Come fly with us לאנגליה: ל York ו Peak District
-
טיול שמסתיים ב Bakewellג'ני - איזה טיול מדהים היה לכם. ממש רואים על הבנות המקסימות שלכם שהן מאד נהנו. ברור לך שגרמת לי כאבי ראש מעודף המסלולים...
אוסי - גם אני חשבתי להגיע למסלול מהסופ. נראה ליח שאאמץ את ההמלצה שלך.
ציקי - אני חושב שזו טעות לערבב שמחה (פיק) בשמחה(סקוטלנד). אבל לשלב את הפיק עם האגמים לדעתי ניתן תלוי במס' הימים שאתה מקדיש.
-
לציקיאלון, התעלמת מנתון מאוד חשוב שציקי ציין והוא תקופת הטיול - סוף נובמבר, תחילת דצמבר.
אני לא הייתי מטיילת בעונה הזו לא בפיק ולא בסקוטלנד.
סיכוי רב שהאיזור יהיה מושלג בעונה זו, גם באוגוסט כשטיילנו במסלולים בהרים (מסלולי הסלעים) היה קר מאוד ונשבה רוח עזה - אני לא חושבת שניתן בכלל לטייל שם בחורף, כשלא רואים את תוואי המסלול המכוסה שלג או הבוצי אם יורד "רק" גשם.
נראה לי תענוג מפוקפק מאוד.
תוסיף לזה שיש חושך כבר ב-16:00 בערך, הימים מתקצרים מאוד, ופספסת את כל המיטב של האיזור.
כמובן שאם מתמקדים בערים הגדולות יותר, בטיול עיירות (מנומנמות) ובאתרי תיירות כמו ארמונות ומוזיאונים אז ניתן לטייל גם בחורף, אלא שזו החמצה אדירה של טיול טבע מרהיב.
זו דעתי לפחות. אולי יהיה מי שיחשוב אחרת.
אוסי
יוצאת מן הכלל היא אדינברו.
לאדינברו הייתי נוסעת גם בחורף

