התייעצות ניו יורק
-
טוב אז התבשלנו קצת, שאלנו קצת שאלות בפורום, קראנו קצת, ויש כל מיני כיוונים.
אשמח לתובנות נוספות.
להזכירכם - זוג, סוף שבוע 4 ימים (3 לילות), ניו-יורק בלבד (טסים מישראל וחוזרים לישראל). היינו בניו יורק כמה פעמים בעבר (כולל בפסח האחרון עם הילדים).
הרעיון הוא סוף שבוע זוגי ולאו דווקא הנושא של ניו יורק.
פברואר - קר. למזג האויר בהחלט תהיה השפעה.
טסים עם אלעל אל ומ-JFK- טיסת לילה בין רביעי לחמישי (נחיתה ב-6 בבוקר), חוזרים בטיסת לילה בין ראשון לשני (ממריאים בחצות).
ישנים במרכז מנהטן ליד מייסיס
מה כבר בתוכנית
הזמנו כרטיסים למופע סטומפ (למוצ"ש)
ככל הנראה the ride - לא הוזמנו כרטיסים, כי אני עוד לא סגור למתי כדאי, אבל כמעט בטוח שנלך. בטח כשהמחיר ירד ל-45 דולר
אנדרטת 9/11
chelsea market
שופינג! בעיקר רחוב 34 או החמישית
MoMA - אישתי רוצה. אני פחות בקטע
מן הסתם נגיע גם לכיכר טיימס
מה כמעט בטוח לא בתוכנית:
HighLane - לא העונה
מטרופוליטן / גוגנהיים - לא מושך אותנו
מוזיאון הטבע - היינו עם הילדים לאחרונה
פארקים (סנטרל, והגינות הקטנות) - לא ממש העונה. אין כמעט אירועים וכדומה, קר וכו'.
תצפית - היינו כבר בתאומים בזמנו ובאמפייר סטייט. היינו השנה עם הילדים ברוקפלר
מסעדות - אנחנו לא ממש בקטע, ובכל מקרה צריך כשרות
פסל החרות - אני עליתי עליו פעם אחת, אישתי יותר מפעם אחת. שנה אחרונה נסענו במעבורת לססטן איילנד. מיצינו.
וול סטריט - האיזור והבורסה - הייתי. מיציתי.
ספורט - פוטבול הייתי הולך בשמחה אבל נגמרה העונה. כדורסל והוקי דווקא יש כשאנחנו שם, אבל לא מושך אותנו מספיק.
צ'יינהטאון - אף פעם לא דיבר אלי. לא בניו יורק ולא בסן פרנסיסקו.
מה אנחנו רוצים אבל לא בטוח (כפוף למזג אויר ועוד)
שופינג בג'רסי גרדנס - הנטייה העיקרית שלנו היא לעשות את זה ביום ההגעה - לשכור רכב בשדה ולהחזיר אותו בערב במנהטן. אחד השיקולים נגד הוא שאם יש סיכוי לקרח על הכבישים או משהו בסגנון אנחנו לא רוצים לנהוג. מצד שני דווקא אם קר אז ג'רסי גרדנס הוא פתרון טוב. הסיבה שדווקא בהתחלה היא שאם עושים שופינג רציני, חשוב לי לעשות אותו מהר כדי לדעת מה מצבי. אם דוחים את השופינג לסוף אז בתחלת הטיול כל הזמן מתלבטים - לקנות או לא לקנות? אולי נמצא משהו יותר טוב/זול בקניון?
סיור באו"ם - סיורים מודרכים יש רק בחמישי ושישי (אין בשבת וראשון). יש איזה אפשרות לכניסה חופשית בשבת/ראשון אבל לא ברור לי מה זה. הבעיה היא שאם חמישי נהיה בקניון זה מכריח אותי לאו"ם ביום שישי. אין הרבה משחק. עוד סוגייה היא שהאו"ם רחוק יחסית מהרכבת התחתית, ומן הסתם יש תור לבדיקות הבטחוניות, אז אם קר זה יכול להקשות.
