אולפני הארי פוטר, לוטון
-
שלום שלום,
מתחילים להתכוונן...
בטרם הזמנת טיסות מבקשת להתייעץ:
יש אפשרות שניקח לילה במלון ליד שדה התעופה לוטון ונטוס בשבת בצהריים לארץ, מה שאומר שלמעשה לא נספיק כלום באותו יום (לא בהכרח נורא), ויום קודם עוד נטייל בפיק אחרי שנעזוב את הקוטג'.
אפשרות אחרת שגם הומלצה לי כאן היא לבקר באולפני הארי פוטר בלוטון, מה שאומר שניקח שני לילות בלוטון ונטוס חזרה ביום ראשון.
מה דעתכם? האם שווה?
גיל הילדים: 11 ו - 9.
מחבבים את הארי פוטר, אבל לא מהמכורים...
תודה,
אורנה
-
אולפני הארי פוטר, לוטוןהי אורנה,
השאלה היא מול מה זה עומד.
האולפנים מרשימים מאוד. זה כיף של סיור. ומצד שני - מה עומד ממול? האם כבר התחלת לשרטט לעצמך תכנית ואת יודעת אם הימים שיש לך בפיק מכסים את האתרים שברשימת החובה שלך?
אפשרות שנראית לי יותר נחמדה היא להמיר את לוטון ב-St Albans. כשנסענו בקיץ שקלתי להתמקם בעיירה הזאת בלילה האחרון וויתרתי. היא ככל הנראה חמודה. תרוויחו עוד שני לילות במקום נחמד ותנצלו אותה להשלמת היום באולפנים. הם לא ממלאים יום.
-
אולפני הארי פוטר, לוטוןהיי זיוה,
גם אנחנו בהתלבטות לגבי האולפנים - יכולים בדרך לפיק או ביום הטיסה חזרה (הטיסה יוצאת בעשר בלילה).
גם אצלי הלדים לא מכורים להארי פוטר, השאלה האם יש בזה מן האטרקציה שמעבר וגם מי שלא קרא לעומק את כל הספרים/ראה את הסרטים יוכל לגלות עניין?
-
אולפני הארי פוטר, לוטוןהי מיקה,
אמנם הלכנו לשם לבקשתה של "ילדה" מכורה בת 21, אבל המקום באמת מרשים מאוד ואם אוסיף עוד כמה "מאודים" זה לא יהיה מוגזם. יש בו הרבה קסם וגם עושר של פרטי פרטים. אפשר לבלות שם מעט או הרבה לפי מידת העניין, אבל אני מתקשה להאמין שאפשר להתאכזב.
מה שכן, זו תעשייה משומנת שממשיכה למכור גם בגלגול הזה. יש שם פינות שאפשר להצטלם בהן רכובים על מטאטא או נלחמים בקרב, וזה עלול ליקר את הסיור היקר גם כך, אם לא מגדירים גבול. "הילדה" שלי קנתה שם איזה בירה בנוסח בי"ס הוגורט, שזה כבר ממש סחיטה קצת צינית של מכונת הכסף, הרי בסרט בטח שתו מים. אבל אפשר להתעלם מהקטע הזה וליהנות.
האיש שלי לא ראה סרטים ולא קרא את הספרים וגם הוא מאוד התרשם. אם יש לכם חלון בתכנית ואם זה לא במקום משהו חשוב מאוד אחר - בהחלט כדאי. אני מאמינה שבערב יגיעו גם ג'מוס ושירלי וכל מי שהיה ויחזקו את הדברים.
אם את מדברת על ערך מוסף אז אני חושבת שבמקרה של הילדים שלכן (שלך ושל אורנה) שהם עוד בגיל שקורא את הספרים, זה אולי אפילו עשוי לעודד לפתוח גם ספר ולא להסתפק רק בסרטים. יש המון דמיון ופנטזיה בסדרה הזאת, ומקסים לראות את זה חי ונושם: מחדר האוכל והשולחן הערוך עם המזלגות והסכינים שכולם מעוצבים (ולא רק דוגמאות לצורך הצילום), שדרה שלמה (שדרת דיאגון) שעוצבה כולה על חנויותיה ופינותיה האפלות, ועד לקדרות הנבחשות מעצמן, לתלבושות, לתסרוקות, למטות הקסמים, לשיקויים, לשדים עם הפנים המעוותות ולאינסוף ההמצאות.
באופן אישי מצא חן בעיני הסיפור על חדר השינה (מופיע בשלט בכניסה לחדר) שהמיטות הקטנות שלו התאימו לשחקנים הילדים כשהחלו לצלם את הסדרה וכבר לא התאימו כשבגרו בסרטים האחרונים.
להמשיך?
-
אולפני הארי פוטר, לוטוןמיק מיק התלבטות?: לא הייתי חושבת פעמים . לי זה נראה מקום שהוא ה ה ה חובה. לא הייתי אבל עד כדי כך רוצה שאם אשקול לחזור ללונדון זאת תהיה אחת הסיבות

ומיק מיק , זה הזמן לתת להם לקרוא את כל הספרים. ולתקן את זה שעד עכשיו הם עוד לא נחשפו אליהם. ותקראי גם. יהיה לכם הרבה נושאי שיחה משותפים.