-
לציקיאוסי - צודקת בהחלט. לא שמתי לב שציקי מדבר על תחילת דצמבר.
שווה אולי להזיז לכיוון הכריסטמס ואז לטייל ביורק ובאדינבורו. -
טיול שמסתיים ב Bakewellג'ני, הטיול שלכם ממש משגע, שומרת אותו ללא שום ספק! ממש קוסם לי לעשות מתישהו בדיוק את אותו הדבר...
יש מי שהיה גם בקוטסוולדס וגם בפיק, גם ביורקשייר וגם באזור האגמים - ויכול לתאר קצת את ההבדלים בין האזורים האלה? האמת שנשביתי כבר מזמן בקסמיה של יורק, וכחובבת סדרות אנגליות "של פעם" כל האזורים הנ"ל מושכים אותי מאד. אז איך בוחרים?
אורנה
-
טיול שמסתיים ב Bakewellאורנה,
איזה כייף לראותך שוב בפורום, חסרת לי...
לגבי ההבדלים בין שלל האיזורים נעה תוכל בוודאי לפרט (וגם אוסי, חלקית), אבל לי יש רעיון - למה שלא תסעו הקיץ לפיק (כמונו...) ותוכלי לחוות איזור אחד בעצמך?
מנסיון איש לגבי הקוטסוולדס - האיזור יפהפה, עם עיירות מתוקות וגנים נהדרים - אבל קצת פחות מעניין ילדים גדולים ומתבגרים. אפשר לשלב את הקוטסוולדס עם ווילס ולתת מענה למסלולי טבע מאתגרים.
-
טיול שמסתיים ב Bakewellמיקה, תודה יקירתי, נכנסתי מדי פעם לגיחות קצרות לרענן את הנשמה (שהיתה זקוקה לזה מאד, מכל מיני סיבות). רק לפני יומיים חזרנו משבוע כיפי ודל תקציב באמסטרדם (כבר כתבתי טיפ שטרם פורסם, עוד לא היה לי כוח להתיישב ולכתוב) אבל ה-מלכה שמחכה לי (עוד אז האולימפיאדה ש"החריבה" אז את התוכניות) היא בריטניה... רק שלא ברור מתי זה ייצא לפועל (קצת קשה לי לתכנן עכשיו לקיץ הבא). כלומר, הייתי שמחה מ-א-ד לנסוע איתם לפיק בקיץ אבל כרגע לא ברור אם נוכל. לגבי הקוטסוולדס - כן, זה גם החשש שלי, למרות שראיתי שאפשר לעשות גם שם טיולים רגליים יפים מאד... ואם נחזור לקונספט שהיה לנו באלזס-שוויץ, של חלק ראשון "תיזוזים" (נניח לונדון פלוס יורק) וחלק "ירוק בעיניים ובנשמה", אולי זה כן יכול להתאים. מעניין מה לנועה ולאוס יהיה להגיד בנושא
שמחתי. אורנה -
מעין סיכוםלילוש, אורנה תודה על תגובותכן. אורנה, את נעלמת מפה לגמרי ואני דווקא מאוד הייתי רוצה לשמוע על הטיול שלך, עם המסלולי הליכה שאתם אוהבים לעשות ואני גם כה אוהבת.
ליזינקה, התגובה שלך מרגשת ונוגעת ומעציבה בו זמנית. כי זהו. אפשר להכריז רשמית על סגירת החוויה . אפילו האלבום כבר הגיע עם השליח.
בעניין עלויות:
אנגליה זאת לא גרמניה, ולא סלובקיה מבחינת העלויות שלה, אבל היא גם לא יקרה כפי שהצטיירה בראשינו. אפשר למקם אותה בשורה של הולנד , צרפת ואיטליה בפרמטר הזה.
עלות הטיסה לאדם , אם אתם מצליחים להזמין את איזי כשהם עוד אטרקטיבים תעלה לכם 300 יורו. אם איחרת טיפה את המועד תגלשו ל 350 יורו.
לינה : 640-950 פאונד לשבוע לבית. רמת הלינה באנגליה היא מאוד גבוהה.
רכב: עלות כמו בשאר מדינות שבאירופה, אין כל כך חריג כאן. כדי שלא יהיה לכם סיפור כפי שהיה לנו בשכירות הרכב, אני ממליצה לשכור רכב מחברות מקומיות. בחברה המקומית הסיכוי שתקבלו רכב שונה מזה שהזמנתם הוא קלוש, היות והחברה מודעת ויודעת איזה רכבים היא משווקת, בניגוד לסוכנים שמשמשים רק כמתווכים. רק, הערה קטנה, במידה ושוכרים מהחברה המקומית, תבדקו את העניין הביטוחי, האם חל אליכם כזה, גם אם אתם אינם תושבים של המדינה של החברה המבטחת.
אטרקציות: בכל מקום יש כרטיסים משפחתי, שהוא כולל 2 מבוגרים ו 2ילדים או 3 ילדים. כרטיסים כאלה מוזילים את העלויות ,בנוסף מומלץ מאוד לבדוק קופונים ומבצעים לאתרים שונים. כמה שזה נשמע טרחני זה חוסך הון. (בדוק)
מזג אוויר: ללא צל של ספק, ההצלחה של הטיול הייתה תלויה המון במזג אוויר חלומי שהיה לנו. לגבי ליברפול , העיר שנראתה בתמונות כאפורה, ועצובה, כשהיא מוארת בקרני
השמש היא אחרת. וככה אנחנו זכינו לפגוש אותה.
ליברפול: אם אתם כבר שם (איזה כייף לדני, איזה כייף למיק) , אל תסתפקו במוזיאון
ביטלס, אני לא מציינת את המילה רק , כי מוזיאון הזה הוא הכל ובמפורש לא רק, אבל ליברפול היא ביטלס, המקומות, הרחובות, הבתי ספר, הבית של פול , קסבא, פשוט תעמיקו, קחו סיורים, תקשיבו להסברים, תספגו אותה תוך כדי המילים של השירים. אני בטוחה שתהנו וחזרו לספר , כדי שכשאנחנו נחזור לליברפול יהיו לנו עוד רעיונות איך לבקר בעיר.
שנת 2014 : אתמול קיבלתי מייל מריצ'רד שהוא משמש כ Heritage Officer
ב Bosworth Battlefieldריצ'רד הודיע לי שבשנת 2014 שיחזור הקרב יתקיים ב 16 וב 17 לאוגוסט 2014. והם מתכננים אירוע הרבה יותר גדול ממה שהיה השנה.
אז זהו , לנו טיול מעולה באנגליה הנהדרת שיש לה אזורים כל כך גדולים שמאפשרים לחזור אליה עוד ועוד , היה גם כייף משפחתי טהור שעושה חשק לעוד טיולים שאמן ויבואו.
תודה לכל מי שליווה אותנו. כרגיל היה נעים ביותר איתכם.
ניפגש

ג'ני
-
מעין סיכוםג'ן יקרה,
חיכיתי בסבלנות עד הסוף כדי להגיד לך:
שאפו!!!! ענק!!!
אין ספק שאנגליה, מזג אויר נעים, אזור אטרקטיבי וארועים מיוחדים הם נקודת פתיחה מצויינת, אבל לא מספיקה.
את פשוט מתכננת טיולים מעולה!
החשיבה, הטעם המשובח שלך, שיקול הדעת והחוש הפנימי לבחור נכון, ההתמצאות בפרטים וההקשבה גם לתחושות הבטן - זה ניכר בכל צעד שלכם.
וכמובן שלא די בתכנון משובח. כדי שטיול יהיה מוצלח צריך גם שמחה והתלהבות, לדעת לעתים להרפות, להשאיר תכניות בצד ופשוט לחוות מה שיש מסביבכם.
ואת זה יש לכם בגדול !
הטיול שלכם והסיכום המקסים שלך גרמו לי נחת רוח מיוחדת, ועל כך המון תודה, ושיר כמובן...
יעל
-
מעין סיכוםגם אני באתי רק להגיד תודה על זה ששיתפת ועל זה שאני שותף ...

