ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

מסעדה סינית בארץ

פורום אסיה-המזרח הרחוק
    8
    15
    7344
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • yushon
      yushon נערך לאחרונה על ידי

שלום לכולם,

נתקפנו געגוע עז לאוכל סיני טוב.

מישהו מכיר מסעדה בארץ שמגישה אוכל סיני אמיתי?

ובלי לזלזל או לפגוע באף אחד, אני לא מדבר על אגרולים ומרק תירס, או על אחת מהרשתות שמתאימות את האוכל לחיך המערבי.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • Roi eco
        Roi eco נערך לאחרונה על ידי

מסעדה סינית בארץ

אכן.

-כשאני נוסע לת"א, אני תמיד קופץ לאכול באודזה או ג'יאודזה טוב ברחוב נווה שאנן (מול התחנה המרכזית).

אם הולכים מכיוון התחנה המרכזית, המסעדה תהיה מצד שמאל, בין שני מרכולים (שבאחד מהם אפשר לקנות קסבה ופלנטיין).

אם אתה יודע מה אתה רוצה בדיוק, אפשר גם לדבר איתם שיכינו. עדיין לא עשיתי זאת, אבל כששאלתי אם הם מכינים twice cooked pork אמרו שכן, רק שאני צריך להגיד מראש. (רק אציין שיחה כזו של הזמנה וכו' ניהלתי איתם בסינית, אני לא בטוח אם יהיה קל כל כךבעברית או אנגלית)

- לרוב בעל הבית ישב, ישתה תה ויעשן (בחוץ), ובפנים ישב איזה סיני ויזלול מנה כלשהי. הדי-וידי הסיניים ליד הקומקום והטלווזיה המאובקת, באמת יעיפו אותך חזרה לסין!

[אם יתחשק לך, ברחוב יש שם גם אוכל סודאני טעים, בוכרי, ועוד מגוון מאכלים ומוצרים טובים]

- אפשרות נוספת, זה מר ג'ו בחיפה, שאם מודיעים לו מראש, הוא יכול גם להכין כל מיני דברים (כמו באו דזה) מעבר למוקפץ הרגיל שהוא עושה.

- יש גם איזו מסעדה בת"א שהבנתי שיש גם הוט-פוט. לא ניסיתי.

בחודש הבא אקפוץ לרמת ישי למסעדה שאומרים שיש בה הוט-פוט. אעדכן אם שווה משהו Smile

- ו...תמיד אפשר להכין קצת דברים בבית Smile

יאללה, הולך לאכול את הטפיוקה ודלעת אסיאתית בחלב קוקוס שהכנתי לקינוח הערב.

בתיאבון! 

• yushon

מסעדה סינית בארץ

תודה על ההמלצות. איפה נמצאת המסעדה בחיפה?

אם המסעדה ברמת ישי היא "גיוזה" אז אין למה לצפות.

היינו בה היום והיא זו שגרמה לגעגוע, בעיקר כיוון שהיא יוצרת ציפיות ולא עומדת בהן.

איך שמתיישבים מקבלים כוסות תה, אבל טועמים ומדובר על חליטת צמחים ארץ ישראלית מפוצצת סוכר. בכניסה יש עמדת דמפלינג יפה, אבל הדמפלינג ממולא דברים כמו בייקון וחזה אווז מעושן. את ההוט פוט לא ניסינו, אבל אני רגיל ל"מרק" חריף ו"מרק" רגיל. שם ההוט פוט הוא עם מרק וון טון, טום יאם וכדומה.

בקיצור, מעטפת סינית, אבל הכי מותאם לקהל מערבי.

• ccshlomo
            ccshlomo נערך לאחרונה על ידי

מסעדה סינית בארץ

ברח' אלנבי 15 בת"א יש מסעדה סינית בשם לונג סנג.

יש להם תפריט בכריכה אדומה למערביים ותפריט בכריכה שחורה, שמכיל עוד מאכלים סינים אותנטיים בכריכה שחורה.

מומלצת.

קראתי גם הרבה טובות על "פת קואה" של אהרוני בהרצליה אבל לא אכלתי שם.

• mectype
              mectype נערך לאחרונה על ידי

מסעדה סינית בארץ

היי רועי,

מתי בפעם האחרונה ביקרת במסעדה ברח' נווה שאנן בת"א?

הייתי שם לפני כחודשיים במטרה ברורה למצוא אותה, הלכתי לכל אורך הרחוב ולא מצאתי שום דבר סיני על הרחוב עצמו (יש איזה מכולת סינית "דרקון משהו.." אם פונים ימינה מתישהו, אבל אין שם אוכל והם בעצמם לא ידעו לומר איפה יש מסעדה סינית אותנטית באיזור).

• Roi eco

מסעדה סינית בארץ

@יושון, כן התכוונתי ל"גיוזה". אמא שלי קנתה קופוני גרופון כאלה, וקבענו שנלך בחודש הבא. 

ממה שכתבת,אוכל לומר רק "אוי וויי"! הם מתיימרים להיות גם וייטנאמים, לא? ניסית את ה-פו (מרק אטריות) שלהם?

-לגבי חיפה:

*מדובר במסעדת טיןטין מופקץ (天天=יוםיום) ברחוב הרצל. כשאתה יורד בבלפור, זה יהיה צריך לפנות שמאלה (ברגל, לא באוטו). המסעדה תהיה בצד ימין, אחריה יש שווארמיה. מר ג'ו חי כאן שנים רבות, בניו כבר סיימו צבא ולומדים באוניברסיטה. בד"כ הוא מכין מוקפץ פשוט ביותר (לא משהו כל כך), אבל אפשר לדבר איתו על אוכל אחר.

והוא ממש ממש נחמד, טיפוס של ששווה לבקר!

* יש גם את מסעדת יאן יאן ברחוב יפו, שהם סינים וייטנאמים במקור ממחוז שיאמן, אם אני לא טועה. ראיתי שהם שיפצו לאחרונה, וכשהיו הרבה פועלים סיניים, הם הפעילו מרכז תרבות עבורם. זו מסעדה מותאמת לחיך המערבי, אבל אולי יש להם "תפריט שחור לסינים".

@mectype, הפעם האחרונה שאכלתי שם הייתה לפני חודש, אחרי חנוכה. הם קיימים. אני לא זוכר אם זה לפני או אחרי דרגון, אבל די בטוח שאחרי שעוברים את רחוב ראש פינה. תנסה ללכת לשם שוב. לך מכיוון התחנה המרכזית וזה יהיה בצד שמאל. בטוח אחרי המסעדות הסודאניות בהתחלה, ובטוח אחרי המסעדה הרומנית הזו שתמיד שותים שם בירה ויש פסל של אינדיאני או פיראט.

מחיר הבאודזה עלה בשנים האחרונת מ-5 ש"ח ל-8, אבל עדיין שווה (כי אין במקום אחר). הג'יאודזה במחיר של 30 ש"ח, באמת שווה.

• papkin
                  papkin נערך לאחרונה על ידי

מסעדה סינית בארץ

מאוד ממליץ על המסעדה באלנבי בשם לונג סנג מדובר במסעדה משפחתית של סינים,ורוב הלקוחות הם סינים,לכו על התפריט השחור שכתוב רק באנגלית ובסינית כאחד שהיה בסין בהחלט יכול להגיד שזה הדבר האמיתי.

בנוסף לכך יש מסעדה בשם מדנרין בירושלים,נימצאת בנמרכז העיר בהצטלבות של רחוב יפו ושלומציון המלכה.

מסעדה מאוד ותיקה כל התיירים הסינים של ירושלים באים לשם (ואסיאתים בכלל) יש גם תפריט עסקיות משתלם.

• yushon

מסעדה סינית בארץ

תודה על כל ההמלצות.

לגבי גיוזה - לא אוי וויי, פשוט , רגיל....

מעט מאוד מנות יחסית למסעדה שמשלבת כמה מטבחים אסייתיים.

אכלנו פאד תאי שהיה טעים (אם כי השרימפסים היו לא מוצלחים), עוד איזה מנת קדירה שהייתה סבירה, ודמפלינגס אובר סופיסטיקייטד.

יאן יאן - יש לנו הסכם איתם מהעבודה, לא יודע אם יש "תפריט שחור" אבל התפריט הרגיל כשמו כן הוא, רגיל.

• papkin

מסעדה סינית בארץ

בלונג סנג יש תפריט שחור שמוגש אוטומטית לסינים וולקוחות לא סינים צריכים לבקש אותו במיוחד,מכיל המון מנות גם את אלו שבתפריט הרגיל והרבה אחרות

• BorisKz
                        BorisKz נערך לאחרונה על ידי

מסעדה סינית בארץ

לגבי המסעדה ברחוב נווה שאנן בתל אביב,

הייתי אתמול עם זוג מטיוואן שכבר כמה חודשים לא היו בבית, והם אמרו שזה אוכל סיני אמיתי לכל דבר (לא שהייתי צריך את האישור שלהם).

