חופשה זוגית בבודפשט
-
חופשה זוגית בבודפשטבמקרה הזה לאנטישמים היה למה להתיחס:
באוקטובר 2007 - בכינוס של איגוד לשכות המסחר שנערך בתל-אביב לפני אמר הנשיא פרס החכם שלנו: "המצב הכלכלי בישראל מצוין. אנחנו קונים את מנהטן, רומניה, הונגריה ופולין,"
כששמעתי את זה, היתי בדיוק בהונגריה ומיד הבנתי מהשפרס לא הבין שהאנטשמים ינצלו את זה. וזה בדיוק מה שקרה.
שיא הטימטום במשפט הזה שגם לא היה נכון עובדתית. למשל בהונגריה מדינות אירופה כמו גרמניה, ספרד, צרפת השקיעו פי מאה מאשר ישראל.
כל ההשקעה הישראלית בהונגריה היתה מספר קניונים וכמה אלפי דירות.
-
חופשה זוגית בבודפשט"חיים ומוות בידי הלשון"
תודה רבה על ההסבר ושבת שלום

-
חופשה זוגית בבודפשט -
חופשה זוגית בבודפשטראיתי את הסרטון של אילנה.
לא היינו בבודפשט הרבה שנים,מ2005.מאוד רוצים לחזור לעיר.
מקווה שהמצב לא בדיוק כזה .רבים ביקרו בעיר השנה,לא שמעתי כאן בפורומים או מפי חברים שהיו בסוף דצמבר על אי נוחות או חלילה פחד.מקווה לשנים טובות להונגריה ובודפשט.המצב לא קל לא רק שם.אוקראינה בוערת,מולדובה רק עיניין של זמן.ברומניה די כואסים על התחלות נדלניות שאך אחד אינו יכול לרכוש(לפחות כך מטלויזיה ישראלית).
מה כן?אני מרחמת מאוד על הסבתא וגם האמא.באיזה פחד צריכות היו לחיות,כמה סבל צריכות היו לעבור כדי להתכחש למוצא שלהן,לא להזכיר אותו,ולחיות בצילו של אדם אנטישמי. מעדיפה לראות את הצד היפה של העיר.
אמה
-
חופשה זוגית בבודפשטלדעתי, רק הסבתא ידעה על יהדותה (והסתירה את המספר על ידי חולצות ארוכות…אפילו בחום המפורסם של הונגריה ב40 מעלות..) אם האמא היתה יודעת גם על יהדותה לא נראה לי שהיתה מתחתנת עם אנטישמי.
לי היתה תקרית אנטישמית בבודפשט ואחרי שהתגברתי עליה, אני כבר לא חושבת שצריך לדבר בשפה אחרת או לומר שהגענו ממדינה אחרת.נהפוך הוא. אנחנו צריכים להיות גאים ולהתנהג נורמלי לחלוטין. אפילו האנטישמי הראשון שרואיין בהפגנה אמר שהיהודים שולטים על אמצעי התקשורת והפוליטיקה. בדיעבד, החמיא לנו. האם עלינו להתבייש בכך? לא נראה לי.
yona777 היי,
ברוכים השבים ושמחתי מאד לשמוע שנהינתם.
-
חופשה זוגית בבודפשטלי, תודה על הכתבה. כתוב שם שפרס "התכוון לעודד ישראלים להשתלב בכלכלה הגלובלית". מה שקרה בפועל שכל החברות שפעלו במזרח אירופה הפסידו את המכנסיים וחלק,מהם, כמו מוטי זיסר, הפסידו גם את המכנסיים שלנו.