פתיחת חשבון בנק בפאתיה
-
היתרוןומכייון שאין עמלות, במקום להסתובב ברחבי תאילנד עם אלפי דולרים, במעברים ממלון למלון - אתה יכול להפקיד את הכסף בבנק, ולמשוך בכל עת רק את הסכום הרצוי לך מכל כספומט שהוא. במשיכה בכרטיס אשראי ישראלי תגבה עמלה של 150 בהט על כל משיכה.
אני מניח שיובל (שפתח חשבון בפטאיה) לא קיבל כרטיס אשראי כלל (למרות שהלוגו של חברת האשראי VISA מופיע עליו). כרטיס זה נקרא Debit Card והוא מאפשר משיכת כספים מכל כספומט. כמו כן ניתן לשלם באמצעותו בכל בית עסק עד גובה יתרת העו"ש בלבד ולא בתשלומים כמו בכרטיס אשראי רגיל.
בנוסף, ניתן לקבל הנחות שונות מידי פעם בעסקים מסוימים שיש להם הסכמים עם הבנק ורוצים לעודד קניה.
-
היתרוןבשביל עמלות בטלות בשישים לעלויות הטיול הבחור התרוצץ בין בנקים , דיבר בשפת הידיים עם מנהלים שלא מבינים אנגלית.
וכל זה לחסוך גרוש וחצי.
טפשי לחלוטין.
אבל עם ריבית של מעל 3%, כדאי להעביר בכלל את המשכורת באופן קבוע לתאילנד.
-
היתרוןאין צורך להתרוצץ בין הבנקים. אני מכיר מישהו שהתעניין כאן בעבר ופתח חשבון בתוך כרבע שעה, כולל הנפקת הכרטיס הבנקאי. יש לזכור שמדובר בהליך חד פעמי בלבד.
אילו היה מדובר בעמלות בלבד, אולי היית צודק. היתרון למי שמבקר באופן תדיר בתאילנד מתבטא בנוחות מקסימלית, החזקת הכסף בבנק ולא בכספות (במקרה הטוב) בבתי מלון שונים, ללא תלות בשעות הפתיחה של חלפן כזה או אחר ועוד.
היות וניתן לשלם באמצעות כרטיס ה-Debit אין צורך לשקול "כמה להמיר" או "מתי להמיר לבהטים", או להסתובב ברחוב עם מאות דולרים (שטרות גדולים כבר אמרנו להביא?)
בכלל ניתן להסתובב עם מעט מזומנים לקניות בדוכנים ובשווקים.
באופן עקרוני בכל הבנקים כאן מקבלים גם ריבית על יתרת זכות
-
היתרוןכנראה מדובר על בנק בשם:krung Thai Bank אני גם פתחתי חשבון בסניף בעיר קראבי לפני תשעה חודשים בלי הרבה בעיות, רק הצגה של הדרכון שוה ביותר אני הזמנתי בתי מלון בתאילנד רק דרך כרטיס הדביט כארד שקיבלתי וזה מאוד נוח בלי שום עמלות על המרת המטבע וזה זה גם חוסך את הסיכון להסתובב עם הרבה מזומנים
-
חשבון בנק בתאילנדחשבון זה כנראה לא הצד החזק אצלך.
אתה בטח מחזיק באטים בבלטות בבית.
אתה לא ממיר משקל לדולר ?
ואתה לא ממיר מדולר לבאט בכדי להפקיד בתאילנד ?
אתה חושב שכל זה עושים עבורך בחינם ?
ומה אתה משווה לישראל ?
פה אנחנו גרים ומשתמשים כל השנה.
וכל מי שכתב פה שזה יתרון ה DEBIT CARD וכו. אין פה שום יתרון לעומת כרטיס אשראי בינלאומי המונפק בארץ. לא צריך להסתובב עם מזומנים.
לא צריך בכלל לבוא עם מזומנים ולרוץ לבנק להפקיד (על זה לא חשבתם...אה ?)
והעמלה על משיכה (אפשר לחשוב כמה משיכות כבר צריך בנאדם נורמלי שנוסע לטייל) היא בטלה בשישים לעומת עלות הטיול.
אז לפני שאתה מחלק ציונים לאחרים ומחמאות אישיות.. אם 13 שח באמת כבד עליך כל כך... צר לי עליך דווקא.
