צריך אחרי 3 דקות, אמא תקני לי, אמא לא בא לי, אמא אני עייף. רעב. צמא. משעמם לי...ו)
מה הסוד שלך ?
-
"York, York!"ג'נוששששש...
נדיר לחזור מחו"ל ולהישאר מאוכזבים. כל הסיפור הזה עם הרכב הוא זוטות (שוכחים מהר) לעומת ג'וי והפינס של תכנון וביצוע מושלם. מאוד נהנית מההתאמה האישית של הטיול והדרישות המשפחתיות. הדירה חלומית ונראית ברמה גבוהה ואיכותית...אבל זאת את שלא מתפשרת על איכות, וטוב שכך
. יופי של התחלה ונהדר שמזג האוויר שיתף עימכם פעולה.כיף לקרוא אותך מאוד ! אני נשארת עם הרגשה של עוד.
ש נ ה ט ו ב ה מותק

-
"York, York!"אחרי התה אנחנו מתכוונים לחזור לדירה, כשבדרך נכנסים לכל מיני חנויות , וכשהן נסגרות אנחנו חוזרים הביתה, אנחנו והנעלים החדשות

15.8
היום מתחיל עם שמים אפורים, אפילו טיפות גשם, צ'וצ'ה לא יודעת איפה לשים את עצמה מרוב אושר. אפשר לקחת מטרייה וללבוש מעיל גשם. הולכים לאורך הנהר של יורק, מאכילים את כל הברזווים שרק אפשר, לא שוכחים גם את הברבורים, ונכנסים לפארק של מוזיאון יורקשייר. הפארק היא פינת חמד. והשוס – יש בו סנאים.
-
"York, York!"אבל, לנו אין אגוזי לוז, וגם אין לנו בוטנים. אז אנחנו מתבוננים באיש אחד מבוגר שמתקשר עם סנאי בעזרת שריקות וגם שיחות. למעשה הוא ממש מדבר עם הסנאי. ולמרבה הפלא הסנאי משתף איתו פעולה . מסתכלים בפליאה, והאיש מתחיל להסביר לנו שזה הסנאי הפרטי שלו , הוא מגדל אותו יותר מ 25 שנים, הבנות מנסות לשרוק גם, ורק מבריחות את הסנאי, וכדי שלא נפריע לתקשורת ולמערכת היחסים שנראת מהצד לגמרי לבבית, האיש נותן לנו בוטנים, העיקר שנתרחק מהסנאי שלו. לבנות ממש לא איכפת לבחור להן סנאי אחר, למעשה אחרי שיש להן בוטנים, זה כבר לא סנאי אחד אלא כמה סנאים, מתחילים בטקס האכלה ואין סוף לאושר.
-
"York, York!"האפרוריות נעלמת ומתחיל להתחמם . מזג אוויר יהיה 24 מעלות וזה מאוד נעים. עיר העתיקה מוקפת חומות, האורך הכללי של החומות – 5 ק"מ. אפשר ללכת את הכל והאפשר רק לטעום. אנחנו רק טועמים כי היעד הבא שלנו הוא מוזיאון הרכבות .
-
"York, York!"המקום ענק (בגדול), מדליק ומומלץ.
אוסף של רכבות , קטרים, מכל מיני תקופות, אינטראקטיבי, אפשר לנסוע על רכבת שנוסעת על פחם ולצפות בתהליך החימום , רכבות מהירות, רכבות מכל מיני תקופות, בית קפה שהוא קרונית, מקום שתענוג ומעניין ביותר להיות בו.
הכניסה חינם.
אחד המקומות שגם אם היה בתשלום היה שווה לשלם דמי כניסה כדי להנות ממה שיש למוזיאון להציע.
-
"York, York!"מעבר להיותו מעניין , המוזיאון מציע גם סדנאות לילדים, משחקים, הדגמות איך עבד מנוע זה או אחר, כל מיני סיפורים, משחקי קהל - אפשר לבלות שם כמה שעות טובות.
אנחנו השתתפנו בתחרות רכבות שבנינו מלגו ו והרצנו כנגד משתתפים אחרים
-
"York, York!"חוזרים לעיר העתיקה, רוצים לספוג ממנה עוד קצת, ונכנסים לפאב מקומי לצהרים.
מתנסים במשהו שנקרא צ'יקן פאי (משונה למדי) .
אחרי זה ממשיכים שוב להיסתובב והבנות מבקשות לסיים את הערב בפארק של המוזיאון ולהאכיל שוב סנאים, הפעם אנחנו מצוידים בחבילת בוטנים וזה מאפשר לנו להאכיל את הסנאים, את עצמינו ולבלות בפארק כשעתיים
לילה טווווב

מחר עוברים לפיק דיסטריקט
-
"York, York!" -
"York, York!"היי ג'ני

גם אנחנו מאוד אהבנו את מוזיאון הרכבות ביורק.
וגם אנחנו סיכמנו שאם היו מבקשים דמי כניסה היינו משלמים בחפץ לב. מקום מקסים.
אני אהבתי במיוחד את הקרונות של המלכה.

