ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טיסות בסין - שוב חופרת

פורום אסיה-המזרח הרחוק
    10
    57
    12791
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • ענתנת
      ענתנת נערך לאחרונה על ידי

שאלתי בעבר האם להזמין טיסות בסין מוקדם או לחכות דווקא לרגע האחרון. עקבתי הרבה זמן באילונג וראיתי שבתקופה הקרובה יש תמיד מחירים נמוכים יותר, אז כמובן החלטתי לחכות.

אבל מהרבה זמן אני רואה מחירים נמוכים יחסית עד 31/3 (לפחות בחלק מהטיסות של היום, בחלק יותר גבוה)

מ 1/4  המחירים קופצים כמעט למקסימלים.

מנסיונכם, האם 1/4 נחשב התחלת עונת התיירות בסין?

לדוגמא בקו בייגי'ן-צ'נגדו יש באפריל 2 מחירים 1220 ו-1440. לעומת זאת עד 31/3 יש המון ימים ב 360 או 400 או 450 - מחירים נמוכים בהרבה.

אז אם למישהו יש נסיון בזה, האם עדיף לסגור מעכשיו ב 1220 ולהגיד תודה שלפחות חסכתי 220 או שיש עוד סיכוי לראות מחירים נמוכים יחסית בהמשך?

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • ענתנת

ואם כבר פתחתי שרשור אז יאללה המסלול לשיפוטכם!

קראתי, למדתי, דיברתי, הקשבתי, והכנתי מסלול. 

מכיוון שאני נוסעת לזמן קצוב ועוד עם ילד, אני אזמין את טיסות הפנים מראש (ראה ערך שאלה אחת למעלה...) ואת הלינות כבר הזמנתי כמעט במלואן, אם כי הכל באתר בוקינג עם גמישות לשינויים.

יום 1 - המראה מתל אביב, נחיתה למחרת בצהריים.

ימים 2-8 בייגי'ן. הקציתי שבוע שלם מתוך כוונה לא לרוץ. בנוסף לאתרי החובה (חומה, עיר אסורה, ארמון הקיץ, מקדש השמיים, שופינג) יש ערימת תוכניות טנטטיביות לפי המצב רוח (למשל תוכניות ילדים כמו מוזיאון מדע, אתר מיניאטורות עולם, מוזיאון המיעוטים של סין, פארקים ועוד. הרשימה לא מול עיני כרגע אבל היא ארוכה).

אופציה: אם לא יהיה לנו טוב בבייג'ין עקב נסיבות כמו זיהום אוויר קיצוני, סופות חול של חודש אפריל, או כל סיבה אחרת, אפשר לקצר שם, לקחת רכבת לשיאן, ואח"כ להמשיך לצ'נגדו במועד המקורי, בהנחה שדמי הביטול על הטיסה מבייג'ין לא גבוהים מדי.

יום 9 - טיסה לצ'נגדו

ימים 10-13 צ'נגדו, כולל פנדות, ג'ינלי, מקדשים וכו'. באחד מהימים יום טיול לביפנגשיה ואולי שאנגלי ברכב צמוד. בעוד אחד מהימים נעשה טיול ללשאן בתחבורה ציבורית מקומית (מקווה שזה לא יומרני מדי..) יום 13 בערב טיסה לגווילין. כרגע יש טיסות מאוחרות למדי אז לינה שם.

ימים 14-17 יאנגשו

יום 18 גווילין (יש אופציה להאריך את יאנגשו ביום ולוותר על היום בגווילין, להגיע רק בערב לקראת הנסיעה לדזאי למחרת, אפשר להחליט בזמן הטיול)

יום 19 נסיעה לטראסות האורז, לינה בדזאי.

יום 20 חזרה לגווילין בצהריים, חצי יום שם

יום 21 טיסה לשנזן, מעבר להונג קונג, בילוי יומיים שם כולל דיסני

יום 23 בלילה - טיסה לארץ

הערות, הארות, חוות דעת וכו' יתקבלו בשמחה ובהוקרה Smile

• Roi eco
          Roi eco נערך לאחרונה על ידי

אחלה של מסלול!

- יכול להיות שמחירי הטיסות עולים בגלל qingmingjie שזה חג טאטוא הקברים, בד"כ בתחילת אפריל.

