ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

אוסטריה בקיץ-עצות

פורום אירופה
    5
    11
    2895
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • oi73
      oi73 נערך לאחרונה על ידי

שלום,

בקיץ הקרוב אנו מתכננים טיול משפחתי לאוסטריה למשך 13 ימים (9 לילות באיזור זלצבורג, 3 לילות בקרבת וינה-העדפנו את וינה על מינכן למרות המרחק).

הרכב: זוג+3 ילדים (10.5,8,1)- בהרכב הזה היינו בספטמבר בסלובניה והיה מדהים!

טיסה: הוזמנה טיסה לוינה ומשם אנו נוסעים לכיוון זלצבורג.

לינה: ב wagrain ב: landhaus maurer.

מצ"ב תכנון טיול שבניתי על סמך המלצות וקריאה בפורומים וכן בספרה של סיגלית בר אשמח לכל משוב על הטיול המתוכנן.

יום 1:

- קניון ליכטנשטין.

- טיול באיזור ווגריין ועליה באחד משני הרכבלים (מוצארט המעופף או גרפנברג- מה ההבדל ומה עדיף?)

יום 2:

נסיעה לאיזור ברכטסגאדן: אגם המלכים,כניסה למכרה המלח (היחיד שמאפשר כניסה עם תינוקת-באוסטריה יש הגבלה) וטיול בעיירה.

יום 3: אזור זלצבורג: טירת הלבורן,גני מיראבל,טיול בעיר עצמה.

יום 4:מעבר הגרוסגלוקנר- אנא עצתכם האם לחזור באותה דרך או להמשיך ברכבת המכוניות, אשמח לעצה- האם להמשיך לבאד הופגשטיין כפי שקראתי?

יום 5: אבטנאו, אגם גוסאו, האלשטאט.

יום 6: קניון לאמר, מפלי גולינג, נסיעה ל באד הופגשטיין.

יום 7: וולפגאנג, סט גיליגן, נסיעה ל פלאכאו ל therme amade.

אשמח: לחווד על הימים הללו.

אשמח: להמלצה לגבי היום השמיני מה כדאי לתכנן בו (קפרון?,מפלי קרימל?..)

אשמח:להמלצה ביום הנסיעה חזרה לוינה-מה האטרקציות בדרך ששווה להתעכב בהם?

אשמח: במידה ויש יום גשום-איזה מהימים שרשמתי ניתן לבצעו ביום גשום ואיזה לא.

תודה רבה

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • פסגות מושלגות
        פסגות מושלגות נערך לאחרונה על ידי

אוסטריה בקיץ-עצות

בגדול הימים נראים לי מאוזנים למדי. כמה הערות:

1. אני מקווה שהיום הראשון הוא לא יום הנחיתה, אלא היום הבא. אחרת זה כמובן לא בא בחשבון.

2. לגבי היום של הגרוסגלוקנר, אם אתם ממילא מתכננים את באד הופגסטיין אז זה קלאסי לעשות את זה באותו היום עם רכבת המכוניות. אם אתם בכל זאת לא רוצים לעשות את באד הופגסטיין באותו היום אז אני ממליצה כן לחזור באותה הדרך בחזרה, ולא להמשיך לרכבת המכוניות.

3. בלי באד הופגסטיין ביום 6, היום הופך לדליל מדי, ואפשר להעשיר אותו בעוד משהו.

4. לאור המקומות שבהם החלטתם לטייל, לדעתי מקום הלינה שלכם מאוד לא אופטימלי. אם אפשר להחליף, אני ממליצה בחום לזוז לאזור גולינג, או אפילו לאבטנאו, לדירה עם הנוף המדהים שהומלצה כאן בפורום פעמים רבות.

• Zvika guaron
          Zvika guaron נערך לאחרונה על ידי

אוסטריה בקיץ-עצות

שלום לכם

יש המון מה לראות האזור (חלוקה לימים)

1. אזור אגם המלכים יום שלם כולל שייט לכנסית ברטולומאו, מיכרה המלח וקן הנשרים

2. אזור העיר זלצבורג כולל טירת הלברון

3. אזור האגמים סט. גילגן  + רכבל ל- Zwolferhorn, סט וולפגנג + הר שאפברג Schafberg, כפר הלשטט, ועם יש זמן מערת קרח דאכשטיין  Dachstein.