סיבוב בדרום מרכז האי (ווילג', סוהו וכו') - איזה רחובות בפועל טובים לשיטוט? ספרינג? משהו אחר? אשמח להמלצות, ואפילו לקבל מפה
סיור מודרך בדרום מרכז - אשמל להמלצות והצעות
מה אנחנו מתעניינים, אבל רחוקים מלהיות סגורים על חצמנו (שניינו או אחד מאיתנו)
הרכבל של רוזוולט איילנד
מחזמר - לא מראה לי שנזמין מראש. גם לא ברור לי מה יהיה מצב העייפות. אם ניפול על כרטיסים נחמדים - סבבה. אם לא אז לא
קולנוע - יש ככמה בתי קולנוע במרכז מנהטן, וזו אחת ההנאות מחופש בעיניי - סרט בהצגה יומית.
סיור גוספל בהארלם - לא כלכך מצאתי הפניות קונקרטיות יותר, והייתי רותה להבים פרטים - רק בסיורים מודרכים (אילו - יש המלצות)? לבד - לאן ללכת ומתי. בקיצור אני אזמח לטיפים בנושא.
גשר ברוקלין - כפוף למזג האויר. אין לי שום עניין לקפוא
נושאת המטוסים אינטרפיד. אני אשמח. אישתי לא. ויש גם את סוגיית מזג האויר. היינו בה לפני 15 שנה בדצמבר (מינוס 2) ובהחלט היה קר.
אולי מוזיאון השעווה מאדאם טוסו - מעולם לא הייתי (בשום מקום בעולם). נראה לי שיכול להיות מעניין.
אשמח להערות, תובנות, הצעות, טיפים וכו'.
-
התייעצות ניו יורקדרכך אני אקח רעיונות אתה כמעט בכיוון שלי רק שאני טסה באפריל לצערי בפורום זה לא מדברים על מאדם טוסו בכלל שזה נראה אחלה אטרקציה הרבה מעבר למוזאון שבארץ בחיים לא הייתי הולכת ובטח שחלקנו הגורף גם
מה עם ברודוי? רשמת ?
עכשיו קצת הסברים הרכבל של רוזוולט איילנד? פרט הסבר ונמק אולי נקח ממך הצעה?
-
התייעצות ניו יורקאיזה שאלה ארוכה....
פה הייתי ,את זה אני לא רוצה ,זה לא מעניין אותי ,שם קר ,זה משעמם......
בעצם מה השאלה?
-
התייעצות ניו יורקהשאלות הן:
- האם יש לכם רעיונות נוספים שלא חשבתי עליהם עדיין?
- האם משהו מהדברים שכתבתי שאני כן רוצה נראה לכם בעייתי אם כן למה? למשל למאדאם טוסו לא ראיתי הרבה התייחסויות. יש סיבה לכך?
- האם יש לכם איזה תובנות נוספות או טיפים מיוחדים? למשל - 9/11 תגיעו על הבוקר כי אז אין תור (דווקא לא נראה לי שזה המצב)
- האם יש למישהו הפניה קונקרטית לאיפה לשוטט בשכונות שמתחת לרחוב 14? כמו שכתבתי חוץ מצ'יינה טאון וול סטריט לשא מעניינים אותנו? ברור לי שיש דברים נחמדים, אבל חות מרחוב ספרינג לא הצלחתי לשים את האצבע על שום מקום. כמו שאנחנו יודעים, אפשר ללכת לרחוב המקביל לאקשן ולא לראות כלום. תחשבו למשל על רחוב ריינס מול דיזינגוף בתל אביב. רחובות מקבילים, אבל אחד משעמם, והשני פחות.
- המלצות לסיור מודרך בדרום העיר?
- כל רעיון או הערה נוספת יתקבלו בשמחה
הסיבה שפרטטתי כל כך היא לעזור לכם להבין מה אנחנו אוהבים ומה לא, וכדי שלא תציעו לי שוב את הדברים הללו.
אגב רוזוולט אייךנד הוא אי קטן וצר בין מנהטן לקווינס שאפשר להגיע אליו עםרכבל ולקבל נוף יפה של מנהטן.
-
התייעצות ניו יורק -
התייעצות ניו יורקתודה
-
התייעצות ניו יורקמקפיץ...
חבר'ה - אני באמת אשמח לתובנות נוספות ו/או טיפים
ושאלות נוספות:
רעיונות לגבי סיור בהארלם ביום ראשון בבוקר? מודרך / עצמאי - מתי, איפה, איך וכו'.