- אני לא זוכר אם כתבתי בטיפ של שאנגלי על מקום לינה,

תכל'ס יש שם המון, אבל זה לא אזור שרואים בו הרבה זרים, אז יש שניים וחצי מקומות עם דוברים אנגלית. אחפש את כרטיס הביקור להמלצה על מקום שתוכלי לתקשר בו Smile

• orly064
            orly064 נערך לאחרונה על ידי

אין לי איך לעזור לגבי הטיסות...

לגבי המסלול- נראה מרווח ורגוע שזה אחלה!

כדאי לוודא שאכן יש מספיק "פעילויות" (גם אם זה דברים רגועים כמו בילוי בפארק או יום מנוחה וכו') למקומות כמו בייג'ינג ויאנגשו שיש בתכנית הרבה ימים. אני זוכרת שחיפשת פה דברים קונקרטיים לעשות ביאנגשו (מלבד לבלות בכייף שזה פחות מתאים לכם), אני מקווה שמצאת... אם לא, אולי כדאי להעביר יום להונג קונג (לא הייתי שם אבל הבנתי שיש הרבה מה לעשות). הרי בהונג קונג יש לכם למעשה רק יום אחד מלא (ובנוסף חצי יום ההגעה ויום העזיבה).

• haplo_3
              haplo_3 נערך לאחרונה על ידי

טיסות בסין - שוב חופרת

1.4 אמור להיות בסדר מבחינת מחיר, כמה שיותר קרוב ל1.5 יותר יקר  - חג הפועלים . למרות שבשנים האחרונות אין כבר שבוע חופש עדיין - סינים יוצאים לטייל. 

• annaly
                annaly נערך לאחרונה על ידי

בתחילת אפריל יש חג לאומי

הי,

אנחנו (לפני שנתיים) נתקלנו באותה התופעה של טיסות במחירי 100%.

לאחר בירור, הבנו שיש חג "חדש" בסין... כלומר זה היה תאריך שציינו בו משהו כבר הרבה שנים אבל לפני שנתיים-שלוש החליטו להפוך את זה לחג עם חופש, ומאז הסינים מטיילים הרבה יותר בתאריכים האלו.

אז כן, לתחילת אפריל כדאי להזמין טיסות ומייד, לפני שייגמר המקום....

• ענתנת

בתחילת אפריל יש חג לאומי

אנחנו לא טסים ב 1/4 אלא ב 10/4, למעשה טיסת הפנים הראשונה שלנו היא ב 17/4, ותופעת המחירים היא לכל אורך החודש (ואולי גם אחרי, לא בדקתי). תהיתי אם זה נקרא תחילת עונת התיירות וזו הסיבה.

הטיסה האחרונה מגווילין להונג קונג היא כבר לקראת 1/5, אז אולי אותה אזמין כבר ליתר בטחון.

לאורלי לגבי תוכניות: לבייג'ין יש לי המון. לגבי יאנגשואו אני עדיין תוהה אבל כולם אומרים שאני ארצה להשאר שם עוד ועוד.. אז נתתי את הימים. מקווה שזו לא טעות.

• orly064
                    orly064 נערך לאחרונה על ידי

בתחילת אפריל יש חג לאומי

השארת את יום 18 ל"כוננות" ליאנגשו אם תרצו עוד יום, כך שכן יש לכם את האופציה. תראי, כפי שכבר ציינתי, אני לא הייתי בהונג קונג, אבל לפי מה שקראתי והכנתי (במקור תכננו להיות שם), יש הרבה מה לעשות גם שם. אני מעריכה שגם בהונג קונג תרגישו שחסרים ימים...

• annaly

בתחילת אפריל יש חג לאומי

אנחנו טסנו מסוף מרץ ועד אמצע אפריל, "הבעיה היחידה" במחירי הטיסות היתה בתאריכים 2-3.4. לאחר מכן, היו הנחות יפות של 60% ואפילו יותר. בכל מקרה, לפי מה שבררנו כשהיינו שם, בתחילת אפריל יש חג לאומי (שלא מופיע בספרים, כי הוא "חדש"). אני לא יודעת ממש את תאריכי החג, כי לפעמים זה קשור מתי נופל הסופ"ש... כלומר אולי זה בסופ"ש הראשון של אפריל... 