4. מבצר הוהנוורפן  (הטירה עם הנשרים), מערת הקרח אייסריזנוולט, מפלי גולינג ומגלשות ההרים באבטנאו. (אפשר להסתפק במערה אחת מהשתיים)

5. מעבר הגרוסגלוקנר - אנחנו המשכנו אחרי ביקור בקרחון לעבר העיר לינץ וחזרנו דרך כביש 108

6. סכר + תחנת כח - קופרון, קניון זיגמונד טון קלאם, מוזאון המים ליד קרימל ומפלי קרימל

כמובן שיש עוד הרבה מה לראות מסביב ולא רשמתי את כל המקומות (זה טיול ולא מסע)

אפשר כמובן להוריד/להוסיף אתרים לפי ראות עינכם

אל תפחדו מנסיעה אתם בטיול כוכב ובכל מקום בו תלונו תצטרכו לנסוע מס' פעמים באותו כביש .

הנסיעה לוינה וחזרה אפשרית ב- 2 דרכים שונות

1. הכביש הדרומי דרך מריאצל ושמורת הטבע גזאוזה.

2. הכביש הצפוני דרך עמק הווכאו העיר לינץ לכיוון זלצבורג

נ.ב. בדרך הדרומית מיד לאחר היציאה מוינה יש את מיכרה Seegrotte שבתוכו הרכיבו מטוסים במלחמת העולם (שווה ביקור במקום)

אם יש לכם שאלות נוספות

אשמח לעזור

ב ה צ ל ח ה

• oi73
            oi73 נערך לאחרונה על ידי

אוסטריה בקיץ-עצות

תודה רבה

• oi73
              oi73 נערך לאחרונה על ידי

אוסטריה בקיץ-עצות

תודה רבה

• שמוליק ל
                שמוליק ל נערך לאחרונה על ידי

אוסטריה בקיץ-עצות

מספר הערות / המלצות - 

ביום השני - הייתי משלב את מגלשות ההרים בהליין - ופותח איתן את היום על מנת להמנע מתורים. 

בנוגע לקן הנשרים שהומלץ כאן - בהתחשב בגילאי הילדים, הייתי שוקל לוותר. אומנם לביקור ערך רגשי והיסטורי אבל בסיכומו של דבר האתר מאוד ממוסחר ואני חושב שהוא פחות מתאים לילדים קטנים.  

היום השלישי - יש המון מה לראות בזלצבורג והייתי מוותר על גני מיראבל. אנחנו התאכזבנו למדי. יש שם אומנם גינת שעשועים קטנה - ואולי הקטנים אצלכם יהנו ממנה, אבל - וודאי תרצו לבקר במוזיאון המדע המדהים, לשוטט ברחובות ובסמטאות, בית מוצרת אולי, הטירה ועוד - כך שבשילוב עם הלברון - על משהו צריך יהיה לוותר. 

היום הרביעי - אני מצטרף להמלצות כאן לשלב את המרחצאות בבאד הופגשטיין לאחר הגרוסגלוקנר. אנחנו עשינו את מסלול רכבת המכוניות. נחמד ולגמרי לא חובה במיוחד שהוא כרוך בעוד נסיעה לא קצרה עד לרכבת הזאת. 

היום השישי - אם אכן באד הופגשטיין עברה יום - ניתן כמובן לשלב ביום הזה עוד משהו. 

שימו לב שהלכתם על שני אתרי טבע בצמידות ואני לא בטוח שזה נכון. 

הייתי מתחיל בגולינג ומשם ממשיך לכיוון דכשטיין - מערת הקרח, תצפית. אולי אם יש כח וזמן אפשר לשלב את הטירה בוורפן. מצד שני - אולי קצת עמוס מידי. מערת הקרח השנייה המדוברת - הקרובה לוורפן - איסרזנוואלט - אינה מתאימה לכם בשל גילאי הילדים והמאמץ הפיזי הנדרש. 