משהו מעניין שאני צריך להביא בחשבון לגבי יום ראשון? זה מקומות נפתחוים טיפה יותר מאוחר אני יודע. אבל ראיתי שבאופן כללי כל המוזיאונים והחנויות פתוחים. משהו אחר מיוחד ביום ראשון (לטוב או לרע)?
-
התייעצות ניו יורקלגבי הארלם - אני הייתי בסיור עצמאי עם חברתי הניו יורקית :
הארלם - פעם התפללו פה בעברית
הגעתי להארלם כמו רובנו על-מנת לשמוע "גוספיל" ,להסתובב ברחובות הצבעוניים ולספוג אוירה. הכנסיה שבה ביקרנו היתה מאכזבת ,גדולה מאוד וכל העסק נראה מבויים וממוסחר אפילו המוסיקה לא סחפה אותי(אולי ראיתי יותר מידי סרטים ...)כשיצאנו משם התחיל היום האמיתי .תודות לחברה מקומית שאירגנה והסתובבה איתי ,התגלה לי רחוב Sylvan Terr ש-12 מדרגות מובילות אליו והתחושה שנחתנו במאה ה-18 ממש כך. הוא מרוצף אבנים ובעבר שימש כרכרות שהובילו במעלה הטרסה לאחוזה Morris-Jumel Mansion שנבנתה ב-1765 - מקום עם הרבה הסטוריה ומשקיף בשל מיקומו הגבוהה על הנוף. אם אתם בהארלם כדאי להגיע לאוצר החבוי הזה.
שכונת שוגר היל בין הרחובות 110 ו125 כדאי לשוטט ולספוג אוירה במיוחד בימי א' כשכולם לבושים בצורה ססגונית. .ברחוב 125 עצמו,הרח' הראשי של הרובע נמצא תאטרון אפולו המפורסם,שמוסיקאים נודעים הופיעו בו -מבילי הולידיי דרך פרנקלין ,לואי ארמסטרונג...
במהלך השוטטות ,התגלו לנו מבנים עם מגיני דוד .מסתבר שההארלם היה מאוכלס בריכוז היהודים מן הגדולים בעולם ,עד שנות ה 30.פעם התפללו כאן בעברית .היום נשארו שם רק בתי -הכנסת ,וחלק גדול מהם עבר הסבה לכנסיות.רחוב Sylvan Terr מהמאה ה18

הוראות הגעה: סאבוי: C to 160th Street אוטובוס: M2 to 160th Street and Edgecombe Avenue; M3 or M18 to 160th Street and St. Nicholas Avenue; M101 to 161st Street and Amsterdam Avenue(walk one block eastאתר אינטרנט: Morris-Jumel Mansion
www.historichousetrust.org/item.phpאתר אינטרנט: כך נראה Sylvan Terr
www.beatingupwind.com/2011-10/sylvan-terrace-uptown-affordab le-townhouses
הארלם - פעם התפללו פה בעברית

ליפה היה בילוי בהארלם ביום א
יש כמובן את ה Free Tours by Foot - לא יכולה לחוות דעתי ,אבל הרבה חברים פה מאוד מרוצים מהסיורים שלהם .
כשתכנס לאתר שצרפתי , יש ליד כל תאריך ,את איזורי/סוג הסיור ,שעה והרחבה ...
באתר של הבלוגרית חיים אומנות ואוכל בניו יורק ,שאני ממליצה בחום להרשם אליו ולקבל עדכונים ברמה יומית , בסרגל למעלה להקליק לפי נושא .
חוצמזה התוכנית שלך נראית מצויין
אם יקפצו לי עוד רעיונות אעלה לשידור
טובה
-
התייעצות ניו יורקלגבי 9/11 יש להכנס לאתר באינטרנט, ולהדפיס אישור כניסה. את האישור סורקים בכניסה.
שם בוחרים את השעה הרצויה.
-
התייעצות ניו יורקאז טובה כבר נתנה לך את הטיפ שלנו בהארלם.
חשבתי להמליץ לכם על מועדון B.B King אבל אז נזכרתי שאתם שומרי כשרות...
אני יכולה להמליץ בחום על סיורים רגליים, לא יקרים ולא ארוכים מידי, המועברים על ידי חברה צעירים עם סיפורים פיקנטיים. הכי חשוב שלרוב הסיורים אין צורך להירשם מראש, אלא להגיע לנק' המפגש הרשומה באתר שלהם.
ואם בכל זאת מוזיאון יש תערוכה של מארק שאגאל ב Jewish Museum
ואפשר גם קצת ברוקלין
אני מאד ממליצה על גרסי גרדן ליום קר ולא חייבים ברכב אפשר באוטובוס
אם עוד לא ביקרתם בבית הכנסת המשוחזר אז גם זה מומלץ.
ואם תעשו את the ride נשמח לשמוע לקראת הנסיעה ביולי
-
התייעצות ניו יורקחיפשתי קצת במועדפים שלי ונתקלתי בבלוג הזה.
אם אתה לא מכיר אותו - "מכרה זהב"
-
התייעצות ניו יורקמדאם טוסו מוזאון השעווה - נחמד צמוד אליו יש את המוזאון של ריפלי
דברים מוזרים מעניין
אם היית כבר במוזאון השעווה של מדאם טוסו אני לא חושבת שכדאי לחזור
אולי תצליח להצתלם שם עם אובמה
-
התייעצות ניו יורקמאדאם טוסו וריפלי נחמדים ולא יותר מזה. לא בטוחה שללא ילדים שווה את הכניסה.
-
התייעצות ניו יורקוואו - תודה על ההיענות
את הבלוג המצולם והמדהים של קטי ראיתי בזמנו (מאיפה בא לי הרעיון ל the ride?), אבל אני מודה ששכחתי, אז טוב שהזכרת לי.
על מוזיאון ריפלי ויתרתי. הבנתי שהוא לא מעניין.
דווקא לגבי מאדאם טוסו חשבתי שיכול להיות מעניין. הילדים שלי קטנים (הכי גדולה בת שמונה), ולא מזהים חלק גדול מהדמויות, אז אף פעם לא חשבתי עם לקחת אותם למקום כזה.
אתם חושבים שלא שווה?
לגבי free tours by foot -בהחלט ראיתי אותם קודם, ואני שוקל בחיוב. ה'בעיה' שלי איתם (ואם כל חברת סיורים אחרת) היא כפולה - קודם כל, לא בא לי להתחייב שביום שישי ב-10:00 בבוקר אני בסיור. כל הרעיון הוא לזרום על פי המצב רוח, העייפות, וכמובן גם מזג האויר (בקור של מינוס 5 לא בא לי לעשות סיור). בעיה שנייה היא שכמובן לא בכל יום יש כל סיור, וקשה לשלב את הסיורים שאני רוצה בימים שאני רוצה.
אבל זה דינם של סיורים מאורגנים באשר הם.
הארלם - אז שאני אבין - האקשן הוא בסביבות שעות הצהריים (כתבת 12)? ואפשר פשוט למצוא כנסייה נחמדה כמו The United House of Prayer For All People
ופשוט להכנס?
כמה זמן בערך לתכנן לנושא הזה?
בכל זאת אני אשמח להפניה לכתובות מדוייקות יחסית לשיטוט בסוהו/וילג' וכו'
לגבי האוטובוס לקניון ג'רסי גרדנס - מכיר ויודע (אם כי לא ניסיתי עד היום). אני מניח פשוט שאוטו יהיה הרבה יותר נוח מאשר להסחב עם הקניות והמעילים כל היום בקניון (אפילו אם לוקחים טרולי), וכבר כתבתי שאם נקזז מעלות הרכב (130 דולר כולל כבישי אגרה ודלק) את עלות האוטובוס לקניון (כ-30 דולר לזוג הלוך ושוב) ועלות המונית אל/משדה התעופה (55 דולר כולל טיפ), ההפרש (50 דולר) בהחלט יכול להצדיק את הנוחות של הרכב. אבל אני מודה שאני לא סגור על הנקודה הזו.
האמת היא שבעיקר חבל לי לבזבז יום שלם על הקניון (זה גם יום מעייף יחסית כי כולו על הרגליים). הבעיה היא שיש כמה חנויות שאנחנו אוהבים שאין במנהטן
-
התייעצות ניו יורקניו-יורק מדהימה אין מה לעשות גם אחרי ביקורים רבים בעיר
(ספרתי עם הילדים משהו כמו 15 ביקורים) היא לא נמאסת
לגבי מדאם טוסו כיף ונחמד גם למבוגרים.