-
תגובתך לא ראויה -אל תחלק ציונים בגלל אי הסכמה איתך -
פרטים לגבי שם הבנקלבנק קוראים GH BANK
ביקרתי בתאילנד הרבה פעמים, תמיד הסובבתי עם כסף מזומן , בכל פעם שהייתי צריך בהטים הייתי פורט ובתאילנד זה קורה כמעט כל יום.... לא פעם ניסו לכייס אותי בבנגקוק ובפאתייה (בפאתיה בעיקר במוניות טנדר ובבנגקוק בעיקר באיזור פאטונם) .
אני לחוץ מאוד שאני מסתובב עם הרבה כסף אף אחד לא רוצה למצוא את עצמו בלי כסף. לפנ כשנה, חבר טוב שלי לקח בחורה לחדר (החבר שלי ביקר הרבה פעמים בתאילנד והוא מכיר את מרבית הטריקים והפעם גם הוא נפל במלכודת) , הבחורה ביקשה לשתות קפה ושמה לו סם בקפה, הוא נרדם, והיא (וכנראה לא לבד) עקרה את הכספת מהקיר עם כל הכסף והיה שם לא מעט.
השנה, זאת הפעם הראשונה שהפקדתי כסף בחשבון בתאילנד ומשכתי מהכפספומט, זה פשוט רעיון גאוני, אני ממליץ לכולם!!!, השקט הנפשי שהיה לי, הבטחון , חוסר הדאגה וההתעסקות עם שערי החלפין והחשש מפני גניבה תרמו רבות להצלחת הטיול. מה גם שאפשר למשוך יתרת כספים מישראל וגם ניתן להעביר לבנק בתאילנד כספים מישראל.
בעבר הרחוק, ההיתי נוסע לתאילנד עם כרטיס אשראי ישראלי ומושך מזומנים מהכפסומט עם כרטיס ישראלי ומשלם עמלות של מאות שקלים. בכל פעם שהייתי חוזר לארץ, הייתי מגלה חור גדול בחשבון הבנק ומגלה שחרגתי הרבה מעבר למתוכנן. מאז למדתי ואני נוסע לתאילנד עם כל הכסף שאני צריך לטיול , אני חוסך מראש את הכסף בארץ ורק שיש לי אז אני טס. אני בונה לעצמי קובץ אקסל ומציין עלויות כמו מלון, מסג, בזבוזים, טיסות ועוד ונוסע עם כל הכסף במזומן, כך, אני חוזר לארץ בלי חור בכיס ובחשבון ולהיפך, בגלל שאני לא נמצא כאן בארץ תקופה ממושכת, אין לי חיובים בכרטיס אשראי, לא חיובים על קניות בסופר, דלק ולא משיכות מזומן, שאני חוזר לארץ, התשיעי לחודש זה חגיגה כי אני בפלוס.
-
פרטים לגבי שם הבנק1. אתה כן מסתובב עם המון מזומן, לפחות עד שאתה מגיע לבנק , פותח החשבון ומפקיד.
2. אתה כן משלם עמלות המרה, רק לא שם לב לזה. משקל לדולר ומדולר לבאט
3. אין שום סיבה לשלם "מאות" שקלים בעמלות (מעבר לעמלות ההמרה שאתה תשלם בכל מקרה , אלא באם המעסיק שלך בארץ משלם לך בבאטים את משכורתך). התנהלות נכונה תעלה לך סכום נמוך..
לדוגמא בישראכרט יקחו לך 3.75$ כזכור לי כעמלת משיכה + יש כספומטים שיקחו לך 150 באט ויש כאלו שלא (היה כתוב פה בפורום על בנק שלא לוקח את ה 150).
את עמלות ההמרה כפי שציינתי אתה תשלם בכל מקרה בצורה זו או אחרת ובהפרשים קטנים לכל כיוון. כבר עשיתי בעבר השוואה. כמו כן, יש כאלו שיש להם הטבות בחשבון ואז עמלת ההמרה קטנה יותר (לי לדוגמא יש 50% הנחה על עמלת ההמרה).
לאור כל מה שכתבתי לעיל, לא רואה שום יתרון נראה לעיין באופן מובהק, שיגרום לי לפתוח חשבון בתאילנד. החסכון זניח. (שוב.. לטעמי).
-
זה לא החיסכון, זה הקטנת סיכונים, שקט נפשי ונוחות!! -
זה לא החיסכון, זה הקטנת סיכונים, שקט נפשי ונוחות!!איפה בדיוק אתה מקטין סיכונים, מקבל שקט נפשי ונוחות יותר מאשר שימוש בכרטיס אשראי בינלאומי ישראלי ?
להפך - החוק הישראלי מגן עליך בתור בעל כרטיס אשראי. גם בגיהוצים וגם במשיכות.
אם יגנב לך הכרטיס והמספר הסודי - התאילנדי... לך תדבר ללמפה.. בתאילנדית.
