שמורות טבע ליד בודפשט
-
שלום וברכה!
חברי נוסעים בעוד כשבועיים לבודפשט.
כחלק מהטיול, הם רוצים להיות גם בעיר עצמה, אבל גם לבקר באיזו שמורת טבע [מפל, קניון וכדומה].
מה יש באיזור?
אגמי הפלטיציבה מאד רחוק...
אבל אני מחפש עבורם משהו דומה לרעיון הזה, ליד בודפשט [עד מאה ק"מ רחוק מהעיר - בערך].
תודה רבה מראש לכל העונים.
-
שמורות טבע ליד בודפשט1. מה מספר החברים ובאיזה גילאים?
2. יהיו עם רכב או בלי?
3. לכמה ימים הם נוסעים?
-
שמורות טבע ליד בודפשט2 מבוגרים.
נוסעים ל 4 ימים, לטייל בעיר בודפשט.
אבל מעונינים יום אחד לצאת מחוץ לבודפשט כדי לראות איזה שמורה יפה [לא אגם, אלא מעט יותר].
אם נמצא להם משהו כזה, אז הם ישכרו רכב ליום אחד עבור זה.
בעיקרון הם לא אמורים לשכור רכב [אם הם רק בבודפשט].
תודה רבה.
-
שמורות טבע ליד בודפשטלצערי בקרבת בודפשט לא ידוע לי שמורת טבע מרשימה.
4 ימים זה לא הרבה זמן לטייל בבודפשט. אבל אם כל זאת רוצים לצאת לטבע אני יכול להציע 2 הצעות:
1. לטייל בהרי בודה שהם ממש על גבול בודפשט. יש טיפ על זה בבלוג הצויין של "המטייל המתמיד".
2. אפשר לטייל בכוון ברך הדנובה ל-VISEGRAD ו-ESZTERGOM. יש שם נופים יפים.
-
שמורות טבע ליד בודפשטא. על גבול אוסטריה הונגריה, יש משהו?
ב. ישנה איזו מערת נטיפים מרשימה באיזור בודפשט? שמעתי משהו ולא הבנתי ברור.
תודה רבה.
-
שמורות טבע - בודפשטגם לדעתי, ב4 ימים לא כדאי להתרחק מבודפשט..
תוכלו להקדיש יום אחד לברך הדנובה או לעיירת האמנים הסמוכה.
מערת פאלבולדי (Palvolgy ) - המסלול כולל טיפוס בסולם ומדרגות
המערה הציורית והשלישית בגודלה בהונגריה נמצאת בהרי בודה. במערה ניתן לראות נטיפים מיוחדים בצורות שונות כדוגמת נטיף בצורת פיל או נטיף בצורת תנין. יש הטוענים שלאווירת המערה יש השפעות מרפאות.
כתובת: Szepvolgyi ut 162
טלפון: 3259505
פתיחה: ימים ג'- א' שעות: 10:00-16:15 - לבדוק ולוודא באתר הרשמיקו אוטובוס 65 ייקח אתכם מכיכר קולושי
http://www.budapest.com/city_guide/sights/caves/palvolgyi_ca ve.en.html
ומערת סמלוהדי Szemlohsgi) +3256001).
שתי המערות ידועות בגודלן, בנטיפים ובצורות המוזרות שחצב בהן הטבע במהלך השנים. (דיסקברי)
הבלוג של המטייל המתמיד - עם הצעות רבות לטיולים בבודפשט ובסביבתה
אשמח לקרוא רשמים על הביקור במערות הנטיפים
תיהנו
-
שמורות טבע - בודפשטב4 ימי טיול,לא הייתי יוצאת כלל מהעיר.
בודפשט התברכה בגנים יפים.גן הגיבורים מכיכר הגיבורים ואי מרגרט המקסים.
מבודה יש טיילת ותצפית יפה,במיוחד זכור לי מכיוון מוזיאון המלחמה.
אם לצאת מהעיר,אז לוישגרד ובדרך אפשר לעצור במוזיאון הפתוח(תלוי בעונה ובשעות הפעילות)
עשינו את הדרך ברכבת פרברית לסנטאנדרה וממנה באוטובוס למוזיאון הפתוח,ממנו לוישגראד ביום טיול אחד.
אמה
-
שמורות טבע ליד בודפשטא. על גבול אוסטריה הונגריה, יש משהו? לא ידוע לי. בגבול סלובקיה ישנה מערת נטיפים, אחד היפים בעולם: Aggteleki csepkóbarlang, שהמשכו במערת BARADLA בסלובקיה.
ב. ישנה איזו מערת נטיפים מרשימה באיזור בודפשט? שמעתי משהו ולא הבנתי ברור.
קבלת תשובה מלי.
