חודשיים בהודו בקיץ
-
שלום לכולם. קוראים לי רון, בן 24.
בחודש יולי אני רוצה לטוס לחו"ל לתקופה של כחודשיים לפני שאתחיל ללמוד.
התלבטתי הרבה לאן לטוס והכיוון שהכי מושך כרגע אותי זה הודו, מכמה סיבות:
1. השוני התרבותי. אני רוצה לטוס למקום שהוא שונה לגמרי מכל מה שהכרתי עד היום. לראות אורח חיים שונה, אנשים שונים, אוכל שונה ומקומות שונים. גם אם זה אומר שאני צריך "להתכלב" ולישון בחדר מעופש או לתפוס אוטובוס כשאנשים נתלים מהחלונות ומהגג. הבנתי שזו יכולה להיות חוויה מרתיעה בהתחלה אבל נראה לי שאני אתרגל.
2. הנופים. בעיקר בהימאצ'ל פראדש, הנופים נראים לי מדהימים ושוב, מאוד שונים ממה שראיתי עד כה.
3. שקט ורוגע. השתחררתי לפני שנה משירות צבאי אינטנסיבי של 5 שנים. אני מחפש מקום שבו, בנוסף לנופים מדהימים וטרקים, אוכל גם להסתלבט ולהירגע. לא למהר לשום מקום ולנקות קצת את הראש. ממה שקראתי נראה לי שצפון הודו יספק את הסחורה.
4. עלות. מתוך כוונה לשלם את כל תקופת הלימודים בעצמי (שכר לימוד, דירה, הוצאות שוטפות, חומר לימודי וכו'), אני מחפש טיול שיהיה גם נוח לכיס ולא אצטרך להוציא סכום עתק בחודשיים. חשבתי להקצות סכום של כ-10,000 ש"ח לטובת הטיול.
אז רציתי לשמוע מה דעתכם -
האם יש מקום אחר שכדאי לי לטוס?
האם מה שרשמתי באמת נכון מבחינת נופים, תרבות ועלות?
האם תקופת הקיץ מתאימה לטיול בצפון הודו?
במה כדאי לי להתחיל לטפל כבר עכשיו, אם בכלל? כרטיס טיסה, חיסונים, בגדים.
ובאופן כללי אשמח לשמוע חוויות אישיות של חבר'ה שהיו בצפון הודו.
תודה ושבוע טוב!
-
חודשיים בהודו בקיץכפי שאתה מתאר הציפיות שלך באמת מתאימות לאיזור צפון הודו. יולי אוגוסט מתאימים לצפון הרחוק של הודו - לאדאק וסביבתה. אתה יכול לטוס לשם מדלהי ולרדת יבשתית בהדרגה לכיוון מנלי. אני חושבת שזה יהיה טיול מדהים מכל הבחינות, ובהחלט 10 אלפים דולר יספיקו. למעלה מ-2800 דולר, גם אם זה כולל את כרטיס הטיסה זה בסדר גמור ועוד יישאר לך עודף למתנות
-
חודשיים בהודו בקיץמה שפנינה אמרה.
ומעבר להכל, מבחינת תקציב הודו היא אחת המדינות שהכי זול לטייל בהן בעולם (ואפשר גם למצוא כרטיסי טיסה, באופן יחסי, לא יקרים). לדאק והימאצ'ל פרדש יתנו לך מגוון גם של נופים וגם של תרבויות, וחודשיים זה זמן מצוין לשלב את שתיהן. יולי אוגוסט זו תקופה טובה, גם אם בה"פ יהיו בטח כמה ימי גשם.
אני דווקא לא הייתי טסה ללדאק אלא אחרי הנחיתה בדלהי ממשיכה (קרקעית) לעמק פארבטי ולעמק קולו (מנאלי) לבערך שבועיים, משם נוסעת ללדאק (שלושה שבועות נוספים) ומדרימה חזרה דרך עמק ספיטי וקינור או דרך מנאלי לכיוון דרמסלה (המאד מתויירת) ועמק צ'אמבה (ההרבה הרבה פחות מתוייר) ועוד איזה יעד שניים על הדרך (אמריצר, אגרה, רישיקש, רג'אסטן, דלהי - לא חסר מה וכמובן שאפשר לחפור ולמצוא יעדים פחות מוכרים אם אתה מעוניין).
-
חודשיים בהודו בקיץפנינה וגלית, תודה על התגובות.
אם כבר התחלנו עם מסלולים מומלצים, אשמח לקבל הצעות נוספות.
כמו כן, לדעתכם יש משהו שכדאי לי לעשות כבר עכשיו - לרכוש כרטיס, חיסונים, ויזה וכו'?
-
חודשיים בהודו בקיץההצעה הכי טובה שאני חושבת עליה היא לפנות זמן ברגוע, ולהתחיל לקרוא דיונים קודמים. בסרגל של "שאלות נפוצות הודו" יש קישור להצעות לטיול בצפון הודו. זה מקום טוב להתחיל. תוך כדי קריאה "לא ממוקדת" כבר תמצא תשובות להרבה שאלות (ויזות, חיסונים, מעברים) ולהרבה שאלות שלא חשבת עליהן.
עכשיו ינואר, לא הייתי מתחילה להתארגן קונקרטית כבר עכשיו לקיץ. חכה שתתגבש על יעדים ותראה מה קורה מבחינת תאריכים שרלוונטים לך וכו'. באופן אישי לא הייתי מזמינה כרטיס יותר משלושה חודשים מראש.
-
חודשיים בהודו בקיץלפעמים אני מזמינה כרטיסים גם חמישה חודשים מראש והרבה פעמים זה מאוד משתלם כלכלית. המחירים זולים. אבל נכון שזה לא הכרחי ושלושה חודשים מראש גם מספיק.