-
אולפני הארי פוטר, לוטוןהיינו באולפנים , המלצה חמה - הבעל והילדים מכורים לסיפור, אני לא ועדין נהניתי מאד, מרשים לבקר באולפנים של סרטים והחוייה שם נהדרת.
הילדים גם שתו את הbuttercap ולמען האמת לא אהבו את הטעם
אבל נהנו מהחוויה.אצלנו לא היו מוותרים על זה.
בכלל שווה לראות את הסרטים לפני ביקור בלונדון .
אנחנו גם עצרנו ברציף 9 3/4 בתחנת הרכבת בדרך חזרה מקימברידג' .
-
אולפני הארי פוטר, לוטוןכן כן ועוד פעם כן
אבל לא להוסיף יום במיוחד.
מי שלא ממש מכור , 3 שעות נהדרות באולפנים זה קסם של דבר.
אצלינו הילדים מכירים וראו חלק מהסרטים וגם מי שבכלל לא מכיר מאוד מאוד נהנה.
שווה כל פני וזה לא מעט כאלו אבל עדיין שווה.
היתרון שהמקום נסגר מאוחר ואפשר לסגור שם יום לפני לינה בלוטון.
מי שגם ככה נייד עם רכב ובאזור לוטון אז בטח ששווה!
זה גם לאורנה וגם למיקה
ולא לשכוח לבצע הזמנה באתר שלהם כמה שיותר מוקדם כי בקיץ עד 15:00 המקומות נתפסים מהר.
ג׳מוס
-
אולפני הארי פוטר, לוטוןתודה רבה,
הבת שלי היא תולעת ספרים מדופלמת (לקראת אנגליה רכשתי לה את סוד הגן הנעלם בגרסתו החדשה ואת הספר שנכתב על הסרט - נעלי הקולנוע), אבל היא לא התלהבה מהארי פוטר.
שניהם אגב מעדיפים ספרות את קולנוע ריאליסטי ופחות פנטזיה.
אבל הבן מתעניין באפקטים של צילום ועריכה (וגם אני...) ולכן חשבתי שזה יעניין אותנו מהזוית הזו. בעיקר אם זה בדרך אל...
-
אולפני הארי פוטר, לוטוןגם אני בעניין האולפנים ביום האחרון שלנו, אחרי קרוז ולפני חזרה הביתה ( למחרת).
האם ראלי לתזמן ביקור לשעה 15 או שזה מאוחר מדי ויצא צפוף ?
מה דעתכם על ווטפרד כמקום לינה ללילה האחרון ? הסביבה סבירה / נחמדה? מגיעים במונית מנמל האריץ׳ . בבוקר למחרת ממריאים מלוטון ( הכוונה להזמין שוב מונית ) . שמתי עיין על הולידיי אין שנמצא ממש ליד תחנת הרכבת והאוטובוס שאוסף לאולפנים . מישהו היה ויכול לחוות דעה על המקום כמלון ללילה? היות ואנחנו בלי רכב מחפשת כמה שפחות מעברים.
שאלה אחרונה - האם הביקור באולפנים מתאים לדעתכם גם לסבים בגיל 70 ++?
תודה מראש
איריס
-
אולפני הארי פוטר, לוטוןחבל רק שכל אחת מאיתנו חוזרת ביום אחר, אחרת היינו משיגים מחיר של קבוצה מאורגנת...

בעקבות הדיון כאן, שריינתי מקום לינה בעיירה בשם Tring, עשרים דקות נסיעה מהרטפורד (חיפשנו ללון בלילה האחרון בבית אחוזה ומצאתי אחד כזה בTring).
הטיסה שלנו בעשר בלילה ולכן נראה לי שדווקא אבחר סיור מאוחר כדי שיהיה פחות עמוס באנשים וגם כדי שימלא לנו את החצי השני של היום.
-
אולפני הארי פוטר, לוטוןמיקה, את לא מפסיקה להפתיע אותי