היה לכם כרגיל טיול מקסים , אני מחכה כבר לטיול הבא
במילה אחת - תענוג

ג׳מוס
-
מעין סיכוםואני מעתיקה מילה במילה מה שיעל אמרה....
תודה ענקית!!!
נעה
-
מעין סיכוםג'נקין,
תודה על עוד טיול משגע....:-)

"באשר תלכי אלך..." (תקשיבי להקדמה של פול לפני השיר, זה קשור לסיכום שלך...)
הודות לך יש לי כבר חמישה ימים מלאים בתכנון (ועוד שניים בעקבות ג'מוס וזה עוד לפני שאוסי פרסמה את הטיול שלה
)ואשמח לשמוע עוד קצת פרטים וטיפים על הטיסה למנצ'סטר וחזור, ועל שדה התעופה בהגעה ובחזרה. למה לשים לב וכד'.
אני עדיין מתלבטת לגבי איזי, במידה והמחירים שלהם יתקרבו לאלו של אלעל ולכן אשמח לכל טיפ לגביהם.
-
מעין סיכוםואני מעתיק מילה במילה מה שנעה אמרה....
היה מוי כיף

-
מעין סיכוםיום יבוא וגם אני אטייל באותם מסלולים. צריך רק לקנות כרטיס למנצ'סטר אינגלנד!
טיול מקסים.
וילדות מקסימות!

ג'ני - שימי לב, ד"ש מג'ני ההיא...
-
מעין סיכוםסופסופ היה לי זמן וישבתי לקרוא הסיפור. אני כל כך שמחה שחיכיתי שיהייה לי זמן לקרוא את כולו מההתחלה ועד הסוף. מדהההייייים!!!!!! ממש עושה חשק לטייל שם. אני בטוחה שיקרה גם לנו יום אחד.
כבר אמרתי שאת כותבת מעולה, ממש הצלחתי לדמיין את הטיול הזה ואת המקומות והחויות.
לנו יש שריטה קצת שונה לגבי הלינות, היות ועד עכשיו נסענו לפחות עם סבתא אחת אנחנו מעדיפים מלונות (לטוב ולרע), כשנגיע לגשר שקוראים לו אנגליה (לא לגמרי השתכנעתי בעניין הנהיגה, צריך להבשיל עם זה) נחצה אותו.
באופן פלאי ממש עשית לי חשק מטורף לאנגליה (יש לי נסיון טוב בלסוע אחריך.... תודה (

היום האחרון שווה הכל. חוץ מזה כמעט בכל יום ראיתי איך המשפחה שלי נהנית ונטרפת במובן בטוב של המילה.
הרגת אותי לגמרי עם המגפי גשם של הבנות. אני לא נרגעת מזה. קניתם שם או הבאתם מהארץ? אנחנו כבר מזמן לא קונים מגפי גשם, זה חסר תכלית בתל אביב. דווקא ביום גשם יש שעור חינוך גופני וצריך נעלי התעמלות.....
נראה לי שכשנחליט לסוע לאנגליה נצטרך להצטייד בכאלה בסוף החורף (בטוח לא הקיץ הזה. בשבת האחרונה הודיעו לנו על שמחה משפחתית בארצות הברית, כך שהטיול שאני מתכננת כבר שנים לעוד שנתיים לפחות ישנה צורה ויהייה ככל הנראה הקיץ).
-
מעין סיכוםיעלי, גזרתי ושמרתי את מה שרשמת. מעריכה מאוד את תגובתך שעשתה לי הרבה יותר הרגשה נעימה.

ג'מוסיק, ואתה שותף לאורך כל הדרך

נעה וליאו, אפילו והעתקתם , עדיין נעים לי מאוד מאוד מאוד

מיק מיק, אנחנו עוד נפעיל לחץ פיזי לא מתון על אוסי, אבל לפני שאשכח מקום בשבילך שחשבנו שנגיע אליו, אך בסוף לא יצא לנו ואוסי ועין צבי מאוד אהבו ונהנו זה מוזיאון הילדות . מזל טוב על רכישת הכרטיסים ועל כך שאת צללת לתיכנון. אני כבר הספקתי לשכוח שטיילנו באנגליה.

לט איט , נזכרתי בתגובתך בטיול חורף שעשינו , גם אז אמרת שאת רוצה לטייל בעקובתינו, וכשאת אומרת את מבצעת. דש לג'ני ההיא

מנדי, טוב שהתפנת מכל בריצות שלך
ובאת לקרוא ותודה לך על כך. כשנגיע לגשר, נדבר על זה, נהיגה הפוכה זה כל כך כל כך כל כך לא שיקול , אבל זה אני יכולה להגיד בדיעבד. את מגפי הגשם הזמנתי באחד אתרי הקניות באינטרנטאני מצרפת כאן את הלינה המאוד מוצלחת של עין צבי בפיק דיסטרקט אולי מישהו ימצא בזה שימוש
תודה על השירים המקסימים
ושבת שלום