כמה שאלות - תודה מראש
-
אהלן.
אני ועוד 3 חברים מתכננים לטוס בסוף מרץ עד יולי ל3 חודשים לאפריקה.
נוחתים בקייפטאון וחוזרים מניירובי דרך המזרח.
המסלול פחות או יותר כזה - דרא"פ - בוטסואנה / זמביה / מוזמביק / זימבבואה - טנזניה - רואנדה - אוגנדה - קניה.
ריכזנו שאלות שעלו בשיחות בינינו -
- ויזות - כמה עולה לעבור בין מדינות? לאיזה מדינות צריך ויזה ולאיזה לא? צריך לתאם מראש? (כל המעברים שלנו בין מדינות הינם יבשתיים).
- תכנון מסלול - מדרא"פ אנחנו רוצים לעלות צפונה לטנזניה, על מפלי ויקטוריה אנחנו לא נוותר, דרך איפה אתם ממליצים לעלות לטנזניה? בוטסואנה, זימבבואה, זמביה או מוזמביק?
- תכנון מסלול - ל3 חודשים המסלול שלנו ארוך יחסית, יהיו מקומות שנצטרך לחלוף על פניהם ויהיו מקומות שנתעכב בהם קצת יותר. על אילו מדינות כדאי לנו לדעתכם לחלוף ועל איזה מדינות להתעכב?
- רכב - אנחנו מתכננים לנחות בקייפטאון וישר להשכיר רכב ל3 שבועות בדרא"פ. ניתן לעבור בין מדינות עם הרכב? כלמור לעלות לזימבבואה עם הרכב ששכרנו בדרא"פ? רישיון בינל"א צריך לעשות? האם ניתן לעבור עם הרכב בין מדינות שנמצאות בתוך דרא"פ? (סוואזילנד ולסוטו), המלצות על חברות השכרת רכב?
- סים לפאלפון - יש סים שנוכל להשתמש בו בכל המדינות שנהיה? אפשר לקנות אותו כבר עכשיו מהארץ?
- קלימנג'רו - ניתן לטפס גם מקניה לקלימנג'ארו? מה יותר זול? מה עדיף?
- סדר פסח - איפה אפשר לעשות את הסדר בדרא"פ?
- תחבורה ציבורית - במידה ולא נשכיר רכב, כמה כדאי להסתמך על תחבורה ציבורית במדינות הנ"ל? המלצות על חברות אוטובוסים שיש להם קווים בין מדינות? (כמו אינטר-קייפ)
- פסטיבלים והופעות - אתם מכירים פסטיבלים והופעות שמתקיימים בתאריכים שאנחנו באפריקה? יש איזה אתר שיש בו רשימה של כל פסטיבלים וההופעות באפריקה?
תודה רבה!
-
כמה שאלות - תודה מראשיותר מדי שאלות בנאגלה אחת
ואיני אוהב שאנשים מתחילים במשפט " אני ו...." ולא 'חברים ואני' אבל זה עניין של השקפה....
בכל מקרה: אל תבנו על השכרת רכב בדרום אפריקה ונסיעה צפונה. חברות ההשכרה יתנו לכם לעבור רק למדינות שיש להם גבול משותף עם דרום אפריקה (וגם לא כולן) לכן, זמביה, קניה וטנזניה הן 'מחוץ לתמונה' עבורכם. !
לכו להרצאה על אפריקה בסניף למטייל ותקראו כאן באתר ותחזרו עם שאלות ממוקדות. כדאי לעשות 'שעורי בית' מראש.
-
כמה שאלות - תודה מראשמה ההשקפה שלך קשורה לפורום הזה תגיד? הבן אדם שאל שאלות ומבקש עזרה לפני הטיול שלו ... אם אתה יודע משהו תענה אם אתה בא ללמד פילוסופיה אז יש גם לזה פורומים...
עדיף לא להגיב מאשר תגובות מעצבנות... הוא עשה שיעורי בית ואלה השאלות שהוא הפיק מתוכם...
