ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

פיניקס, אריזונה

פורום צפון אמריקה
    4
    5
    1425
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Neta85
      Neta85 נערך לאחרונה על ידי

היי,

אז סופסוף יש לנו תוואי מסלול די טוב לקוסט טו קוסט שלנו ועכשיו אנחנו בשלב ההשמטות והתוספות.

כרגע מסתמנת התלבטות בנסיעה מאלבקרקי, ניו מקסיקו עד לגראנד קניון (אחריו לוגאס וקליפורניה). במסלול הקודם החלטנו שלפני הגרנד קניון נבקר במקומות נוספים באריזונה, כל עוד נמצא משהו ששווה לעשות שם. האם שווה "לסטות" מהמסלול לטובת פיניקס? ממה שקראתי על העיר היא יכולה להיות נחמדה, אבל אני תוהה אם שווה להשקיע בה.

אם נחליט לכלול אותה, האם כדאי לשנות את המסלול, לנסוע קודם לגרנד קניון, משם לפיניקס (אולי גם פלגסטאף, איך היא?) ומשם ללוס אנג'לס במסלול הפוך (כביש 1 לס"פ, יוסמיטי) עד לוגאס?

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • Chen0487
        Chen0487 נערך לאחרונה על ידי

פיניקס, אריזונה

יצא לי להיות בפיניקס יומיים. מבחינת אטרקציות מיוחדות- אין ממש. יש פארק בשם Papago, אך לא ביקרנו בו מכיוון שהוא לא נראה לנו משהו יוצא דופן ביחס לשאר המקומות בטיול. מה שכן יש באזור הוואלי של פיניקס, אלה מרכזי קניות. והרבה מהם. 

אנחנו עצרנו שם בעיקר בשביל למלא מצברים, וקצת קניות.

לפי המסלול שלכם, אני הייתי מציע לכם לנסוע מאלבקרקי לפלאגסטף או סדונה. כך תחסכו נסיעה ארוכה יותר לפיניקס שלא ממש מצדיקה אותה. בפלגסטאף היינו לילה אחד ובסדונה שעה-שעתיים. בשתיהן נראה לי שיש יותר מה לראות וגם המזג אויר יותר נסבל (אם אתם מתכננים להגיע לשם בקיץ).

• israelimom
          israelimom נערך לאחרונה על ידי

פיניקס, אריזונה

מחזקת את ידי קודמי. פיניקס כרך ענק, ולוהט בימי הקיץ. פלאגסטף עיר חביבה מאד, עם מצפה כוכבים שאפשר לבקר בו בלילה. סדונה גם שווה ביקור, ובעיקר כביש 89A שווה נסיעה בו. 

מאיפה אתם מגיעים לאלבקרקי? אם אתם מגיעים מצפון, ויש לכם אפשרות, ממליצה בחום לרדת עד מערות קרלסבד. משם גם תוכלו לנסוע לאריזונה ולעבור בטוסון ובערי הרפאים של דרום אריזונה. אם אתם מגיעים מדרום, שווה להשקיע את היום הנוסף בסנטה פה ולוס אלאמוס.

• Neta85
            Neta85 נערך לאחרונה על ידי

פיניקס, אריזונה

בגדול לאלבקרקי אנחנו מגיעים מדאלאס, נעשה בדרך עצירה קטנה ברוזוול.

בעקבות העצות פה בפורום (טוב בעיקר שלך, ענת Wink ) אכן החשבתי את קרלסבד במסלול כרגע ועוד יגיע תורה במשחק ה"להשאיר או לוותר" 🙂

תודה על העצות, נראה שבאמת אין יותר מדי מה לעשות בפיניקס חוץ מלהגיד שהיינו בפיניקס, אז נראה לי שנוותר ונתחיל לחקור את פלאגסטף וסדונה באמת

• dhz
              dhz נערך לאחרונה על ידי

פיניקס, אריזונה

ראשית, לגבי ניו מקסיקו, אם אתם כבר מגיעים לרוזוול, ממליץ בחום להמשיך מעט מערבה לכוון Lincoln.  ישוב זה היה הבמה להתרחשות ה- Lincoln Country Wars (על רקע חוזה אספקת בשר בקר לצבא האמריקאני), כאשר גיבור ההתרחשות הוא Billy the kid.  הישוב הזה מורכב מרחוב ראשי שהוא בעצם state historic site.  הישוב LIncoln קרוב ל- Rosewell ולדעתי מענין הרבה יותר (אלא אם אתם רוצים לראות את מוזיאון ה- UFO שנמצא ב- Rosewell).

שנית, לגבי אריזונה, אם אתם מטיילים בקיץ, הייתי שומר מרחק מפיניקס ולו רק בגלל שהיא העיר החמה ביותר בארה"ב, שמביישת את אילת מבחינת החום.  יש מה לראות בעיר ובסביבותיה, אבל לא משהו המצדיק סיבוב של יום או יותר, ובמיוחד כאשר מדובר בקיץ.

Tucson היא עיר נחמדה ולדעתי מענינת יותר מפיניקס.  אבל ההגעה אליה יכולה להיות גם כן סטיה לא קטנה מדרככם.  כמובן הכל תלוי במסלול.  גם ב- Tucson חם, אבל לא כמו בפיניקס.

אני מצטרף להמלצות הקודמות על כביש 89A, ששמו Oak Creek Canyon, המשתרע מפלגסטף ועד לסדונה.  גם הביקור בסדונה מענין.  ניתן לקחת שם טיולי ג'יפים. האיזור יפה עם הרים בצבע אדום ואפור.  אם זה משתלב לכם בתכנית, אז מומלץ.  קחו בחשבון שלינה בסדונה יקרה יחסית.

אגב, אם אתם מגיעים כל I-40 מניו מקסיקו, קרי דרך צפון אריזונה ולא דרומה, אני ממליץ על שני פארקים בדרככם לגרנד קניון.  הראשון הוא Canyon De Chelly, הממוקם מצפון ל- I-40, ליד העירה Chinle.  השני, הנמצא ממש על I-40, הוא ה- Petrified Forest.

בקישור המצורף תוכלו לראות תמונות מהמקומות שהזכרתי באריזונה.

תמונות מהטיול באריזונה

• 1 / 1
              • פוסט ראשון
                פוסט אחרון