המסעדה נמצאת על רחוב נווה שאנן. אם הולכים מכיוון לוינסקי אז כמו שרועי אמר היא תהיה מצד שמאל כ- 100 מטר אחרי שעוברים את החנות של דרגון. למסעדה אין שלט, אבל בדרך כלל בעל הבית הסיני יושב בחוץ שותה תה ומעשן ובפנים אפשר לראות תמונה (לא גדולה) של ברווז ומתחת לתמונה רשום 鸭子.

הבאוזי והג'יאוזי מאוד מאוד מומלץ.

אה, וגם המסעדה הזו הופיעה -בynet. ויש גם כמה תמונות ממנה, וגם צילום של התמונה עם הברווז שהזכרתי:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4440385,00.html

• Roi eco

מסעדה סינית בארץ

תמיד מצחיק אותי לראות את התמונה של הברווז, כאילו מלמדים איך קוראים לחיה הזו Smile

פפקין, שלמה, איך המחירים בלונג סנג?

דרך אגב, למי שמעוניין באוכל פיליפיני, בתוך התחנה המרכזית יש גם מסעדה וגם מקום שמוכרים אוכל טרי בקופאסות.

לשומרי הכשרות, אפשר לבקש מאכל "בלי באבוי" יעני, בלי חזיר Smile

• papkin

מסעדה סינית בארץ

היי רועי לצערי לא הייתי במסעדה המון זמן וכבר שחכתי מחירים.

אני זוכר שתפריט האדום היו ארוחות של מספר מנות לפי מספר הסועדים שמחירם יצא משתלם.

אני זוכר שארוחה מלאה של 2 אנשים שכלה 2 מנות בשר 2 מנות עיקריות מנת פתיחה בירה סינית ותה לקינוח היינו יוצאים משהו כמו 200 שקל אולי קצת פחות לא לתפוס במילה.

מה שכן אכלתי בה שנים רבות מאז שחזרתי מסין בפעם ראשונה ב2009 הייתי שם לקוח קבוע אפילו הבאנו לבעלי המסעדה מזכרות מסין,אוכל סיני אמיתי למהדרין לא זכור לי שנתקלתי במנה שלא אהבתי.

לגבי המסעדה של דרום תל אביב אולי אנסה אותה שמעתי עליה.

• גילי ט
                              גילי ט נערך לאחרונה על ידי

מסעדה סינית בארץ

תודה על ההמלצות, 

פפקין זה רעיון טוב להיפגש שם, מתי אתה מסיים את המבחנים?

אפשר לעשות מפגש "סינים" Smile

• shauzer
                                shauzer נערך לאחרונה על ידי

מסעדה סינית בארץ

בדיוק כפי שהסביר.

אני כבר שנים אוכל במסעדה זאת, אמנם לא הרבה, אך רוב האנשים שאני מכיר לא היו מעזים לאכול שם, לא נקי.

אך לטיילים הוותיקים זה כבר לא מזיז וזה טעים.

האדון המעשן בחוץ כבר 20 שנה בארץ.

• Roi eco

עדכון: ביקור ב"גיוזה" ברמת ישי

אוקיי,

אתמול הייתי עם משפחתי ב'גיוזה' ברמת ישי, הנה הרשמים:

- מילותיו של יושון על התה מדוייקות.

- השירות ממש טוב.

- הסיני שמכין את דברי הבצק משאנדונג, דיברתי איתו קצת, איש חביב שהיה לפני כן מכין נודלס בסין.

- הדים סאם, אמנם ממש לא קלאסיים, היו מאוד טעימים!

כך גם רולים טריים (לא מטוגנים) בסגנון פיוז'ן, שהיו מעולים.

- ההוט פוט מעפן. זה מרק שמגיע על להבונת קטנה. הדברים שמכניסים פנימה כבר מבושלים ברובם, כי בתוך המרק זה לא יכול להתבשל מכיוון שהוא לא רותק מהלהבה הקטנה!

אמת שהוט-פוט קיים בכל מיני צורות במדינות שונות באסיה, אבל כבר עדיף לא לכתוב אותו בתפריט.

הערה נוספת: המצרכים טריים ובשרים איכותיים.

טוב, אחרי כל המחשבה על אוכל סיני, עוד יומיים אני טס לאיסטנבול לאכול אוכל טורקי.

• 1 / 1
                                  • פוסט ראשון
                                    פוסט אחרון