ניווט

    לוגו למטייל

    פורום למטייל

    • התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

    הודו לאוקטובר נובמבר

    פורום אסיה-המזרח הרחוק
    6
    15
    4175
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • or1020
      or1020 נערך לאחרונה על ידי

      והפעם תורי לשאול:

       

      היכן אוכל לטייל בהודו בחודשים אוקטובר - דצמבר? 

       

      לעונים ורצוי בהרחבה מובטחת תודה גדולה מלא חופניים.

       

      חג שמח!

      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • cillam
        cillam נערך לאחרונה על ידי

        הודו לאוקטובר נובמבר

        היי אור,

         

        גם צפון וגם דרום. 

        אתה חייב לתת קצת קריאת כיוון - לדעתי תוכל להתחיל בצפון ולסיים בדרום.

        אתה רוצה שביל החומוס, או משהו שונה ?blush

         

        אנא פרט - כפי שנאמר ! angel

        תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • .galit.
          .galit. נערך לאחרונה על ידי

          הודו לאוקטובר נובמבר

          כמו שצילה אמרה, אלו חודשים שמאפשרים טיול בהרבה אזורים, אז כדאי להיות יותר ממוקד...

          אישית הייתי מתחילה בצפון המזרחי - מערב בנגל וסיקים לטראק ולהרים ומשם מדרימה - ורנאסי, דלהי, רג'אסטן, גואה, קרנתקה, טמיל נאדו, קראלה (לא כולם, כמובן. אין לך זמן) ומסיימת בשבועיים-שלושה באיי אנדמן. זה יוצא מסלול שמתחיל בהרים ובנופים עוצרי נשימה, ממשיך לערים ולתרבות הודית "מסורתית/קלאסית", לטבע קצת אחר ויותר נינוח וקינוח בחופים. קלאסיקה Smile

           

          -----

          עריכה מאוחרת: בעצם יש לך רק חודשיים. אז מערב בנגל וסיקים (שבועיים-שלושה), ורנאסי (שבוע כולל הנסיעות), קג'וראו (כמה ימים בדרך דרומה), ואז חודש נוסף בדרום.

          תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • or1020
            or1020 נערך לאחרונה על ידי

            הודו לאוקטובר נובמבר

            תודה צילה ותודה גלית,

             

            נכון, אני צריך להתמקד יותר. כרגע הודו היא אפשרות העומדת לצד תאילנד. אני לא מחפש מקום לטייל בו אלא מקום שאוכל לשבת בו כמה חודשים. חופים לא מושכים אותו, וטרקים יסיחו את דעתי. הסיקים נשמע כמו יעד מסקרן ואולי מוטב שאבדוק זאת, וכך גם עוד מקומות בהודו. 

             

            כשאגבש החלטה בטוחה יותר אחזור עם שאלות נוספות לרוב..

             

            חג שמח,

            חג שמח!

             

            תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • .galit.
              .galit. נערך לאחרונה על ידי

              הודו לאוקטובר נובמבר

              אתה מחפש מקום להתיישב בו ודווקא תאילנד מכולן? המממפף.

              אם זה מה שאתה מחפש, תברר מה מזג האוויר בקאסר דווי/אלמור בחודשים הרלוונטים. זה כפר מושלם בשביל לשבת ולחשוב בו. הוא שקט, הנופים מקסימים, ופגשתי בלא מעט אנשים ששכרו שם חדר לכמה שבועות בשביל ויפאסנה עצמאית/תרגול יוגה/לכתוב את התזה שלהם וכו'.

               

              זה ביקור ראשון בהודו? אם כן, אתה יכול להתחיל ברישיקש לכמה ימים בשביל בכל זאת "לעשות" קצת, ומשם להמשיך לקאסר.

              תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • or1020
                or1020 נערך לאחרונה על ידי

                הודו לאוקטובר נובמבר

                יש כמה סוגי אווירה שאני מנסה להימנע מהם. לא סמים, לא אובר רוחניות ולא רעש. בהודו, כזכור לי, מצאתי את כולם והדינמיקה הזו של הימנעות וניסיונות חוזרים למציאת מקום החף מכל אותם דברים שאיני אוהב, מעייפת לעיתים. 