• ענתנת

בתחילת אפריל יש חג לאומי

מכיוון שטיסת הפנים הראשונה שלנו ב 17/4 אני יכולה לקוות שהחג כבר ייגמר ואם כך אני מתעודדת לחכות עם הזמנות הטיסות בינתיים ומקווה לירידת מחירים.

אורלי - אני בטוחה שיש הרבה מה לעשות בהונג קונג אבל אני איכשהו מרגישה שזה לא לב העניין של הטיול הזה, וגם שזה מקום שקל יותר לחזור אליו כי הוא HUB של טיסות להרבה מקומות (רחוקים). אז אני מעדיפה למצות דברים איפה שנהיה בסין. למשל אם בעצם אפשר להוריד יום מיאנגשו ואולי גם מבייג'ין אז אולי בכל זאת להוסיף את שיאן שהתלבטתי לגביה הרבה. או להוסיף יום בצ'נגדו ולנסוע גם לאמישאן. דווקא עוד יום בהונג קונג פחות מושך אותי.

אגב יש לנו כיומיים וחצי שם: הטיסות מגווילין ממש מוקדמות, אמורים לנחות באיזור 9-9:30, אז גם עם איחורים (סבירים) וזמן ההגעה משנזן אני מאמינה שנגיע באיזור הצהריים. ביום החזרה המראה ב-9 אז יש זמן לטייל עד 5 בערך, זה כמעט יום שלם עם ילד.

• ofirts
                          ofirts נערך לאחרונה על ידי

בתחילת אפריל יש חג לאומי

טוב, אני ינסה לשפוך בלל של דברים כמו שאני אוהב... מקווה שיעזור.

בשורה התחתונה - זה נורא אינדווידואלי כמו שאת יודעת, אני ינסה לתאר מה יש , מה אפשר לעשות - וכפי שאת מכירה את עצך ואת הילד - תחשבי אפ זה מתאים לך או לא.

נתחיל מהסוף - הונג קונג - היתה חלום חיי הרבה זמן ומעט איכזבה אותי, במיוחד שגם היינו בשנחאי. המקום עצמו מקסים - אבל ארחי שמבינים את הרעיון ( די מהר..) די מערבי שם, לא ממש קשור לסין אותה רצינו לראות...

אגב - יש את האכסניה של YMCS דרך בוקינג - מיקום מדהים, מומלץ מאוד ויחסית מאוד זול - תראי אם יש לך עדיין חדרים שם ותחטפי.

בקיצור - נראה לי שמסספיק, למרות שיהיה לך יום אחד בדיסני ( אם כבר הייתם בפארק דיסני -תלכו לפארק השני שמשלב גם עולם מים והופעות.

ביגין - אנחנו אהבנו, התרשמנו, אבל זה עניין של חיבור, של מזל, של מזג אויר, של האפ באמת הצלחת למצוא שם את סין הקומוניסטית שדמיינת, או עוד עיר מערבית...

מזיר שוב את המדרחוב מדרום ליכר טיאנמן, עם הרחובות הצדדים שלו - ואחת ממסעדות ברווז פקין המפורסמות. ממש נחמד שם. לא לשכוח גם את השוק במדרחוב הראשי ( שחכתי את השם אבל את כבר בטח יודעת למה אני מתגוון) ושוב - שוק האוכל הדרומי יותר שם -ממש יפה, יותר מהשוק התיירותי ( שהוא - תיירותי מדי.....)

פארק בחיי, וצפונית לו הפארק שמעבר לכביש, והליכה ממנו לעבר מקדש התוף - כל האזור שם יפיפה. אחלה טיול (הכל - צפונית לעיר האסורה). חומה הסינית - "תרעילי" הרבה את הילד עם סיפורים- אחרת - לא תמיד המקום אכן עונה על הציפיות. שוב - נורא אישי.ונו

ועכשיו - גויילין. באופן אישי אני לא חושב שצריך לפסוח על העיר הנחמדה הזאת. במיוחד אם את נוחתת בלילה - למה לך לרוץ מחר ליאנגשו? עדיף לבלות לפחות יום אחד  - להסתגל לנוף הקראסטי היפיפה - ובהחלט יש מה לעשות שם. יש את פארק שבעת הכוכבים - מקסים  - גם לילד, יש עיר מרכזית מענינת עם שווקים, אפשר לטייל באזור של רגל הפיל בנהר עם התמונות של הקורמרנים, יש את מערת הנטיפים - לחובבי הג'אנר כי נורא מתוייר שם. בקיצור - מה רע? חוץ מזה עדיף לצאת משם לטראסות - ולא חובה להשאר ללון שם ( אפשר טיול של יום) המרחק משם יותר קרוב מאשר עוד שעתיים מיאנגשו. כלומר - למה לא לעשות 2 לילות בגוילין ( כולל יום טיול מאורגן לטראסות). ואז - ליאנגשו - וכשתסיימו שם - קחו מונית משם ישר לשדה התעופה.

