טיול בן שבוע לארגנטינה
-
שלום,
נסיעת עסקים ברגע האחרון לבואנוס איירס מאפשרת לי לטיול בן שבוע לארגנטינה לקראת סוף חודש פברואר. אני חושב או לקחת כמה ימים עם רכב באזור האגמים (ברילוצ'ה וכו '), או לטוס לכמה ימים לאזור הקרחונים.
אני תוהה:
1. כמה ימים אני יכול לבלות בקרחונים (אני בספק אם יש לי מספיק זמן ללכת לצ'ילה) - באל Clafate ראיתי שאני יכול לבלות יום אחד לראות את פריטו מורנו ולאחר מכן עוד יום לקחת סירה לאופסלה - האם יש משהו אחר לעשות? היא העיר עצמה נחמדה? מה מזג האוויר שם כמו בחודש פברואר (כמה קר הוא)?2. אם אני בוחר את הקרחונים אני כנראה אלך לאל צ'לטן - אפשר לשכור רכב כדי ללכת לשם? כמה ימים אני יכול לבלות שם אם אני עושה רק טיולי יום ולא רוצה לעשות קמפינג (לא יהיה לי כל ציוד איתי)
האם יש המלצות אחרות למסלול?
-
טיול בן שבוע לארגנטינההי
הנה ההצעה שלי לשבוע לפי מה ששאלת: (זו הדעה האישית שלי )
טיסה מבואנוס לאל קלפטה. אל קלפטה עצמה מקום משעמם וקטן. אז חצי יום או יום שם בשביל לבקר בקרחון פריטו מורנו ימצו. פריטו מורנו אכן קרחון מרשים. אבל אחרי שתבקר בו אין ממש טעם לבקר גם בקרחון אופסלה. מצד שני - אתה יכול לעשות ביום אחד טיול מאורגן לכמה מהקרחונים באיזור. מוכרים טיולים כאלה בכל סוכנות ברחוב הראשי של קלפטה. (מקום קטן. קל למצוא הכל)
אני הייתי מבלה יום בקלפטה לראות את פריטו מורנו ומשם נוסע לאל צ'לטן. ללא ספק המקום החביב עלי בארגנטינה כולה. המרחק הוא 3 שעות נסיעה ואפשר לשכור רכב בקלפטה אם תרצה. רק נסה להזמין מראש. לדעתי אין ממש צורך בגלל שיש אחלה אוטובוסים כל הזמן בין קלפטה לצ'לטן. אתה קונה כרטיס הלוך חזור בתחנה המרכזית בקלפטה וחוסך כסף. בצ'לטן עצמה יש שני רחובות. כך שאין צורך ברכב.
היופי בצ'לטן הוא שהיא בתוך שמורת הטבע. זה אומר שאתה יוצא מהמלון שלך ומתחיל ללכת ואתה כבר בטרק. יש מלא מסלולי יום בשמורה. כולל הטיפוס לפיץ רוי המפורסם. את כולם אפשר לעשות כטיולי יום וכך אין צורך בציוד קמפינג.
אפשר לעשות יום אחד את הפיץ רוי. יום נוסף ללגונה טורה ויום נוסף למירדור פגו דל טומבגו. אלה שלושת ההי לייטס שלי. כמובן שיש עוד מלא מסלולים שם שאת כולם עשיתי וכולם היו נפלאים. ובסוף כל יום אתה בחזרה במלון עם סטייק ובירה.
רק קח בחשבון כמה דברים על אל צ'לטן: אין שם אינטרנט יציב ואין קליטה סלולרית כלל. אז את כל הזמנות הטיסות וכו' תסגור מראש כי כשתהיה שם יהיה לך קשה. כמו כן מזג האוויר הפכפך. במיוחד בפברואר. זו פטגוניה וכולם יגידו לך שמזג האויר שם מטורף. זה נכון. אז יכול להיות מצב שלא יהיה לך מזג אויר טוב בכלל כשתהיה בצ'לטן. קח בחשבון ואל תתבאס יותר מדי.אני הייתי שם יומיים עד שגיליתי שכשאין עננים רואים את הפיץ רוי מכל מקום בכפר. אחר כך היה לי שבוע מדהים של שמש ואז שוב סופת שלגים..... מה שאפשר לעשות זה לגשת למשרד של השמורה שנמצא בכניסה לכפר ולקחת מהם תחזית לימים הבאים.
