ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טרק בנפאל

פורום אסיה-המזרח הרחוק
    4
    6
    2940
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Dan_3371958
      Dan_3371958 נערך לאחרונה על ידי

שלום 

אני מתכנן לטוס לנפאל באפריל .

הבנתי שזה הזמן ששם המזג אוויר נוח לטרק הנאפרונה 

האומנם?

חוצמזה אשמח לקבל פרטים נוספים לפני הטיסה ? 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • דניאל רוזליס
        דניאל רוזליס נערך לאחרונה על ידי

טרק בנפאל

מבחינת המזג אוויר, עשיתי את האנאפורנה באפריל והיה אחלה מזג אוויר!

איזה עוד פרטים אתה רוצה לדעת?

• Dan_3371958
          Dan_3371958 נערך לאחרונה על ידי

טרק בנפאל

תקציב ? 

איזה ציוד כדי לקנות בנפאל ולא בארץ ?

מה האשרות שצריך ?

חיסונים ?

אני רוצה לטייל בקבוצה , למי אתה ממליץ לפנות (סוכנות/מדריך)?

כמה עולה כרטיס ? 

מידע חיוני נוסף יתקבל בברכה ? 

• דניאל רוזליס
            דניאל רוזליס נערך לאחרונה על ידי

טרק בנפאל

תקציב, משתנה מאדם לאדם: אני הייתי בנפאל פעמיים, חודש וחצי כל פעם, ויצא לי 900 דולר כל פעם לחודש וחצי. אבל זה רק אני לא יודע איך זה לאחרים.

בעיני, לקנות שם רק פליז, חמצוואר,כפפות, מעיל גשם דרייפיט וכובע (מחמם).

כל השאר הייתי מביא מהארץ (נעליים,תיק, ביגוד טרמי וכו'). אני לא חושב שלנפאל יש צורך בשק שינה. הייתי מביא אבל איזה ליינר או ציפה של שמיכה שיהיה אפשר להיכנס בפנים ולהתכסות מעל זה בשמיכה.

צריך ויזה לנפאל, משלמים אותה בדולרים בכניסה למדינה, להביא שיהיה עלייך 2 תמונות פספורט אחרת אתה צריך להצטלם בשדה תעופה. עלות הויזה משתנה בין אם אתה בוחר תקופה של חודש או 3 חודשים (אם אני לא טועה 3 חודשים זה 90 דולר בערך). בכל מקרה מי שבוחר חודש אפשר להאריך בעלות של 2 דולר ליום בקטמנדו\פוקרה (אבל המינימום ימים שאפשר להאריך זה 15=30 דולר, אז תחשוב לבד מה שווה לך).

חוץ מזה צריך לעשות לטרק עצמו 2 אשרות, אפשר לעשות את זה בסוכנויות תיירים בקטמנדו\פוקרה תוך יום עבודה.

בסוכנויות של הישראלים (הסוויסות ושי) אפשר פשוט לתלות מודעה שאתה מחפש אנשים לטרק איתם, כשתגיע כבר יהיו שם עשרות כאלה שמחפשים ולא יהיה לך חסר עם מי לטייל.

חיסונים? לך למרפאת מטיילים הקרובה אלייך ושם יענו לך על החיסונים.

עלות כרטיס טיסה? משתנה מאוד תלוי במי דרך איפה ומתי, הכי זול זה דרך מדינות ערביות, ירדן וכו'.

• oritlol
              oritlol נערך לאחרונה על ידי

טרק בנפאל

מבחינת מזג האויר אני טיילתי בסתיו בסביבות ספטמבר ולמטה היה ממש חם וחשבנו שגם בטרק לא יהיה כזה קר אז לא הבאנו מספיק בגדים חמים ומתנו מקור עשינו את האגמים הקפואים שנראה לי יותר גבוה מהאנפורנה אז תלוי לאיזה טרק תוודא טוב טוב כשתגיע לשםעם אנשים שחזרו מהטרק.

חוץ מזה מבחינת התקציב גם לי עלה איה 900 דולר לחודש וחצי וממש התפרעתי עשיתי הכל כולל בנג'י, רפטינג וכל אקסטרים אפשרי אז אם את לא הולך להתפרע יצא לך הרבה פחות. 

אני עשיתי כמעט הכל דרך סוויסה והם היו נפלאים ועזרו מלא. . . 

חיסונים אני כבר לא זוכרת איזה עשיתי אבל רק את החובה אז לך למרפאת מטיילים והם ימליצו ל על כל מיני דברים אל תעשה את הכל כי הם ממליצים כם על כלבת וכאלה (לדעתי זה מיותר) גם מבחינת הכדורים הם המליצו מלריה (אני חושבת שבמיוחד בתקופה שאתה הולך אין לך מה לקחת) למחלת גבהים נראה לי מיותר פשוט מעל 3000 מטר על תעלה בקצב שעולה על 500 מטר גובה ביום ואם אתה מרגיש סחרחורת או כאבי ראש וכאלה תרד שלוש מאוץ מטרים ותחכה לילה כדי שהגוף יתרגל, דברים שכדאי מאוד לקחת זה אקמול (לכאבים והורדת חום), שפתון טוב אני אישית ממש מעדיפה את בליסטיקס הלבן, אנטיביוטיקה אחת רחבת טווח כמו הזניל או ציפרופלקסיצין ואנטיביוטיקה אחת לשילשול מטיילים לורמיקס (לקח לי קצת זמן למצוא אותה כי היא חדשה או משהו כזה אבל מזל שלקחתי אותה ממש הצילה את חיי), בנוסף לזה פולידין, פלסטרים, וחיטוי ידיים ג'ל, לא לשכוח לשטוף ידים לפני האוכל עם הג' זה יכול לחסוך שילשולים ובעיות Smile בהצלחה  

• Adi3306822
                Adi3306822 נערך לאחרונה על ידי

טרק בנפאל

גם אני עשיתי את האנפורנה באפריל  ומזג האויר היה בסדר גמור. הימים הראשונים היו נעימים, וככל שעלינו בגובה נהייה קר יותר. ממליצה מאוד על פליז טוב, כובע צמר וכו'.   אני אישית טיילתי עם שק שינה טוב שהבאתי מהארץ וב-2 הלילות הקרים במיוחד (לפני הפס) הרגשתי שהוא מציל אותי, כי לא בכל מקום היו שמיכות מחממות.

אני עשיתי דרך סויסה, והיה ממש בסדר

לגבי התקציב - אני טיילתי שם לפני 5 שנים, כך שבטח מחירים השתנו, אבל בכל אופן אז זה יצא בערך 500 דולר לחודש שכלל בתוכו כמה ימים בקטמנדו, האנפורנה, 3 ימי רפטינג וכמה ימים בפוקרה.

תהנה  🙂

• 1 / 1
                • פוסט ראשון
                  פוסט אחרון