פוקט או קוסומוי
-
נוסעים באוגוסט לטיול משפחתי ראשון בתאילנד, לשבועיים.
מתחילים בחמישה- שישה ימים בצפון ומשם התכנון היה להמשיך לחמישה-שישה ימים בקוסומוי ובסוף יומיים בנגקוק.
בבדיקה של מחירי טיסות הפנים הם כמובן מאד יקרות לקוסומוי וממנה. שלושת הטיסות עולות כמעט 500$ לאדם (כפול שש...).
לעומת זאת אם נחליף את קוסומוי בפוקט העלות יורדת לחצי למשהו כמו 240$ לאדם.
מה דעתכם ? עד כמה מזג האוויר בפוקט מהווה סיכון ?
האם גם המלונות בפוקט יותר זולים בהשוואה לקוסומוי ?
-
פוקט או קוסומויהמלונות בפוקט יהיו אולי קצת יותר זולים מקוסומוי - הכל תלוי באיזה מלון את רוצה? רמת המלון?
המזג אויר לא מהווה סיכון פשוט אם תיפלו על כמה ימים של גשם ללא הפסקה זה יכול להרוס את התוכניות לטיולים
-
פוקט או קוסומויאם נשפוט לפי הסטטיסטיקה, הרי שבאוגוסט ישנה עדיפות לצידו המזרחי של דרום תאילנד, קרי סאמוי. להלן קישור.
הטיסה הישירה בקו צ'יאנג מאי - סאמוי היא היקרה ביותר מבין טיסות הפנים בתאילנד, גם מהמבוקשות ביותר. ניתן להוזיל את העלויות ע"י עצירת ביניים בבנגקוק.
גם בפוקט וגם בסאמוי ישנם מלונות יקרים, ממוצעים וזולים.
-
פוקט או קוסומויתודה לנדב ועמליה.
לגבי מלונות - ברור לי שבכל מקום יש הכל מהכל, אבל אם מנסים להשוות למשל מלון 5 כוכבים בפוקט לעומת קוסמוי - איפה בממוצע יהיה יותר יקר ?
-
פוקט או קוסומויאני הייתי הולך על קוסמוי(בגלל המזג אויר שבדרך כלל בתקופה הזו הרבה יותר יבש שם ),תקחו גם בחשבון שבקוסמוי יש הרבה ריזורטים שנימצאים ממש על החוף,ובפוקט מעט מאוד(שזה חיסרון גדול)
-
פוקט או קוסומוילקוסמוי יש עדיפות סטטיסטית בהיבט של מזג האוויר .
השאלה גם מה אתם מחפשים ומה רוצים לעשות באיים ?
יש המון פעילות / הופעות / אטרקציות שניתן לעשות בפוקט במיוחד למשפחה עם ילדים
אבל גם קוסמוי לא בדיוק משעממת וניתן למצוא בה שפע של אטרקציות ופעילויות לכל המשפחה כולל ימי שייט שלא יביישו את 4/7 האיים של פוקט .
אם כוונתכם בפוקט זה להגיע לחוף המרכזי פאטונג אז לא בטוח שכל כך תאהבו את פוקט ולכן הייתי ממליץ ללכת על קוסמוי עם כל הצער שיעלה יותר יקר .
-
פוקט או קוסומויהמחירים של המלונות הם SAME SAME לא תמצא הבדל משמעותי הכל תלוי במיקום ברמה, המחירים הם +- אותו דבר.
ישנה דרך ארוכה יותר ופחות מומלצת במיוחד עם משפחה, אך זולה בהרבה יותר:
טיסה (כשעה +-):
צ'יאנג מאי-בנגקוק
ולאחר מכן...
טיסה+אוטובוס+מעבורת (כ5-6 שעות):
בנגקוק-לקוסמוי (דרך סוראט טאני)
זה מסלול יותר זול משמעותית אבל לא נוח וישרוף יום.
לגבי עדיפות המזג אוויר מצביע על קוסמוי באוגוסט אבל לא לשכוח שהמזג אויר הוא טרופי ולא ניתן לחזות אותו זה רק ממוצעים, הכל יכול להיות שונה.
-
פוקט או קוסומויבקוסמוי, המלונות ממוקמים על החוף ועם ילדים זה משדרג את החופשה. תנסה לברר טיסה עם אייר אסיה לסוראטני הכוללת מעבורת לקוסמוי. זה יכול להוות חוויה לילדים ויוזיל את המחיר. באייר אסיה יש מבצעים על טיסות, מידי פעם וכדאי מאוד שתבדוק שם מבצעים.
-
פוקט או קוסומויתודה, נראה לי שנלך על קוסומוי.