ביאנגשו - אני חושב שגם למקום הלינה יש השפעה על ההנאה. אני המלצתי לא על הרחוב הראשי - נחמד שם - אבל קצת מסחרי.... אלא על אזור הנהר - שמה זה באמת כמו גן עדן. השיט - ממש לא על הנהר הראשי- עם טוק טוק מרעיש ורוחות  - נוף יפה - אבל חוזר על עצמו - על דווקא על הנהר הקטן  - עם רפסדות עץ כשרק את והילד יושבים עליה. איזה רוגע, איזה חוויה.

מופע פאנטזי בלילה הבלתי נמנע. טיול אופניים לגבעת הירח ( לא בעיר - אלא בשדות, בין הבתים הכפריים והנופים הקארסטיים). ביקור באיזה כפר עתיק שיש בו שוק או בעלי מלאכה (כמו פולי - עם המניפות). מערות הבוץ ( לא בטוח אם מתאים לילד בגילו) - ו - די זהו. ( קורס בישול?)  - כעת כפי שאת מכירה את עצמך - תחליטי אם מתאים לכם לקחת שם את הזמן. תלוי גם כמובן במזג האוויר. (גשום כל הזמן? ערפל שלא רואים כלום?) - עניין של מזל.

טיסה חזרה - למה דרך שנזן? בדקת כמה עולה טיסה ישירה ? הטירחה הזאת אכן שווה את החיסכון? ( במיוחד כשמוציאים ככ הרבה כסף על הטיול). אם את לא לחוצה על העיר הזאת משום מה - ממליץ לבחור בנוחות גם תמורת עוד כמה מאות שקלים.

• ענתנת

בתחילת אפריל יש חג לאומי

תודה אופיר. כל ההמלצות שלך על שווקים ומדרחובים כבר הועתקו אחר כבוד לדפי התכנון. באמת שיש לי המון דברים ברשימה של בייג'ין, צריך רק לקוות שיהיה לנו נעים שם.

הסיבה שאני לא מאריכה את הונג קונג זה בדיוק מה שאמרת, שזה לא סין. 

לגווילין דווקא הקדשתי יום וחצי, בניגוד לרוב ההמלצות שהיא מיותרת. זה בעיקר בזכות הסיפור של גולן.. וניסע לטראסות מגווילין. בחרתי כן לישון שם בעקבות המלצות מרובות. זה לא נראה לי טרטור רב, אני אארוז תיק קטן. תכננתי לשים את כל זה אחרי יאנגשו ולא לפני כדי להרוויח עוד כמה ימים - אומרים שמסוף אפריל הטראסות מלאות מים ויפות יותר, אז שיהיה הכי בסוף שיש לי...

ממה שאתה אומר על יאנגשו, אני באמת תוהה אם לא להוריד ממנה יום. אני אפילו לא יודעת כמה נוכל לעשות טיול אופניים. רק אם אני אצליח איכשהו להרכיב אותו - מושב או אופניים לזוג כשרק אני מדוושת, לא יודעת אם זה יהיה אפשרי ובגבול יכולותיי. אגב לקחתי מלון צמוד לרחוב הראשי כי לא מתאים לי מקום מרוחק אם הילדון - איך נסתדר עם אוכל וכל זה. ליום אחד זה בסדר מקום מבודד (כמו הלילה בטראסות) אבל לא 3 לילות. הזמנתי מלון שנראה ממש מהמם (ויקר מעבר למה שתכננתי להוציא) וכתוב שהוא ממש שקט למרות הקירבה ל WEST ST.

כמה ימים הייתם ביאנגשו?

