Come fly with us לאנגליה: ל York ו Peak District
-
קרב בוסוורת - The Battle of Bosworthמדובר באירועים שמתפרסת על פני יומיים. הפעילות זהה בכל יום. אנחנו בחרנו את התאריך 18.8.
הכל מתחיל בבוקר ומסתיים בשעה 17 (כשאף אחד לא ממש רוצה ללכת הביתה) , המקום גדוש באוהלים של "התושבים" מהתקופה , המשתתפים עוסקים במלאכה שלהם ונהנים להסביר לקהל המתעניין לגבי כל פעילות מהי (למשל איש שכותב עם נוצה שאותה טובל בדיו הוא אחראי על פרסומי המלך ) , תופרים, רוקמים, מבשלים , לוחמים , וכולם מתנהלים וכמו פעם.
בכניסה מקבלים תוכניה מסודרת. הכל מתוקתק ומתנהל לפי שעות. כשאבני היסוד הן שיחזור קרב טיוקסברי שבו התוצאה הייתה הפוכה לקרב של בוסוורת ובית יורק הביס את בית טיודור (לנקסטר) בשעה 11 ובשעה 16 שיחזור קרב בוסווורת .
בין לבין מתקיימים תצוגת אופנה של ימי הביניים, battle of the nations, מלחמת השושנים בשלושים דקות, משחקי ימי הביניים לילדים עם אלמנטיים של קרקס (הליכה על הקבים וכו' ) , ציורי פנים, דוכים שונים של מזכרות , לימוד על חרבות , הדגמת קליעה בחץ וקשת והסבר איך רוכשים ומה בוחרים, וכמובן מכירתן של כל אלה (וגם אנחנו רוכשים לבנות) , מסכות, תלבושות , וריקודי ימי הביניים.
יש גם הופעה של ציפורי טרף , בהשתתפות של הילדים שמתנדבים מקהל (כולל צ'וצ'ה) , "אמא את בטוחה בטוחה שהוא לא ישב לי על הראש ? מבטיחה מבטיחה?"
בריקודי ימי הביניים צ'וצ'ה ואני השתתפנו . (איזה כייף היה, נכון ליזי?
)חוויה מצחיקה, משעשעת, ומהנה ביותר. יכולנו להמשיך לרקוד עוד ועוד.
חייבת לפרוש להיום.
-
קרב בוסוורת - The Battle of Bosworthג'ני
סיפור מרתק, איזה כיף שהכל זרם לכם כמו שצריך. ושגם על מה שלא, התגברתם כמו שצריך.
אני ממשיך איתך (במקום לכתוב את הסיפור שלי).
אלעד
-
קרב בוסוורת - The Battle of Bosworthהיי אלעד ושנה טובה וכמה טוב שבאת

מה זאתומרת
אתה לא כותב את הסיפור שלך?

יהיה בו פנ'צרים? רכבים שיתקעו? וכל המרכיבים הרגילים?????

ברור שאתה כותב! אז קדימה אם אתה צריך דחיפה
הינה קיבלת
, ותתחיל לשים את מילותיך על האש 
-
קרב בוסוורת - The Battle of Bosworthהארועים האלו עושים לי צמרמורות.

אני כל כך מקנא במי שיודע לשמר ולזכור
את העבר שלו
והתיאורים שלך , תענוג.כיף שיצא לכם להיות שם
, כיף שאת משתפת 
מקסים מקסים מקסים
בוקר נהדר
ג׳מוס
-
קרב בוסוורת - The Battle of Bosworthכבר אמרו את הכל לפני, אז אקצר. איזה טיול נהדר ואיזה דיווח מופלא.
כיף לקרוא סיפור שההנאה פורצת מכל מילה ומילה שבו...
הארוע הזה של שחזור קרב בוסוורת' נראה לגמרי מדליק, ביחוד השנה לאחר גילוי עצמותיו של ריצ'ארד השלישי ( שכבר גורם ל"מלחמת שושנים" חדשה..)
ולאוסי, מה זה הנפקדות הזו, למול שתף הדיווחים של שבי אנגליה??
צריך לשלוח אליך את ליידי קת'רין שתזמין אותך לסיבוב בגינה ותנזוף בך!