אחרי כמה ימים בצ'לטן קח אוטובוס לשדה"ת בקלפטה וטוס לשלום.
-
טיול בן שבוע לארגנטינההגישה שלי (אישית לגמרי) היא תפסת מרובה לא תפסת. ממליץ לבלות שבוע בבואנוס איירס או ברילוצ׳ה - תלוי בהעדפה שלך- בואנוס איירס טיול עירוני, וברילוצ׳ה משלב גם עיירה נחמדה עם אוכל מצויין וגם טיולי טבע קלילים (לוא דוקא טרקים).
שבוע קרחונים נראה לי יותר מדי. אפשר להבין את הפטנט אחרי קרחון אחד (אם כבר אז פריטו מורנו). וקלפטה היא עיירה קטנה שאין לה הרבה להציע.
בתקופה זו - סוף הקיץ, מזג האויר יתחיל להתקרר, ובנוסף מזג אויר הפכפך ואופייני לפטגוניה יכול לקלקל לך את הטיול.
-
טיול בן שבוע לארגנטינהגם שבוע באיזור בארילוצ'ה (שבהחלט יכול לכלול טיולי יום רגליים בהרים המדהימים שמסביב) וגם שבוע הכולל את אל קאלפטה-אל צ'אלטן הן אפשרויות נהדרות.
אם אתה מחפש דרך לבחור ביניהן, הייתי אומר שאם מה שהכי חשוב לך לראות זה את הטבע בשיאו ואתה נהנה ממסלולי הליכה בטבע הייתי הולך על קלאפטה-צ'לאטן. אם אתה רוצה לראות טבע אבל רוצה גם להינות מהחיים הטובים שמציעה עיר מפנקת אז הייתי הולך על בארילוצ'ה
-
טיול בן שבוע לארגנטינהלדעתי צ'לטן היא ההי לייט של כל פטגוניה. אבל אני בהחלט מסכים עם השאר - גם שבוע בברילוצקה יהיה מדהים. יש מלא מסלולי יום באיזור , בין אם אלה הליכות קלות או טיפוס על פסגות או רכיבה על אפניים. הנוף אמנם לא מרשים כמו בפטגוניה אבל עדיין יפהפה - מלא אגמים והרים עם שאריות שלג אולי... מה שבטוח שהאוכל והפינוקים בברילוצ'ה שווים הרבה יותר מצ'לטן.
עוד משהו לשקול - ברילוצ'ה עיר גדולה ומודרנית. שזה אומר המון אופציות לכל דבר אבל גם הרבה אנשים. הרבה מאוד אנשים.
צ'לטן היא כפר קטן מאוד עם רחוב אחד סלול בקושי ועוד כמה דרכי עפר....אין טלפון ואין אינטרנט יציב. אווירה שונה לגמרי.ואין חיי לילה אם זה חשוב לך.
-
טיול בן שבוע לארגנטינהברילוצ'ה אומנם גדולה, אבל קל מאוד לצאת ממנה להמון מקומות קטנים וריקים מאדם ויש המון מה לעשות בסביבה שלה, הרבה יותר מאל קלפטה. אפשר לשכור רכב ולצאת לאגמים, לעשות טיולי אופניים בהרים, יש טרקים ועוד ועוד.
לגבי מזג האוויר זה שאלה של מזל. אני הייתי בשני המקומות במרץ והיה חם וקיצי.
-
טיול בן שבוע לארגנטינהמפלי איגוואסו לא להחמיץ !
אפשר למצות ביום . יותר מעניין מרוי פיץ וכדומה.