• annaly

בתחילת אפריל יש חג לאומי

לא הבנתי את החשש מ"איך נסתדר שם עם אוכל?"

ביאנגשאו יש הכל ואפילו מקדונלדס....

וגם בטראסות, אנחנו אכלנו איפה שיישנו, וקיבלנו אחלה מוקפץ עם אורז.

• Roi eco
                                Roi eco נערך לאחרונה על ידי

כתבתי כבר: חג טאטוא הקברים

החג הזה לא חדש.

הוא מתקיים בכל שנה, אני זוכר אותו כבר מ-2008.

נכון לעכשיו החג הזה כולל שלושה ימי חופש.

לפרטים:  http://www.travelchinaguide.com/essential/holidays/qingming. htm

• ענתנת

בתחילת אפריל יש חג לאומי

הי, הכוונה איך נסתדר אם נלון באחד המלונות המרוחקים מהמרכז. אני לא יודעת אם את עוקבת אחרי השרשורים שלי מתחילת התכנון, אני נוסעת עם ילד בן 6 (רק אני והוא) והוא ילד סופר בררן באוכל.

במרכז יאנגשו אנחנו בטוח נסתדר (בשבילו יש שם פיצה, מקדונלדס, גלידה, כל הג'אנק הזה שבבית משתדלים לא להפריז :))). לעומת זאת אם נהיה במלון מבודד וכל יציאה לעיר תהיה כרוכה במונית, זה יהיה קשה.

אגב אפילו אורז הוא לא אוכל אבל ממה שהבנתי צ'יפס כבר אפשר למצוא גם בדזאי בטראסות.. וליום אחד אני גם יכולה להביא איתי מגווילין כמה דברים ליתר בטחון.

• ofirts

בתחילת אפריל יש חג לאומי

ביאנגשו - 2 לילות  - אבל הגענו בבוקר מגויליןן וטסנו ביום ביום אחר הצהרים ביום האחרון.

תשמעי - אני ממש ממליץ על המלון שהמלצתי בעבר ליד הנהר. ותשכחי מגונגל ויאטנמי מבודד... זה ממש לא זה. יש שם הכל בהשג יד של 5 דקות נסיעה במונית שזמינה כל הזמן... ( למדרחוב המפורסם) וזה כל מה שיפה - שאת מרגישה במקופ מקסים, שלוי, נוף מרהיב - ועדיין זה לא חור מבודד. ממש ממש לא.

אבל אם המלון  במרכז נראה לך מגניב-  אז יאללה לכי על זה. החשש הוא שבמקום שציינתי - אפשר בכיף לנוח על גדות הנהר במדשאה - לאכול מול הנוף, לטייל, וכך להעביר את הזמן בנעימים, מבלי לחפש אטרקציה מסויימת. אני זוכר שציינת שהמחיר מעט יקר שם. אני חושש שאת צודקת - אבל לנו זה פשוט היה שווה כל אגורה (קשה גם היה להתעלם מהמחמאות והציונים המדהימים שהמקום זכה להם בטריפ אדויסר. ובצדק.

הטראסות - תמיד יפות. אנחנו היינו בחרדה מהערפל, שיסתיר הכל - אבל בסוף נהננו מאוד מהמקום, מהכפר, מהאוירה - הטראסות היו רק תירוץ... Smile ונראה לי באמת קסום ללון במקום כזה. איזה כיף לכם... Smile

יום וחצי בגוילין אמור להספיק בגדול, אבל שוב לא ברור לי למה אחרי טיסה את לא נשארת  כבר בגוילין, טראסות - ואז נוסעת ליומיים שלושה ליאנגשו. ובסוף חוזרת ישר לשדה לטיסה. אגב - בדקת את האופציה של טיסה ישירה להונג קונג? זה באמת כזה הבדל במחיר?

• גילי ט
                                      גילי ט נערך לאחרונה על ידי

בתחילת אפריל יש חג לאומי

ענהלי, ברוכה השבה לפורום !!

SmileSmile

• ofirts

בתחילת אפריל יש חג לאומי

ואגב האופניים - זה ממש לא מסובך. גם אנחנו בכושר עגום ביותר - אבל עדיין הצלחנו לקבל אופניים מהנשים שמנהלות את המלון ( רק נשים... Smile עם כיסא להרכבה של שני הילדים הקטנים - והיה ממש קליל, המקום מקסים גם באזור הקרוב למלון - ואת יכולה להחליט כמה זמן את נוסעת. ( גם 20-30 דקות - שווה את החוויה..)

