מסלול טיול בצפון הודו
-
שלום לכולם,
אני ובת זוגתי מתכוונים לנסוע לצפון הודו למשך חודש ביולי-אוגוסט.
אמנם יש עוד זמן, אבל אנחנו חושבים להזמין טיסות פנימיות, ורגע לפני רציתי לשמוע רשמים, הערות והצעות מיושבי הפורום.
התוכנית היא כזו:
אחרי הנחיתה בדלהי, לקחת טיסה ישר לסרינגר בקשמיר. 6 ימים שם ואז טיסה ללה (טיסה ישירה). בין שבוע ל-10 ימים בלה, לרדת למנאלי, עמק פרווטי, ספיטי/קינור, כמה ימים בדרמסאלה. אם יוותר זמן נסיעות אופציונאליות לרישיקש ואגרה וחזרה לדלהי.
האם זה מסלול הגיוני? האם עדיף לעשות הפוך? (כלומר, לטוס ללה, ומשם לסרינגר ואז להתחיל לרדת?
כמה ימים בגדול להקדיש לכל אחד מהמקומות
וכל עיצה אחרת שקשורה במסלול הנ"ל, תתקבל בברכה.
תודה.
-
מסלול טיול בצפון הודוuris שלום,
אינני יודעת לגבי קשמיר- ממליצים לישראלים במיוחד שלא לנסוע לקשמיר, אבל יש שנוסעים.
המסלול שלך מתאים ויפה. רק שבחודש העמסת הרבה יותר מדי על הנייר.
לא תוכלו להספיק את כל זה בחודש, אלא אם תבלו הרבה מאד בנסיעות.
-
מסלול טיול בצפון הודותודה רבה.
קראתי דברים סותרים על הדרך בין לה למנאלי. האם עדיף לטוס מדלהי ללה, משם לסרינגר ולרדת משם לדרמסאלה ומשם למנאלי (ובכך לוותר על הדרך מלה למנאלי)?
כמו כן, אשמח לשמוע מאנשים שהיו בקשמיר בשנה האחרונה.
-
מסלול טיול בצפון הודוהיי uris,
לגבי קשמיר - דעתי דומה לזו של צילה לגבי טיול בקשמיר - מיותר לחלוטין (בשל בעיות בטחון).
לגבי הדרך ממאנלי ללה (או ההיפך) - הדרך עוברת בשנתיים האחרונות שיפוצים רבים ובקטעים רבים שלה שמו אספלט, כך שאין שום בעיה לעבור בה.
במחינת גבהים (מחלת גבהים) - עדיף להגיע ללה בטיסה, מאשר להגיע ללה בנסיעה.
טיול מהנה,
-
מסלול טיול בצפון הודומאוד עמוס!!
תוותר על סרינגר, גם לא כל כך על הדרך וגם לא מומלץ מסיבות בטחוניות להגיע לשם.
אתה יכול לקחת טיסה מדלהי ישירות ללה לשבוע, משם למנאלי-ושישט 5 ימים, ספיטי וקינור שבוע, פרווטי שבוע, דרמסאלה 5 ימים. סה"כ 31 ימים לא כולל דלהי, מה שאומר שגם כאן צריך לקצץ וזו כבר החלטה שלך איפה לקצץ.
המלצה שלי בחודש הייתי מוותרת על לה מכמה סיבות - כי צריך להגיע אליה בטיסה (מצריך עוד כסף) וצריך זמן להתרגל לגובה (הרבה פעמים מרגישים לא טוב בימים הראשונים) והנסיעה חזרה מלה למנאלי ממש לא נעימה (!) ואם עוד מתכוונים לטייל בספיטי אז הנופים דיי דומים לנופים בלה.
את הימים של לה הייתי מחלקת בין שאר המקומות (או כימי מעבר) וכמובן משאירה יומיים לדלהי לסוף הטיול.
אם לה זה חובה מבחינתך אז כמו שכתבתי תוותר על מקום אחר (בנוסף לסרינגר).
-
מסלול טיול בצפון הודותאי, תודה.
ממה שקראתי, נדמה שחרף אזהרות המסע (שאני מתייחס אליהן ברצינות), מי שפשוט שוהה בבואט האוס בסרינגר ונוסע לכפרים הקרובים (ארו) הסכנה לא מורגשת. בעיקר אם לא נוסעים לאזורים שקרובים לגבול ונשארים במקומות המתוירים (וגם להסתובב פחות בעיר עצמה).
השיקול בנסיעה לקשמיר, מעבר לרצון לראות את חבל הארץ הזה, הוא גם בגובה - סרינגר בגובה 1500 וארו 2500 מטר. נראה לי שלהגיע משם ללה שנמצאת בגובה 3500 זה יותר מדורג מאשר לנחות ישירות בלה.
ודבר שני, עלות הטיסות. ממה שבדקתי כרגע טיסה ללה מדלהי מצאתי רק ב190$ שביחס לעלות הטיסות שם זה יקר מאוד. נכון שזה לא השיקול העיקרי, אבל טיסה לסרינגר עולה 45$ וסכום דומה לטיסה מסרינגר ללה.
האם יש משהו שאני לא יודע? כי קראתי על טיסות ב130$ ללה, ולא מצאתי שום דבר קרוב לזה (17 ליולי)
בכל אופן, תודה רבה על התשובה.
-
מסלול טיול בצפון הודוטיסות מדלהי ללה - תבדוק עם חברת Go Air - טיסה איתם עולה כ- 120$
לגבי הביטחון בסרינגר - כשאתה אומר : "מי שפשוט שוהה בהאוס בוט בסרינגר..."
- מה שרבים (ובעצם כמעט כולם) לא יודעים (וחבל), שבעבר, המחתרת הקשמירית חטפה 5 תרמילאים ישראלים מתוך האוס בוט באגם דאל (סרינגר), אחד נהרג, אחד נפצע והשאר נמלטו (עם הרבה מזל) והמחתרת ממשיכה לפעול גם היום...
ומכיוון שבמילא אתם צריכים לוותר על מקום אחד או יותר, תשקלו שוב על מה לוותר.
-
מסלול טיול בצפון הודוחיפשתי גם איתם
מחיר זהה - 192$
ככה כל הטיסות ב 17 ליולי
אם למישהו יש רעיון איך למצא כרטיס טיסה יותר זול ללה בתאריך הזה אשמח לשמוע
-
מסלול טיול בצפון הודותמתין עם הזמנת הכרטיס.
טסתי איתם בקיץ האחרון ללה פעמיים ובשבוע הבא פעם נוספת במחיר של 120$.
חכה קצת.