-
כמה שאלות - תודה מראשמר ירדן
שב בשקט בפינה ותחשוב על המשפט החכם: "אני ואפסי עוד"
אחת הסיבות שלא עניתי לשאלתך מלפני כמה ימים כאן בפורום, הייתה סיבת התבטאותך, בדיוק כמו התבטאותו של רן.
לך אפילו לא טרחתי לענות (עניתי בשאלה צינית) ולרן 'הערתי'
לא מוצא חן בעינך, לך תמצא חיים. כאן לא צבא ואינך מדבר לתושב השטחים.
כשיהייה לך ניסיון באפריקה כשלי (ביקור ב30 ארצות באפריקה ונהיגה באפריקה של קרוב ל2 מליון ק"מ, חלק גדול ברכב שטח) תחזור ונשתה בירה ביחד.
בינתיים, לך ('אני ועוד שלושה חברים') לחפש את החברים שלך וחפש מידע איפה שאתה חושב שתמצא אותו.
כשתתקע באמצע זמביה, מוקף במאות מקומיים וירעדו לך 'העיגולים', אל תבזבז את זמנך להתקשר אלי, התקשר בבקשה לחיליק מגנוס שיבוא לחלץ 'אותך ואת החברים'
שבוע טוב שיהיה לך
-
כמה שאלות - תודה מראשתודה איתן, אבל לא תודה - איני מחפש שיעבירו לי ביקורת על דרכי ההתבטאות שלי, אני וחברים שלי חברים מספיק טובים כדי שאם אני יכתוב אותי או אותם בפתיחת דבריי זה לא יפריע להם...
בוא נתמקד בעיקר - יש פה מישהו שיכול לענות לי על השאלות ששאלתי?
תודה.
-
כמה שאלות - תודה מראשרן היקר
במקורות כתוב: "דרך ארץ קודם לתורה"
אם חברך הטוב ירדן, לא מבין זאת, אז נותר לי רק להצטער עבורו.
אז עכשיו אתן לך את העצה המוצלחת ביותר שאי פעם תשמע לפני שתגיע לאפריקה.
'סבלנות וסובלנות'
מי שלא ניחן בתכונות הללו, טוב יעשה אם יישאר בבית ולא ייצא בכלל לאפריקה !
האפריקאים הם אנשים בעלי תכונות אלו ואנשים אנרגטיים ועצבנים כמו שירדן (ובמדה מסויינת אתה) מפגינים כאן, לא יתקבל באפריקה בברכה ! האפריקאים שנתקלים באנשים כאלו, יכולים 'לייבש' אתכם במעבר גבול (ולעניין הזה בכל מקום אחר) למשך שעות וגם ימים ובמדה ותאבדו את הסבלנות, הם ידאגו 'לצנן' את התלהבותכם.
זו עצתי לכם. אתם נשמעים לי כמו חבורה של צעירים מסיימי צבא, מחוספסים, עצבניים וחסרי נימוס. זה לא יעבוד באפריקה! זה רק יכל להביא אתכם לידי קונפליקט עם המקומיים.
בעבר (האחרון, רק לפני שבועיים) ארחתי בביתי עשרות מטיילים ישראלים שבקרו באפריקה. כולם (אולי חוץ ממטיילת אחת) היו משכמם ומעלה, מנומסים ובעלי סבלנות וסובלנות. חבורה כשלכם, וודאי תצטרך למצוא לעצמה אכסניה אחרת.
זה מה שיש לי להציע לכם ואני מקווה שבתור יעד ראשון ,תסיקו מסקנות ותטמיעו.
אגב: שמי אינו 'איתן'
יום טוב לך ולחבורתך.
-
יצא מהקשרואיתנין , אני ממש מתנצל על כל העניין , שיצא מהקשרו לגמרי.