-
תגובה קצרה לאוסי... מבטיחאוסי, בגדול את צודקת אבל...
אם את עוקבת אחרי הטיולים שלנו בשנים האחרונות אז את יכולה להבין שקונספט הטיולים שלנו הוא טיולי טבע קצרים באירופה מדי שנה ואחת למס' שנים טיול ארוך יותר.
הקונספט נובע מכך שאנחנו מעדיפים לנסוע אחת לשנה לחו"ל בתקציב דל (בכל זאת שנינו עובדי מדינה...) ולא נסיעה ארוכה יותר אחת למס' שנים.
תוסיפי לכך (וכאן אני מתחבר להערה של ג'ני) שיש לנו ילדים גדולים. השנה טסנו רק עם הבת המתבגרת וכנראה כך יהיה גם בקיץ הקרוב. ולכן הטיול שלנו הרבה יותר גמיש וההתניידות שלנו שונה מהתניידות של משפחות עם ילדים קטנים.
ולכן התוכנית היא להמשיך גם בקיץ הבא בתקציב דל ובכל זאת להנות מ 12 יום בצפון אנגליה (עדיין לא החלטתי האם אתמקד בפיק או באיזור האגמים) בכל מקרה אטרקציה מרכזית אחת חייבים לעשות ולכן אנחנו נשלב בכל מקרה את אלטון טוואר. היתרון באיזור אשבורן הוא שהוא קרוב לאלטון ולכן ניתן להזמין דירות באופן גמיש יותר ולא רק לשבוע משישי או שבת.זהו. מבטיח לא להפריע יותר לג'ני.
-
קרב בוסוורת - The Battle of Bosworthג'מוסיק, אתה צודק. האירועים האלה עושים את הטיול לצבעוני יותר. לגבי האירוע הספציפי הזה , אתה יודע שעד עכשיו כשאני מספר עליו ונזכרת בו כל מה שחווינו שם מצליח להלהיב.
היי ג'ני, שמחה שאת פה. תודה רבה על המילים. עניין גילוי עצמותיו של רי'צרד הייתה לשיחת היום בקרב, המשתתפים שעימם שוחחתי סיפרו על כך עם הרבה התלהבות, בנוסף, יצא ספר עב כרס על ריצ'רד והסופרת שכתבה אותו ישבה באירוע להציג את פרי עבודתה וגם שוחחה עם הקהל ואנשים תחקרו אותה בעניין רב ושאלו הרבה שאלות
אלון, אתה לא מפריע. להפך, ככה דנים שוב בתכנון אנגליה וגם אם זה עבור מישהו אחר, זה כמו לשחזר עוד ועוד את המקומות בהן טיילנו.
-
קרב בוסוורת - The Battle of Bosworthתתארו לכם שדה קרב , חיילים עם שריונות, מלך ריצ'רד ומלך הנרי על סוסים , חיילים על סוסים, צבא שמצויד ברובים, יורים בחץ וקשת, תותחים שיורים, פצועים שנופלים לאחר שנפגעים, וגברות שמטפלות בהם תוך כדי, והכל וכולם ברוח התקופה
זה היה סוחף ! קיבלנו ערך מוסך, קריין שמתאר את המתרחש באנגלית (כמובן) , מספר את הסיפור , כשהוא מצויד בחוש הומר בריטי שגרם לנו לצחוק בקול רם
-
קרב בוסוורת - The Battle of Bosworthאנחנו כמובן בעד הנרי , ולא בעד ריצ'רד (שקיבל משושה שם של ריצ'רץ ) , ריצ'רד כלא את האחיינים שלו בני 14 ו 9 , כדי שלהאחיין בן ה 14 שירש מאחיו של ריצ'רד את כס המלכות לא תהיה זיקה בעתיד להפוך למלך , ריצ'רד כלא אותם בטאוור שבלונדון , בנוסף הוא הרעיל את אישתו כדי להיתחתן עם האחיינית שלו , הוא גם הכריז על אמו כזונה לצורך הכרה באחיו כממזר , בקיצור הספיק לנו המידע הזה כדי לבחור צד ברור. (ולא משנה שההיסטוריונים זיכו אותו מרוב האשמות ...אבל זה לא מעיניינו כרגע)
הצבא של ריצ'רד נכנס לשדה הקרב והחיילים צועקים כולם ביחד
For god, For York, For Richard
וחוזרים על זה שוב ושוב, ומגבירים את הקול ובאותו קצב - אווירה מחשמלת מה שקורה במקום.
ברגע שמלך "ריצ'רד" על הסוס הלבן דוהר לשדה הקרב צ'וצ'ה מנפנפות לו לשלום ולא להתראות ואומרת ביי ביי ריצ'רד , אתה תיכף הולך למות בגלל כל מה שעשית
שיתפתי את הבנות לגבי מה שעומד להתרחש , סיפרתי להן את הסיפור, הראתי להן את התמונות של המשתתפים, שושה הצליחה גם להבין מי אח של מי (לא ממש, בערך, ואמא למה הם היו חוזרים על אותם שמות זה די מבלבל ) , מי האחיין של מי, האבא , האמא, האחות וכו'...העובדה שהקרב קרה באמת וזה אירוע היסטורי מאוד הוסיף אצלה לעניין.
-
קרב בוסוורת - The Battle of Bosworthלורד סנטלי שהיה אביו החורג של הנרי השביעי , היה מתמרן פוליטי ידוע, הוא לא היה בוחר צד (במי לתמוך) לפני שהיה ברור לו מי יצא המנצח. ביותו הולך תמיד on the safe side הוא היה אהוב מאוד על חייליו, שידעו שהלורד שלהם לא מקריב אותם לחינם .
ריצ'רד חשש מאוד שלורד סטנלי יבגוד בו ובצדק. (כי הוא בגד בו ולקח את הצד של הנרי) ולכן לקח את בנו של הלורד, כבן ערובה
לצפות ב"לורד סנטלי" מארגן את חייליו לפני הקרב , מתאמץ להיות רציני , אפשר היה לראות אותו נלחם בחיוך, כשאחד החיילים שואל אותו לורד סנטלי איפה הבן שלך , ענה לו הלורד איזה בן? קומון לורד סטנלי ! אה הבן הזה. כן . הוא אצל ריצ'רד
ואז החיילים כבר בקושי מחזיקים את החיוך.
אמרתי לכם שהם רציניים האנגליים האלה.

