כסף בפריז- איך לבוא מוכן?
-
טס לפריז שבוע הבא.... אני אשאר שם שבוע, יש לי ויזה בינלאומית אבל אני לא יודע אם כדאי לי למשוך שם כסף בכספומט או כבר להמיר בארץ? אם אני אמשוך שם כסף מהי העמלה? ומבחינת המרת כסף איפה הכי כדאי להחליף בארץ? אשמח לשמוע מהניסיון שלכם.
-
כסף בפריז- איך לבוא מוכן?בחנויות, מוזיאונים, מטרו, רכבת וכו' אפשר לשלם באמצעות כרטיס אשראי. בשווקים, גלידה ועוד כאלה קניות קטנות - תצטרך מזומן. לכן כדאי שפשוט תקנה כאן בארץ יורו. (כמה? תלוי בהוצאות שלך)
אפשר להמיר בבנק שלך, בבנק הדואר (ללא עמלה) או בצ'יינג'ים.
רבקה
-
כסף בפריז- איך לבוא מוכן?תשתדל לשלם הכל במזומן כך שעליך לבוא עם "מלאי" יורו אותם תוכל להשיג בכל משרד חלפנות חוקי בארצנו הקטנה.
רצוי מאד לבוא עם עזרים שישמרו על הכסף כמו גרב לירך.
-
כסף בפריז- איך לבוא מוכן?קודם כך אני אתיע את המדריך שלי לשימוש בכסף בחו"ל
בכל אופן:
על שימוש באשראי יש עלות שנעה בין חצי אחוז לשניים וחצי אחוז מסכום העסקה (תלוי בכרטיס האשראי שלך - החברה וה'דיל') - ביחס לשער היציג של האירו.
שים לב שחלק מחברות האשראי גובות עמלה גבוה יחסית אבל ביחס לשער יציג, וחלק אחר מהחברות גובות עמלה נמוכה יחסית, אבל משער ההעברות בבנקר (שמגלם בתוכו כבר עלות מסויימת של כחצי אחוז).
חשוב לבדוק את כרטיס האשראחי המסויים שלך - סוג הכרטיס (ויזה/מסטרקארד וכו') ואיזו חברה (כאל, לאומי קארד, ישראכרט). ובנוסף איזה 'דילים' מיוחדים יש לך בכרטיס - כרטיס עסקי, מועדון לקוחות כזה או אחר וכו'.
אם תמשוך מזומן בכספומט בחו"ל תשלם קודם כל את העלות של שהאשראי שהוזכרה פה למעלה, ובנוסף עמלה של חברת האשראי (לרוב 3-4 דולר) ובנוסף יש אפשרות לעמלה של הכספומט המקומי (כמו שבארץ יש כספומטים שגובים עמלה).
אם תמיר מזומן בארץ (בבנק, בנק הדואר או צ'יינג') הרי שעדיין תשלם עלות ביחס לשער היציג (סדר גודל של אחוז, תלוי איפה תמיר את הכסף וכמה)
ההחלטה הסופית כמובן ביידיים שלך. אבל בשקלול הכולל חשוב גם לזכור על איזה סכומים מדובר.
אם על הטיסה/לינה כבר שילמת, הרי שהעלויות של טיול כזה הן סדר גודל של 1500-5000 ש"ח לשבוע. אם אתה בצד של 1500 - אז כל העמלות הן מסדר גודל של 10-40 ש"ח. לא סכום גבוה ששווה להתרוצץ בשבילו.
למזומן יש חסרונות כמו העובדה שצריך לשמור עליו שלא יאבד / יגנב (כמו ההמלצה שהיתה פה לגבי גרב וכו').
בכל מקרה אני לא אוהב לקחת איתי במזומן בסכומים גבוהים, ומצד שני חייבים מעט מזומן בשביל התשלומים הקטנים / ברחוב.
ורק הערה קטנה לגבי עלויות של אשראי מזומן וכו' - אני מניח ששילמת כבר על הטיסה, אולי המלון, ואולי גם רכבת. המחירים של כל אלה היו נקובים במטבע זר (דולר או אירו). בדקת לפי איזה שער (או איזה עמלה) המירו לשקלים? אני נוטה להאמין שזה לא היה לפי שער יציג...
-
כסף בפריז- איך לבוא מוכן?תודה על התשובות,
יש לי ויזה בינלאומית אבל אין עליה צ'יפ, הטיסה שלי ביום ראשון אז לא יהיה לי זמן לקבל ויזה חדשה....
אתם חושבים שתהיה לי בעיה אבל למשוך כסף מכספומט בפריז?
-
כסף בפריז- איך לבוא מוכן???
-
כסף בפריז- איך לבוא מוכן?כן.
מציעה להוציא יורו בדוכני הבנק בנתב"ג.
בצרפת ידרשו ממך מספר קוד (שאין לך ולא יהיה עד יום ראשון)
-
כסף בפריז- איך לבוא מוכן?וכן לשלם בפריז באמצעות הויזה בכל מקום שאפשר, כך לא תצטרך לקחת איתך יותר מדי שטרות.
רבקה
-
כסף בפריז- איך לבוא מוכן?יש לי ויזה בינלאומית שכבר משכתי איתה כסף בתאילנד.....
תהיה לי בעיה למשוך איתה כסף מהכספומטים בפריז?
-
כסף בפריז- איך לבוא מוכן?יונית כבר ענתה לך...
רבקה
-
כסף בפריז- איך לבוא מוכן?יונית אם לא חלו שינויים בשנתיים האחרונות פחות או יותר, אז אין בעיה למשוך בכספומט בויזה ללא צ'יפ. בוודאי שיידרש קוד אבל זה אותו קוד שמשמש למשיכת מזומן בארץ.
גם לא נתקלתי בבעיות בתשלום באשראי ללא צ'יפ, פרט למקומות אוטומטיים כמו תחנות דלק שאז באמת חייבים כרטיס עם צ'יפ (כנראה לא רלוונטי לבחור ששאל). במקומות האלה אגב גם מזומן לא עוזר כי הבעיה היא בשעות שיש שירות עצמי בלבד.
אני אומרת שזה נכון ללפני שנתיים כי היתה לי נסיעה ששכחתי את הקוד הסודי של הכרטיס עם הצ'יפ.. ולכן השתמשתי כל הנסיעה בכרטיס אחר ללא צ'יפ.
אם את יודעת שזה השתנה בשנתיים האחרונות אז תקני אותי.
-
כסף בפריז- איך לבוא מוכן?אוי כמה שנתקלתי!
החל מהסופרמקרט של מיסייה פול
וכלה בכספומט שהתעקש על פין קוד שלא היה לי (יש יש !!!)
וכן אני מדברת בהחלט על השנתיים האחרונות. לא בפריז עצמה,אבל בערים אחרות בצרפת (למשל ליון, אביניון-ששתיהן לא קטנות ונדחות )
וכמו שראיתי זוהי מגמה מתפשטת- כלומר אם בעבר רק תחנות דלק התעקשו, היום-נסי לקנות בסופרמקרטים של רשתות גדולות (או קטנות) בחנות צעצועים וכן הלאה.
לא הייתי לוקחת סיכון.
בכל אופן אני לא לוקחת סיכון-הכרטיסים שלי מפופנים עם הקוד כבר.