לינה למשפחה בלונדון
-
שלום לכל בוגרי לונדון

הוזמנו כרטיסי טיסה ללונדון לאוקטובר לבקשת ילדת בת המצווה (איזה כייף !!!)
אחרי הכייף של קניית הכרטיסים מגיע החלק שאני הכי לא אוהבת בתכנון כל טיול - חיפוש לינה

מקווה בעזרתכם האדיבה להקל על עצמי....
מחפשת דירה לזוג +3.
רצוי 3 חדרי שינה (כדי לקבל קצת שקט ולהפריד בין הכוחות) אך נתפשר גם על 2 חדרי שינה עם אופציה ללינה בסלון של אחד הילדים או חדר אחד לשלושת הילדים.
רצוי 2 חדרי שרותים/אמבטיה
מטבח מאובזר
סביבה נעימה ביום ובערב.
מרחק הליכה סביר לתחתית/אוטובוס
סופר מרקט קרוב
מחיר סביר
והרשימה עוד ארוכה.... נכון שלא הגזמתי ???

ולשאלות:
באיזה אזורים/שכונות/רחובות כדאי לחפש ?
באיזה אתרים ברשת כדאי לחפש ?
בשיטוטי ברשת ראיתי שהרוב מבקשים מקדמה גם בבוקינג - האם כך מקובל ? האם מניסיונכם יש כאן אופציה למו"מ כדי שיוותרו ? מה קורה אם מבטלים את ההזמנה - איך המקדמה מוחזרת ?
למה לשים לב כשאני בודקת דירות ? או במילים אחרות - אל מה לא הייתם מתפשרים ?
מה דעתכם על מלון דירות לעומת דירה ?
כל המלצה תתקבל בברכה.
מחכה לכם
לורה

-
לינה למשפחה בלונדוןהיי לורה,
מציעה לחפש באזורים:
קובנט גרדן, לסטר סקוור, טרפלגר סקוור, פיקדילי, ראסל סקוור, מארבל ארץ ועוד...
הבעיה שאזורים אלה יקרים יחסית (לפחות 4 הראשונים),
גם אזורים אחרים יכולים להיות מצוינים אם יש -
* תחנת טיוב סמוכה,במרחק נסיעה סביר עד מרכז העיר.
* לבחור באזורים 1-2 של הטיוב.
* לשים לב לקווי טיוב שימושיים שעוברים בתחנת הבית (כמו הפיקדילי, נורט' ועוד..)
המלצה ששמרתי - שרון דיווחה על דירה מצויינת ומרכזית עם 3 ילדים
"נמצאים כרגע בלונדון הקפואה והמהממת
בדירה מצויינת ליד כיכר ראסלהדירה מאובזרת לחלוטין גדולה וברחוב שקט במרחק 5 דקות הליכה מתחנת הטיוב . שני סופרמרקטים קרובים מאוד." 30.3.13
בהצלחה:-)Saco apartments
Spens house 72-84 lamb's conduit street(כותבת בניק tamuz2 )
http://www.sacoapartments.com/serviced-apartments/uk/london- the-city-of-london/saco-holborn
* תבררי עם יערי, אם יש לו מלאי דירות שמצא..
הוא שיתף היום על דירה במיקום פנטסטי (המלון שלנו לפני שנה - היה ממש ליד)
ליד תחנת צ'רינג קרוס, כיכר טרפלגר, לסטר סקוור, קובנט גרדן, וסטמיניסטר ועוד....
פאבים, בתי קפה, מסעדות, תיאטראות, הגלריה הלאומית
מצרפת לך אשכול לינה שמופיעים בו בעיקר מלונות
אבל אפשר ללמוד ממנו על מיקומים מוצלחים.
-
לינה למשפחה בלונדוןהי לורה מה שלומך?
ככה, בנוסף לאזורים ש-לי ציינה, הייתי מוסיפה את אזור תחנת מטרו ארל'ס קורט. היינו שם במלון והאזור מצוין מכל הבחינות.