-
שמורות טבע ליד בודפשטתודה רבה וכל הכבוד לכל המסייעים.
אנסה להבהיר את עצמי מעט [הרבה...].
חברי נוסעים כמעט בפעם הראשונה מאז ומעולם - לחו"ל.
בודפשט נבחרה, לא על ידי - וזה כבר הוחלט.
מכיוון שהם לא חושבים להזדמן לחו"ל הרבה פעמים [????] הם רוצים לטעום עוד משהו מהסגנון של אירופה, חוץ מראות את יופי העיר הגדולה [אל תשאלו למה דווקא בודפשט, זה לא אני החלטתי..].
ולכן אני מחפש עבורם משהו מהסגנון של מפלים מרשימים [דוגמת הקרימל וכדומה] או קניונים מיוחדים [דוגמת ליכטנשטיין או לויטאש באוסטריה וכדומה].
גם איזה 'קרחון עד', עם רכבלים אליו וכו', ונוף מושלג וכדומה, יכול להרשים אותם מאד.
אם לא, אז באמת יתכן שמערת נטיפים מרשימה, יכולה גם לבוא בחשבון [שמעתי שיש בתוך בודפשט עצמה מערת נטיפים, אבל הבנתי שהיא לא משהו מיוחד].
יש מחשבה על אפשרות להיות יומיים באיזור אגמי הפליטיצבה, ואח"כ יומיים בבודפשט [לדעתי לא מומלץ].
ולכן שאלתי, האם ידוע למי מכם, על מקום יפה מהסגנון שאני מחפש, שנמצא במרחק נסיעה מבודפשט, ואז הם ישכרו רכב ליום אחד, ויסעו אליו הלוך חזור.
כוונתי למקום שניתן להגיע אליו עם רכב, והטיול בו לא קשה ולא ארוך [מישהו הציע לי 'טרק' בהרי המטרה בצפון הונגריה - לא בא בחשבון מבחינת החבר'ה האלה.].
תודה רבה רבה מראש לכל האכפתיים שמוסיפים לי המון ידע.
-
4אני בעד 4 ימים רק ב בודפשטמי שמחפש טבע אז במזג אויר נוח (סתיו עכשיו) יכול לטייל באי מרגיט.
אני מאוהבת בקטע הדרומי שלו.
ונעים גם בפארק מזרחית לככר הגיבורים.
להגיע לגבול סלובקיה זה מעל 100 ק"מ...
-
שמורות טבע ליד בודפשטלאור משכתבת, עדיף שהחברים שלך ישארו בבודפשט כל 4 הימים.
-
שמורות טבע ליד בודפשטיש מקום שנקרא הרי בוק.
יש שם מפלים?
הגישה אליהם נוחה?
מישהו שמע או ראה?
תודה רבה.
-
שמורות טבע ליד בודפשטרכס הרי בוק - שלפתי מגוגל
לדעתי, כדאי לשכנע את החברים להשאר ולבלות בבודפשט המקסימה.
בנסיעה ראשונה וקצרצרה לחו"ל.. לא הייתי מחפשת הרפתקאות.
-
שמורות טבע ליד בודפשטהרי בוק זה מקום יפה, אבל בטח לא שווה לבזבז יום אחד לטייל בו. אלה לא הנופים של שוויץ, אוסטריה אפילו לא סלובקיה או סלובניה.
-
שמורות טבע ליד בודפשטהם מתעקשים לטעום עוד משהו.
מה יש בעיירה מישקולץ? משהו רציני?
-
שמורות טבע ליד בודפשטמה יש בעיירה מישקולץ? משהו רציני? סתם עירה. אני כבר הצעתי מקודם 2 סיורים.
יש לי עוד הצעה:
http://forum.lametayel.co.il/forum_threadt/frm_id-20/msg-341 6594/srch-EGER#msg_3416594
-
שמורות טבע ליד בודפשטתחילה כתבת שלא רוצים להתרחק מידי, אז למה להגיע עד מישקולץ?אם לצאת מבודפשט ולא לטבע נטו אז כדאי אולי לנסוע רק עד לEger. יש שם ביצורים מימי ג'ינג'יס חאן ועוד....אהבתי.
על מפלים לא קראתי אבל על מערות בפארק ההררי Bükk כן. לדעתי רחוק מידי
וכאן יש עוד משהו ...
והנה מסלול שאורכו כ300 ק"מ. חלקו מעגלי ובו Kékes בהרים (הרי המטרה)שגובהם כ 1000 מ'.
אם רוצים טבע אז למה לא לטייל באזור ברך הדנובה? רק כי אין שם הרים? לא כל כך רחוק.
אני בטוחה שיתרשמו מביקור וישגראד ובאסטרגום ויכולים גם לחצות את הגשר ולהגיד: היינו בסלובקיה.