אחרי שהנרי (שהוא בית טיודר /לנקסטר) הוכתר כמלך אנגליה, הוא קיים את הבטחתו והתחתן עם אליזבת מבית יורק ,(שהיא אחיינית של ריצ'רד שאותה הוא רצה לשאת לאישה) ובברית הנישואין אוחדו 2 המשפחות השושנה הלבנה של בית יורק והשושנה האדומה של בית לנקסטר – ובכך הסתיימה לה תקופה של מלחמת השושנים שנמשכה כ 14 שנים
-
קרב בוסוורת - The Battle of Bosworthהכל היה פה עוצמתי ומושקע, ומקומי. אנחנו נהננו בטירוף.
זה אירוע אדיר! מיוחד ומרהיב!
הדוכנים היו מעניינים ביותר, אפשר היה לגעת , להיתנסות, לשמוע הסברים , המשתתפים היו כל כך נחמדים , הם הצטלמו הם סיפרו וסיקרנו המון .
המקום היה כל כך צבעוני מזג אוויר היה נהדר וזאת פעילות לכל המשפחה כשכולם נהנים באותה מידה.
משהו נוסף שחשוב לציין:
קחו בחשבון שהתותחים יורים, והרעש הוא בהתאם. ואם יש לילדכם רגישות לעניין אפשר להיצטייד באטמי אוזניים (וזאת גם המלצה באתר האינטרנט). אבל זה מרעיש. מאוד מאוד
דיברנו גם עם המשתתפים, אביר אחד מצבא של ריצ'רד (אגב הרוב בעד ריצ'רד) מספר לי בהתלהבות מטורפת על אהבתו להיסטוריה ואיך הוא רכש לעצמו את השריון בחלקים, כי זה מאוד יקר ואיך הוא שומר אותו בסלון ביתו ,ואישתו שהקשר שלה להובי שלו מקרי לחלוטין, יודעת שהתלבושת הזאת זאת קודש קודשים וחלק המשכורת החודשית של בעלה מופרש לרכישות עתידיות של ברזלים מכל מיני מאות קודמות.
-
קרב בוסוורת - The Battle of Bosworthבשעה 16 לפני שהקרב מתחיל. יש דקה דומיה . לזכר הנופלים במלחמת השושנים.
בשעה 17 הכל מסתיים , ואנחנו גוררים את עצמנו בכוח מהמסע בזמן הזה.
את הערב מסיימים בפאב מקומי בעיירה, הפאב נמצא איפה שהבית שאוסי ומשפחתה לנים. בו אחרי סיור בבית הכפרי ש" רכשו" לחופשתם האנגלית , אנחנו נהנים , אוכלים ומעבירים חוויות ב the bull's head inn המומלץ והטעים מאוד , וככה מסיימים את היום המוצלח והחלומי הזה.
לילה טוב
-
קרב בוסוורת - The Battle of Bosworthכמו סינדרלה, הלכת בחצות...