ככה צריכה להראות נסיעה ברכבת. סרוויס לתה, כורסא ראויה, וילונות ושטיח.
-
"York, York!"ינינה היי , גרמת לי לחשוב. אז אני חושבת על התשובה בקול רם.
נראה לי שזה קשור לגיל. אני מחזיקה אצבעות שהבנות "לא יתקלקלו"
לנו אבל בהיותי אדם ריאלי אני די מציאותית לגבי העתיד , ונראה לי שהן פשוט עדיין קטנות מידי. ובגלל גילן הן עדיין מקשיבות לנו, ולמרבה הפלא בינתיים מתעניינות במה שאנחנו מספרות להן.לגבי השוטטות: ניסינו גם לעשות נקודות עצירה בין לבין שיהיו נטו עבורן, נכנסנו לחנויות שמדברות אליהן, ביורק הייתה חנות של דיסני שבילינו בה כמעט שעה, בה גם שרכשנו עבורן מה שהן ביקשו , בשוטטות אחרת , עצרנו באיזה קרוסלה תורנית, נתננו להן גם את המפה של העיר כדי שהן ינווטו , מפה לכל אחת. שושה בת ה 9 הסתכלה על הרחובות תוך כדי ההליכה וניסתה לזהות אותן במפה וזה מאוד העסיק אותה, את הקטנה זה לא עיניין ,אבל היא עדיין (שוב בגלל גילה כנראה , אין לי הסבר אחר) מחכה את אחותה, אז היא עשתה את עצמה מנווטת. שיתפנו פעולה
. הלכנו לאן שהן מובילות. הפעם זה עבד. 
יעלי היי, תודה על קבלת הפנים, ושלום גם לך ואשמח אם תשארי
. כל כך צודקת לגבי אי אפשר לחזור מאוכזבים ושאלה יהיו הצרות שלנו
אמן.let it be היקרה, שלום שלום גם לך. לא ברור איך פספסתי שהיית ביורק. לגמרי איתך לגבי מוזיאון הרכבות, הוא מקסים ושווה מאוד. מאוד.
וכמה טוב שבאת, כי יש לי פרק בטיול שמוקדש לך במיוחד. הרמז כאן
וכמובן כמו שאת אוהבת : היי וביי מג'ני

-
"York, York!"ג'ני,
אני כאן מטיילת איתכם, "צוות אנגליה" הזריז לדיווחים
, בין הסנאים, החתולים, הפרחים ושאר התופינים. למעט סיקסט (אנחנו נכווינו איתם דווקא בגרמניה...) שכבר נשכח, אחלה טיול!!!
ושאפו על הדירה!! כמו תמיד, דירה טובה עושה טיול מצויין ומשכיחה את הבאגים...
שנה טובה ומטויילת!!
אורנה
-
"York, York!"התיאור נהדר והתמונות... כייף גדול

-
"York, York!"וואי וואי מה זה סיבכת אותי. על יורק בכלל לא חשבתי. ועכשיו???? התחלתי לבדוק מרחקי נסיעה מאשבורן ליורק. טוב יש עוד זמן עד לקבלת ההחלטות.
עד כאן טיול מופלא. תמונות מדהימות ומחכה בקרוצר רוח להמשך בפיק דיסטריקט.
-
"York, York!"תתפלא אלון אבל כבר בשלב התכנון שלה היא הצליחה להלהיב אותי על יורק וגם אני בדקתי מרחקים מאשבורן. זה לא ממש ריאלי ליום אחד הלוך ושוב אבל אם אתה לא סגור על התכנון - אתה יכול לעשות את זה ללילה או שניים או שלושה בהתחלה או בסוף.
וגם אני מחכה לשוב איתך ,ג'ני ,לפיק דיסטריקט . עזבתי שם ואני בפאתי לונדון ואחרי יורק הנהדרת שלך מאוד אשמח לחזור איתך לאזור המקסים הזה.
חג שמח
שנה טובה
ג'מוס