                הודו, כי יש בה אנשים ומטיילים לא מעט. אבל אני מנסה להימנע משבילי חומוס או ריכוזי מה שלשון עדינה תכנה רעש. הייתי בצפון הודו לפני כמה שנים, ואני זוכר אך מעט. את קסר דיוויד איני מכיר והסיקים מושכים אותי אם כי איני יודע אם אני רוצה להגיע אליהם.

                 

                ספרי לי עוד, גלית. התיאור העולה מהדברים מעלה הוא תיאור של העדפותי וכן גם במעט שלי.

                תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                • .galit.
                  .galit. נערך לאחרונה על ידי

                  הודו לאוקטובר נובמבר

                  קאסר דווי הוא כפר זעיר והררי, די מנותק, ונמצא במרחק 20 דקות נסיעה מהעיירה הקטנה אלמורה. המקום שקט להפליא (בכלל, ומתיירים בפרט), ובחגי תשרי התמלא במטיילים ישראלים שחיפשו מקום לעשות בו את החג אבל לא ב"מקומות הרגילים". הרושם שקיבלתי הוא שלמעט החריג הזה של ספטמבר, אין שם תיירות משמעותית. בזמנו (לפני 4 שנים) היו שם שתי מסעדות "לתיירים" ועוד כמה קטנטנות מקומיות וזהו. מעט מאד גסטהאוסים עם חדרים בודדים, רוב המטיילים לנו ביחידות קטנות שצמודות לבתים של המקומיים על צלעות ההר. ככה שגם אם במקרה "נפלת" על תקופה קצת "עמוסה", אפשר בקלות ובלי מאמץ להתחמק מאחרים. כאמור, מהרבה אנשים שמעתי שהם הגיעו לשם בשביל השקט והלבד, וזה אחד המקומות שבו פגשתי באופן יחסי הרבה אנשים ש"השתקעו" למספר שבועות ואפילו יותר.

                  הנופים מהממים, יש בכפר מעיינות ומפלים קטנים ואת אחת מנקודות השקיעה הכי יפות שראיתי. אלמורה זו עיירה הודית טיפוסית, חביבה וסימפטית אך לא מרגשת במיוחד. במרחק של שעה פלוס מינוס יש עיירות נוספות, מאחת מהן אפשר לצאת אל קרחון פינדרי (הטראק הכי מוצלח שטיראקתי אי פעם). בסך הכל, מקום נינוח ושליו בלי הרבה מה לעשות. הוא לא חלק ממסלול החומוס (ויתקנו אותי מי שהיו שם בשנה-שנתיים האחרונות) כי ההגעה לשם מסורבלת ולא נוחה (לקח לי בערך 24 שעות מרישיקש).

                  מזג האוויר באמצע ספטמבר נפלא - אוויר יבש, רוחות מדהימות, היה נעים ביום, קריר בערב וקר בלילה. אין לי מושג מה קורה בתקופה שאתה מכוון אליה.

                   

                  רק הערה, אם אתה נוסע לחודשיים ככה, ומחפש מקום שקט ולא לטייל בהרבה יעדים, ההמלצה הכי טובה שאני יכולה לתת לך היא להכין רשימה של 3-4 יעדים אפשריים, וככה אם לא תתחבר לראשון תוכל להמשיך לשני. יש לך זמן.

                   

                  אגב, במרחק בערך שעה וחצי-שעתיים מאלמורה יש כפר קטן שיש בו נקודת לינה או שתיים לטובת מי שיוצא אל הטראק לפינדרי, ככה שאם אתה ממש בעניין של להיות לבד-לבד, ולא מפריע לך תנאים הארד קור, זו גם אפשרות. אפשרות מפוקפקת, לטעמי, אבל אפשרות. Smile אוכל לחפש בחג את השם של הכפר ושל העיירה לידו אם זה מעניין אותך.