ג'נקה, התיאורים החיים שלך מחזירים אותי ליום הנהדר הזה, שכבר בסופו ידענו שהיינו באחד הימים השווים ביותר של הטיול אם לא ה.
ההתלהבות שלך מדבקת, והצילומים המקסימים של האיש שלך (שאפו על השנייה בה התותח ירה!), משלימים את התמונה כולה של היום המושלם והאדיר הזה.
באמת היה מקסים (אני עדה, ג'ני לא מגזימה!)

*** וג'ני2, אני בסוף אגיע...
למזלי (?...) אין לי בעל שמכין את אלבום הנסיעה ומאיץ בי לכתוב את סיפור הטיול.
DON'T GIVE UP ON ME JUST YET

אוסי
-
קרב בוסוורת - The Battle of Bosworthאיזה יופי!!!!!
מרתק, מדהים והתיאורים שלך ממש מכניסים לאווירה שלא לדבר על התמונות. אני מבין שהאירוע הנ"ל מתרחש רק פעם בשנה? באוגוסט? -
קרב בוסוורת - The Battle of Bosworthאח ג'ני ג'ני,
איזה תיאורים מדהימים, איזה יום מקסים עבר עליכם!!!

ואת מספרת עם המון חן ועם המון התלהבות שדמיינתי את עצמי גם בתוך הסיפור נלחמת עם הנרי מול ריצ'רד.
אני מאוד נהנית, ממש תענוג לטייל איתך

-
קרב בוסוורת - The Battle of Bosworthמאחרת... כמה אופייני
אבל נהנית מאוד, מתפעלת מיופיו של הטיול ,מיופיין של הבנות

ויש מצב שאנגליה צועדת בצעדים בטוחים לחלק העליון של מגירת החלומות
שאלה "רנדומלית" לבעל "יש לך בעיה לנהוג בצד שמאל?"
תשובה "אין בעיה" .
חוכככת את ידיי בשמחה וזוממת מזימות ,אולי יתממשו בשנה הקרובה?
ג'ן היקרה תמשיכי תמשיכי איזה כיף!
טיול שכולל בתוכו בע"ח הוא טיול כלבבי .
הסנאים,הכלבים,הסוסים והכבשים כאלה חמודים
נ.ב הדירה שבחרת נראית סוף והמרחבים שלה נראים יופי בתמונות
-
קרב בוסוורת - The Battle of Bosworthאוסקה, יום ב "ה" הידיעה. מסכימה.
מסרתי שאפו על התמונה של התותח.
ואף אחד לא מתכוון give up on you , את צריכה עזרה בכיוון חופשת מחלה?

אלון, האירוע מתקיים פעם בשנה למשך יומיים באוגוסט. חשוב להגיד שאת הכרטיסים רכשנו באתר הרשמי שאותו צירפתי מקודם. ברכישה המוקדמת מקבלים 15% הנחה.
מרינה הלוחמת
תודה רבה שאת ממשיכה לטייל איתנו.איילה, הכרונית שלנו , או שלום גם לך. תחככי , תזממי, ותבואי לספר שהמגירה תיפתח בקייץ הקרוב כשיש בה כרטיסי טיסה לאנגליה. ובגלל שאמרת שאת אוהבת חיות, הינה קחי לך כבשה

-
Ladybower Reservoir ורכיבה על אופניים19.8
היום בוחרים לטייל קרוב לבית.
נסיעה של כ 10 דקות לכיוון Upper Derwent valley visitor center
מביאה אותנו לחניה הנקראת Fairholmes .
מהחניה מתחילים מסלולים בדרגות קושי שונות , מסלולים סביב סכרים Ladybower ו Derwent
המטרה שלנו לשכור אופניים, לרכב ולראות את הנופים.
רק שמסתבר שכל החניה מלאה בברווזים וברבורים , ולוקח לנו כשעה לסיים להאכיל את כל הציפורים הרעבות.
בבואנו לשכור אופניים ורגע לפני שאנחנו משלמים, בעל החנות מראה לנו מפה ומסביר שחלק מהמסלול עובר בכביש. ולא אל דאגה זה כביש לא מסוכן וכולנו , המקומיים, רוכבים שם, כי זה רק קטע קצר ואז מתחברים לכבישים ללא תנועה. אנחנו, המקומיים, רוכבים כ 23 ק"מ.
בעלי, בהיותו המבוגר האחראי במשפחה שומע שחלק מהמסלול עובר בכביש ותיכף פוסל את העניין.
השכנועים לא עוזרים.
במהלך אסטרטגי ( כי קיוויתי שנראה בדרך שהרכיבה בכביש היא לא מסוכנת) , אני מציעה שנעשה את מסלול הסכרים ברגל. וכך עושים. הנופים יפייפים , חלק מהדרך ביער, מזג אוויר נהדר ועל הדרך אנחנו אכן פוגשים ברוכבים. שושה וצ'וצ'ה משלימות את המהלך על ידי קריאות התפעלות כשהן מזהות רוכבי אופניים עם ילדים , אבא תראה אנשים רוכבים פה, אז גם אנחנו יכולים נכון?
משתכנעים ! והולכים לשכור אופניים פה
המקום צמוד למרכז המבקרים. למעשה ממש בגב שלו.
וזאת מפת רכיבה
צ'וצ'ה מבקשת לשבת בעגלה שמתחברת לאופניים ואנחנו יוצאים לדרך.
המסלול מקסים , חשוב לציין שהוא לא קל! והדגש: חלקו בעליה!
היה כייף! היה ארוך ובסופו משפחתי יורדת מהאופניים ולא מצליחה להזיז את הרגליים.
מנצלים את העובדה שהבית קרוב מאוד, חוזרים לצהרים בדירה , נחים קצת ונוסעים ל
עיירת Castleton
למה?
כי קראתי שהיא בין העיירות הכי יפות באזור.
מסקנה: לא לאמין לכל מה שאתם קוראים.
העיירה רדומה לחלוטין. נחמדה ולא מעבר.
היות ובערב הכל סגור, אנחנו קופצים ( כ 20 דקות נסיעה) לחנות המעולה של Decathlon
לילה טוב
-
Ladybower Reservoir ורכיבה על אופניים -
Ladybower Reservoir ורכיבה על אופנייםשאפו לצלם. במיוחד לתמונות עם הגשר. ניתן להבחין ברקע בשיחי האברש הורודים המשרים למקום אווירה סקוטית!!! נפלא.