מקדמה זה מאסט. אפשר לנסות לשכנע אותם להסתפק בסכום מינימאלי והשאר במזומן בהגעה. בכל מקרה כל דירה רשום מה הם תנאי ביטול (לרוב אגב המקדמה לא מוחזרת אחרי תאריך כלשהו) ואם לא רשום זה אחד הדברים הראשונים שאת צריכה לברר.
אתרים לחיפוש:
מה שהייתי מאוד ממליצה זה להנמיך דרישות (ובדרך כלל רשימת הדרישות שלי יכולה להתחרות בשלך בקלות) כי לונדון יקרה אש. אם את לא מצפה לאיזה ירושה שמנה בקרוב, עדיף שתחשבי על מה את מוכנה להתפשר - למשל לא 3 חדרי שינה אלא 2 + סלון. לא 2 אמבטיות אלא רק 1, על מספר האסלות למשל לא הייתי מתפשרת. על היעדר מעלית גם לא. אבל מטבח מאובזר מה את צריכה? תעמדי לבשל בורשט לחבורה? מספיק מיקרו מקרר וציוד בסיסי לארוחות קלות (לדעתי כמובן). הימים בלונדון מעייפים. חוזרים למלון או דירה אוכל קטן והופ לישון. את לא צריכה משהו מפואר. אגב, כשחיפשתי בזמנו דירה לי ולנסיך בסוף לקחתי מלון כי הבדלי מחיר לא היו בשמיים. אולי לשקול את האופציה של 2 חדרים משפחתיים במלון? כנסי גם לטריפאדוויזר ותבדקי שם המלצות על דירות.
אלונה
-
לינה למשפחה בלונדוןלי - תודה על הקישורים. כמו תמיד את אלופה !!! ארכיון מהלך.... אלונה- חשבת שברלין שלך מסובך ?! אני בהחלט מוכנה להתפשר אפילו על מעלית אבל דווקא מטבח אצלי זה חובה. את הבורשט אני אשאיר לאמא שלי ... חוץ מזה שאף אחד חוץ ממני לא אוכל אותו.... אבל החבר׳ה שלי מפונקים ....ולא אני לא פותחת מטבח בטיולים. מכינה רק דברים קלים כמו פתיתים, קוסקוס, פסטה ואורז ומביאה איתי שניצלים וקציצות שהכנתי בבית והקפאתי מראש - לא מטעמי כשרות אלא מטעמי נוחות !!!! מה גם שדווקא בגלל שלונדון יקרה נראה לי שלאכול כל יום במסעדה יגרום לבנק שלי להרים אלי טלפון....מה שיקרה כנראה בכל מקרה אחרי שנשלם על הלינה ....
לורה
-
לינה למשפחה בלונדון -
לינה למשפחה בלונדוןהי לורה,
אני מאמצת את כל מה שאוסי כתבה פה -חפשו דירה בשכונות הצפוניות ב Zone 2 הירוק קרוב לתחנת תחתית, על מנת להוזיל עלויות ועם זאת עדיין להתגורר במרחק נסיעה קצרה מן האתרים המרכזיים.
-
לינה למשפחה בלונדוןלורה,אנחנו היינו בהרכב של 2 זוגות חברים טובים.
ולא פעם לקחנו דירה אחת גדולה לכולנו,מרווחת ונוחה עם נוחיות ומקלחות לכל זוג,חדרי שינה כמובן ועוד...כך חשבתי גם בלונדון.אבל היא יקרה יותר.
המוטו היה עלות דירה מתאימה לא יעלה על 2 חדרי מלון.אחרת לא כדאי....גם במחיר מטבח מאובזר וארוחות.הפלוס במלון כמובן סידור החדרים,ודלפק"צוות בידור" להעזר בו. תבדקי גם מלונות,לפעמים יש מבצעים ממש טובים. אף פעם לפני לא עשיתי זאת,אך ללונדון היו מוזמנים לנו 5 מלונות כשלבסוף החלטתי על אחד לא דווקא הזול. מיניבר יעזור למצרכי סופר.שווקי אוכל,מקומות לארוחות במחיר שפוי יש גם.