מייד כשראיתי בחנות את סוד הגן הנעלם קניתי אותו בהתרגשות לבת שלי והודעתי לה שקודם אני קוראת אותו...הבת שלי תולעת ספרים וקוראת לאחרונה גם ספרי פנטזיה אבל הארי פוטר טרם הדביק אותה...
יש לנו את שמיניית הסרטים אבל לא נרשמה התלהבות יוצאת דופן....
זיוה, לדעתי זה עומד מול האפשרות לטוס בנחת ב - 12:00 בשבת, למחרת העזיבה של הפיק, באופן שהלילה האחרון יהיה בלילה במלון ליד שדה התעופה לוטון וזהו.
יש לי תחושה שהמיסחור שתואר כאן לא ימצא חן בעיני חלק מבני המשפחה ולא בטוח שעם הטעם הזה אני רוצה לסיים טיול באנגליה שאני כל כך מחכה לה.
כך שכרגע הכף נוטה מבחינתי לוותר על האולפנים.
-
אולפני הארי פוטר, לוטוןאורנה,
גם חלק מהמשפחה שלי לא יאהבו את המיסחור, העלת נקודה מעניינת...מזל שיש עוד זמן לשקול. חברה עם ילדים ועם טעם זהה לשל שתינו, כנראה יהיו שם שבוע לפני, אז מקסימום נחליט ברגע האחרון.
בסט אלבנס אגב יש חוות פרפרים שסימנתי לי אותה כאופציה שאכן נשתכן ללילה ויום אחרון במקום.
נ.ב: סוד הגן הנעלם היה אחד הספרים האהובים עלי בילדותי....

-
אולפני הארי פוטר, לוטוןודאי, סוד הגן הנעלם היה גם אהוב עליי בילדותי, ולכן התרגשתי כשראיתי אותו על המדף... (ומייד קניתי אותו לבת שלי וקראתי אותו שוב, לפניה
) -
סט אלבנס וטיסות איזיג'טבוקר טוב,
בשעה טובה ומוצלחת הזמנתי כרטיסי טיסה:
5/8 ערב לגטוויק
23/8 צהריים מלוטון
זו הפעם הראשונה שהזמנתי טיסות של איזיג'ט, לא כי לא רציתי בעבר אלא כי לא יצא...
אז ככה, ההזמנה כוללת 80 ק"ג מטען (הגזמתי קצת לא? מזוודה של 20 ק"ג לאדם) ובחרתי את המקומות כך שנשב יחד.
מה עוד אצטרך לעשות חוץ מלהכניס את פרטי הפספורטים של כולם ביולי ולהכין סנדוויצים? יש מקום מיוחד בשדה בנתב"ג שצריך להגיע אליו? בשדה התעופה לוטון?
ובאשר לתכנית עצמה:
אנחנו נפנה את הקוטג' בפיק ביום ששי 22/8, ואני שוקלת ברצינות לאמץ את ההצעה שלך, זיוה, ולהתמקם בלילה האחרון בסט אלבנס, מאחר והיא ממוקמת במרחק נסיעה של חצי שעה-מינוס משדה התעופה לוטון ממנו אנחנו חוזרים. זה יותר נחמד מלילה במלון צמוד לשדה התעופה.
יש לנו שם רק לילה אחד, כלומר אם נפנה את הקוטג' בבוקר נוכל להגיע לסביבה בצהריים.
האם זו עיירה יפה ונחמדה ודי או שיש המלצה יותר קונקרטית לגביה?
תודה,
אורנה
-
סט אלבנס וטיסות איזיג'טועוד שאלה קטנה:
הטיסה בחזרה מלוטון לוקחת שבע שעות?? למה? יש קונקשיין סמוי? הטיסה הלוך לגטוויק לוקחת כארבע שעות...
-
אולפני הארי פוטר, לוטוןאיריס
המקום יכול להתאים לכל גיל . יש כאלו שיתמקדו בחוויה איך עושים סרטים ויש כאלו שיתמקדו בהארי פוטר עצמו. אנחנו הזמנו ל 15:00 וזה היה בסדר. ב 18:00 היינו בחוץ ונסענו לונדונה.
אורנה - שיהיה בשעה טובה .
ג'מוס
-
סט אלבנס וטיסות איזיג'טברור שלא.... מה שאת רואה היא שעת החזרה לפי שעון ישראל, בהתחשב בכך שיש הפרש של שעתיים.
בהלוך את מרוויחה שעתיים.