המדרחוב - אפשר להסתובב בו שעה - יותר מזה אין מה לעשות שם. כך שהוא אין לך ממש תירוץ למה להיות קרוב לשם... Smile

הם יארגנו לך הסעה וכרטיסים למופע, ימליצו לך ביחס אישי על מקומות לטייל ויעזרו לך לארגן הכל ( מונית של 5 דקות לנקודת היציאה של רפסודות העץ, וכו,) יש להם גם מסעדה במלון, שיש בה את ל סוגי האוכל ( גם לילדים חובבי אוכל מערבי...) כך שלגבי זה אין לך ממש ממה לחשוש.

• annaly

תודה רבה
                                          • annaly

יאנגשאו

לא עקבתי אחרי הכל... אבל מנסה לעזור angel

אני אהבתי את יאנגשאו, גם במרכז. המקום מערבי יותר, אחרי שבועיים בסין, זה מרענן. ולכן הייתי לוקחת כן במרכז (אציין שאני לא מכירה את המלון שהמליצו לך עליו, ולכן לא יכולה להשוות). מבודדים תהיו בטרסות. אגב, לא ראיתי שם צ'יפס אבל גם לא חיפשתי.  אם צ'יפס חשוב לך, (לילד כמובן), תצלמי בסלולרי, כדי שתוכלי להראות כל פעם במקום להסתבך עם לתקשר.

ביאנגשאו אתם יכולים לעשות יום אחד שייט על נהר הלי (נסיעה באוטובוס ליאנגדי, שייט לשיפינג, מסתובבים שם + ארוח"צ, וחזרה באוטובוס ליאנגשאו).

טיול אופניים - שוב, תראי אם זה מתאים לך. היציאה ממרכז העיר לשדות ולכפרים ליד קצת עמוסה... אפשר גם לקחת אופנוע קטן (גם עם נהג) ואז הוא ירכיב את שניכם יחד. לא יודעת איך זה מבחינה בטיחות...

שייט על נהר היולונג - זה על סירת במבוק כזה רק שניכם + משיט - מזכיר קצת גונדולה.

אנחנו עשינו גם קורס בישול, אבל לא נראה לי שמתאים לילד בן 6, בטח אם לא אוהב לאכול...

המופע - בערב...

ויש שם עוד הרבה אטרקציות שאני לא זוכרת. תמיד אפשר לקחת אוטובוס לכפר ליד (ויש הרבה) ולטייל בו. כיוון שגבעות הקראסט פזורות בכל האזור, איזה כפר שלא תבחרו יהיה יפה.

לגבי הטרסות - אני לא מאמינה שיומיים לכאן או לשם משפיעים על המים בטרסות. המזג אוויר הספציפי ביומיים האלה הרבה יותר משמעותי להנאה בטיול. אז לדעתי - אם מתאים לך אחרי יאנגשאו - סבבה, אם מתאים לפני - לכי לפני. הייתי בוחרת לפי זמני הטיסות מ ו-אל גווילין. אנחנו נחתנו בגווילין ב-23:00 ולכן ישנו שם, ובבוקר נסענו ישירות לטרסות. למחרת לקחנו את הציוד והמשכנו ליאנגשאו. שימי לך שבגווילין יש כמה "תחנות אוטובוס מרכזיות" והתחנה ממנה נוסעים לטרסות שונה מזו שממנה נוסעים ליאנגשאו.

בכללי לגבי אוכל - הרבה מה"לחם" שלהם עשוי מאורז. לא יודעת איך הבן לך יסתדר עם זה, אבל תנסי אותו (בלי להגיד לו שהלחמניה מאורז blush). בכל אופן בסופרים יש מעין לחמניות "בריוש" כאלה מאוד מאוד טעימות ארוזות אחת אחת. אז תדאגי שתמיד יש לך בתיק... יש להם גם חטיפים טעימים סטייל קבוקים ודומיהם. כנסו לסופר ותבחרו. שוקולד קשה למצוא (ראיתי רק בביג'ין וביאנגשאו).

מוקפץ בלי אורז הוא אוכל? אטריות?

• 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 1 / 3
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון