טיסה להודו דרך מוסקבה
-
היי,
אני מתכננת טיול להודו באפריל, ומתלבטת לגבי הטיסה- האפשרות הזולה ביותר לטוס לדלהי היא דרך מוסקבה עם חברת Aeroflot הרוסית (כולל 13 שעות המתנה במוסקבה)-אשמח לקבל חוות דעת (אם מישהו מכיר/טס בעבר בטיסה דומה) לגבי הטיסה עצמה והאם סימפטי להמתין 13 שעות בשדה תעופה?
תודה רבה!
-
טיסה להודו דרך מוסקבההיי עשינו את הטיסה הזו לפני כמה שבועות והיה כיף אמיתי. אל תישארי בשום אופן בשדה התעופה. צאי למוסקבה, טיילי בה ותחזרי לשדה. קחי בחשבון שהאוכל במוסקבה יקר, אני מציעה לך לקחת אוכל מהבית (לא צוחקת), או חטיפים או משהו, אנחנו שילמנו בשדה התעופה 100 שקל לארוחה דלה ומסכנה של שתי כפות סלט ושתי כפות תבשיל תפוחי אדמה. הם שוקלים את האוכל על מאזניים וכך קובעים את המחיר... הזוי.
אבל מוסקבה מקסימה, היינו שם גם בהלוך וגם בחזור, בפעם הראשונה ירד גשם אז היה פחות נחמד, אבל בפעם השנייה ירד שלג והיה נפלא. יש חבר'ה צעירים במוסקבה שעושים סיורי חינם לתיירים, כי "סתם משום שהם אוהבים את העיר שלהם ורוצים שגם התיירים יאהבו אותה". צריך לתת להם טיפ בסוף (אנחנו נתנו 500 רובל שהם כחמישים שקל). הנה תמונה מהטיול וקישור לאתר שלהם: http://moscowfreetour.com/
-
טיסה להודו דרך מוסקבהנראה לי שהצלחת לשכנע אותי

ועוד כמה שאלות להרגיע את הדאגנות שלי-זה פשוט להגיע משדה התעופה למרכז העיר? יש איפה להחליף כסף כשמגיעים?
ובאופן כללי- יש ממה לחשוש בשדה תעופה/בטיסה? (שמעתי שפורצים לתיקים בשדה תעופה...)
המון תודה!
-
טיסה להודו דרך מוסקבהגם אותי נורא הפחידו לפני הנסיעה. אבל לא נראה לי שמוסקבה מפחידה יותר מכל עיר אחרת בעולם. אמרו לי ששודדים אותך במטרו וכאלה.... לדעתי סתם שטויות. (בטח היו גם דברים כאלה, אבל גם בפאריס היו וגם בערים אחרות).
לגבי הנסיעה- מאוד פשוט, אם את נוחתת בשדה התעופה שרמטייבו (ואני מניחה שכך), את לוקחת לעיר את הרכבת אירואקספרס, היא יוצאת משדה התעופה. מחיר הנסיעה בה הוא 320 רובל (כ-32 שקל). היא נוסעת עד תחנת המטרו בילורוסקאייה ומשם את במטרו - לאן שאת רוצה. מה שעשיתי הוא - הוצאתי מפת המטרו מהאינטרנט והדפסתי לי אותה. יש מפה כזו עם שמות התחנות באנגלית ורוסית. אם את לא דוברת רוסית את חייבת אותה כי השלטים כולם ברוסית.
מוציאים כסף בשדה התעופה בכספומט. קצת מסובך כי הרוסים האלה חושבים שכל תייר צריך להבין רוסית והכספומטים, גם בשדה התעופה "דוברים" רוסית. תצטרכי להעזר במישהו. זה מה שאנחנו עשינו. , אם את לוקחת את הטיול של החבר'ה בחינם (ואני מאוד ממליצה, הם חמודים ומגיעים המון תיירים צעירים מכל העולם) הם יסבירו לך לאחר שתירשמי מראש לטיול, איך להגיע למקום המיפגש.
-
טיסה להודו דרך מוסקבהעצתי בעניין: תמחרי את כל המרכיבים שציינת.
מסוכן מאוד לראות רק את מחיר הכרטיס, וזה משהו שהרבה נוסעים עושים יותר מדי. במיוחד תרמילאים ישראלים - בלי להעליב, כי סה"כ אני מבין את הגישה. יש הרבה פרמטרים שראוי שישפיעו על המחיר שאת צריכה להיות מוכנה לשלם כדי להגיע ליעדך.
הנה כמה רעיונות...
1. קונקשיין - ברוב המקרים - עולה כסף. בין אם את נשארת בשדה ובין אם את יוצאת לסיבוב בעיר. פה סנדוויץ, פה שתיה, פה כניסה לטרקלין עסקים אם אפשר, פה נסיעת רכבת לתוך העיר, פה סיור, פה ושם. עצירה של 13 שעות היא לא באמת בחינם.
2. שעת הנחיתה ביעד. אם, למשל, את נוחתת ב-23:00 בלילה אז מחיר המלון של אותו לילה אפקטיבית צריך להיכלל במחיר כרטיס הטיסה. לפחות בעיניי.
3. חווית הטיסה. לשבת מעל 10 שעות במחלקת תיירים בלי מערכת בידור אישית, למשל, זו חוויה מפוקפקת משהו. מהכסא שמול המחשב כל המושבים בכל המטוסים מרגישים נוחים באותה מידה. אבל כשתהיי ישובה במושב מאוד לא נוח, בלי מערכת בידור אישית, בתוך מטוס ישן של חברה בינונית עם שירות גרוע - פתאום דברים יראו אחרת. ובאותו רגע, באותה חוויה, כמה תהיי מוכנה לשלם כדי לשפר דרמטית את תנאי אותה טיסה?
4. אפילו עלות המושב משנה. הרבה חברות כיום מציעות לרכוש מושבים מועדפים מראש. שוב, זה עלול להישמע מיותר להרבה נוסעים, אבל זה יכול לשפר מאוד את חווית הטיסה ולדעתי זה בפני עצמו שווה כסף - ללא קשר לחברה המפעילה.
5. כדאי לתמחר זמן, טירחה וכאב ראש. אני לא אומר שתמיד צריך לוותר על מסלול ארוך יותר אל היעד, למשל, או שקונקשיין של כמה שעות הוא בהכרח no-no. אבל אני כן אומר שמעבר לעלויות שציינתי לעיל ראוי גם לתמחר אלמנטים חווייתיים לא-מוחשיים.
6. תנאי כרטיס הטיסה. בטיול תרמילאי ממוצע ישנה סבירות לא מבוטלת שיתעורר הצורך לשנות את מועד החזרה. חשוב לשים לב לעלות שינוי הכרטיס ולקחת את העלות הזו בחשבון. למשל: אם כרטיס א' מציע שינוי ראשון בחינם וכרטיס ב' דורש 200$ החל מהשינוי הראשון - אז הגיוני להעריך את 'ההטבה' של כרטיס א' ב-50$ לכל הפחות.
---
באופן אישי אני מוצא את אירופלוט כחברת תעופה סה"כ בינונית, ואת השדה במוסקבה כשדה פחות נוח לקונקשיין ארוך. עם כל הכבוד לעיר עצמה כמובן. אני מניח שעשית כבר סקר שוק מספק - אך בכל זאת הייתי ממליץ לך לבדוק שוב מחירים עם Air-France (אהא, מפתיע) ולאור הסכם הקודשייר האחרון עם אלעל - גם עם חברת Ethiopian.
בהצלחה!
-
טיסה להודו דרך מוסקבההיי שירה
כמו שכתבו מעלי העניין הוא שצריך לשקלל את העלויות. אחרי רכבת אוכל וכו' אני חושב שהכרטיס לא יוצא זול מטיסות אחרות, וגם נאלצת לחכות במוסקבה 13 שעות. אני הזמנתי לאחרונה כרטיס להודו לקיץ. אני הזמנתי עם ארקיע והקטארים ב800 דולר. את יכולה לפנות בפרטי לפרטים. אם את מפחדת לטוס דרך המפרץ הפרסי אז אני חושב שכבר עדיף אלעל ב950 דולר (לדלהי עם קונקשןקצר במומביי) אם את טסה למומביי אפילו זול יותר. תהני
-
טיסה להודו דרך מוסקבהקודם כל תודה על העצות המועילות.
אני באמת מחפשת טיסה כבר כמה זמן, גם דרך האינטרנט וגם בעזרת סוכנת נסיעות, וההצעה שקיבלתי מהסוכנת היא או הטיסה דרך רוסיה או טיסה של אל על.
הבעיה עם הטיסה של אל על לפי מה שהבנתי היא שטיסת ההמשך לדלהי יוצאת משדה תעופה שמרוחק כשעה נסיעה משדה התעופה הבינלאומי במומביי-השאלה אם זה לא מסובך ביום של הנחיתה (שגם ככה הוא שוק למי שנוחת פעם ראשונה בהודו
) לחפש איך להגיע לשדה תעופה אחר בעיר ולמצוא את הטיסה וכו'.. -
טיסה להודו דרך מוסקבהקצת מפתיע אותי מה שאת אומרת. אני מניח שטיסת ההמשך בתוך הודו תהיה עם חברת Jet Airways איתה לאלעל יש הסכם שת"פ. החברה בהחלט משתמשת בשדה הבינ"ל במומביי - גם בטרמינל 2 (בו נוחתת אלעל) וגם בטרמינל 1B.
-
טיסה להודו דרך מוסקבהלהערותיו של Flyout: אמת שהמחיר בסופו של דבר יוצא כמעט אותו מחיר כמו בחברות אחרות. אבל אתה מרוויח עוד יעד ואני מאוד נהניתי ממוסקבה והיה שווה לי "על הדרך " להרוויח גם אותה. כך שתלוי מאיזו זווית רואים את זה
עם הכוס החצי מלאה או החצי ריקה....לגבי אירופלוט - נכון שלא הייתי נותנת לה את הציון של "החברה הטובה ביותר בעולם", אבל מערכת בידור אישית דווקא יש לה ומבחר סרטים ומשחקים, האוכל לא משהו, אחד הגרועים שאכלתי בטיסות, אבל גם עם זה אפשר לחיות, הדיילות משופמות, אבל השתדלתי לא לבחור לי אחת כדי להתחתן איתה וזהו. בסך הכל הטיסה הייתה נוחה מאוד, יצאה בזמן, המושבים נוחים, ואני לא בטוחה שפחות מאלה של אל על.
אגב, אל על - המחירים שאני ראיתי באתרים היו בסביבות ה-1400 דולר....ו...לבומביי ולא לדלהי, וטיסת ההמשך לא מצדיקה את המחיר הגבוה
-
טיסה להודו דרך מוסקבהאת גאון!