אשמח אם מישהו ידע להתייחס גם לשאלות שהעלתי וסליחה אם ״ ניצלתי ״ את האשכול.
אופס... רק אני כותבת וג׳ מוס ענה על חלק ( חשוב ) !
אם אפשר לשאול שוב - איך התרשמתם מווטפורד ? אולי נוגע יותר למי שהגיע עם הרכבת ?
שוב תודה
-
סט אלבנס וטיסות איזיג'טתודה איריס שפתרת לי את התעלומה

ותודה ג'מוס על הברכות. אבל כמומחה לאיזיג'ט, יכול בבקשה לספר לי איזה עוד פרטים חשובים אני צריכה לדעת על הטיסות של איזי אחרי שכבר הזמנתי אותן (אם יש כאלה פרטים)?
אגב, בדינמיקה המטורפת שלנו בימים אלה הספקתי בינתיים לקצץ בכאב מספר ימים מהחופשה, ולשנות את מועד הטיסה הלוך ל - 10/8 (מה לעשות, הייתי פזיזה מדי ושילמתי על זה תרתי משמע, גם בכסף וגם בכעסים מצד האיש שלא העלה על דעתו חופשה ארוכה כל כך
. האמת, הייתי לא בסדר והנחתי שתוספת של יומיים לא שונה מתוספת של ארבעה. אופטימיות לא מרוסנת מצדי).מה שאומר שיש לנו פחות זמן עד הפיק ולפיכך נישאר בלונדון וניקח את הרכב בלונדון, לפני הנסיעה מחוצה לה ביום ששי.
יש לנו ארבעה ימים מלאים בלונדון - מעט מדי לכל הדעות - אבל זה מה יש.
יש המלצות מיוחדות לאור גיל וטעם הילדים?
חשבתי על הטאואר, על לונדון איי, על הצגה או שתיים (מלך האריות?), על קובנט גרדן , פארק סנט ג'ימס, חדרי המלחמה של צ'רצ'יל (מה לעשות, הנושא מרתק אותי במיוחד ומאחר ויש שם הדרכה בעברית רוצה שגם הילדים יבקרו שם), מוזיאון המדע ואולי גם ההית' בהמסטד וגריניץ' (אם כי לא נהיה שם בשבת כך שנדמה לי שאת השוק אנחנו מפספסים...).
על שווקים בלונדון כנראה נוותר.
למישהו יש הצעות?
תודה,
אורנה
-
לונדון וטיסות איזיג'טהיי אורנה,
מצרפת אשכול שריכזתי עם המלצות וקישורים ללונדון עם ילדים - כדאי להתעמק.
מלך האריות מקסים!, תצפו בסרט כמה פעמים לפני הנסיעה, שתכירו את השירים והעלילה.
לקנות כרטיסים מראש - להצגת צהריים, לפני או אחרי תוכלו לטייל בקובנט גרדן (גם מוזאון תחבורה בסביבה).
להקדים להצגה, אם תגיעו מאזור אחר.. שלא תתקעו בפקקי תנועה (האזור סואן ועמוס. כמעט איחרנו).
מחירי המזנון יקרים, כדאי להצטייד לפני בשתייה וחטיפים אם תרצו.
טיסה עם איזיג'ט -
* חשוב לשים לב למגבלות כבודת היד שתרצו לקחת אתכם לטיסה.
* להגיע לטרמינל הישן, בנמל התעופה בן גוריון.
* לא לשכוח להדפיס את הצ'ק אין.. לטיסת ההלוך ולטיסת החזור.
* אם לא תשריינו מקומות רגילים בעלות סימלית של כ20 שח לנוסע לכיוון,
* תקדימו לבצע את הצ'ק אין ברגע שייפתח - חודש לפני הטיסה, ואז המערכת תושיב אתכם. ברוב המקרים המערכת תדאג להושיב אתכם יחד. הם לא מחויבים, אבל לפי התקנות - ילד לא ישב ללא מבוגר.
איזה כייף לכם
תיהנו!

-
לונדון וטיסות איזיג'טלי,
כרגיל, אין כמוך!!!

לא הבנתי את מגבלות כבודת היד - שילמתי כבר על מזוודה לנוסע (כלומר 80 ק"ג ביחד, אין ספק שהגזמתי בפראות), אבל לא ראיתי שיש תשלום נפרד על תיק יד שנכנס אתי למטוס. האמנם?
יש ענייין מיוחד עם השעה שמגיעים בה? ראיתי שרשומות שעות מסויימות שקשורות למטען... מה זה אומר?
שריינתי כבר מקומות (רגילים) לארבעתנו.
הטרמינל הישן.... ??? אם חונים במגרש הפתוח אפשר להיעזר בשאטל?
הדפסת צ'ק אין - נכנסה ללוח השנה, מקווה שאזכור בזמן...
ו..... מלך האריות בהחלט אופציה.
בינתיים חשבתי גם על גני הקיו על מוזיאון המדע.
המון תודה!!!
אורנה