היום השביעי - המרחצאות שהזכרתם שם ממוקמים באלטנמרקט ולא בפלכאו - אם כי בהחלט קרוב לפלכאו. 

יום נוסף -

שתי אופציות, ושתיהן נהדרות - ושתיהן כרוכות בנסיעה יותר ארוכה ממקום הלינה שלכם - 

האחת - מפלי קרימל ועולם המים בקרימל. המפלים מרהיבים ביופיים ואצלנו זה היה אחד משיאי הטיול. עולם המים הסמוך - הילדים מאוד יהנו. 

השניה - קרחון קיצנשטיינהורן בקפרון. חווייה כייפית מאוד של שלג וגם שם הילדים מאוד יהנו. 

ניתן לשלב לאחר כל אחת מהאופציות ׳עוד משהו׳. 

אם תהיו בקיצנשטיינהורן - תוכלו להתחיל את היום בלאמר. 

אם תהיו בקרימל - ניתן למשל לסוע למגלשות בסאלפלאדן. 

ניתן גם לסיים יום כזה - בשתי האופציות - במרחצאות בצל אם זי אם כי צויין כאן לא אחת שיש שם נוכחות מרשימה של שכנינו. 

לסיום - אם תרצו - שילחו לי כתובת מייל ואעביר לכם תוכנית ימים שלנו - תכנון וכן ביצוע. 

שבת שלום,

שמוליק

• oi73
                  oi73 נערך לאחרונה על ידי

אוסטריה בקיץ-עצות

תודה רבה על העצות.

אגב, מה מתאים לימי גשם?

• שמוליק ל

אוסטריה בקיץ-עצות

צריך לזכור שפעמים רבות ימים של גשם  כוללים גם שעות נטולות גשם ...

בכל מקרה - מה שיכול להתאים -

מכרות המלח;

מערת הקרח בדכשטיין - אם תחליטו לבקר בה;

זלצבורג - מוזיאון המדע, בית מוצרט. 

המרחצאות 

שמוליק

• rona.n
                      rona.n נערך לאחרונה על ידי

אוסטריה בקיץ-עצות

שלום,

מעירה/מאירה לפי סדר הימים שלך:

יום 1 - בלי לחשוב פעמיים, בוורגין רכבל גרפנברג- הוא מאוד מתאים לילדים בגילאים שלכם, זה פארק שלם (למעלה) עם מתקני שעשועים לילדים, אגם מקסים עם תחנות פעילות סביבו. אחד מהאתרים שהילדים שלי הכי אהבו. קחו בחשבון.

אנחנו עשינו את אותו היום אבל הפוך, קודם וורגין ואח"כ קניון ליכטנשטיין ובערב המרחצאות בבאד הופשטיין (שלא הספקנו ביום של מעבר גרוסלוקנר)

יום 2 - עשינו את היום הזה במדוייק, (ללא קן הנשרים). קחו בחשבון קצת המתנה בתור במכרות המלח, אבל חוויה נחמדה מאוד. בקצה הטיילת בעיירה יש מסעדות נחמדות על המים והמון גלידריות מוצלחות.

יום 3 - לא הספקנו את גני הלברון, אבל זלצבורג מהנה מאוד. אנחנו בחרנו לעשות את היום הזה ביום קצת גשום, כך בכל פעם שירד קצת גשם נכנסו להפוגה באחד המוזיאונים... זו הייתה החלטה מוצלחת והיום היה יעיל במיוחד...

יום 4 - מעבר גרוסלוקנר - אנחנו לא הספקנו להמשיך לרכבת המכוניות והמרחצאות (כפי שכתבתי השלמנו ביום אחר) - התחנות לאורך הדרך מאוד יפות ועמניינות, הילדים נהנו בכל אחד ממרכזי המבקרים השונים והיום היה מלא וממוצה לחלוטין. כמובן שיש לשמור יום זה ליום שמש.