אז מסתדרים.
תראי את האשכול של דני עם המלצות לארוחות.הסניפים שהוא כותב אליהם בכל מקום...
אמה
-
לינה למשפחה בלונדוןיפה - יופי של הקישורים. תודה
ג'ני - תודה על הקישור להמלצה של אוסי. אני בהחלט מתכוונת לבדוק את האזור.
אמה - קצת קשה לי הקונספט של המלון במקום דירה בחול כשאנחנו עם ילדים אבל לאור המחירים אני בהחלט הולכת לבדוק בבוקינג גם מלונות.
איזה מלונות הזמנת ? לפחות תחסכי לי את הבדיקה לגבי המיקום. כמו שאני מכירה אותך כבר בדקת את הכל....
ואני בהחלט עוקבת אחרי האשכול של דני ועברתי על האחרונים בפורום....
לורה
-
לינה למשפחה בלונדוןמצטרפת להמלצה על השכונות שלאורך הקו הצפוני. סצנת אוכל הרחוב בקמדן מדהימה. אכלנו שם מדי ערב ארוחות שהיו יותר זולות מהקציצות בבית. פעם ישבנו על מושבים של אופנועים הפונים אל התעלה, פעם ישבנו בשוק הסטייבלז (שוק האורוות שהוא חלק מהקומפלקס של שווקי קמדן, והוא מיוחד ומעניין מאוד), ובאחד הערבים סתם על גדות התעלה בקמדן לוק. זה מקום מלא אווירה, תוסס, צעיר, חוויה שווה בפני עצמה.
הדירה שלנו היתה קצת קרובה מדי לשוק ולא פעם ישבו הומלסים בכניסה לבניין (מלון דירות קטן). כך שאני לא ממליצה עליה. אבל הבחירה באזור היתה מאוד מוצלחת. ובנוסף, גילינו שזה מרכז להרבה מסלולי הליכה נחמדים. הלכנו לאורך תעלת ריג'נט, קפצנו ערב אחד להמסטד, יצאנו בוקר אחד לשכונת פרימרוז היל וביום אחר לפארק ריג'נט.
-
לינה למשפחה בלונדוןלורה - אני די חדשה בעניין לונדון, אבל בחפירות שלי עליתי על רשת מלונות מאוד נחמדה למשפחות - פרמייר אין, החדרים גדולים (דבר לא ברור מאליו בלונדון), א.בוקר חינם לילדים, רק תוודי שניתן לבטל ללא עלות.
האתר הרשמי :
או דרך בוקינג,
בהצלחה,
ליליה
-
לינה למשפחה בלונדוןמסכימה עם אלונה בעניין הנמכת ציפיות.
עיר גדולה ומבוקשת והעלויות בה מאד גבוהות.
יותר עדיף בעיניי מיקום מרכזי ושנעים לשוב אליו בלילה...
מעלית? הקושי בעיקר ביום הראשון והאחרון עם הציוד.
אוכל? בצהריים ניתן להיכנס עם הילדודס' לפאבים והעלויות זולות. פיש אנד צ'יפס, המבורגר, ריזוטו, פיצה, בלינצ'ס... עשו אצלנו את העבודה. ויש גם ימי שוק, כמו קאמדן או בורומרקט, ואז בכלל חגיגה. רוב היום ממילא תהיו בחוץ. לעיתים עשינו ארוחות לילה בחדר במלון. עם כלים ח"פ וקומקום חשמלי זה הספיק.
כאן זה לא אוסטריה, ומנסיוני הקט הם מבקשים מקדמה ,ולעיתים רצינית ביותר... אז כדאי לברר מראש, שלא יהיו הפתעות. בדירה גם יכול להיות קושי כשמגיעים מאוחר ובעל הדירה לא בסביבה.
תיהנו!!! החבר'ה שלי היו קופצים על "חזרה ללונדון".