רן ואני נשמח אם תוכל לעזור לנו בשאלות שלנו . מהכרות פה בפורום זה נראה כאילו יש לך ידע רב ורלוונטי ביותר למה שקורה שם
סליחה ותודה
-
כמה שאלות - תודה מראשהיי eytanin,
בידיוק אתמול דיברתי עם בני על הסוגיה הזו של לומר אני והאחרים ולא האחרים ואני.
בני יודע את זה כי היה לי חשוב לפמפם לו את זה מאז שהיה אפשר שיקלוט.
לצערי, הרבה מאד ישראלים כולל אלו הייצוגיים כמו חברי כנסת, לא מודעים לכך.
כנראה שצריך להיוולד בחו'ל/לחיות בחו'ל/להתחנך בסביבה של מנטליות של נימוסים .
מסכימה איתך שמישהו שמבקש עזרה צריך לעשות את זה בצורה הכי מנומסת שיכול ובוודאי להתנצל אם מעירים לו שלא עשה זאת. חבל שאין בארץ שיעורי נימוסים מגיל צעיר אלא רק לעיתים לפני משלחות לחו'ל, כאילו שבארץ אין לנו צורך בכך...
אבל שים לב, שהבחור לגמרי לא הבין את הפואנטה אפילו, ואני לא באה כאן להשפילו, אלא שאם כבר לימדת אותו לקח מסוים(ולדעתי, בטוח שלימדת ועוד איך), הייתי רוצה שיבין שלא שמים את החברים לפני עצמך בכדי שהחברים לא יפגעו (!!). עושים זאת ללא קשר לפגיעה אלא מתוך כבוד אלמנטרי לאחר, אם זה לחברים או אם זה למי שאתה פונה אליו בבקשת העזרה.
מעריכה מאד את העובדה שטרחת להעיר. הרי היה הרבה יותר פשוט להתעלם והבחור/ים צריכים רק להודות לך כי אכן דרך ארץ יותר חשובה...
ביי בינתיים,
קיפי
-
יצא מהקשרואני אענה לחלק:
- למדינות שציינתם אפשר להוציא ויזה בכל מעבר גבול יבשתי או אווירי. אין צורך להוציא מראש (אלא אם כן תעברו גם בנמיביה).- לגבי רכב שכור, ענו לכם (מלבד העובדה שאתם שוכרים רכב, ולא משכירים אחד).
- הקילימנג'רו נמצא כולו בטנזניה ולא בקניה. מנגד, בקניה אפשר לטפס על הר קניה, שהוא אמנם נמוך יותר, אך לא פחות יפה, יותר זול, פחות מתוייר אך גם טיול יותר קצר.
- סדר פסח - יש קהילות יהודיות בדרא"פ, בזימבבואה (בולוואיו), ובמדינות נוספות. אפשר לנסות לברר פרטים ואמצעי תקשורת בפורום מטיילים דתיים. ואפשר גם סתם לחגוג. פעם חגגתי את סדר פסח עם שותפתי לטיול מסביב למדורה בקמפסייט בשמורת צ'ובה בבוטסואנה. לא חייבים משהו המוני.
- תחבורה ציבורית - חלק גדול מהמטיילים משתמשים בה. כמו בכל מקום אחר בעולם, קצת איטי, אבל זול. זה כמובן גם משתנה בין מדינות.
לי, אישית, המסלול נראה ארוך מדי בשביל שלושה חודשים בתחבורה ציבורית. הייתי בוחר אזור (אפריקה הדרומית/המזרחית) ומתמקד בו.
-
יצא מהקשרוהמרחקים ארוכים, והתחבורה הציבורית בחלקה איטית (הייתי רק בטנזניה+אוגנדה) וגם די מתישה מכדי לשבת בה ימים רצופים. כדאי לבחור פחות מדינות ולא לנסות ללכת על כל הקופה. כך תראו יותר בכל מדינה, לא תבזבזו את כל הזמן על נסיעות, וגם כנראה ייצא יותר זול (פחות כסף על דלק/נסיעות).