                  תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                  • גולני
                    גולני נערך לאחרונה על ידי

                    הודו לאוקטובר נובמבר

                    הי אור שני כיוונים נוספים. הראשון הכפר ג'יבי ההימ'ל פראדש בעמק באנג'ר מקום קסום באמת, והשני העיירה הקטנה אורצ'ה(מקום חבוי) באוטאר פראדש, ממנה תוכל גם לנסוע לקאג'ראו לורנאסי ובכלל להדרים.

                    ג'יבי 4.JPGג'יבי 2.JPGג'יבי 7.JPGג'יבי - הדרך למפל הקטן.JPGג'יבי - המפל הקטן.JPG
                    תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                    • גולני
                      גולני נערך לאחרונה על ידי

                      טעימה מאורצ'ה
                      P3280537.JPGP3280556.JPGP3290578.JPGP3280535.JPGP3280507.JPG
                      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                      • .galit.
                        .galit. נערך לאחרונה על ידי

                        בהרמור

                        ההמלצה של גולני על ג'יבי, בעיקר התמונה היפיפה עם הטרסות, הזכירה לי את הערים מעוטות התיירים (המערביים) בעמק צ'אמבה (הימאצ'ל פרדש). אלה לא הערים הסואנות של רג'אסטן, לא דלהי ולא ורנאסי, אלא ערים שקטות, ירוקות ויחסית מבודדות. בהרמור מוקפת בטרסות ועננים ובגלל שהיא נקודת יציאה לעלייה לרגל יש בה תשתיות תיירותיות (של תיירות פנים, כמובן) כך שאפשר למצוא בה גסטאוהסים ומסעדות וכו', ומצד שני - אין רעש של תיירות מערבית. לצערי לא מנסיון, אבל שמעתי שיש מסלולי הליכה יפיפיים בין הטרסות.

                         

                        גם כאן צריך לבדוק אם מזג האוויר מתאים - אני טיילתי בעמק באוגוסט (יש תגובה ארוכה ומפורטת שלי מלפני כמה שנים על העמק, כשעוד זכרתי הרבה יותר טוב את הפרטים)

                        תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                        • karinanemi
                          karinanemi נערך לאחרונה על ידי

                          בהרמור

                          אני מחפשת שותפים לנסיעה ב6.10 לשדה התעופה בעאמן ב88 דולר מתל אביב

                          תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                          • or1020
                            or1020 נערך לאחרונה על ידי

                            בהרמור

                            תודה על התגובות, אני מניח שאם הודו תיבחר כיעד אליו אגיע אשתדל מאוד להגיע אל קסר דיוויד. אבל כבר עכשיו מסתמן שאגיע אל סרי לנקה, עליה אני יודע אך מעט, ואולי ממנה אל הודו. אני לא יוצא לטיול ארוך כמו הקודם, הפעם זה יהיה קצר יותר וממוקד. 

                            התמונות שלך, גלית, מאוד רכות. תודה, מאוד נהנתי לטייל בין התמונות.

                             

                            וגולני, מה פירוש חבוי..?

                             

                             

                             

                            תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                            • גולני
                              גולני נערך לאחרונה על ידי

                              בהרמור

                              "מקום חבוי "זה פרוש השם אורצ'ה בהינדי שכן העיירה כאילו מסתתרת מאחורי שער שבראשו מוצב פסלו האדום של גאנש הפיל... ותיקון טעות העיירה נמצאת במדיה פראדש ולא באוטאר פראדש. ייחוד המקום הוא שהוא נמצא בתוך מתחם של ארמונות ומקדשים עתיקים ובתחומו זורם נהר הבטווה.

                              תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                              • or1020
                                or1020 נערך לאחרונה על ידי

                                נפלא

                                נשמע נהדר, תודה על התגובות! כרגע עושה רושם שאתחיל בסרי לנקה וממנה אגיע אל תאילנד או אל הודו. אם אכן אגיע אל הודו אין ספק שתשמעו עוד הרבה ממני עליה..

                                 

                                כיף שאתם פה. תודה נורא!

                                תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                • mariposa30
                                  mariposa30 נערך לאחרונה על ידי

                                  אורצ'ה מקום מהמם!!!
                                  תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                  • 1 / 1
                                  • פוסט ראשון
                                    פוסט אחרון
                                  ×