שטיחים בטורקיה
-
אשמח לקבל ייעוץ היכן כדאי לקנות שטיח קילים באיסטנבול- בבזאר הגדול או בחנויות אחרות, והיכן?. ואשמח גם לשמוע ממי שמתמצא האם כדאי בכלל לישראלי להסתובב שם. (כך או כך כנראה שאצטרך לבלות שם לילה). תודה מראש.
-
שטיחים בטורקיהבאיסטנבול האיסלמית ובטח בתוככי השוק הגדול לא מומלץ ל"הסתובב" .במקרה הטוב הסביבה לא ידידותית.
-
שטיחים בטורקיהדוחה מכל וכל את דברי NORHA1
אין כל בעייה 'להסתובב' בבזאר הגדול, הם יזהו אותך מיד לפי המבטא (לא תוכל להעלים אותו) ושם גם תוכל לבחור קילים כרצונך.
עדיף בבזאר מכוון שתוכל לנוע מחנות לחנות ולהשוות.
-
שטיחים בטורקיהבסוף הבלוג המצורף יש תובנות על איך לקנות שטיח באיסטנבול.
כללית איסטנבול היא המקום הכי יקר לקנות שטיח כי את השטיחים מייצרים בפריפריה או מביאים ממעמקי אסיה יבשתית דרך מעברי הגבול עם אירן או גיאורגיה.
הפער במחירים בין לקנות שטיח בואן במזרח טורקיה לאיסטנבול יממן את טיסות הפנים ויותיר גם משהו לקניות נוספות.
-
שטיחים בטורקיהתודה לכולם על התשובות המהירות. יש לי רק כמה שעות לבלות באיסטנבול כך שבטח שאין מה לחשוב אפילו על נסיעה למזרח טורקיה. לפני הרבה שנים קניתי שטיח בבזאר שעלה לי כחצי המחיר מאשר שטיח דומה בארץ. האם יחס המחירים הוא עדיין אותו הדבר?
ואיפה זה:
"בחמאם שבנה מימאר סינאן לרוסטלנה אשתו האהובה של סולימן המפואר יש מוזיאון ממשלתי לשטיחים מכל רחבי טורקיה"
שוב תודה
-
שטיחים בטורקיההחמאם נמצא בין המסגד הכחול לאיה סופיה. כל אחד יצביע לך על המבנה המארך בעל שתי הכיפות .
-
שטיחים בטורקיהאחלה. זה יהיה חצוף מצידי אם אשאל למחירי שטיחים? שיהיה לי מושג, כי מחירים בארץ אני יודעת. תודה!
-
שטיחים בטורקיההיי ranchy,
מהו מחיר טוב (השליש מחיר אותו שילמתם בוואן) למ"ר שטיח קילים?
האם יש סיכוי למצוא חנות טובה בfethiye בשוק?
תודה רבה!
-
שטיחים בטורקיההמחיר שאני שילמתי לא תקף היום כי עברו כבר בערך 8 שנים. גם הלירה הטורקית וגם השקל /דולר/יורו נמצאים במקומות אחרים.
היכן שיש רכוזי תיירים המחירים יהיו גבוהים.
ואן וקייסארי נחשבים כמרכזי יצור וסחר ראשוניים.
קילים היא הגדרה רחבה לטווח אדיר של איכויות וסגנונות. למיטב ידיעתי המונח קילים מתיחס לשטיחים ארוגים ושטוחים.אני קניתי קילים כורדי.קילים ממרכז אנטוליה ימכר במחירים אחרים ולקילים מהסטאנים יהיה מחיר אחר.
המוזיאון בחמאם של רוקסאלנה הוא בעצם חנות ממשלתית המהווה מעין "מכון תקנים" לשטיחיםמיצור טורקי.זה המקום ללמוד ולקבל מושג על מחירי הגג אותם כדאי לשלם. בבאזר כמו בבאזר הוא רוצה כמה שיותר ואתה כמה שפחות.למעשה כל העיר העתיקה היא מרכז סחר ענק בשטיחים.מכל אסיה.
בכל מקרה כדאי לפני הכל להסתובב בחנויות שטיחים בארץ כדי לקבל מושג ראשון על טיב מול מחיר. לא בהכרח המחיר בתל אביב גבוה ממקבילו באיסטנבול!
קניית שטיח מחייבת שלפוחית ריקה.משא ומתן רציני ילווה בגמיעת כמויות תה רציניות נילוות.
בזאת סיימתי את המדריך לקנית שטיחים בטורקיה
בהצלחה לכל הקונים
רנצי
-
שטיחים בטורקיההמדריך
האלוף
לקניית שטיחים. תודה רבה! -
שטיחים בטורקיההיי קיפי !
כנראה שבכל מקום שתיית התה היא המסמר למיקוח- כך גם בלאדאק אם אי פעם תגיעי לקנות שטיחים קשמירים.
-
שטיחים בטורקיהcillam יקירתי,
long time no see!
חן חן על ההמלצה. ביום מן הימים מאד מקווה להגיע ללדאק אבל העולם כל כך גדול ויש לי חבילה של מיליון מקומות בערך שעוד לא הייתי בהם, ביניהם לדאק…. "רק" מתי, זו השאלה
-
שטיחים בטורקיהתודה על השיתוף