יום 5 - אנחנו התחלנו מאגם גוסאו משם נסענו לרכס דאכשטיין ליד הלשטאט עם תוכנית לסייר בעיירה בשעות הערב, התוכנית הייתה לשלב את מערת הקרח ותצפית 5 האצבעות. אבל מכיוון שהגענו רק ב-13:00 לא הספקנו גם את תצפית 5 האצבעות (מוכר הכרטיסים למטה לא הסכים למכור לשניהם כי אמר שלא נספיק...). אם אתם בעיניין, הייתי מתחילה מרכס דאכשטיין, המערה והתצפית, אח"כ הלשטאט ואח"כ לחזור לאגם גוסאו (אנחנו עלינו עם הרכבל למעלה, למסלול טיול נחמדמאוד עד לפיסגת ההר. היזהרו מהפרות הרובצות שם, הילדים האכילו אותם בעשב עד שהבת שלי קיבלה נגיחה מפר עצבני... למזלנו הסתיים רק בפציעה קלה...) .

יום 6 - לא הספקנו את גולינג ולאמר, אבל עשינו את טירת hohenwerfen עם מופע הבזים (נחמד) ומשם נסענו לסנט וולפנג וסנט גילנגן (עליה עם הרכבל לתצפית על האגמים)

זהו, לנו היו 6 ימים כי באנו משבוע בסלובניה...

מה שאני יכולה להמליץ באופן כללי:

לא להינעל על הימים ולשנות את הסדר לפי מזג האויר

רוב האתרים ניסגרים עד חמש אחה"צ. ואז עדיין פתוחים אתרי המרחצאות (רובם כלולים בכרטיס זלצבורגלנד) ולכן נחמד מאוד לבלות את הערב במרחצאות, ברובם יש מגלשות מים לילדים (ולמבוגרים) אתר מרחצאות נחמד ורגוע נמצא בעיירה Altenmarkt im Pongau (שם גם היתה הדירה המקסימה שלנו...)

אנחנו גם נסענו בחזרה לוינה, אבל לא הספקנו שום דבר בדרך, חוץ מעצירות ספונטניות... 

לגבי הגשם, ברובו הוא לא מפריע, זה גשם קל בהפסקות... אנחנו למשל עשינו את קניון ליכטנשטיין בגשם, המסלול הולך צמוד לקירות המצוק כך שהגשם לא היה עלינו והייתה חווייה מדהימה.

וכאמור גם בעיר זלצבורג הגשם לא הפריע. 

כרטיס זלצבורגלנד שווה מאוד. וכולל 24 שעות בעיר זלצבורג מה שאיפשר כניסה למוזיאונים ואתרים בעיר

מקווה שעזרתי קצת,

תהנו

רונית

• שמוליק ל

אוסטריה בקיץ-עצות

אני לפחות לא הייתי נוגע ביום החמישי. הוא מתוכנן נכון. 

באשר לדאכשטיין - מערת הקרח והתצפית - אם תחליטו שרוצים - ביום נפרד. 

גם לאגם סנט וולפגנג ועיירותיו הייתי מקדיש יום כפי שתיכננתם - שזה כולל את סנט גיליגן. 

המרחצאות באלטנמרקט - מדובר בדיוק ב therme amade  שהזכרתם ושציינתי שממוקמים באלטנמרקט ולא בפלכאו. 

יום זלצבורג והלברון אכן עמוס ולכן הצעתי לוותר על גני מיראבל שאותנו פחות הרשימו. בהלברון יש שעשועי מים שסביר שהילדים מאוד יהנו מהם. מצד שני - גם זלצבורג עצמה על אתריה השונים - מקסימה. 

ייתכן שבכל זאת כדאי להתחיל בהלברון בשעת הפתיחה ולהמשיך לזלצבורג לשעה וחצי - שעתיים במוזיאון הטבע ואז שיטוט ברחובות ובסמטאות. 

• oi73
                          oi73 נערך לאחרונה על ידי

אוסטריה בקיץ-עצות

תודה רבה!

• 1 / 1
                          • פוסט ראשון
                            פוסט אחרון