-
ובאותו הקשר פורסם עכשיו- כנסו לקישור -
ובאותו הקשר פורסם עכשיו- כנסו לקישורעוד סיבה טובה למה כדאי לפתוח חשבון בנק בתאילנד במיוחד לאלה שנוסעים לפאטיה ,בנוסף לחסכון הגדול בעמלות המטורפות שהבנקים בארץ גובים על השימוש בכרטיסי האשראי בחוץ לארץ .
לדוגמה:על משיכה של 10,000 בהט בכרטיסי ויזה של חברת כאל יגבו מכם עמלה של 500 בהט ובהנחה שבמהלך הטיול מושכים לפחות 4 או 5 פעמים זה מסתכם בסביבות ה 100 דולר עמלות שאתם משלמים לבנקים בארץ,לא חבל????
לשיקולכם האישי
-
ובאותו הקשר פורסם עכשיו- עכשיו הבנתי...קראתי את הכתבה שפורסמה עכשיו והבנתי .
כשיש לך חשבון בנק אתה יכול ללכת בשקט לז..
.ת, לא ידפקו אותך יותר ..
-
חחחח יוסי קבל ח"ח על ההודעה meni29 אני בדעה שלך -
ובאותו הקשר פורסם עכשיו- כנסו לקישורצודק 100%
-
לפחות תדייק בעמלות המשיכהעל משיכה של 30000 בהט-עמלת משיכה היא 150 בהט{13 ש"ח}
וואלה,חיסכון אדיר...שווה לפתוח 2 חשבונות
אפשר לחשוב שמי שפותח חשבון בתאילנד נחשב שם לעשירון העליון...
יש מצב שבארץ הם לקוח מוגבל אז מכאן ההתלהבות לפתיחת חשבון שם...
-
תגובה ל ongo 1965כנראה שחשבון הוא לא הצד החזק שלך
עמלת משיכה לבנק התאילנדי היא 150 בהט שהם 5 דולר
שזה לא בדיוק 13 שח(18 שח)
בנוסף לעמלה לבנק התאילנדי אתה משלם עמלת משיכה של 4 דולר לחברת אשראי בארץ ועל זה תוסיף את עמלת ההמרה שעומדת על 2.5 אחוז מערך הסכום שמשכת.
אם משכת לדוגמא:10,000 בהט אז עמלת ההמרה עומדת על 250 בהט.
עכשיו בשבילך ongo 1965 נעשה את סיכום העמלות:150 בהט עמלה לבנק התאילנדי פלוס 4 דולר עמלת משיכה שזה 120 בהט פלוס 250 בהט עמלה עבור ההמרה יוצא:520 בהט
.איך בדיוק הגעת ל 13 שח ?כנראה רק לך הפתרונים.
אני פתחתי חשבון שם ולא,אני לא בעל חשבון מוגבל בבנק בארץ,וזה הרבה יותר נוח לי להתנהל בצורה הזו מאשר לסחוב עליי הרבה כסף.
כל אחד יעשה את שיקוליו הוא ויעשה מה שהכי טוב בשבילו
-
אתה לא מדייק1. עמלת משיכה בישראכרט לדוגמא זה 3.75$ ולא 4$
2. עמלת משיכה של 150 באט - יש כספומטים של בנק מסויים, לא זוכר איזה, שלא לוקחים את ה 150.
3. עמלת המרה של 2.5% - פה הטעות הכי גדולה שלך.
דבר ראשון, לדוגמא בישראכרט זה לא 2.5, אלא 1.75%
דבר שני, שאתה מפקיד באטים בתאילנד... איך בדיוק יש לך באטים ? אתה מקבל משכורת בבאטים ?
אתה מקבל בשקלים, קונה דולרים (ומשלם עמלת המרה שמגולמת בשער...) וממיר בתאילנד לבאטים שגם פה אתה משלם עמלת המרה שמגולמת בשער.
אז אחרי שתעשה חישוב של סעיף 3 בצורה מדוייקת תוכל להציג את ההפרשים.
תיקח ביום מסויים את חיוב כרטיס האשראי על המשיכה, תעשה את ההשוואות מול השערים היציגים של הדולר והבאט ואז תראה לנו.
ושוב אתה חוזר על המנטרה : "וזה הרבה יותר נוח לי להתנהל בצורה הזו מאשר לסחוב עליי הרבה כסף." אני לא מבין, אם אני נוסע עם כרטיס אשראי ישראלי בינלאומי.. איך אני בדיוק סוחב עלי הרבה כסף ?