ראיתי שאתם לא חובבי מוזיאונים אבל ממליצה בחום על שניים שגם לא חובבי מוזיאונים יהנו בהם.
מוזיאון העיצוב http://madmuseum.org/
ואוסף פריק http://www.frick.org/
סרט זה תמיד כיף.
תזרמו עם מזג האויר, קנו TIMEOUT (או כנסו לאתר שלהם, לראות מה יש בסופ"ש שתהיו)
דרך אגב על ציינה טאון והסוהו אפשר בקלות לוותר הם מזמן לא מה שהיו
כל ה"אקשן" עבר מזמן לאזור ה NOHO, ולווסט ואיסט ווליג'.
תהנו גם בשבילי

-
התייעצות ניו יורקדרך אגב לגבי צ'לסי גארדנס
היתרון הוא שהוא סגור
ואפשר לקחת עגלה כמו בסופר ולשים את כל הקניות והמעילים בתוכה.
אוטובוס או רכב לשיקולכם.
-
שאלה בעניין שכירת רכב והמלצה
אז קודם כל למדתי הרבה מהשאלות (והתשובות) שנתנו לך.. גם אני אמורה להגיע לעיר המדהימה אך באפריל. רציתי להמליץ על אאוטלט שקצת פחות מוכר ורווח אצל הישראלים על אף שאני לא בטוחה עד כמה יתאים לכם (אנשיםטובים) כיוון שמדובר בזוג אאוטלטים צמודים אשר נמצאים במקום שאינו מקורה והמזג אוויר בפברואר קצת פחות נעים לשוטטות בחוץ... בכל אופן:
Tanger outlet, Riverhead מדהים! אחזור אליו הפעם גם כן בע"ה

כיוון שראיתי שאתה מתכוון לשכור רכב לאאוטלט, גם אני (לאחר נסיעות קודמות באוטובוסים, עם המון שקיות וסרבול לא נורמלי) מתעתדת לשכור רכב לאותו יום שאסע לTANGER. רציתי לשאול אם כדי לעשות זאת בארץ או כבר שם? כיוון שמדובר בשכירות ליום אחד בלבד וכיוון שישנה אפשרות שהיום המיועד לאאוטלט ישתנה ליום אחר, מה עדיף? מה ההבדל במחירים?
תודה!
-
התייעצות ניו יורקאז ככה
כמה זמן תשאר בכנסיה תלוי בך, תשב במקום שתוכל לצאת אם תירצה.
לגבי הסיורים של ביג אוניון, כפי שרשמתי כמעט לכולם אין צורך ברישום מוקדם, פשוט מגיעים לנקודת המפגש המצוינת באתר, לכל סיור באזור המטויל (עשיתי עמם כבר מספר סיורים בעבר והיה מוצלח מאד).
אני נסעתי כבר פעמיים באוטובוס לגרסי גרדן ואין צורך להסחב עם כלום. בכניסה בתמורה ל5$ ניתן לקבל עגלה בה תשימו את כל המעילים ואת הטרולי (אני העדפתי תיק גב גדול ). בסיום הקניות תשימו את הכל בטרולי. את הטרולי שמים בארגז המטען של האוטובוס.
חשוב לא לנסוע באוטובוס האחרון כי הוא מאד עמוס.
לגבי מאדאם טוסו, נחמד אם אין משהו טוב יותר לעשות.
-
איפה נמצא קניון Tanger Outlets in Riverhead ?
איך מגיעים לשם בתחבורה ציבורית? במה הוא טוב יותר מהג'רסי גרדן?
-
אפשר להכנס לאתר להוראות הגעה...
אני אישית לא מתה על הג'רזי גרדן אז לא יודעת אני דוגמא לשאול אבל הTANGER בריברהד הוא בעצם זוג אאוטלטים ענקיים שצמודים אחד לשני אשר יש בהם את כל החנויות האפשרויות כולל חנויות אאוטלט של ויקטוריה סיקרט וbath and body works. תכנסי לאתר שלהם ותראי את שלל החנויות... בכללי מעדיפה אותו הרבה יותר מג'רזי ומהוודברי.
החסרון אולי היחידי שהוא במרחק שעה וחצי באוטובוס ממנהטן.