-
לינה למשפחה בלונדוןלילה טוב לורה,
היינו ב
St Giles London – St Giles Classic Hotel
מיקום מעולה,לא רק הטיוב קרוב מאוד,קווי אוטובוס רבים מאוד עוברים ממש מול המלון או בפינת הרחוב.גילינו שנסיעה באוטובוס מעניינת יותר ונוחה לרגליים.מרחקים גדולים אולי כדאי לרדת לטיוב.האוטובוסים הגיעו אחד אחרי השני ממש(אולי בגלל דצמבר-לא יודעת) כ10-15 דקות ברגל לקובן גרדן,ציינה טאון, כיכר ליסטר .אהבתי את Grange Blooms לא יודעת איך הוא,ביטלתי בגלל עוד כ400 מטר לתחנה..(דצמבר)
עוד מלון היה The Beauchamp Hotel שני האחרונים היו במבצע במחיר מאוד נוח.
בגיליס שילמנו 1520 פאונד ל2 חדרים(7 לילות) דה לוקס עם מיניבר וערכת קפה.
קמדן טאון-היה נחמד להיסתובב בין דוכני האוכל והמתנות,ביגוד,נחמד מאוד ממול במתחם הסגור,לאכול נחמד מאוד,אך הרחוב המוביל עליו בערב היה נראה כמו סביבת שוק הכרמל,לטוב ולפחות טוב. ללון שם,לא בגלל הפחד,בגלל שפחות אוהבת את הסגנון-לא הייתי לנה. אולי בגלל דצמבר וכריסמס.
אמה
-
לינה למשפחה בלונדוןשמור לי בעבודה אתר דירות שהתכתבתי איתם,נשמעו נחמד,זוג יהודי .אמרו שניתן לביטול עד שלב מסויים,היה צורך בהעברת מקדמה.
הסברתי למה אני לא יכולה ללא ביטול(בריאות ההורים,והם הבינו)
בסוף הלכנו על מלון.
אמה
-
לינה למשפחה בלונדוןאמה - אני רואה שאני לא היחידה שערה בשעות כאלו ...
המלון שלך נמצא בתפוסה מלאה בתאריכים שלנו לפי בוקינג. אשמח שתעבירי לי את הפרטים של הדירות.
ברנדי - שלחתי לך שאלות בפרטי לגבי המלון בו הייתם.
ליליה - בדקתי את המלונות של הרשת. בבוקינג ניתן לבטל ואין צורך במקדמה אבל במחיר שני חדרים זה מתקרב לדירה....
זיוה - תודה על ההמלצה.
דרך אגב, מעדיפים מטבח בדירה לאו דווקא מטעמי חיסכון אלא מטעמי נוחות. הרבה יותר פשוט להתנהל עם 3 ילדים בבית מאשר במסעדה, בעיקר כשכל אחד רוצה משהו אחר או לא רוצה לאכול את המנה שהזמין כי הטעם לא בדיוק כמו שהוא רגיל... ולכן אנחנו בד"כ בטיולים אוכלים רק ארוחה אחת ביום במסעדה או צהריים או ערב. לאכול פעמיים ביום פיצה / המבורגר וכו'... כי זה מה שהם רוצים - קצת מוגזם בשבילי !!!

-
לינה למשפחה בלונדוןהיי לורה
את יכולה לנסות את הדירה שאנחנו היינו בה. יכולה להתאים לכם לדעתי מבחינת הדרישות . רק לקחת בחשבון שבדירה הזו דרך Airbnb זה תנאי ביטול של 50% מרגע ההזמנה. המחיר כרגע הוא 225 פאונד ללילה. אפשר לפני ההזמנה לפנות לאליזבת במייל דרך האתר ולנסות להוריד את המחיר. אנחנו שילמנו 200 באוגוסט.
בכל זאת אוקטובר זה עוד המון זמן.
https://www.airbnb.com/rooms/651645
אם תרצי עוד פרטים תבקשי....
בכיף
ג'מוס
-
לינה למשפחה בלונדוןבוקר טוב,
כן לורה,השעות שלי מאוחרות...בבוקר צריכה לגרור את עצמי מהמיטה...