להפך, אתה סוחב עליך הרבה כסף בכדי להמירו ולהפקידו בבנק המקומי
-
ל may east הנכבדקודם כל החישובים של העמלות התייחסו למחזיקי כרטיס ויזה כאל
דבר שני אומנם בישראכרט עמלת המשיכה ועמלת ההמרה טיפה יותר נמוכות אבל תיקח בחשבון שבעמלת ההמרה השער שהם גובים הוא לא השער היציג של הדולר כמו בויזה כאל בעת המשיכה,אלא השער שמחייבים אותך בעת קניית דולרים בבנק הפועלים שהוא שער יותר גבוה ולא במעט מהשער היציג,אז ככה שזה מתאזן בגובה העמלות בין שני הכרטיסים הנ"ל.
דבר שני אומנם אני לא מרוויח משכורת בבהטים אבל הפקדתי בבנק בתאילנד מספיק כסף שיהיה לי לטיול הקרוב כך שלא אצטרך לסחוב איתי כמעט מזומנים ואם לא היה לי מספיק כסף בחשבון אז הייתי עושה העברה מהחשבון בארץ לחשבון בתאילנד של סכום גדול יחסית שיאפשר לי להעביר את הטיול הקרוב שם והעמלה על העברה כזאת היא יחסית קטנה ולא משתווה בכלל למצב שהייתי בעבר צריך למשוך כסף בתאילנד מספר פעמים בכל נסיעה ואז כשהייתי חוזר לארץ הייתי בשוק מהסכום שנגבה לי עבור המשיכות שם.
דבר שלישי כרטיס הדביט כארד שקיבלתי בבנק בתאילנד מאפשר לי להזמין בתי מלון דרך בוקינג או אגודה ללא שום עמלות שהיו נגבות לו הייתי מזמין עם כרטיס אשראי הישראלי,לקנות בסופרים,להזמין טיסות פנימיות בתאילנד ללא שום עמלות.
may east ,אומנם אתה לא סוחב עליך הרבה כסף אבל אתה סוחב אחריך המון המון עמלות שמסתכמות בסופו של דבר לסכום דיי נכבד,למה זה כל כך שווה בעיניך???לפרנס את חברות האשראי והבנקים בארץ שגם ככה עושקים את האנשים בארץ???
לי פשוט ההתנהלות הזאת בפתיחת חשבון בנק בתאילנד הרבה יותר נוחה הרבה יותר בטוחה ונותנת לי הרבה יותר שקט נפשי במהלך הטיול במדינה המדהימה הזאת.
-
ל may east הנכבדנכבדי,
כל עוד לא עשית בדיקה מדוקדקת ותעלה לנו פה מספרים המשווים את שתי השיטות, כל מה שאתה אומר זה או ספקולציה, או לטעמי יש הפרשים אבל זניחים.
חוזר שוב על מה שאמרת\
"אבל הפקדתי בבנק בתאילנד מספיק כסף שיהיה לי לטיול הקרוב כך שלא אצטרך לסחוב איתי כמעט מזומנים ו"
כלומר כן סחבת עליך כמות גדולה של מזומן. וזה דבר בטוח אתה חושב?
ומזה זה "גדולה" ? 20 אלף דולר ? אלפיים דולר ?
ושוב - אתה שילמת עמלה בריבוע בזה שהמרת שקלים לדולרים ואז לבאטים.
אתה יכול לאמר שזה יותר נמוך מהאשראי, אבל בוא בבקשה תוכיח לפני שאתה קובע נחרצות.
כמו כן, שער ההמרה של כרטיסי האשראי הוא לפי זכרוני שער העברות והמחאות בשונה משער המזומן שזה מה שאתה תשלם שתמיר שקל לדולר.
ואם ויזה כאל יותר יקר, אז חבל להשוות אליה.
את הבדיקות שלי אני עשיתי.
ואת המומ שלי עם הבנק - עשיתי. אני מקבל 50% הנחה על עמלות ההמרה. כלומר חצי מ 1.75% .
הכסף שלי נשאר במקום שבו אני שולט בו - וזה אומר - בישראל.
אגב, העברה בנקאית (סוויפט) לבנק תאילנדי.. אתה חושב אולי שהעמלה נמוכה.. נראה לי שאתה טועה ובגדול. כי תשלם עמלה + הפרשי שערים.
תראה, אני כנראה במקום אחר בחיים.
בשבילי אפילו לשלם עמלות של 200 שח ואפילו 500 שח - זה זניח בשבילי, שאני נוסע לטיול משפחתי שעולה לי עשרות אלפי שקלים.