הונג קונג + שנזאן +???
-
הונג קונג + שנזאן +???גוגל יעזור לך למצוא עלויות של דברים כאלה - תחתית, מעבורת למקאו, בטח טיסות פנים אם יש לך כאלה.
אבל מנסיוני, לפחות לגבי עצמי, הוצאות תמיד צצות. אם אני משקיעה 1300$ בכרטיס טיסה אני לא אחסוך אחכ על אתרים שמוצאים חן בעיני וכו'. אין מצב שאגמור טיול של 10-12 יום בסכומים שאת מדברת עליהם. אבל אם את מטיילת מנוסה ויודעת שאתם בדכ חסכניים מאד, אז סבבה. אם אתם אוכלים כשר אתם בוודאי מוציאים על אוכל פחות ממני..
לגבי מזג אויר, תראי אני לא בקיאה בסין (הייתי רק בהונג קונג) ואני לא נוהגת לטייל הרבה ביולי, אבל בגדול יולי זה חודש נוח לאיזורים צפוניים יותר. אנשים נוסעים למונגוליה ביולי אוגוסט. יולי זה חודש אידאלי לארהב ואירופה.. אבל אנשים גם נוסעים לבייג'ין ולתאילנד בזמן הזה כי זה מה שהם יכולים. אם את מאד רוצה לראות את סין, וזה הזמן שיש לך, אז סעי.
-
הונג קונג + שנזאן +???והנה לינק על הונג קונג ביולי. לא נשמע הכי סימפטי האמת:
http://gohongkong.about.com/od/travelplanner/ss/weatherbymon th_8.htm
-
הונג קונג + שנזאן +???מצטרף לענת בכל מילה. גם לגבי ההוצאות שלא כתובות בשום מקום וגם לגבי מזג האוויר.
לתת לך דוגמא מהטיול שלי - טיילתי בסין פעמיים, בשני המקרים זה היה ביולי אוגוסט בין היתר. היה חם ולח. היו מקומות שירד גשם אבל לא זוכר שהיה קר.
מז"א בבייג'ין ושנחאי ביולי יהיה לח וחם מאוד. למעשה כל החלק המזרחי יהיה פחות או יותר כמו קיץ בתל אביב למשל (למעט הרים ומקומות גבוהים).
לא הייתי בהונג קונג.
באתר שפפקין צירף יש אפשרות לחפש לפי חודשים ומחוזות/ערים
הנה דוגמא מאותו אתר שמראה טבלאות של מז"א בבייג'ין לאורך כל השנה.
שימי לב שיש 4 טבלאות הכוללות טבלת לחות גשם וכו'..
http://www.travelchinaguide.com/climate/beijing.htm
-
הונג קונג + שנזאן +???תודה גילי וענת,
"אנשים טובים באמצע הדרך". אבדוק בגוגל הוצאות שונות. אכן על אוכל אנו מוציאים פחות בשל הכשרות. בטיולים אנו לא חסכניים, אם טסים רוצים לראות כל מה שרק ניתן, אך איך שהוא הבנתי, גם ממטיילים שדברתי איתם, כי נסיעות וקניית אוכל, כניסות לאתרים, לא אמורים להיות יקרים.
רעיון טוב לבדוק בגוגל ולגבי מזג האויר, אין ברירה, אלה התאריכים הפנויים לטיולים- או לחשוב על דחייה לחופשה אחרת? בחורף?
תודה,
ציפי
-
הונג קונג + שנזאן +???אם תכנסי לקישור שלי תוכלי לראותצ באיזה אזור מזג אויר טוב יותר ולנסוע אליו לא חייבים לבטל חופשה אפשר להחליף מחוז סך הכל.
-
הונג קונג + שנזאן +???מחזק את דברי פפקין, זה רעיון טוב לבחור מחוז במקום לטייל במדינה אחרת.
מדינה אחרת זו גם אפשרות כמובן, אבל זה עניין אישי שלכם.
(ממני לא תשמעי את זה. אני אוהב את סין יותר מדי אז מעט משוחד..
)מצרף לך טיפ מצוין של אורלי שייתן לך קצת כיוון לגבי עלויות ומחירים.
זה אמנם קצת ישן אך מהטיול האחרון שלי בסין (קיץ 2013) אין שינוי משמעותי.
אולי 10-20 אחוז בחלק מהמקרים. בכל אופן זה רק לקבל כיוון.
-
הונג קונג + שנזאן +???מאוד מאוד מאוד מודה לכם, פפקין וגילי.
אעשה שעורי בית. מתה להיות בסין, אך בגלל חבריי שמאוד רוצים גם כן ו"בונים עלי" כי מאוד אוהבת לטייל ועשיתי זאת שנים אך הפעם כבר באמת מעוניינת לשנות כיוון לסין ולכל המקומות "הרחוקים" כל עוד כוחנו במותנינו, רק הקושי שלי הוא ההגבלות של חבריי בתקציב ובמספר הימים שהם יכולים לאפשר לעצמם.
נראה כיצד נצליח בכל זאת לעבור את המשוכה???
ערב נפלא ושוב תודה,
ציפי