זה האתר של רוברט ופולי.היה להם מלאי דירות גדול להציע.למשפחה(אם מעוניינים) אפשר להוזיל ע' מקלחת אחת למשל.
אלונה כתבה נכון מאוד.לונדון,לא היער השחור ,לא אוסטריה,רומניה,סלובניה-מבחינת לינות.לא שאין בה לינה לכול טעם,היא פשוט תהיה יקרה הרבה יותר.לכל משפחה,מטייל יש דרישות וגמישות שלהם וזה בסדר גמור,מותר הכול.
לגבי המלון "שלי" תפני אליהם במייל..גם בהזמנה ישירה יש אפשרות ביטול.
ויש לך עוד זמן...אפילו לדצמבר כאשר בבוקינג בכלל לא היו בו חדרים,ישירות היו ואפילו יותר זול!
מה שלא קראת אולי באשכול שלי,מולו ממש וגם צמוד לו מקומות אוכל רבים כל כך שאין בכלל בעיה.
ועוד...מולו,מחלון שלנו ראינו מתי פותחים,סופר טוב עם כל טוב וגם...מטבח אוכל מוכן.
כך שאפשר כל יום לקנות אוכל מוכן בסופר,דברים שמכינים ממש במקום(אוכל אוכל) קצת בהמשך, הרשת שדני כתב עליה דברים טובים ומקס ספנסר פוד,
אותה גילינו לפני שנים רבות בפריז,עם סלטים נהדרים וכריכים שמכינים כמעט מול עינייך.
בטיולים שלנו עם חברים,היו הרבה סיפורים על בישולים ואוכל ,זה כי החבר שלנו מעמיד שולחן תוך כמה דקות ממש מכלום
. -
לינה למשפחה בלונדוןלורה,
אנחנו אוהבים את רשת cittadine:
גם אנחנו מעדיפים מטבח משלנו ולא מוותרים על מיקום נוח.
בתי הדירות של הרשת ממוקמים במקומות טובים מאד בערים שונות בעולם, כולל לונדון.
אני עצמי הזמנתי לנו מקום לאוגוסט באחד מבתי הדירות שם בכיכר טרפלגר.
התשלום מתבצע רק בהגעה (מוסרים מס' כרטיס אשראי בהזמנה) והבחירה באפשרות לבטל עד יום לפני ההגעה ללא תשלום כרוכה בתוספת לא גבוהה במחיר.
מניסיון, הדירות אמנם קטנות אך נקיות ומאובזרות בנוחות, ובמרכזי הערים זה מספיק לנו.
אורנה
-
לינה למשפחה בלונדוןבוקר טוב,
חזרנו מסופ"ש בעיר שמדורגת רק במקום ה-35 מבחינת יוקר המחייה, כדי לחפש לינה בעיר שמדורגת במקום הראשון.....

ג'מוס - את הדירה שלך בדקתי מיד עם תחילת החיפושים. גם ביער השחור ישנו בדירה שלכם, אבל הפעם אני מקווה למצוא משהו יותר זול ופחות מרתיע מבחינת תנאי התשלום.
אורנה - תודה על ההמלצה. התחלתי לבדוק גם מלונות עם דירות וההמלצה תיבדק.
לורה
-
לינה למשפחה בלונדון - חוות דעתכם על מקום לינותאשמח לחוות דעתכם לגבי שני המקומות:
בכתובת 194 Arlington Road, London NW1 7HH, United Kingdom
דירת שני חדרים.
Citadines Prestige Trafalgar Square שאורנה המליצה.
נוטה להזמין כאן דירת שני חדרים. הבדל בין הזמנה עם אופציית ביטול להזמנה ללא אופציית ביטול 300 ליש"ט.
מה דעתכם ?
תודה,
לורה
-
לינה למשפחה בלונדון - חוות דעתכם על מקום לינותלורה,
דומני כי הדירה הראשונה זו בדיוק הדירה שזיוה לנה בה -ולא ממליצה עליה, כפי שפירטה בהודעה 9 !